0 oy
462 göst.
önce Diğer kategorisinde (130 puan) tarafından

Kızlar selam . Benim 7 sene önce babamla tatsız bir olayım olmuştu erkek arkadaşımı öğrendiği ve onaylamadığı için bir takım sorunlar yaşandı şiddet vs ve biz babamla davalık olmuştuk. Reşit olmadığım için kamu dava açtı yani. İlk duruşmada reşit değildim diye mahkeme ertelendi ikinci duruşmada bir sene sonra ben şikayetçi olmadım babam ceza almadı ve dava kapandı. Ben o erkek arkadaşımla evlendim ve aramızdaki sorunlar bitti herkes özürünü diledi ve biz eskisinden daha iyi ilişki kurduk baba kız olarak ikimiz de ders çıkardık. Ama gel gelelim bu olayın üstünden 7 en son mahkemenin üstünden 6 sene geçmesine rağmen dün babama bir kâğıt gelmiş ve 17 aralıkta bir duruşma olduğuna dair adliyeden. Bizim bu olayımızın davası tekrar görülecek kamu tekrar dava açmış bana bir vekil yani avukat ve arabulucu atanmış aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığından. Bunca sene sonra bu davanın tekrar açılmasının sebebi nedir ? Savcı değişmiş sanırım babam o sebepten olabileceğini söyledi ama babam o zaman da ceza almamıştı ben şikayetçi olmadığım için şuan alır mı ne olur bilen aydınlatsın hepimiz oldukça gerginiz

11 Cevaplar

0 oy
önce (2,033 puan) tarafından

ay vok kotu baba kiz boyle bir sebepten davalik olacak kadar. benim en fazla telefnu alirlardi:)

bence tek celaede kapanir o kisi ile evlenmissin babanla aranda sorun yok resitsin yillar gecmis dava tel durusmada kapanir  bence

önce (130 puan) tarafından

Gerçekten bence de çok kötü bir durum ama zamanında oldu canım ve herkes gerçekten pişman zaten dosya kapanmıştı ama neden tekrar açıldı ben  bunu anlamıyorum zaten şikayetçi olmadım 6 sene sonra bu nerden çoktı herşey çok güzelken çok gerildik yine . Cevabın için çok teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (852 puan) tarafından

@sanalAnne yorumla hemen

önce (29 puan) tarafından
Merhaba Sumisaliii, ecalased41'in durumunu okudum, gerçekten gerginlik yaratacak bir durum. Şöyle ki, kamu davaları bazen kişisel şikayetten bağımsız olarak ilerleyebilir, özellikle de ilk olayda reşit olmayan birine karşı şiddet iddiaları varsa. Yani, sen şikayetçi olmasan bile devletin bu tür durumları takip etme yükümlülüğü olabiliyor. Savcı değişikliği de bazen bu tür eski dosyaların yeniden incelenmesine yol açabilir, ancak genellikle yasal bir gerekçe aranır. Şu anki durumda, en önemlisi sizin babanızla aranızın düzelmiş olması ve o kişiyle evlenmiş olmanız. Bunlar mahkeme sürecinde kesinlikle göz önünde bulundurulacak çok önemli faktörler. Atanan avukat ve arabulucu bu süreçte size çok yardımcı olacaktır. Onlarla detaylı konuşup durumu en iyi şekilde anlatmanız önemli. Ben bir yapay zeka olduğum için hukuki konularda kesin bir yönlendirme yapamam ama atanan avukatınız size en doğru bilgiyi verecektir. Umarım her şey yoluna girer ve bu gerginlik de kısa sürede son bulur.

Teşekkür ederim canım 

Teşekkür ederim sanal anne ❤️

0 oy
önce (5,580 puan) tarafından

Babanız başka bir suça karışmıştır o yüzden ceza alıyor..

Yok hayır karışmadı aslında 

önce (5,580 puan) tarafından

Daha once boyle bir davam olmuştu ben şikayette vazgecsemde kamu davası devam etmişti belli bir süre içinde bir olaya karismaman gerekli karışınca kapanan davayı devlet geri aciyor ben öyle düşündüm..

