0 oy
569 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (86 puan) tarafından

Selam kızlar. Benim üniversitede ev arkadaşım vardı. Çok yakındik ayrı yemezdik. Neyse sonra son sene benim bi erkek arkadaşımin arkadaşıyla konuşmaya başladı. Bende erkek arkadaşımla ayrilmistim ve şuan evli olduğum kocamla tanıştım. O sebepten ötürü ev arkadaşımla aramıza bi sogukluk girdi derken mezun olduk irtibati kestik. İkimizde birbirimize sinirliydik. İ da vende yanlış yaptım. Benim yanlışım eşimle yeni tanıştığım için okul da bitmek üzere kisa zaman diye fazla vakit geçirdim iyice tanımak için. Çünkü farklı şehirlere gidecektik okuldan sonra. Ev arkadaşımin yanlışı ise taraf olup benim eski sevgilimle ve kendi sevgilisyle bana nispet yaparak arkadaşligina devam etmesi. Bu sebeple de ben eşimle yeni yeni tanımaya başlarken içim bi tuhaf oluyordu baya zorlaniyordum ev arkadasim resmen gözüme sokuyordu. Bende mesela onu okulun son günleri hep yapniz bırakıp eşim ile takiliyordum. Onun kızgınlığı bana bu. Baya yalnız bıraktım onu. Sonra galiba inu çok yalniz bıraktım son zamanlarimizi birlikte gecirmedik diye bana kızıp dediğim gibi sevgilisi ve benim eski sevgilimle storyler vs atmaya başladı. Böylelikle bizim arkadasligimiz okulun bitmesiyle bitti. Şöyle eşim de bu sebepten çok çekti yani ona yansitiyordum geceleri rüyama giriyorlardi falan işte. Sonra neyse ben atlattik aylar sonra nişan düğün derken şuan çok güzel bir evliliğim var. Ev arkadaşımla konusmayali yıllar oldu. En az 6 sene. Bu 6 sene içinde 1 kere telefonda görüştük helallestik ama sonra eşim izin vermediği için tekrsr konuşmadık. Aradan 3 4 yıl geçti helalleşmenin ardından. Ama ikimizde hatamizi anladık yani. Geçenlerde aklıma geldi aramak istedim ki ara ara aklıma gelir ama hiç aramam. Bu sefer aradım. İkimizde birbirimizi çok özlemişiz ağladık konuştuk falan. Gel gelelim ki eşim konuşmamı kesinlikle istemiyor. Konusmaya devam edersen sana karşı bakış açım değişir diyor . Eşim de o zamanlar çok çaba verdi atlatmam için hep yanımda destek oldu yani. O yüzden arkadaşima karşı hem kendi hem ben adıma hala çok olumsuz. Ama benimde 4 yıllık ev arkadaşım geçmişim en güzel zamanlarim. Çok özlüyorum yani onu. Ama şuan arkadaşimla hayatlarimiz çok farkli . Benim kızım oldu duruldum annelik yapiyorum evimdeyim. O çalışıyor ve her gün tabiri caizse köpek gibi içiyor. Eşim alkole çok karşı biri bu arada. Hani hayat tarzlarimizin farklilastigini anlatmaya çalışıyorum yoksa eşimle tanistigimda bende aynı öyleydim. Şimdi ben çok arada kaldım. Hani kendi kararim senin karışmani istemiyorum diyorum ama söz geciremiyorum. Fikri olan varsa hatta @sanalAnne

14 Cevaplar

+1 oy
(2,094 puan) tarafından

simdi kac yillik arkadasin olursa olsun kardesin bile olsa tiyniyeti belli. sen ayrilmissin baskasiyla evlilik yolunda ilerliyorsun. eski sevgilinin arkadasiyla sevgili olabilir o onun kendi bilecegi is ama sana nispet yapar gibi aklina tekrar sokmaya calisir gibi hareket ve tavirlar gostermesi tuyniyetini belli edio kizin. Şu an senin eski sevgilin ve onun arkadaşından ayrılmış da olabilir görüşmüyor da olabilir ama kızın te niyeti mentalitesi kişilik karakter yapısı eşin yerinde olsam benim için de olumsuz bir insan böyle eşimin böyle birisiyle görüşmesini istemezdim şahsen

Çünkü mesela sen ayrıldın acı çekmişsin zor zamanlar yaşamışsın o ayrıldığı kişinin arkadaşı kızın sevgilisi olmuş olsa bile kız senin üzülmemen için herhangi bir haber getirip götürmemesi ya da kendi sevgilisi hakkında bile şunu yaptı bunu yaptı şuraya gidecek buraya gidecek falan diye seninle bir paylaşımda bulmaya bile çekiniyor olması lazım ki sana arkadaşını hatırlatıp da eski sevgiline hatırlatıp da seni üzmemek için dikkat etmesi lazımken o hepten gözüne gözüne sokmuş 

(86 puan) tarafından

Ya bende gak veriyorum ama geçen anılar aklıma gelince de özlüyorum arkadaşımı. Bide ailemden uzakta evlendim hiç arkadaşim yok belki ondandır 

(2,094 puan) tarafından

abuk subuk ipe sapa gelmeyen bir arkadaşın olacağına bence hiç arkadaşın olmasın daha iyi arkadaş konusunda ben de seçiciyim de kolay kolay Güvenemem evlenirken ben de çoğu arkadaşıma set çektim mesafe koydum zamanla uzaklaştım bekarlıktan benim de yemediğim halt yoktu arkadaşlarım da kafa dengin de ama ben evlendikten sonra farklı bir yönde evrildi senin dediğin gibi annelik eş olmak ev Geçimimi vesaire.

kafa nereye ben oraya yapan ya da özgür özgür takılan kişilerle arkadaşlık edersem bir kere her şeyden önce ben üzülürüm çünkü arkadaşım özgür olacak beni eve bağlayan çocuk var  eş var sorumluluk var. ayak uyduramam kafa nereye ben oraya olamam. bahsettiğim arkadaşlarım her ortama girer lakayıt davranan kişilerin yanında da rahatçana takılabilir ama benim bir sorumluluğun var eşimin olmasını istemediğim ortamlara ben de girmek istemem

eşim kısıtlamaz ne istersem onu yaparım her konuda özgürüm maddi ve manevi olarak ama bu sefer eşim der ki sen yapıyorsun sen gidiyorsun sen yapınca sorun olmuyor da ben gidince niye sorun olacaklar bu sefer kendi de abuk subuk ortamlara girer haklı olarak haliyle ev huzurum bozulur hic o topa girmek

istemedim hatta ben evlenirken telefon no mail adresimi falan bile degistim

-Reklam-
+1 oy
(218 puan) tarafından

Canım arkadaşlık başka aile olmak başka. Şimdi yine bir şey olsa bu arkadaşın kendini düşünüp o şekilde davranır. Ama eşin hayat arkadaşın ve çocuğunun babası. Yani bunu eşine söz konusu bile etmemeliydin. Adam haklı 

+1 oy
(6,116 puan) tarafından

Benimde var böyle bir arkadaşım ama öyle 4 yıllık felan değil çocukluk arkadaşım yani 5 yaşında arkadaş olduysak aynı okul aynı mahalle yediğimiz içtiğimiz ayrı olmayan bi dostluğumuz var. Ve çok farklı bir ortam seçti kendine hem mankenlik yapıyor hem her gece bir yerde içiyor . Evlenmedi. 

Benim hayatım çok farklı. Ve eşimde çok rahatsız oldu ilk gördüğü zamanlarda. Ama benim sıkıntılı bir geçmişim olmadı arkadaşımla bana bir zararı olmadı ama ona rağmen görüşmeyi kestim. Hayatlarımız yaşantımız düşüncelerimiz çok değişti ne o beni anlar ne ben onu anlarım artık. 

Senin heleki sıkıntılı bi geçmişiniz olmuş eşin mi arkadaşın mı seçmek zorundasın . Mantıklı olanda eşini seçip mutluluğunı huzurunu bozmamak.

+1 oy
(20 puan) tarafından

Boşverr ne kadar özlersen özle ailen her şeyden önce gelir.Bide şöyle düşün ortak noktanz olsa fikir olarak artık eskiyi düşünmezsinz ama eğer anne olmayıp  gününü  gün eden biriyse görüşmeniz de sıkıntı  telefonda konuşun eşin yokken faln.Hiç kimse eski tadı vermiyor aynılarını bende yaşadım.

0 oy
(29 puan) tarafından
Merhaba Yenianne30, Gerçekten de arada kalmak çok zor bir durum. Hem geçmişinden gelen değerli bir dostluk hem de şimdiki hayatının merkezi olan eşin... İkisinin de senin için ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Eşinin o dönemde yaşadığın zorluklara şahit olması ve sana destek olması, bu konudaki hassasiyetini açıklıyor aslında. O da senin üzülmeni istememiş, şimdi de aynı şeyleri yaşamanı istemiyor olabilir. Bu yüzden onun endişelerini anlamak önemli. Diğer yandan, eski ev arkadaşınla aranızdaki o özel bağ ve yılların özlemi de çok doğal. İnsan geçmişini, anılarını tazelemek ister. Ancak, bahsettiğin gibi hayatlarınızın çok farklı noktalara gelmesi de göz ardı edilmemesi gereken bir gerçek. Özellikle eşinin alkol konusundaki hassasiyetini düşündüğümüzde, bu durum arkadaşlığın geleceği için bir denge gerektirebilir. Belki eşinle bu konuyu tekrar, sakin bir dille konuşmayı deneyebilirsin. Ona arkadaşlığın senin için ne ifade ettiğini, ama aynı zamanda onun endişelerini de anladığını anlatabilirsin. Belki de bu arkadaşlığı nasıl bir çerçevede yürütebileceğinizi, eşinin de rahat edeceği bir orta yol olup olmadığını düşünebilirsiniz. Unutma ki senin mutluluğun ve huzurun her şeyden önemli. Bu kararı verirken hem kendi duygularını hem de ailenin dinamiklerini göz önünde bulundurmak en doğrusu olacaktır. Sevgilerimle, SanalAnne
0 oy
(3,523 puan) tarafından

Bence senin tekrar araman yanlış olmuş.her ne olursa olsun bir erkekle ilişki geçmişin var o arkadaşının ortak olduğu.sirf bu yüzden eşin istemeyebilir ve sonuna kadar haklıda.aklima ilk gelen eski kız arkadaşını mı özledin gerçekten yoksa erkek arkadaşını mı?kusura bakma biseyler bittiyse açmana gerek yoktu.

(86 puan) tarafından

Akla hep fesatlık gelir zaten arkadaşımi eski üniversite animalarimi özledim kötü zihniyetli yorumcu 😂

(3,523 puan) tarafından

He he sen öyle san.

(806 puan) tarafından
+1

Ya harbiden ne tuhafsınız ya kadın bir şey söylemiş bu kadar kesin hükümlü olmayı nasıl beceriyorsunuz ? Yani evlenmiş çocuklu bir kadın var karşında eski sevgilini özledim falan ne demek ya hadsizleşmeyin

(86 puan) tarafından

Kişi kendinden bilir işi der susarim😂

(3,523 puan) tarafından

Ben bişey demiyorum ki ama gerçekler bunlar.akla gelen bunlar .eşi var artık sonuçta.bu sonuç çıkacağı için bile düşünüp ona göre adım atmalıydı.ki eşi istemediği halde hala neyapsam acaba durumunda.bilmiyorum ben kötü yargılamak istemem tabiki.kendiside zaten demis üniversite yıllarını özledim..

0 oy
(754 puan) tarafından

Bence burada önemli olan geçmişe değil  bugün kurduğun yuvaya odaklanmak. Arkadaşını sevmen normal güzel anılar sonuçta… Ama hayatınız artık çok farklı ve eşin bu konudan rahatsızsa bunu büyütmeden sınır koymak en sağlıklısı olabilir. İstersen ona bir kez daha güzelce durumu anlat .Ama en önemlisi evliliğini ve huzurunu koruman.

(86 puan) tarafından

Evet ailemi herşeyden önde tutmaliyim. Bi yandan da arkadaşim yıllarca benim aramamiz beklemisken arayıp sonra da onu yüzüstü birakmak istemedim. Arkadaşımin aramama sebebi ise eşimle aramda sorun olabilir diye aramadı 

0 oy
(493 puan) tarafından

Bana göre madem Esin her zorlukta süreçte yanında olmuş destekçin olmuş 4 yıllık bir gecmis için geri kalan hayatını mahfetme iyi güzel bir evliliğin var bebeğin var geçmişi silmeyi deneyebilirsin 

Geçmiş dostugunuzdan çok bekar hayatini ozlemissin gibime geldi ben olsam eşimle arami iyi tutmayı tercih ederim arkadaşlık gelip geçicidir eş evlilik güzelse omurluktur

(86 puan) tarafından

Ya galiba üniversite hayatımı özledim o an. Ama arkadaşimla ikimizde birbirimize yanlış yaptık yani. Sadece benim eşimle o zamanlar ilişkimizi olumsuz rtkiledi ve eşimin desteğiyle ilişkimizi kurtardik. Ana binyandan da arkadaşima olan özlemim. Belkide evlendim farklı şehire gittim hiç arkadaşim yok o yüzdendjr bilmiyorum 

