0 oy
432 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,375 puan) tarafından

Arkadaşlar merhaba  kızım 2 yaşında ve kırmızı et kıyma  haşlama gibi et türevlerini yiyor. Tavuğu da yiyor ama balığı bir türlü yediremiyoruz. Levrek, çupra, somon, hamsi denedik. Şimdiye kadar en çok çuprayı yedi ama onda da sadece 2–3 lokma kadar alabildi. Biz ailecek balığı çok seviyoruz ve çok sık yeriz ama kızım balığı kabul etmiyor.
Aklıma şöyle bir fikir geldi: Kızım ıspanağı normalde hiç yemez ama böreğin içinde bayıla bayıla yiyor. Acaba balığı da böreğin içine katsam olur mu? Böyle bir tarif gören, yapan, deneyen oldu mu? Ya da sizin balığı sevdirmek için kullandığınız yöntemler varsa paylaşır mısınız?

13 Cevaplar

+2 oy
(13,845 puan) tarafından

Köfte yiyor mu hamsikuşu dene :)

(1,375 puan) tarafından

Hamsikuşuna şimdi baktım hiç sanmıyorum yiyeceğini bana böyle balık olduğu anlaşılamayacak tarif lazım 😄

(13,845 puan) tarafından
+1

Anlaşışmıyoki kız güzel sakla. Hatta hamsiyi pişirip blender yapıp köfte yapabilirsin bence anlamaz. 1 2 tane dene bence

-Reklam-
+1 oy
(4,807 puan) tarafından

Tadını bilmiyorum ama çorbasını yapıyorlar içer mi acaba 

(1,375 puan) tarafından

Ben denedim ama değil kızım ben bile içemedim çok kötü kokuyordu 😄

(4,807 puan) tarafından

Ay o zaman boşver 😅

+1 oy
(1,994 puan) tarafından

30 yıllık Rizeliyim böyle bir tarif olsaydı bilirdim 😅 Pilav yürü şeyler seviyorsa hamsili pilav yapabilirsin sevebilir. Balık çorbası da deneyebilirsin

(9,464 puan) tarafından

öyle deme kız, denenir bence😅 bana mantıklı geldi

(1,375 puan) tarafından

Sanki fileto somonlu yufkaya sarıp börek gibi yapmak güzel fikir gibi geldi 😅 ama siz olmaz diyorsunuz doğrudur 

(1,994 puan) tarafından

Yok kız olmaz demedim ama öyle bir tarif hiç görmedim 😅

+1 oy
(9,464 puan) tarafından

Balık çorbası yapabilrsin, balıklı börek olabilir aslında denemedim ama olur gibi geldi. balık köftesi deneyebilirsin

(1,375 puan) tarafından

Çorba içilmedi ama böreği kafadan uyduruk yapsam ne olur diye düşündüm . fileto somonu yufkanın içerisinde sarıp sigara böreği gibi yapsam fırında ya da kızartma gibi olabilir sanki😅

(9,464 puan) tarafından

sadece somon değil de bir harç yaparak yapabilrsin bence, havuç, bezelye soğan gibi

(1,375 puan) tarafından

Evet çok mantıklı denicem olursa patenti ni alırım 😅

(9,464 puan) tarafından

😂😂 güzel olur vallahi😅

+1 oy
(5,029 puan) tarafından

Pilavını çorbasını gördüm ama böreğini görmedim canım bilemedim nasıl olur istersen azıcık birşey deneyebilirsin yufkanın içine koyup 

(1,375 puan) tarafından

Sigara böreği gibi kızartsam olabilir gibi geldi deneyeceğim teşekkür ederim ☺️ 

+1 oy
(6,274 puan) tarafından

Ben seviyorum ya bir balıkçılık var deniz mahsulü bkrek yapiyorlar balıkçıların vardir

