Kizlar size bitane bebeklik anımı anlatadim geldi ama gülmeyin😂😂😂
Ben 1 aylık bile olmamış bebekken hastalanmisim sabah Dr a götürmüşler Dr sarılık demiş şunu yap şöyle yap anlatmış anneme ama annemin basinda bitane cadı kaynana ahırda 50 tane hayvan vs var benle ilgilemiyormus neyse bunlar beni öğlen getirmişler eve ilkindi ezanında benim nefes kesilmiş kalbim Durmuş beni yikamislar kefenlemisler çenemi sarmislae üzerime bıçak bile koymuşlar Kur'an okumaya başlamışlar ki ertesi gün öğle namazında gomecekler
Neyse saat gece 10 oluyor herkes evine gidecek ben birden hıçkıra hıçkıra kendime gelmeye nefes almaya baslamisim komşular hortladı dirildi diye çığlık çığlığa kacismislar tabi beni alıyor annem babam tekrar hastaneye goturuyor Dr bakiyor ediyor bizimkilere dönüp siz katilmisiniz uyuyan çocuğu kefenleyip diri diri gomeceksiniz ben size bu çocuk sarılık güzel bakılması lazım dedim çok doymasi lazım demedim mi diye bı kızmış bizimkilere
Ya düşünsenize cahillik mi kaynana kayınbaba korkusumu derin uykuya dalmışım ve toprağa vereceklermis bende de ne uyku varmış arkadaş yıkayıp totoma pamuk yiyip hala uyanmamisim
Ben az evvel ne okudum😂😅
aboo o neydi gisss😂😂 benide pazarda kaciriyolarmis. 3 bucuk 4 yaslarinda galanim annem elimden tutup oazarda bisey seciomius . o sira kadinin biri elimden tutmus bende annem sanmisim. bayada gitmisim 20 25 adim kadar. annem benim olmadigimi farketmis saga sola bakmis kosturuyomus vmcanan canan bagiriyomjs bende annemin sesini duymusum aglamaya baslamisim annem duymus gormus beni. kadina bagirmi napiyosun sen cocugumu nere gituruyosun diye. kadin demis o benim cocugum😂😂 annem kadini bi guzel yolmus
@nazireeylul hortlak değilde az kalsın canlı canlı gomuluyormussun ona dedim 😅
Casperiye11 valla ikinize Allah korumuş anneninde ellerine sağlık
Hahaha bide diyor benim çocuğum yok devenin nali
Dimi yaa bende oraya takıldım
Oyyyy kiyamam:(
Kız usul diye değil Gül'ün diye yazdım😂😂😂😂
Maalesef eski insanlar öyledir. Benim annem de köyde yaşıyordu o zamanlar kaynanası ile birlikte. Sütü yokmuş abim de bebek ve çok açmış. Annemin dediğine göre bebeğe verebilecek sadece keçi sütü varmış köyde. Abim gece uyanıp açlıktan ağlamış annem de ne yapacağını bilemeyip ahıra gitmiş bir tane keçi sağmış. Tam o sırada babaannem ahıra gelmiş. Annem demiş bebek için sagdim diye ama annemin elindeki sütü alıp yere dökmüş. Bunu duyunca tüm kaynanalardan nefret edesim gelmişti.
Allah'ın belaları bir yudum süt neolur versen benim babaannemde öyleydi okadar hayvanin içinde bir kaşık yoğurt vermezmis ki yiyelim
benim kızımın babaannesi de öyle. Aman boşver bacım Allah kimseyi koca tarafına mecbur bırakmasın.
Aminnnnnnn
Yok artık gerçekten mi
Malesef gerçek😂😂😂
Yoo yooo hayır bunu yapmamistirlar lütfen ay hayır
Valla yapmışlar yaşayacak ömrüm varmış demekki Allah tan açlık ve sariliktan tamamiyle olmemisim
Şimdilerde medya duyuruyor ama eskiden çok gaddarlarmis sakat Doğan bebeği ölüme bırakmak falan varmış
Kız çocuklarını bazı bölgelerde diri diri gömen bir devirden bahsedipte eskiler güzeldi demek çok saçma gercekten
Kesinlikle katılıyorum
Her şeyi anladım da üzerine niye bıçak koymuşlar
Olurda dirilirse babaanneyi kessin diye
Cenaze şişmesin diye koyuyorlar
Ertesi gün gomecekleri için sismesin diye koyarlar
Allah seni napmasin😂😂😂😂
@Minell Allah da seni güldürsün 😅
10 aylik bebem var demin kafayi masaya carpti uc saattir agliyorum anlatman guzum soyle seyler 🥹🥲
Düşe kalka büyürler Allah'ın izniyle korkma şişlik varsa biz köy canım sert vurduysa takipte tut istersen bir süre çok geçmiş olsun
Sagol canim ana yüregi iste az sisti kasi ama bir saate kendi indi. Agladi kuzum ve ben yanindayken vurdu yeni apaliyor kendime kizdim. Uc saat uyutmadim ama keyfi yerindeydi simdi uyudu gece bakarim sık sık
4 çocuk var bende hangisi nereye neresini vurdu artık takip edemez haldeyim canı yanan beni buluyor 😂
Bende iki digeri alti yasinda kuzum artik abla sana da Allah yardim etsin baciko🫠
Aslında ne kadar acı birşey değil mi. Cehalet desen var cahillik var eziyet var korku var çok yazık annelerimize
Gerçektente öyle doktorun söyleyip uyarmasina rağmen kaynana eziyeti babamın dayağı bir ağır dolusu hayvan var diye korkudan bana bakamamis
Çok üzüldüm gerçekten 🥲 Bilmiyorum okurken bir garip oldum.
Çok korkunç bir anne için.rahmetli dedemde 17 yaşında kalbi duruyor yıkayıp kefenliyorlar.o sıra dedem bi rüya görüyor.senin günün daha dolmadı sen değil naşka memed ölecek diyorlar rüyasında.sonra dedim geri uyanıyor.sözde dediğine göre uyandığında gözleri mavi olmuş.dedem uyandıktan kısa bi süre sonra memed adında başka biri vefat etmiş.
Ayyy deden bunu hatırlar hep yasa iyiki ben hatirlamiyom
Bu yüzden eski insanlar mutluymuş eskiden saygı varmış diye yapılan güzellemeleri hiç sevmiyorum isteyen kızsın isteyen reddetsin ama bi gerçek var eski insanlar zalimmiş gelinleri yemek yemesin diye kiler dolabını mutfagı kilitlerlermiş bi çok bebek yeterli besin alamadığı için ölmüş bi çalışanımız anlatıyordu ağlaya ağlaya dinlemiştim kaynanası zalimin tekiymiş 12 yaşında gelin olmuş kaynanasının dayaklarından 5 bebeğini kaybetmiş 1 kaşık çorba içmesine izin vermezmiş bütün günü 3 dilim yavan ekmekle geçirirmiş 6.çocugu canlı olarak dogmuş ama bebeğe bakmasına izin bile vermemiş hayvanlara tarlaya bakması daha önemliymiş bebeği katıla katıla ağladığında gene izin vermemiş çapa yapmayı bırakmaması için 6 saat kadar sürmüş çapa yapması ve bebeği katılmaktan vefat etmiş bu yüzden kendini traktörün önüne atıp intihar etmek istemiş ama kurtulmuş o ay kaynanası ani kalp krizi geçirip vefat etmişte kadın günlerce sevincinden oynamış bu yüzden eski zaman güzellemesi yapanlara hep kızarım
Eskinin tek şeyi sokakta çocuklar rahat oynardı en azından biz öyleydil yoksa hiç bir güzel yanı yok babaannem de aynıymış annem onun yüzünden bana bişey yediremrmis besin eksikligi yüzünden 34 yaşındayım ve ağzımdaki dişlerin hepsi çürüdü yaptırdım dişçi küçükken beslenmesinin için kemik yapın zayıf diyor annemi hasta etti şeker tansiyon sinir hastalığı reflü kalp hepsi var eskiden eşler ana. Baba agizna bakıp karısını çok dovermis babam da öyleydi çocuklara şiddet bile çoktu birsuru şey var örnek vermeye kalksak sabaha kadar sayfa sayfa yazılır
Sokakta oynamak dışında eskiye dair herşey çok kötü
Ben ne okudum öyle ya bu kaynana değil bildiğin düpedüz katil bı insan bunu neden yapar yavrusunun yavrusuna aklım almiyo . Bı can kolay gelmiyo dünyaya yazık günah 6 tane can gotmis o pis kalpli kadın yüzünden Allah onun günahlarını affetmesin inşallah Allah'ın cezası karı