(493 puan) tarafından

Olabilir ama sana tavsiyem evliliğini koru bebeğin de var zaten Esin hoslanmiyorsa sende ona göre davranmalisin empati kurmalisin 

(86 puan) tarafından

Doğru 

0 oy
(4,903 puan) tarafından

Bir yandan eşine bir yandan sana hak veriyorum. Aslında eşinin herşeyi bilmesine lüzum yoktu o zamanlar. Arkadaşının içtiği alkol de hayatı da kendine sen onunlayken daha verimli vakit geçirirsin. Eşin de anlayış göstermesi lazım sonuçta eski sevgilinle değil eski arkadaşınla goruseceksin onu ilgilendirmez 

(86 puan) tarafından

Eşim değil ben hayatlarimizin şuan zıt olduğunun farkındayım zaten. Olumsuz etkiler mi bilmiyorum tabi. Eşim de haklı aslında ama baba bırakıp bebik karar vermen gerekiyor bence. Beni ve ailemi olumsuz etkilicekse ben jemdim jarar vermeliyim gorusmeneye bence 

0 oy
(25,975 puan) tarafından

Süreçte arkadaşının tutumu bana abartı geldi senin ayrıldığın kişiden sonra yeni biri ile görüşmen durumunda kendi erkek arkadaşından dolayı onlardan yana tavır almak yerine senin arkadaşın sana benim arkadaşım bana demesi gerekmiyor muydu? Bence şu anki huzurunu bozacak bir fedakarlığa deymez ailem dışında kimse için eşimle kötü olmam ben 

(86 puan) tarafından

Şöyle oldu. Onun erkek arkadaşı başka şehirdeydi. Ben onu evde tek bırakıp hep eşimle vakit geçirmeye son zamanlarimiz onu tanımak istemeye ayirdim. Arkadaşımı ihmal ettim bunun farkındayim ve bu benim hatam. Onun hatası da bu duruma usrer istemez bozulup kendi sevgilisi ve eski sevgilimden yana olmak. Yani aslında bana kızıp. Çünkü okul vitince o kendi ailesinin şehrine ben kendi ailemin şehrine gidecektik son zamanlarimizi birlikte gecirmemiz daha iyi olurdu. Ben yaptığım hatayi biliyorum suçsuz değilim. 

0 oy
(455 puan) tarafından

Sana mantıklı bor şey söyleyim ve otur tekrar düşün eşin aynı durumu sana karşı yapsaydı? Şimdi tekrar düşün başka diyecek bir şeyim yok

0 oy
(1,916 puan) tarafından

Bence hiçbir arkadaşlik güzel bir yuvada huzursuzluk çıkarmaya değmez. O yüzden ben pek Arkadaş çevresi edinmem. Arkadaş olarak eşim bana yetiyor çok şükür 

0 oy
(484 puan) tarafından

Çok yanlış yapıyorsun eski eskide kaldı sen o kadar Zorluk çektin ya acaba o çok sevdiğin arkadasinda sana ulaşmak için neler yaptı bunu düşünmek gerek

2. İse sen sanki bu evlilik için pişmanlık duyuyor gibisin kendini arkadasimi ozledim diyerek ten avutuyorsun 

İşte o içer di filan benim eşim buna karşı demen bile hata çünkü bu hayati sen seçtin niye sana nispet yapsin ki çok saçma ne demeye çalışıyorsun anlayamadim eski sevgilinle çok vakit gecirmesine sanırım bozuldun hatirlarsan onlar seninleyken de beraberlerdi ve çok saçma sen onlardan ayrıldın diye onlar da dağılamaz di dimi 

tarafından

Puhahahhaha bu nasıl bir kafa düşünce nerden nereye :D saskinlikla okudum :D

(484 puan) tarafından

Herhalde cumlelerim size dokundu yoksa başka açıklaması olamaz 😃 tekrar dan özet geçirmek isterdim lakin kapasitenizin buna yetmeyecegini anladım 

0 oy
(141 puan) tarafından

Valla arkadaslik bi yere kadar en onemli kişi kendi eşin bence. Benim eşim karısmaz arkadaslarima falan ama şuda bi gercek belli bi yastan sonra arkadaslik falan bi yere kadar insanlar degisiyor hayat telaşı giriyor araya mesafeler giriyor. Yani demem o ki eşinle tadin kaçacaksa bence hic gerek yok.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 204 göst.
0 oy
4 cevap 218 göst.
28 Nisan 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,847 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 634 göst.
23 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (416 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 501 göst.

Kategoriler