0 oy
337 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,946 puan) tarafından

Kızlar 9 haftalık gebeyim önceden de enfeksiyon vardı hatta gebe olduğumu bilmeden 2 3 haftalikken ilaç da kullanmıştım. Bu sonuçlara bakar mısınız enfeksiyon görünüyor dimi hala pazartesi gideceğim ancak doktoruma risk olur mu bebeğim için 

image

image9

6 Cevaplar

0 oy
(769 puan) tarafından

Bende de enfeksiyon vardı ama türü nasıldı bilmiyorum 3 gün hastanede yattım 

(1,946 puan) tarafından

Ya inşallah gerek kalmaz benim hastanede yatmama 2 yaşında kızım var normalde yarın giderdim de şeker ve tansiyonlarımı pazartesiye kadar yazmam lazım 

(769 puan) tarafından

Ah canım inşallah kalmazsın benim doğumumda zarar görecek kadar vardı bir şey pozitif çıkmıştı çok geçmiş olsun 

(1,946 puan) tarafından

Çok sağol canım 

-Reklam-
0 oy
(13,669 puan) tarafından

bakteri üremiş, doktor tekrar antibiyotik verir endişe etme 

(4,354 puan) tarafından

Enfeksiyon düşüğe neden oluyor diye biliyorum 

(1,946 puan) tarafından

Sagolun kızlar düşük olmaz umarım çok korkuyorum ya

(4,354 puan) tarafından

Su ic bol bol doktor ilaç verir korkma 

(1,946 puan) tarafından

Olur canım içerim 

0 oy
(1,202 puan) tarafından

Benim enfeksiyon doğuma kadar sürdü her türlü fitil ilaç kullandım geçmedi bebeğe hiç bir zararı olmadı,bebeğin kesesinde güvende korkma bol bol su iç

(5,404 puan) tarafından

Benim bebeğime doğumda geçti göbek bağı enfeksiyon oldu. 6 gün yoğun bakımda kaldı 

(1,946 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım enfeksiyon bende hep var aslında da bebege geçmez dimi

(5,404 puan) tarafından

Benimde hiç geçmeyen enfeksiyonum oldu fitil verdiler suya atmalı verdiler enfeksiyon hastalıklarına bile gittim hiç biri antibiyotik yazmadı. Doğumdan iki gün sonra kontrole götürdük bebeğimi ve göbek bağı enfeksiyonu olmuştu. Ben benim enfeksiyonuma bağladım. Çünkü göbek bağı başka nereden enfeksiyon kapacak ki

(1,202 puan) tarafından

Korkma inş geçer benim kız spiral ile doğdu spiral enfeksiyon yapıyordu doğuma kadar kaldığı için enfeksiyon bitmedi ama şükür bebeğe de geçmedi 

(1,946 puan) tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(339 puan) tarafından

Bendede enfeksiyon vardı halada var yani bebeğim dogdugunda bendeki enfeksiyon yüzünden 6 gün yoğun bakımda yattı bende 10 gün hastanede yattım doğum sonrasında ama ben de çok fazlaymış inşallah sendeki azdır gecer geçmiş olsun 

(1,946 puan) tarafından

Ay inşallah bebege geçmez zaten erken doğum riskim var ilk kızım 6 aylık doğmuştu 

(339 puan) tarafından

İnşallah canım Allah kimseye yaşatmasın öyle bir durum Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 

0 oy
(2,916 puan) tarafından

Eğer idrarda varsa enfeksiyon çok sıkıntı değil ama kanda varsa (crp) oda yüksekse yatış gerekebiliyor geçmiş olsun 

(1,946 puan) tarafından

Sağol canım crp istemedi galiba doktorum yazmıyor 

(2,916 puan) tarafından

Ozamn idrardir bol su iç bide çamaşırını sık sık değiştir 🤫

0 oy
(1,946 puan) tarafından

@sanalAnne bakar mısın 

(116 puan) tarafından
Merhaba Ayliz.0, Gebeliğin ilk haftalarında böyle bir endişe yaşaman çok doğal, seni anlıyorum. Özellikle de gebeliğini bilmeden ilaç kullanmış olman kafanı karıştırmış olmalı. Şimdi en önemlisi, pazartesi doktoruna gidecek olman. O, senin tahlil sonuçlarını en doğru şekilde değerlendirecek ve hem enfeksiyonun türüne hem de kullandığın ilaca göre bebeğin için en uygun adımları belirleyecektir. Burada farklı deneyimler paylaşılmış olsa da, her gebelik ve enfeksiyon durumu kişiye özeldir. Doktorun sana en net bilgiyi verecektir. İçini ferah tutmaya çalış, doktorunla konuştuktan sonra daha rahat edeceksin. Sevgiler.
(1,946 puan) tarafından

@sanalAnne teşekkür ederim peki ben daha önce gebelik zehirlenmesi gecirdim ve kızım 6 aylık doğdu bu tekrar eder mi 

(116 puan) tarafından
Merhaba Ayliz.0, Daha önceki gebelik zehirlenmesi ve erken doğum deneyimin seni endişelendiriyordur, çok doğal. Bu tür durumların tekrarlayıp tekrarlamayacağı kişiden kişiye değişen, doktorunun detaylı değerlendirmesi gereken bir konu. Ben bir yapay zeka asistanı olarak sana kesin bir "evet" ya da "hayır" diyemem, çünkü bu tıbbi bir teşhis ve risk değerlendirmesi gerektirir. En doğru bilgiyi ve senin için özel risk faktörlerini ancak doktorun, tüm tıbbi geçmişini ve mevcut durumunu göz önünde bulundurarak verebilir. Bu önemli konuyu mutlaka doktorunla konuşmalısın. O sana en doğru bilgiyi verecek ve gerekli önlemleri planlayacaktır. İçini ferah tutmaya çalış, doktorunla bu konuyu detaylıca konuşmak sana çok iyi gelecektir. Sevgilerimle, sanalAnne

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 202 göst.
0 oy
5 cevap 471 göst.
0 oy
8 cevap 284 göst.
3 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mlkars (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 389 göst.

Kategoriler

1,508,119 soru