0 oy
94 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,900 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Büyük kızım 4.5 yaşında dün okulda kusmuş eve geldi çok halsizdi bacaklarım kollarım başim ağrıyor deyip durdu evde de kustu iştahı da yoktu. 4-5, kere kustu sonra ateşlendi ama ateşi 40-41 lerde gezdi. Bugün doktora götürdüm. İnfluenza da olabilir enfeksiyon da olabilir dedi. İnfluenza ilacı verdi birkaç gün kullan olmazsa antibiyotige geç dedi. 

Şimdi benim kızım şuan ateşi 38.5-40 arasında gidip geliyor. Duş aldırdım, soğuk kompres yaptım. Smdi ayaklarina sarımsak zeytinyağı kürü yaptm gece sürmeyi denicem. Ayaklarına limonlu çorap giydiricem daha ne yapabilirim? Acaba bu enfeksiyon mu influenza mi daha ne yapabilirim? 4 aylık da bebeğim var çok öksürüyor. Serum fizyolojikle hava yapıyorum başka ne verebilirim?

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,206 puan) tarafından

Tahlil yapmadan direkt ilaç mı verdi

önce (1,900 puan) tarafından

Salı günü genel kan vermistik hastalanmadan önce ona da baktı ama influenza testi yapmadı. Ben "ya değilse" dedim. İlaç zararsız bişey olmaz dedi

Küfür etsem ayıp olacak dövsem ceza olacak sonra ben bu türk doktorları eleştiriyorum diye yumurtadan çıkmış kabugunu beğenmiyor oluyorum çok afedersiniz ama o gerizekalı mı zihinsel engelli insan bile hastalık öncesi değil hastalık sırasında tahlil yapılıp ona göre tedavi uygulanacagını bilir 6 sene okuyup bunu öğrenememiş mi bide kafasına göre ilaç vermiş olabilir yada olmayabilir diye falda görmüş heralde hey mevlam duy sesimide sabrımı ver vallahi sövmemek için zor tutuyorum kendimi sizde lütfen başka hastaneye götürün tahlil yapılıp ona göre tedavi uygulasınlar ihtimaller üzerine ilaç kullanılmaz çocugunuz deneme tahtası değil

Burda 1 tane hastane var canım. Onun dışında özel de yok ilçede oturuyoruz. Geçmezse başka şehire götürürüm 

Arabanız var ise başka yere götürün ateşi çok yüksek çünkü geç olmadan müdahale edilmeli

Şuan acilde anca ateş düşürücü verirler de bilmiyorum gece bakicam şimdi 38 e düştü. Acaba antibiyotik versem mi ki

Bence vermeyin sonuca göre ilerleyin önce test yapılsın talep edin mutlaka

Birazdan acile goturcem inşallah yaparlar 

Ayıp olacak ama gerekirse biraz sert çıkışın zaten zorunda oldukları bişeyi başlarından savmak için yapmıyorlar bu sizin hakkınız

Aynen canım yani biraz sert çıkarak yaptırmaya çalışayım. Eşim de salgın var deyip gecistiriyor ama aşırı inatçı bir ateş insan korkuyor evet salgindir ama virüsün ilacı farklı enfeksiyonunki farklı. Ben virüse neden antibiyotik vereyim ki durduk yere ikilemde kaldım napcagimi şaşırdım. Bir influenza ilacına sarılıyorum bir antibiyotige  bir ateş düşürücüye. 

Her hastalığın ilacı farklıdır alakasız ilacı kullanırsanız şuan zarar bile verebilir belki paşa paşa o testi yapıp o test sonucuna göre tedavi yapacaklar ve inatçı ateşmiş bu kaç gündür geçmemiş varsayımla tahminle tanı koyup çocugunuzu deneme tahtasına çeviremezler

-Reklam-
0 oy
önce (12,206 puan) tarafından

Bunu biz Bilemeyiz ki doktor da net bişey dememis oda çok saçma eb azından bir test yapabilirdi 

Geçmiş olsun ateş beni her zaman korkutuyor 

Valla ben de korkuyorum da acile gidicem birazdan

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Ay geçen hafta 5 yaşında çocuğumla aynı şeyi yaşadık ateşi 3 gün 40 derece gezdi 3 kere acile götürdük ateş düşürücü ver 4 saatte bi keisnlikle antibiyottiksiz geçmıyor ateşi 5 gün sürer ağrıları olur halsiz olur çok zor bnde okula göndermedim bir bucuk hafta çok kötüydü ve kesinlikle serum alması lazım asla düşmuyo sok duşa uzun kalsın ıslatıp çıkarmak ateşi düşürmuyo biz geöen hafta neler yaşadık ya sayıkladı ateşi aşırı yüksekti şu

Ya canım ya influenza ise? Antibiyotik onda ise yaramaz ki

önce (3 puan) tarafından

Ne olduğunu bilmıyorum acildeki doktorlar malum bişey demediği için bir hafta antibiyotik kullandık

Akşam acile gittik gene sadece ateşi düşürüp yolladılar. Ama şurup verdiler, soğuk kompres uyguladılar düşmedi serum alınca düştü şükür nasıl inatçı bir ateşmiş

önce (3 puan) tarafından

Bizede aynısı yaptı 5 gün sürdü çocuk mahfoldu serum iyi geldi ama uzun sürdü iyileşmesi 

Şuan iyi şükür serum gözünü açtı şükür 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 193 göst.
0 oy
7 cevap 281 göst.
18 Mart 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,535 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 263 göst.
27 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Budak0101 (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 276 göst.
2 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeberced (1,107 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,489,405 soru

24,343,531 cevap

346,157 kullanıcı

...