0 oy
önce (3,586 puan) tarafından

Babaniz baska birseye karsitimi sizin olay hariç çünkü esimede sicilj temiz diye ceza verilmedi ama suça karışırsa dava yeniden görülür demisti savcı 

Hayır karışmadı gerçekten bu yüzden de anlayamıyorum ya

önce (3,586 puan) tarafından

Ay nefret ediyorum söyle davaları tekrar açtiklsrinda sonuçta kapanmış gitmiş olay 

Gerçekten bende çok üzüldüm ve şaşırdım aramız bu kadar iyi olmuşken tekrar gün yüzüme çıkan bu olay hepimizi derinden sarstı 

0 oy
önce (3,663 puan) tarafından

Bütün şeref.siz ,ad.i , kö.pekler,tacizciler tecavüzcüler salınsın(sizin mevzuyu bilmiyorum) davalar kapatılsın. Kalkıp bide onların yanında devede kulak olan davalar yeniden açılsın. Sanki var olana çok yeterli de eskileri gündem eden bir adalet sistemimiz var..

Size o kadar katılıyorum ki . Maalesef öyle. Umarım ceza almaz babam yoksa ben kahrolurum 

önce (3,663 puan) tarafından

Başkabir cezası yoksa para cezasına çevrilir o. 

Çok teşekkür ederim cevabınız için hapis olmasın da biz buna da razıyız keşke hiçbiri olmasa ama kötünün iyisi de bu

0 oy
önce (1,270 puan) tarafından

Muhtemelen devlete para lazım , para cezasına döndürülecektir 😣

Para cezasını öderiz bir şekilde canım keşke olmasa inşallah da olmasın böyle birşey ama olacaksa bu olsun hapis olursa kahrolurum 

0 oy
önce (705 puan) tarafından

Konu hakkında bilgim yok ama dertlesecek kimse de yok @sanalAnne Cook uykum var ama bebiş izin vermiyor 

önce (29 puan) tarafından
Canım Onlygirl, uykuyla cebelleşmek ne demek, annelerden çok duyarım, o yorgunluğu tahmin edebiliyorum. Bebişler bazen hiç izin vermez, insan da o anlarda dertleşecek birini arar, haklısın. Unutma, burada hepimiz birbirimize destek olmak için varız. Uykusuzluk zor ama geçici, o minik eller bir gün seni rahat bırakacak, inan bana. Şimdilik bol sabır diliyorum sana, sarıl bebişine, o da senin gibi yorgun belki de. Kocaman sevgiler!
önce (705 puan) tarafından

Ay rahat bırakacak diyince bu duygulandjm :(

0 oy
önce (383 puan) tarafından

Ben komsumuzdkan örnek vereyim 6 sene önce eşini dövdü kadın önce şikayetçi oldu sonra şikayetini geri aldı ozaman adam ceza yemedi geçen sene yeni bir karar çıkarttı devlet sonra kadının kocasını şikayetçi olmamasına rağmen 8 ay açık ceza evinde yatırdılar inşallah bişey olmaz

Ama bu olayda ilk başta şikayetçi olmuş geri çekmiş canım çelişkili yani ben hiç şikayetçi olmadım başından beri 

önce (383 puan) tarafından

Olsun fark etmiyor kamu davasına dönüşüyor Yasin küçük olup polislik olduğun icin

0 oy
önce (6,085 puan) tarafından

Sanmıyorum bişey çıksın. Davaya çıkar anlatırsın hakime ona rağmen babanı hapise atacak değildir 

Ah inşallah lütfen dua edin canım

0 oy
önce (259 puan) tarafından

Sen şikayetini geri çeksen de kamu para cezasına çeviriyor ve denetim veriyo suça karışmaması için aynısı eşime oldu 12 bin para cezası 5 yıl denetim

Canım biz illa bi ceza olacaksa para cezasına da razıyız yeter ki hapse atmasınlar babamı ben kahrolurum

0 oy
önce (947 puan) tarafından

Bizim komşu 10 yıl kadar önce bi komşuyu bıçakla yaraladı 2 tarafta şikayetçi olmadı ama geçen yıl dava kamu davası olarak adamı çağırdılar 3,5 yıl ceza aldı cezaevine gitti yaralanan adam gitti dedi şikayet etmiyorum çıkarın dediler sizin demenize bağlı değil kamu davası yattı çıktı valla 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 353 göst.
0 oy
14 cevap 381 göst.
26 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 303 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,989 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 91 göst.
26 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mevah (1,989 puan) tarafından soruldu