Lutfen bir tavsiye-fikir veya akil fikir
Cunku benim beyin gitmis :)
Arkadaslar oglum krese gidior orda 4 yasinda bir cocuk cok yaramaz surekli iteklior ve biraz laftan anlamaz bir cocuk sanki. Oglum la oynuyorlar. Mesela bugun briaktim krese oglumu hemen kosmaya hoplamaya basladilar. Bilmiylrum acikcssi oglumun onunla fazla oynamasini istemiyorum. Sizce hissetiklerim normal mi yoksa abartiyorum? Ögretmene diyebilirmiyim onunla oynamasini istemiyorum iste oglumu iter döver diye? Yanlis anlasilirmiyim?.yoksa oglumla konusmam yeterli mi? Oglum 5 yasinda.
Bence istemiyorsan çocuğunla konuş. Öğretmen ne yapabilirki. İki çocuğu birbirinden nasıl uzak tutsun. Ortada şiddet veya zorbalık olsa öğretmen müdahale eder zaten. Sırf karşıdaki çocuk hareketli diye oynamasınlar demek tuhaf olur bence.
Tamam canim cok tesekkur ederim
Peki ogluma kizsam nie onun yanina gidion die?
Kızarsan daha çok gider. Sadece uyar kendini koru, kimseye ezdirme diye.
Tamam canim cok tesekkur ederim peki sence benim pskolojimmi bozulmus.mesela bugun krese biraktim o cocuk iteklior ya beni butun gun bir korku sardi acaba oglum mu dövüyor mu ögretmen görmezse uyarmazsa. Hergun böyle seyler.yani ben acaba piskolikmen rahatsizmiyim canim?
Gayet normal canım endişen ama bunu çocuğa yansıtma şeklin önemli. Çocuğu sürekli bu konuda dolsurursan özgüvensiz, korkak bir çocuk olur. Benim kizimda şimdi birinci sınıfta. Sınıflarında herkesi rahatsız eden bir arkadaşı var. Benim tek uyarım sana dokunmasına izin verme, sorun yaşarsan öğretmenine söyle. Zorbalıkla alakali videolar vardı onları izlettim. Karşıdakine karşi kendini nasıl koruması gerektiğini biliyor. Hatta arkadaşlarının zorbalanmasina bile müsade etmiyor. Sorun yaşarsa çözümü var bunu öğrettim.
Yerinde olsam yapmam evet kiyamiyosun bende koklamaya kiyamadigim cocugum akran zorbaligina ugrasin istemem ama suan sen o cocuktan korursan oglun ilerde karsisina zorba biri ciktiginda kendini korumayi ogrenmemis olacak ve suan yasadiginin daha fazlasini yasayacak buyuk ihtimalle suan belki itecek vuracak bu konuda tepki gostermeyi ogrenecek ama ilerde kalbini kiracaklar daha buyuk zarar verirlerse o zaman cocugun kendini korumayi nerden ogrenecek her gecen yas bu konuda daha zor iyilesme sureci olusturacak bence birak daha 5 yasindayken bunula bas etmeyi ogrensin ki 7 10 20 yasinda karsinia cikan zorluklara karsi kendini koruyabilsin o yaslarda ne sen yaninda olabilirsin ya ogretmen koruyabilir ayrica birlikte oynamasinlar diye uzaklastiririsan cocuklar birbirlerine kinlenebilirler dedigin kadar hircin bi cocuksa beni sevmiyo diye dusunur ogretmenin olmadigi bi anda cocuguna daha buyuk zarar verebilir kac cocukla ugrasiyolar gozden kacabilir biz evde 2 3 cocukla basedemiyoruz anneler olarak orda bi suru cocuk var
Haklisin canim cok tesekkur ederim ama iste bilmiylrum bende bi sorun var.peki sence benim pskolojimmi bozulmus.mesela bugun krese biraktim ya o cocuk iteklior ya beni butun gun bir korku sardi acaba oglum mu dövüyor mu ögretmen görmezse uyarmazsa. Hergun böyle seyler.yani ben acaba piskolikmen rahatsizmiyim canim Yani kafama cok takilior
Kelin ilaci olsa kendi kafasina surer sen cocugunu okula gonderebilmissin ben cesaret edemiyorum okula gider surekli hasta olur yer mi icer mi hadi bunlar neyse akran zorbaligina ugrar mi okulda binbir cesit insan var kotu aliskanliklar edinir mi biri basina bela olur mu okul disindan biri gelip cocuga bisey yapar mi ogretmene guven var mi bu devirde kac ogretmen ogrenciyi istismar etti kaci iskence yapar gibi dovdu cocugu bunlar yasanan seyler haataneye gidiyorum doktordan korkuyorum hemsireden korkuyorum ananesine babanesine goturuyorum orda korkuyorum insanin basina ne gelirse en yakinindan geliyo aileler hakkinda mesela hic bisey olmasa yaslari gecmis en son baktiklari cocuklar biri universi okumaya gitti biri 27 yasinda mesela cocuk bakmayi unutmuslardir ocagi acar cocuk elini atar mesela oynuyo diye guvenir prizle oynar parka goturur bi anlik dikkatsizlikle baska biri bisey yapabilir ben asiri kuruntulu bi insanim gozumun onunde olsun istiyorum ama nereye kadar illaki bi gun cikacak o yuzden kendini korumayi ogretmeye calisiyorum daha 2 yasindayken mahremiyet egitimi verdim 3 yasina kadar babasi dahil kimseye pipisini birak goguslerini gostermezdi mesela kaynanamlar tek oda yakiyolar kombiyi oraya gidince ustunu degistirmem gerekirse herkese kiziyodu bakmayin diye eliyle gogulerini kapatiyodu bezini degistirmeme izin vermiyodu mesela amcan isten gelcek pipine bakar cabuk o gelmeden degistireyim diyodum oyle izin veriyodu onuda kimseye gostermeden yaptiriyodu akran zorbaligi konusunda oyun alanlarina goturuyorum ben suan kalabalik ortamlardan cekiniyo bu yasina kadar cok sakindim cunku bi kere girdi tenhaydi oynaydi ikincide kalabalik burnuma vururlar kanar dedi geri cikti ebeveyn almiyolar oraya da tek basinaydi o yuzden durmadi bunu yensin yenelim diyerek cok cabaliyorum bazi seyleri birlikte basariyoruz nasip bakalim ileride hayat bizlere neler gosterecek
Bırak oynasin zorbalandiginda kendini korumayi öğrensin benim eltimin kızı oğlumla aynı yaşıt kız sürekli oglumu iter dover hatta oyuncaklarina musallat olurdu benim garip oğlum hep ağlar di hiç korunmayi bilmezdi anası desen kizina hiç müdahale etmezdi artık saldım biraktm oglumla konuştum sana nasl davranıyor sa sende öyle davran sakın çekinme dedim kaç kez cekinip ağlıyor du gerçekten kız çok zorbalardi şu an çok şükür oğlum nasl davranacağını biliyor zorbalanirsa yanima gelip aglamaktansa kendini koruyup kiza aynı tepkiyi gösteriyor hiç üzerine gitme çocuğunla konuş kim sana nasıl tepki verirse sende tepki göstermekten çekinme diyebilirsin ve suyun akışına birak
Öyle canim yani cok haklisin ama benim psikolojimmi bozulmus canim cok tesekkur ederim peki sence benim pskolojimmi bozulmus.mesela bugun krese biraktim o cocuk iteklior ya beni butun gun bir korku sardi acaba oglum mu dövüyor mu ögretmen görmezse uyarmazsa. Hergun böyle seyler.yani ben acaba piskolikmen rahatsizmiyim canim Yani butun gun dusunuorum acaba ne oldu die isteyken ve cocuk krestekyken
Canım seni anlıyorum endiselisin psikolojin bozulmamis endiseli olmanda çok normal bende bazen düşünüyorum ya koruyamazsam diye ama sakin kal ve çocuğuna kendini nasl korunması gerektiğini göster örneğin biri sana Tokat atarsa sen Tokat at anne baba sana kizmaz kendini hep koru diyebilirsin korkma
Erkek çocukları iyide kalkışa oynuyor benim kızım kreşe gidiyor orada da erkek çocuklar birbirlerini iterek filan oynuyorlar ama bu zarar verecek şekilde değil zaten o boyutta olsa öğretmen uyarır
Basligi gorunce oglu ergenlikte yasakli madde kullanan biri ile arkadas herhalde diye duaundum açıp okuyunca bir gulumseme geldi masum geldi :)
1,489,408 soru
24,343,559 cevap
346,162 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın