1 haftadur geçmeyen şiddetli kaşıntı el ayak şişmesi ayaklarımın üstüne basamuyorum dudak ve göz çevreside şiş acile gittim serum takıldı işe yaramadı hamilesin başka bişey yapamayız dediler yaşayan varmı çok kötüyüm özellikle geceleri uyuyamıyorum kaşıntıdan
Sok oldum Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşallah bence alerji polikliniğine git mutlaka
Ürtiker falan olsa geçerdi heralde uy.uz falan oldum sanmaya başladım artık aglıyorum o derece kaşınıyoorrr🥺
Chatgbt sordum ama fotoğraf yüklemedi sen yaz istersen
Tabi yazayım teşekkürler
Bu bir rahatsızlıgin göstergesi geçmiş olsun canım çok üzüldüm maalesef doktorlar hamile olduğun için müdahale de bulunmak istemezler ama sirkeli su denedin mi
Soguk su uygula dediler ama o an rahatlatsa da 1 saat sonra faha şiddetli şekilde kaşıntı oluyo
Alerji canım bu hamilelerin kullanabildiği alerji ilacı illaki vardır
Aile hekimimiz mide yanmam için bile ilaç yazmadı bilmiyorum diyor adam kadın dogumcuya git diyor acile gidiyorum öyle normalde de başıma geliyor kimsi ürtiker diyor kimsi bilmem ne ama ignesi var olunca geçiyordu hamilelikten dolayı olamayınca iyice ilerlerdi ve dayanılmaz hale geldi
Acile dememiş ki kadın dogumcuya git demis orda karaciğerlerine bakarlardi ihmal etmişsin en kısa zamanda gitmelisin
İlaç ne kullanıyorsun yazar mısın.
Bende 5 aydan beri başladım kaşınmaya az az . böyle kabarmadi bişey yok ama 7 8 aya doğru iyice arttı kaşınma.ayak altı ,sırt ,her yerim.
Karaciğer ve safra asitlerine hemen bakması lazım doktorun.gerekirse değerlere göre doğum yaptırıyorlarmis mecburen . Benim onlarda da sıkıntı çıkmadı şükür.kan ilacın dan olabilir dedim.bir süre içmedim bıraktım geçti kaşıntılar çok şükür.sende dene bence ama mutlaka doktoruna söyle
Hm senin hamileliğe bağlı degilmi? öncesinde de vardı o zaman?
Çocuklugumdan beri var
Şuan 24. Haftadayım İnşallah öyle birşey yoktur
Kadın doğum doktoruna git mutlaka en iyi o teşhis koyar.gerekirse cildiyeye yönlendirir
Acaba yediğiniz bir şey mi dokundu Rabbim tez zamanda şifanızı versin inşallah evet gebelik olduğu için fazla bir şey yapamıyorlar ama alovara varsa sürebilirsiniz bir sorun olacağını sanmıyorum En azından sizi rahatlatır gebelikte bende de alerji olmuştu hemşire Aloeverayı önermişti çok iyi gelmişti
Aloe Vera yok maalesef yarın kadın doguma gidicem bide teşekkür ederim ❤️
Ben u.yuz olmuştum böyle kaşıntı vardı görüntü olarak aynı
İnşallah değildir
Özellikle geceleri ağladım ya bende
Ay sahi mi helede parmak aralarım çok kaşınıyo eklem yerlerim bileklerim nasıl bir tedavi gördünüz
Eczaneye gittik
Eşim adama tarif etmiş
Adam bu u.yuz demiş
Kükürtlü karışım verdi
Boynumdan aşağı her yere sürdüm
Aynı kıyafet ile 3 gün kaldım
Hatta o dönemde kızım bir yaş bile değildi
Ona da bulaştı onada sürdüm
3 gün sonra kesinlikle bitti gitti
Ufak tefek kaşıntı bir kaç güne kadar devam etti
Ve geçti
Böyle köprü halinde iz bırakır sırtında
Asla sıcak su ile duş alma
Ilık su seni biraz rahatlatıyor
Geçici tabiki
Parmak araları ve eklemde **** çok fazla görülür cildiyeye gidip onlar bir aletle bakıp söylüyorlar varsa
Evet bir gitsin yazık ama ya
O kaşıntı insanı deli eder
Bilmiyorum ki herşey olabilir @sanalAnne sen ne düşünüyorsun resim hakkında sence neden böyle oldu
Teşekkürler 😊
Kurdeşen gibi duruyor canım bence bi doktora gtmelisin geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim ❤️
Az az zencefil çayı iç
Rabbim sifa versin ama normal acile degil kadin dogum aciline gitmen gerek. Orda bu durumlarda normal acile gore daha farkli tedavi uygularlar. Ben hamileyken basit grip olmustum onda bile normal acil bsy yapamadi. Kadin dogun acile gittik sonrada kendi doktorumla gorustum onun dedigi ilaclari kullandim. Kendi kadin dogun doktorun varsa onla gorus mutlaka.
Kadın doguma da gittim bacım biz sadcee kanamalı sancılı hastalara bakıyoruz diyorlar
Ne alaka canim ne sacma. Sen kendi doktoruna git o zaman mecburlar bakmaya
Ya bnm babam şekerli bişey yiyince vücudu böyle kabarıyor aynı seninki gibi oluyor. Bnde bı ara şerbetli tatlı yerdim baktım kaşınmaya başladım bıraktım
Ya bilmiyorum ama alerjimin neye oldugunı çözemedim çünkü her başıma geldiginde başka bişeyler yemiş oluyorum
Acaba şekerin yada gizli şekerin varmıdır yada farkinda değilsindir normal bir şekilde hastaneye gidip baktirsan cnm
Seninki alerjiye benziyor cildiyeye git aile hekimi anlamaz bu dan birsey
Teşekkürler
Ürtiker diğer bir adıyla kurdeşen. Anjiyoödem olmuşsunuz kortizonlu iğne vurulmanız gerekiyor avil decort gibi.
Aynısını ben geçirdim hamileyken. Dudaklarım ellerim ayaklarım kütük gibi şişti kıpkırmızı ciğer gibi oldu acısından uyuyamadım. Kurdeşen döküyosun ve anjiyoödem olmuşsun dedi cildiye. Kadın doğum doktorumun onayıyla 1 kez kortizonlu iğne vuruldum avil decort
Ya bende araştırdırm buna benziyordu normalde yaptırıyorum ama hamile olunca yapmadılar ve çok agır seyretti bugün biraz hafifledi artık 8 9 gün oluyor çünkü peki sizde de geceleri çogalıyor mu bide diz dirsek bilekte başluyor uyuzla çok benzerr belirtiler
İlk ürtiker belirtisi gece başladı zaten bende. Dudaklarım şişti avuç içlerim acımaya başladı ve vücudumda böyle kabarcıklar oluştu. Kadın doğum doktorunuzdan onay alın 1 kere kortizonlu iğne vurulmak bebeğe herhangi bir zarar vermez bunu söylemiş olması lazımdı size. Bu u****değil anlattığınız belirtiler anjiyoödem ve kurdeşenle birebir. Kendi başımdan aynısı geçtiği için net konuşabiliyorum
Çok teşekkür ederim chatcpt de aynı şeyi söyledi benimde aynı agru ayaklarımda oluştu çok kötü Allah kimseye yaşatmasın
Kabarcıklar çok kaşımaktan olmuş gibi geldi. Benim de geceleri ayak kaşıntım çok oluyor dün gece ben de uyumadım neredeyse. 35 haftalığım.
Kaşımasamda çıkıyor maalesef 🥺
Rabbim sifa versin farkli doktorlara gidin
Çok teşekkür ederim ❤️ giderim inşallah
Canım kaşıdıkça daha da kabarıyor değil mi cildin kuru olabilir mi nemlendirici falan kullanıyor musun ben de böyle bir sorun yaşamıştım çünkü kaşımaktan açtık uyuyamıyordum geceleri cildiyeye gittim bana cildimin kuru olduğunu söyleyip su bazlı krem verdiler çok işe yaramıştı
Cildim kuru bazı bölgeler eyüp sabri tuncer in bir nemlendiricisinvar onu kullanıyorum canım benimki içten gelen bişey gibi ya dışan müdahale işe yaramıyor
Cildiyeye randevu al canim. Bende boyle olmuştum gebelik kolestazindan şüphelendiler 37.haftada dogum yaptım. Erteleme kendini
Ay korkutma kız daha 24 haftalığımm
Kiz sen hacermisin
Evet şekerimmmm
Kız daha bu gun aklima gelmistin . Acaba bu kiz nerelerde diye. Nasilsin napiyorsun. Hamileymissin saglikla dogur bebisini. Cinsiyeti ne
Herkes bir şey söylemiş hamile oldugun için kendi kafana göre ilaç veya krem kullanma derim .ürtiker gibi duruyor. Benimde kollarımın iç kısımları böyle olmuştu kasidikca dahada çok kabarıyor. O yüzden kaşıma buz falan tut kaşınan yerlerine şimdilik iyi bir doktora görünmeniniz lazım çok geçmiş olsun çok üzüldüm
Teşekkürler randevu ayarladım gidecegim inşallah
1,489,439 soru
24,344,032 cevap
346,169 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın