Bebeğim yoğun bakımdan çıkarken neler yaşamalıyım?

+1 oy
453 göst.
Diğer kategorisinde (213 puan) tarafından

Bu gün bilgi için doktora gittik Ve şükür durumu iyiye gidiyormuş Yarın ciğerinde ki cihazın kabağını kapatacaklar olumlu ilerlerse ertesi gün cihazı artık çıkartacaklar Daha sonra aşama aşama bütün cihazlardan ayırıp emzire için çağıracaklar Allah hepinizden razı olsun dualarınızı bana ve oğluma umut oldu Rabbim sizin ve hiç bir annenin yüreğine böyle bir çaresizlik düşürmesin İnşallah Mahir in daha iyi haberlerini sizinle paylaşacağım Hepinize çok teşekkür ederim 

11 Cevaplar

+2 oy
(1,924 puan) tarafından

İlk kez bir postun başlığını okurken ani bir mutluluk yaşadım 

Maşallah inşallah çok çok daha iyi olur postlara yazamazsamda gördüğümde dua ederim Rabbim tüm herkesin hayırlı dualarını kabul buyursun inşallah tüm hasta bebek çocuklara acil şifalar versin inşallah 

Sizde en yakın zamanda minik bebeğinize kavuşursunuz oda sağlığına kavuşur inşallah 🤲🤲

-Reklam-
0 oy
(368 puan) tarafından

Burda Çınarege idi sanırım yanlış da biliyor olabilirim canım minicik dünyaya gelmişti annesi günlerce buraya an ve an durumunu yazmıştı yeri geldi umudunu kaybetti yeri geldi çok büyük umutlarla doldu ama sanırım bir yaşını çoktan geçti bebeğimiz buranın herkesin bebeği olmuştu senin bebeğin de ordan sağ salim sağlığına kavuşmuş olarak çıkacak inşallah Allah'ın izni keremiyle sende buraya post açacaksın bu bebek durmuyor evi dağıtıyor ama sağlık olsun diye canım benim Allah yar ve yardımcın olsun

tarafından

Ya Emine abla geçen gün ben de onu yazacaktım ismi Ege ama bir ismi daha vardı o bebek ne oldu ya gözümüzün önünde büyüdü kocaman olmuştur şimdi derken sen yazmışsın 

(368 puan) tarafından

Evet yaaa onunla yatıp onunla kalkmistik annesi bir gün entübasyon edildi diyordu bir gün çok iyi diyordu ama elhamdülillah yaramazlık yapıyor artık diye post açmıştı 

tarafından

En son doğum gününde post gördüm kocaman olmuştu maşallah 

(368 puan) tarafından

Maşallah rabbim acılarını göstermesin yavrularımızın 

0 oy
(14,275 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah size bağışlasın evladinizi

0 oy
(4,874 puan) tarafından

Oh çok şükür 🤲🤲daha da iyi olacak inşallah 🤲gönlünü ferah tut 

0 oy
tarafından

Güzel haberlerini bekliyoruz canım benim

0 oy
(2,871 puan) tarafından

Maşallah çok daha iyi haberler ver bize umarım bebeğine kavuşunca resim bekliyoruz teyzeleri olarak rabbim hiç bi anneyi evladiyla imtihan etmesin🤲

0 oy
(13,439 puan) tarafından

ay çok güzel haber bu😍 minik savaşçılar gerçekten çok güçlü 

0 oy
(8,964 puan) tarafından

Rabbim daha da güzel haberler almayı nasip etsin hiç bir Anne'yi de evladı ile imtahan etmesin inşallah 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Çok sevindim canım şükür senin adına İnşAllah daha iyi olur haber ver 🤲🤲

0 oy
(4,331 puan) tarafından

Çok şükür Rabbime. Daha güzel günleri nasip olsun inşAllah. Evde ,huzurlu ve sağlıkla 🤲🏻

0 oy
(1,019 puan) tarafından

Elhamdülillah şükür Rabbim daha iyi etsin inşallah bende buraya Hafsa ve Mahir için giriyorum bugün Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah 🥰 🥰 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde yoğun bakım sonrası cihazdan ayırma süreci nasıl ilerler?
Bebeklerde yoğun bakımda solunum cihazından ayırma süreci, bebeğin kendi başına nefes alma kapasitesinin düzenli olarak takip edilmesiyle başlar. İlk olarak cihaz üzerindeki destek seviyeleri kademeli olarak azaltılır, ardından stabilitesi korunan bebeklerde cihaz bağlantısı tamamen kesilir. Bu süreçte oksijen değerleri ve nabız gibi hayati bulgular yakından izlenerek bebeğin solunum çabasının yeterliliği test edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yenidoğan yoğun bakımda emzirme sürecine ne zaman geçilir?
Yenidoğan yoğun bakımda emzirme sürecine genellikle bebeğin solunum cihazlarından tamamen ayrıldığı ve yutkunma ile emme reflekslerinin geliştiği dönemde geçilir. Bebeğin genel durumu stabil hale geldikten ve tıbbi cihaz desteğine ihtiyaç duymadığından emin olunduktan sonra anne sütü ile beslenme denemeleri uzman kontrolünde başlatılır.
Bebeğin cihazdan ayrılması için hangi kriterlere bakılır?
Bebeğin cihazdan ayrılması için en önemli kriterler, kandaki oksijen saturasyonunun normal seviyelerde seyretmesi ve kendi başına solunum yaparken yorulmamasıdır. Doktorlar, bebeğin akciğer filmindeki iyileşme bulgularını, enfeksiyon değerlerini ve genel vital bulgularının stabil kalma süresini değerlendirerek cihaz desteğini kaldırma kararı alırlar.
Yoğun bakımdan çıkan bebeğin iyileşme süreci nasıl desteklenir?
Yoğun bakımdan çıkan bebeğin iyileşme süreci, düzenli doktor kontrolleri ve anne-bebek arasındaki tensel temas ile desteklenir. Bebeğin ev ortamına uyum sağlaması için beslenme saatlerinin düzenli olması, odanın nem ve sıcaklık dengesinin korunması ve enfeksiyon riskine karşı hijyen kurallarına azami dikkat edilmesi iyileşme sürecini hızlandıran temel faktörlerdir.
Yoğun bakımda tedavi gören bebeğim iyileşiyor mu nasıl anlarım?
Bebeğinizin iyileşme sürecinde olduğunu, bağlı olduğu cihazların ayarlarındaki destek oranının düşürülmesinden ve değerlerinin daha stabil seyretmesinden anlayabilirsiniz. Doktorunuzun cihaz kapama veya çıkarma kararları, bebeğinizin kendi fizyolojik fonksiyonlarını başarıyla yerine getirdiğinin ve tedaviye olumlu yanıt verdiğinin en somut göstergesidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 732 göst.
27 Nisan 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,851 göst.
+1 oy
12 cevap 494 göst.
13 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (213 puan) tarafından soruldu
+4 oy
8 cevap 397 göst.
10 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkk4 (213 puan) tarafından soruldu