Düzenli regl olmama rağmen adetim gecikti, neden olabilir?

0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (5,284 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.normalde düzenli bi periyodum var erken olurum geç olmam.geçen ay 3 ünde oldum.bu ay günlerim geçiyor.hamilelik beklemiyorum çünkü yumurtlama dönemi dışında hamile kalamıyorum birde hem korunma hemde sadeve 2 kez birliktelik oldu.onun dışında ağır ağrı kesiciler ve antibiyotik kullandım.ondan gecikme olurmu birde mevsimsel soğuklardan filan gecikme olabilirmi

6 Cevaplar

0 oy
(1,983 puan) tarafından

Benim de aynı şekil her ayın 10’unda hatta saati bile değişmez sabah saatlerinde adet olurum kasımda 17’sine kadar uzadı ben de hamilelikten şüphelendim ama sanırım arada olabiliyor benim ki tiroidler le alakalıymış 

(5,284 puan) tarafından

Evet anneminkide baya gecikmişti sonrasında zehirli troid çıktı.inşallah sizinki öyle biley değildir

(1,983 puan) tarafından

Yok değil benim ki farklı 

-Reklam-
0 oy
(14,173 puan) tarafından

Ağrı kesici geciktirme yapıyor bende büyük ihtimalle o yüzden olmuş olabilir 

(5,284 puan) tarafından

İnşallah o yüzdendir.insan olmayınca daha bi stres oluyor

0 oy
tarafından

Ayy benimde gecikti test yaptım negatif 🤕ama içim rahat degil

(5,284 puan) tarafından

Bişey yoktur inşallahya.benim test yapmaya cesaretim yok hiç

0 oy
(2,257 puan) tarafından

Benimde adetim düzenlidir ilk defa bu ay 4 gün gecikme yaşadım. 

(5,284 puan) tarafından

İnşallah soğuklardandır.

0 oy
(5 puan) tarafından

Benimki de duzenliydi geçen ay 10 gün bu ay 5 gün gecikti Demir eksikliği var ondan diye tahmin ediyorum sizde degerlerinize baktirabilirsiniz

0 oy
(4,710 puan) tarafından

Geçen senede bu senede bu zamanlar gecikme yaşadım hemde 20 gün falan oldu. Hatta o kadar korktumki test yaptım. Çok şükür ben adet oldum, darısı isteyenin başına. Yani ben  kış başları gecikme yaşıyorum

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı regl gecikmesi yapar mı?
Evet, ağır antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı vücutta hormonal dengeleri etkileyerek regl döneminde gecikmelere neden olabilir. Özellikle güçlü ilaçlar metabolizmayı ve hormon salgılanmasını doğrudan etkileyebildiği için adet döngüsünün sapması tıbbi olarak sık karşılaşılan bir durumdur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mevsimsel değişiklikler adet gecikmesine yol açar mı?
Mevsimsel soğuklar ve hava değişimleri vücuttaki stres seviyesini artırarak adet döngüsünü düzenleyen hipotalamusu etkileyebilir. Bu durum adet kanamasının birkaç gün veya daha uzun süre gecikmesine yol açarak döngünün normalden farklı işlemesine sebep olabilir.
Düzenli adet gören birinde gecikme olması normal mi?
Normalde düzenli periyotları olan kadınlarda stres, ilaç kullanımı veya mevsimsel faktörler nedeniyle nadiren gecikme yaşanması olağandır. Eğer gecikme süresi 7 günü geçerse ve herhangi bir şüphe devam ediyorsa, kesin sonuç almak için evde gebelik testi yapmak veya bir uzmana başvurmak en güvenli yoldur.
Korunmalı ilişkide hamilelik ihtimali nedir?
Korunma yöntemleri doğru uygulandığında gebelik riski oldukça düşüktür ancak hiçbir yöntem %100 koruma garantisi sağlamaz. Gecikme yaşanıyorsa, hem kullanılan ilaçların yan etkilerini hem de nadir de olsa gebelik ihtimalini dışlamak için bir gebelik testi ile durumu kontrol etmek süreci netleştirecektir.
Adet gecikmesi durumunda ne zaman doktora gidilmelidir?
Adet gecikmesi süresi 1 haftayı aştıysa veya beraberinde şiddetli karın ağrısı, aşırı halsizlik ya da beklenmedik semptomlar görülüyorsa mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına görünmek gerekir. Uzman hekim, hormonal dengesizlikleri veya gecikmenin diğer fiziksel nedenlerini teşhis etmek için gerekli kontrolleri sağlayacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.

Kategoriler

1,506,329 soru

24,589,357 cevap

362,960 kullanıcı

...