Bunun gibi çok var eskiden kaynanalar zalim değil deccaldı sadece kaynana mı çoğu insan gaddardı dedikodu iftira ile hayat karartan ocak yıkan bi sürü zalim vardı o kuşağın bi çoğu geberdi gitti kalanı hala pisliklerini sürdürüyor
Bu dünyanın diğer tarafida var yapsınlar bakalım annem hala helal etmez hakkini ama bı gör kadın 80 yaşında filan var benden sağlam duruyor
Ayyy Allah korumuş kız ne kadar kötü bişey 😮
Valla ben hatirlamadigim için gülüp geçiyorum ama annem hep ağlayarak anlatırdı yasasanda ben o evlat acısını bir kez tattım 4 5 saatte canımdan can gitti önce ben ölürüm İnşallah da rabbim o evlat acısını gostermez bana der
Napsın yaa çok korkmuştur 🥺
Annein o anki psikolojisini düşünemiyorum çok kötü olmuştur
Eskiden benm annemde tek göğüsle emzirmiş yeri gelmiş sütü yokmuş biberonu içine ekmek koyup üstüne şekerli çay koyup calkalayip biberon deliğini biraz genişletip vermiş şuan zararlı ama eskiden annem bizi hep öyle buyutmuş
Bazı kaynanalr çok acımasız kaynanam küçük kaynım yeni doğum yapmış hemn gebe kalmış sütünu kesmiş eltisine süt almaya gitmiş paralı alıyormuş eltisi kabin yarisina su koyup veriyormuş şuan kaynanam anlatır evt bazen gülüyoruz ama çok kötü durum
Yokluk cahilik
Ben anlatırken gülüyorum ama annemin o hala anlatirken yaşadığı korkuyu gözlerinde görebiliyorum bazen söyler ben evlat acısını sen bebekken tattım diye
Bende havale geçirmişim kız çocuğu olduğum için babamın üvey ailesi amca taraflari izin vermiyomus hastaneye götürmeleri ne beni sonra ben hareketsiz yatınca benim üstüme beyaz örtü falan ortmusler köydeki bitane nene gelip şah damarıma.elini koymuş bakmiski damar atiyo hala ordan anlamislar olmedigimi hastaneye goturmusler
Sende şans eseri yasiyon yani
Ewet canm🤣🤣🤣
Kız çocuğu olunca ne oluyormuş 😡😡😡yemin ediyorum ne gelirse başa bu boş cahillikten gelir
Hastaneye götürmeye layık görmemişler canm iki ay hastanede yatmisim bırakın ölsün falan demişler babama babam kavga etmiş onlarla çok olaylar yasamista anlat anlat bitmez
Sarılıkla malesef uyku durumu oluyor. Ay çok korkutucu gülemedimde 🥺
Bende ki uykuyu biraz geçmiş nirvanaya ulaşmış resmen😂
Sarılıktan canım işte.. Üzüldüm kız annen baban için 😊
Annem hala anlatirken o evlat acısı korkusunu Yaşar düşün 34 sene geçmesine ragmen
Normal olarak çok zor banada tattırdılar da aksilikler yüzünden çok şükür senin gibi bağışlandı kızımızda bize. Çok zor
Bebeklerde nefes alip verme uykudayken bile belli olmaz mi karni yukselir iner bence bu bi mucize en derin uykuda da olsan hic mi elini kolunu kipirdatmican nefes alirken hic mi karnin hareket etmicek o kadar giydir soydur suya sok nasil uyanmadin bence Rabbim seni bagislamis
Kız dur aklıma bide onu sokma yooo yoooo ben uyuyordum lütfen ama😂
Yok artik o kadar da cahillik olunmaz yani
Cahillik korku baskı ne bileyim ya çok çekmiş annem
Aman yarabbim didimm.😂sende feleğin sillesini daha 1 aylıkken yiyiyormussun ha baciiii😂😂sendeki bu şans da yani pişmiş tavuğun başına gelmez 😂😂😂
He ya valla bazen diyorum ne diye ayildiysam hazır pamuğu da yemişim gömün gitsin😂
Tövbe yarabbim şok içinde okurken güldürdün sonunda 😁 Allah'ım korumuş resmen
Bazen diyorum ama ya ne diye ayildim diye😂😂
Gülsem mi üzülsem mi şaşırdım okurken :(
Gül kız gul
Ben bazen böyle eski filmler izleyince kadınları görmeye dayanamıyorum ağlıyorm neler çekmişler neler annelerimiz
Tabiki de öyle yokluk dayak ne ararsan var hastane yok evde doğum hastane çarşafa götüren yok aceba yıllar sonra cocuklarimizda bizim için nasıl yaşamışlar diyecekmi
Derler tabi devir sürekli değişiyor şartlar aynı kalmıyor
1,489,109 soru
24,339,694 cevap
345,987 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın