Merhaba kizlar ev işiniz bitiyor mu ?
Hem eve hem kendinize hem bebeğinize çocuklarınıza tam olarak vakit ayırabiliyormusunuz ?
Mesela günlük rutin düzeniniz nasıl sabah uyanınca neler yapıyorsunuz gününüz nasıl bitiyor detaylı yazarmisiniz ?
Yapmıyorum ki bitsin 😂
En kolayı bende yapmasam ne hoş olurdu 😂
Yapmayınca bitiyor evet😂😂😂
3 saatte bitiyor ama o 3 saat pertim çıkıyor
3 saatte tüm ev mi ?
Evet normal günlerde ama temizlik günü değil
2 çocuk biri 6 yaşına grcek anasınıfında diğeri 1 yaş valkah bir tek gece onlar uyudugunda dinleniyorum yoksa iş güç bitmiyor birini besle birinin altını değiş uet baş değiş beslenme hazrla jahvalti okul vs bulasik camasr yemek genelde yemeği bebebk uyuyunca yapıyorum ev şupur camasr katla vs bide bebek kucağıma yapışıyor resmen bence iş güç bitmez
Banyo yapıyorsam şükür inanirmiain çocuk varken regl olmak bile zor doğum sonrası dahnayeni geçen ay regl oldum vallah çocuktan artık rahat tuvalete gidemiyordum öyle zorki hayat vakit ayırmak zor oluyor
Yetisemeyince çok takmiyordum ama artık takmıyorum sende takma olduğu kadar yap ve gece onlar yatınca sende yat uyku zihin için çok önemli gundz bir seiklde yapiliyor
Aynen gece iş yapmak yoruyor insanı zaten gündüz kosturmadan nefes alamıyoruz dizimi bile izleyemiyorum :)
Vallah canm geceyi de kendine ağır gundz elbet bebek uyur o ara biseyker yaonbizede yazık hele bide biz smdi ailecek hastayız ya
Bitki çayı falan yapıyormusun Ihlamur papatya bizde hastalandik bebeğim rota virüsü oldu hastanelerde süründüm resmen bağışıklığı da düşüktü. Ayrıca şuan bi salgın var öksürük boğaz ağrısı ses kiskligi ben bir aydır iyilesemedim öyle soyleyim.Bebegimede bulaştı çok zor yanı üstüne hastalık elhamdülillah Allah daha büyük hastalık vermesin.
3 buçuk yaş ve 3 aylık iki kızım var. Söyleyeceklerim bu kadar bence gerisi anlaşılmıştır.. 😃
Anladım
Aaa bu ben geçen sene :)) simdi biri 4 yas biri 17 aylık
Hayatta kalmış olmana sevindim darısı başıma😂😂
Zar zor kaldım zaten 🤣
Kızım 3.5 yaşında yeni uyudu. Beni bekleyen çamaşır katlama ve ütü var. Gerçekten asla yetişemiyorum gün içinde.
Yetisemeyince eksik hissediyor musun yada bebekle tam ilgilenebiliyormusun akşam iş yaparsın gelmiyor gün içindeki yorgunluktan dolayi
Tabi ki hayırr
2 çocuk var biri 3 biri 1 yaşında. Gece zaten küçük yüzünden kaç kere kalkıyorum. Sabah 6-7 gibi uyanıyor tam anlamıyla. Büyük de uyanıyor tabi. Uykudan gözümü açamıyorum. Eşim ile gitmeden yarım saat vaktim oluyor uyuyorum o zaman. Eşim gidiyor. Biraz çocuklara yemek veriyorum. O da yerlerse tabi. Küçüğü saa 10 da uyutmaya çalışıyorum uyursa kahvaltı hazırlıyorum yemeğe oturuyorum uyanıyor. Uyumazsa o ayaktayken binbir zahmete hazırlıyorum yiyorum. Saat 12 gibi uyutuyorum. O uyuyunca mutfak topluyorum. Sonra büyük acıkmış oluyor onu doyuruyorum. Çamaşır işi varsa ki neredeyse hep var şu an bile. Onu yapıyorum. Küçük uyurken biraz dinleniyorum. Sonra akşam yemeğini hazırlıyorum. O da kaç kez bölünerek. Evi toplayabilirsem toplayıp süpürüyorum. Akşam 6-7 arası eşim geliyor. Sırayla yemek yiyoruz. Sonra çay içiyoruz sırayla. En son saat 10-11 gibi küçüğü uyutuyorum uyursa. Şu an sallıyorum mesela. Mutfak çok dağınıksa topluyorum değilse bırakıyorum o yorgunlukla yapamıyorum. Büyük de ya uyur ya uyumaz babasıyla yatıyor. Ben küçüğün yanına gidiyorum emziriyorum diye. Ben tam yatıyorum o kalkıyor emzirip yatırıyorum yarım saat sonra yine. Bütün gece böyle devam. Şakasız her gün böyle. He tabi evde çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum çok yaramazlar çünkü. Daha geçen akşam oturdum ağladım yapamıyorum diye şu an omuz ağrısından ölecemmm uyusa da yatsam diye bakıyorum.
Bayağı detaylı oldu bacı 😂
Olsun bacım detaylar iyidir :) hepimiz aynıyız demekki onu anladım ben mi yavasim diye kendime yukleniyordum cunku
Valla bugün bende onu düşündüm
Hiç mi bitmez isim
Akşama pertim çıkıyor
Kendime zar zor vakit ayiriyorum
Çok yoruluyorum artık
İki çocuk iş yemek kahvaltı temizlik kendime vakit
Koca gelsin bi de onun gönlünü hoş et
Piskolojim iyice bozuldu desem yeridir
Gece de geç yatıyorum ayrıca
Çocuklar uyaniyor namaza kalkıyorum
Bazen de kalkamıyorum tabiki
Bende kendime vakit sıfır ev işi çocuğun dağıttığını topluycam derken akşam oluyor bende geç yatiyorum
3.5 yaşında bir oğlum var sabah kalkar kahvaltı hazırlarız beraber 10 gibi kahvaltımızı yaparız o çizgi film izlerken bende evi toplar süpürür çöpleri atar yemeğimi yaparım genelde saat 1 olur sonra dışarı çıkarız veya evde oyun oynamaya başlarız 3 gibi falan da yemek yeriz sonra oğlum biraz kendi kendine oyalanır veya babasıyla oynar 5 gibi felan çay içeriz 7den sonra oğlumla yatana kadar full oyun oynarız ha bu arada rutin çamaşır bulaşık işlerim de olur bazen onları yaparken oğlum çizgi film izler bazende kendi kendine oynar işimin bitince onunla oynayacağını söylerim çok yoğun temizlik işim olursa da babasıyla onu dışarı veya babaannesine gönderirim ev işi nankör asla bitmiyor ama bitsin de istemiyorum ne zaman ohh işim yok uzanıyım iş yapmayım falan desem hastalanıyorum iş yapmak beni dinç hissettiriyor
Aynen işte yapmayınca hantallasiyor insanda temizlikçi yardımcı olsa fena olmazdı :)
Ya bence temizlikçi falan değilde çocuğuna 3 4 saat bakacak biri olsa yeter insana
Hahahaj sabah başladığım iş daha yarım saat önce bitti
Tabi molalar verdim canımdan kıymetli değil ya
Akşam yemeği için hamur felan yoğurdum bazlama yaptım onlar işten sayılırsa
En son WC banyo yaptım yeni oturdum
İşten sayılır tabi bazlamayi ne için yaptın akşam akşam :)
WC banyo yıkama alışkanlığım henüz oluşmadı akşamları olsa daha iyi olur
Akşam yemeği için yaptım . Yanında çay kahvaltı. Bazlamayı tereyağla Ezine peyniri koyup koyup yedik. Bol bol kilolar gelir artıkın
İşim asla bjymiyoi😂🤭 yetişemedigim yerde saliyorum.
5 ve 3 yaşlarında iki oğlum var büyük anaokuluna gidiyor sabah kalk kahvaltı ve beslenme hazırla cocuklar Kahvaltı yapana kadar yatakları topluyorum çocuklar tek başlarına yemiyo sonra komutan gibi başlarinda durup ye ye diyorum sonra mutfağı topla vakit kaldıysa salonu topla kalmadıysa koştur koştur okula okul eve 15 dk yürüme mesafesinde. Eve gel supur sil tuvalet banyo ufak çaplı temizlik 😂 sonra küçüğe evde öğlen yemeği yedir o arada okuldan geldikten sonra çocuğa yedirmek için çorba atıştırmalık vs. Biseyler hazırla koştur koştur okula git oğlanı al gel soy yıka pakla yedir akşam yemeği hazırlığı arada çocuklarla oynama kudurma koca işten gelsin yemek ye çay ic oğlana ödev yaptır. Bak daha bu saat oldu mutfağı toplamadim yemekten sonra çocuklar dalsjn mutfağı toplcam inşallah
Hep koşturma çocuk birde aynı ikide demekki :) gece iş yapmak istemiyorum ki ben onu napicaz :)
Baznd mecburen yapıyoruz bu saatte çamaşır toplayıp çamaşır astım mesela özellikle Pazartesi günü asla ama asla isim bitmiyor 🤷🏼♀️🤭
3 çocukla sesleniyorum asla asla 😐
Aklı olan 3 çocuk yapmaz 🤣 çocuklarımı çok seviyorum o ayrı ama bu kadar zorlanacağımi tahmin etmiyordum
3 dahami zor :) bende bire bakan ikiye ikiye bakan üce bakar zorlanmaz derdim yanılmışım :)
İyi geceler
Ben geç yatıp geç kalkan tayfadanım evde hepıimiz öyle
Eşim gece 1 de kapatıp geliyor dükkanı 1 buçuk gibi
Otururuz film fln izleriz beraber vakit geçiririz ortalama 3/4 gibi yatarız
Sabah çoçukların kalkış ortalama on
Uyanınca bi saat oynarlar ben kahvaltı hazirlarım onlara (3 buçuk ve iki yaşındalar)
Onlara kahvaltı veririm kendime kahve yaparım içerim onlar yerler beraber
Bi tur çarşi yaparız dönüşte babaannesine uğrarız çoğunluk la (karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz)
Eve çıkarız Meyve ya da atıştırmalık veririm uyuturum saat 15:00’te uyurlar
Bi saat en fazla bir buçuk saat uyur kalkarlar
Yemek veririm oynarlar etkinlik hazırlarım geceden
Yemek hazırlarım akşam için
19 gibi yerim ya kaynanam çikar ya çoçuklari götururum
Dükkana yemek götururum eşime (15 gibi kahvaltı yapıp gidiyor)
Dönunce akşam yemeği veririm çoçuklara
Duşa sokarım masaj olur giyinirler saç kurutma fesli
Serbest zaman
Atıştırmalik bir şeyler kapanış 23 odalarına götururum uyumak için
Onlar yatınca ev işini bitirırım eşim gelene kadar
Çok geç yatiyorsunuz :) asla yapamam o kadar geç sabah dinç oluyormusun kaynana hayatın içinde ve yardımcı oluyorsa güzel sürekli çocuk bakmak bogabilir orda nefesleniyorsun güzel bişey.
İstesem bile 3/4 ten önce uyuyamıyorum yılların alışkanlığı
Çoçuklar la mutlaka çıkarız avm anne kafe sahil gibi yerlere öğle uykusundan sonra
Bi yere gidersem işim olursa bırakırım nadir sevmeye isterler her gün ama ayrı duramıyorlar çoçuklar o yüzden bi tur girerız her gün
Sabah 5 saat civarı /fazlası uyuduysam miss yetiyor
Asla bitmiyor canı sagolsun kızım temiz bırakmıyor ki😂
Benimkide öyle zaten yaptığım gibi dursa asla şikayetim yok seviyorum temiz olmasını etrafin yapmayida :)
Bitmiyor is bitermi omuzumda bez elimde biberon emzik geziyoruz :)
Benimde belimde elektrik süpürgesi yollardayim :D çocuğum sürekli dökme peşinde bütün olduk hatta bu aralar şarjlı olan el süpürgesi arayisindayim zira kablolu ile işlerim kısıtlanıyor :D
Ben karar verdim bundan sonra büyük temizlik yok bende kadin tutup yaptircam hem ev hem çocuk yok yetmiyor birde ben aktifim dışarı falan haftada 3 4 gun çıkıyorum kolumda agriyor zaten
Bende bir ara karar vermiştim fakat günlük 4000 civarı istiyorlar adabimla oturdum yerime aldım bezi elime başladım temizliğe :D
3000 bin bizde 2 ayda blbir çağırsam kolum ağrıyor yapamam cam kapı banyo isini
Ben gece yatmadan tuvalet banyolari temizler ortaligi toparlar oyle yatarim sabahda kahvaltidan sonra ortaligi supururdum yemegimi ayarlar oglumla oyun oynardim ise girmeden once ama yarin cikisimi alacagim yine ayni sekilde devamke
Ev işimi zor dışarı işi mi :) ?