+1 oy
(3,943 puan) tarafından

İlla tarif olması gerekmez bence deneyebilirsin ama balığın tadi yoğun olduğundan anlayabilir bilemedim yinede denemekten bir şey olmaz

0 oy
(2,803 puan) tarafından

Canım kokmazmi balık börekte balık yedircem diye normal birekten tiksinmesin  benim kızda hiç bi şekilde yemiyor bende usteledim 

(1,375 puan) tarafından

Kızınıza nasıl yedirdiniz siz . Börekte kokarmı bilmiyorum ama sigara böreği gibi kızartsam olur gibi geldi 

0 oy
(602 puan) tarafından

Ayyy cabani anliyorum cok da hak veriyorum ama midem kalkti sanirim artik postlari acarken daha dikkatli olmaliyim basliktan gayet ne aciklamissin okumamam gerekliydi 🤰 

Bence pure yap somon falan etli baliklar varya onlardan al kilcigina dikkat et aman diyim ben 3 gun ne cektim Allah biliyo pisirirsin kendiniz yersiniz cocuga da pure yaparsin ekmegine surersin limonla falan tadini bastirabilirsin yemez mi oyle 

(1,375 puan) tarafından

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah  teşekkür ederim 

0 oy
(6,544 puan) tarafından

Ismi bile midemi bulandirdi ozur dilerim ama :) balik koftesi veya balik corbasi deneyebilirsin bence. Balik corbasi iyi yapan yerden alirsan tavuk corbasi gibi oluyo anlamaz. Biz bayilarak iciyoruz.

(1,375 puan) tarafından

Keyfi olarak yapacağım bir şey değil bende balığın böreğini tercih etmem zaten 😅 evde çorbayı kendim denedim hoş bir şey olmadı 

(6,544 puan) tarafından

Balikcilar guzel yapiyo. Bende evde yapmiyorum ama iyi guvenilir bi balikcidan bi kase alabilirsin bence :)

0 oy
(16,150 puan) tarafından

Panko ile panelesen canim anlamaz sanki yanina da anne domates sosu bansin yesin

(1,375 puan) tarafından

Evet çok mantıklı püre gibi yapıp panelesem yiyebilir teşekkürler 

0 oy
(279 puan) tarafından

Sevmedigi seyi diretmek dogru mu bilemedim omega3 bulunan baska besinler yedirin  semizotu mesela

(1,375 puan) tarafından

Semizotu keten tohumu gibi besinlerde omega3 bitkiseldir. 10 da 1 kadar dönüştürülür vücutta ama balıkta ki omega3 EPA ve DHA bulunur yani doğrudan kullanılabilir. O yüzden herhangi bir besinde ki omega3 balığın yerni tutamaz . Doktor önerisiyle şimdiden alıştırmak daha faydalı olduğunu düşündük . Sevmese bile en azından alışkın olsun. İleri de daha da zorlanırız . 

0 oy
(19,155 puan) tarafından

Bazen bazı şeyleri üstelememek lazım bence. 2 yaşında çocuk sonuçta büyüyene kadar her gün damak zevki değişecek. Bugün balık yemez et tavuk yer..yarın et tavuk yemez balık yer. Daha bazı şeyleri tam idrak edemiyorlar.. Balıklı börek yedirecem diye bu sefer börekten tiksindireceksin çocuğu.

(1,375 puan) tarafından

Doktor önerisiyle hareket ediyoruz teşekkür ederiz . Şimdiden balık damak tadının gelişmesinde fayda var mış ileride daha da zorlanabiliriz 

(19,155 puan) tarafından

Doktor tabi ki önerecek ama doktor senin çocuğunun damak tadını bilemez. Dediğim gibi bugün yemez yarın yer.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 216 göst.
8 Mart 2024 Diğer kategorisinde Aden34 (1,190 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 996 göst.
31 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Mslcns (5,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 273 göst.
25 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,530 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,495,768 soru

24,435,373 cevap

352,816 kullanıcı

...