Disari isi cunku ev duzenini ona gore ayarliyorsun hem ev hem dis is oldumu daha cok efor sarf ediyorsun is cikisi yemegi temizligi daha xor ama evdeyken daha cok duzen olusturup cocugunla daha cok ilgilenebiliyorsun
Asla ve asla yetişmiyor 3 buçuk yaşında bir kızım ve 4 buçuk aylık bir bebeğim var sabah en geç 10 da ayaktayız bebeğime banyo yaptırıp yatirqna kadar saat 12 oluyor büyük kızım kahvaltı yapana kadan bezdiriyor saat öğle biri geçiyor bebeğim 10 dk yatıp uyanıyor sık sık uyku diye bişey yok asla yerde durmaz tek kalmaz ağlar pek kucak istiyor beş dk sonra onada ağlar kısacası sürekli huzursuz mız mız bı onunla bir buyuguyle ugrasana kadar akşam oluyor anca evi supururum iki günde bir çamaşır zar zor yıkar sererim katlayıp yerleştiren kadar üzerinden en az üç gün geçer onları katlayip yerleştiren kadar yeniler çıkıyor zaten anca akşam yemeğini yetiştiririm eşim gelir yemek zar zor yerim bebekten malum durmuyor bı bakıyorum gece olmuş çocukları şimdi yatırıyorum yatsınlar mutfağa kosacam hızlıca toplayacam gelip yatacam inşallah en erken 2 de yatarım yarım saatte bir bebeğim süt için mutlaka uyanıyor yarım saata emiyor yatana kadar zaten bir daha uyanıyor
Bana gelince aynaya bakmak istemiyorum resmen aynada Recep İvedik görüyorum kuaföre gitmiyorum normal de evde kendim kaş bıyık alırım ona bile vakit bulamıyorum sıcak yemek çay nedir bilmem kahve nadir içebiliyorum o da hazır öyle diyeyim
Uzun oldu hakkını helal et üzerinden geçtim
İkinci Recep kardesinde burda en gobeklisinden :D hepimiz aynı yolun yoldaşlarıyiz demekki :D zor bitmiyor yani ugrastirici
Ahhahah😅 göbeği hesaba katmadim bile ama öyle gerçekten biz kadınları anlayan yok yaa
Kocam yok oglene kadar islerim bitiyor gun ıcınde dağınıklık olursa topluyorum
Haftada bır kez halıları cıkarır butun evi dıpkose temizler otururum oda oglene kadar suruyor 😁
Dagınıksa modem dusmuyor cunku dagınık ev yaşanılan ev demektir
Rutin nimettir sureklı duzenlı yaparsan ev dagılmaz vakit ayırma oluyor hem sabah vaktim oluyor hemde aksam oglan 7.8 de uyuyor sonrası bende
Eee gun ıcıde bos ıste olmayınca oluyor
Koca nerde ayıptır sorması bayağı bostasin maşallah :) rutinde olsa dağılıyor bizim çocuk rutine düzene karşı :)
Kocam cezaevinde 5 sene olcak
Eee haliyle resmen tek yasıyorum oglanda 3 4 aydır krese basladı ıyıce boşladım
Evde ıs yapıyorum normalde oda bu ara getırmıyor
Ee oglanda erken yatıyor
Yemek sorunumda pek yok kaynanam yapıyor genelde sjsjs ben cok nadir yaparım ya kendime y ogluma
Allah tez zamanda hayırlısı ile kavuştursun inşallah. Tadını çıkarıyorsun yani :) millet başıni kasiyacak vakti yok baksana :)
Susn bi surecten geciyorum inan kafami yastiktan kaldıramıyorum bucsureci atlatinca normal duzenime doncem insaAllah
Ben titiz degilim ama pisde degilim ne hergun sil supur onu yap bunu ysp krndimi yorarim ne de uzun sure elimi isten cekmem
haftada 2 gun temizlik yaparim diler supurur toz alirim banyo wc yikarim nevresim degistiririm
Ayda bi kere camlar kspilar mutfsk dolaplari gardolaplar vestiyer duzenlerim silerim perdeleri koltuk hsli ortulerini yikarim hslilari toplar mobilyalarin altini ceke ceke temizlerim
Senede bi kere de duvarlarimi siler halilarimi yikatirim
Camasir makina yarimi gecsin calistiririm bekletmem
Temizlik ysptigim gunler boyle yapmadigim gunlerse sabah kalkinca hemrn cocugun kahvaltisini veririm bi kahve icer butun camlari acarim sonra camlari kapatir camasir varsa çalıştırırım mutfaga gecer yemekleri ocags koyarim bulasik makinasini bosaltir kirlileri koyarim sonra diger odalari toparlarim banyo wcyi kontrol ederim genelde temiz olur zaten camasir isi varda onu hallederim ogleden once islerimi bitiririm sonra biraz dinlenir cocukla vakit geciririm sonrasi bans kalsn vakit
Çok titiz olmamak lazım zaten iş bitmiyorki en doğrusu böyle haftada ayda bir olanlar bir yemek bile en az 2 saat sürüyor e gün içinde toplam 5 saat yemek sonrası ufak tefek temizliğe kalıyor iş yapmayınca zaman gecmez yapınca zaman yetmez yani :)
Aynen oyle hergun ev supurup silsem bi dunya vakit kaybi olur o da vakit israfidir bi de temizlik imandan titizlik seytandan gelir canimin kiymetini biliyorum yapmiyorum 🤭
Bitmiyor çokta umursamıyorum bu aralar olduğu kadar 🤣 tek kızım var 5 yaşında bebekte yok
Tek çocukta iş çıkarıyor aynı hepimizin derdi :)
1,495,817 soru
24,436,136 cevap
352,895 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın