0 oy
139 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7 puan) tarafından

40 uçurma nedir yapmak zorunlu mu yapmayan var mı nasıl yapılır abartmadan 

12 Cevaplar

+3 oy
önce (7,460 puan) tarafından

Zorunlu değil ben yapmadım. 40'ın çıktı ikimize de hayırlı olsun yavrum dedim öptüm kokladım bitti :)

Yapacak olsam da çok kısıtlı katılımcıyla toplaşır, duasını eder iki yer içer modumu tazelerdim.

önce (7 puan) tarafından
+1

Çok iyi yapmışsınız ritüel gibi bir şey ya bende çok önemsemiyorum açıkçası o törenlere anlam veremiyorum zaten niyetini et öyle yıka bari 🤣 

önce (372 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi

40 uçurma da kimse davet edilmiyor bildiğim kadarıyla.

O gün anne ve bebeği duş alıp o sırada anne bir dua okuyor, varsa aileden biri yardımcı oluyor bu kadar. 

Sonrasında anne isterse 40 çıkarma konsepti hazırlayıp fotoğraf çekiyor bebeğine. 

Biz de bebeğimin 40'ı çıktıktan sonra eşimin yakınları teker teker bizi evine davet edip 40 hediyesi vermişti. Biz kimseyi davet etmemiştik, adetler böyle demişlerdi bana. 

Ama yörelere göre değişebiliyor tabii :) 

Kısıtlı katılımcıdan kastım da annem ve iki ablam zaten 😂 Ben de çok anlam yüklemiyorum öyle. Doğum günü de dahil. Anı bırakmayı severim çekim falan ama kalabalık partiler falan yapmam 

önce (372 puan) tarafından

O sırada kızımın 14 şubat'ta olan doğum günü için şimdiden herkesi alarma geçiren ben😂 ilk yaşı olduğu için fazla heyecan var :) 

Diğer şeyleri ben de pek önemsemiyorum hatta ne yapılır bilmiyorum da🤷‍♀️

40 için davet edip hediye verdiklerinde de "mihrimah yine haraç toplamaya çıkıyor" derdim. Kayınbabam basardı kahkahayı😂

Her yörede farklı demek ki. Eşimin ailesinde de sünnet olan çocuğa altın takma var. Aşırı absurd aşırı gereksiz ve maalesef çoook kınadığım bir konu :)))) Cerrahi bir operasyon yahu. Niye bu kadar anlam yükleyip şahlandırıyorsunuz. Kızımız olsa adet gördüğünde aynı heves aynı hediyeler olacak mı acaba diyorum :)) Gelen altınları kabul etmedim. Kimseye de oğlunun pipisi kesildi diye altın alamam dedim. Kayınvalidem sessiz bir ejderhaya döndü :))

-Reklam-
0 oy
önce (3,698 puan) tarafından

Ben 2 çocuğumda da yapmadım dini açıdan yapılması gereken birşey değil 

0 oy
önce (1,775 puan) tarafından

Ben yapmadım çok da saçma bir şey

0 oy
önce (6,001 puan) tarafından

Yapmadım hiç . Banyo yaptırılıyor bişiler bişiler uygulanıyor âdet diyelim 

0 oy
önce (1,204 puan) tarafından

40 derece ateş içinde yandığım için annemle eşim uçurdu. Sağlık olsun ne yapiyim içimde kalmadı değil ama kızımın bebeğine yaparım artık

0 oy
önce (8,476 puan) tarafından

Bana çok saçma geliyor böyle şeyler neyi nereye uçuruyor sunuz 😀

0 oy
önce (2,652 puan) tarafından

Öyle bişey yapmadım önce kızımı sonra kendin duş aldım bitti gitti

0 oy
önce (392 puan) tarafından

Her iki kızıma da kendime de yaptım bizde şöyle yapılır 40 temiz çakıl taşı ve 40 buğday tanesi ile yapılır buğdayin anlamı bereket taşı bilmiyorum 😅 yıkama suyuna atılır üzerine üç defa Ayetel Kürsi Felak ve nas suresi okunur sonra o sudan 40 tas suyla bebeği dualarla ve iyi niyetlerle yıkarız sonra kalan sudan anne de aynı şekilde yıkanır tabi önce temizce yıkaniyor sonra bu su ile 40 tas olacak şekilde gusül alınıyor hepsi bu 

0 oy
önce (367 puan) tarafından

Sadece gösteriş amaçlı yapılan bir ritüel gibi hissediyorum 2 çocuğuma da yapmadim suyuna altın ve ya taş katmadim yok paraymis makasmis kalemmis birakmadim çok saçma sapan bir şey öptüm kokladim dua okudum o kadar ☺️

0 oy
önce (2,942 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Yapmadım  kendi kültürümde yok olsa da yapmazdım galiba çok mantıklı gelmiyor bana 

0 oy
önce (1,097 puan) tarafından

40 uçurma değilde 40 gün kadın dinimizce lohusa sayılır ibadet beklenmez sağlık açısından kendini toparlaması için verilen bı zaman gibi düşün.Ben 4 oglumdada kırkıncı gün kendim banyo yaptım bebeğimi yıkadım bazı dualar suya okuduk bebeğin suyuna altın attık sarılık olmasın diye bukadar yani simdikiler oooo 40im çıktı diye çok abartıyor

0 oy
önce (5,484 puan) tarafından

Eşimle ikimiz yaptık çok detaylı olmasada ben eski kafa devam😁 çocuğu yıkadıktan sonra kendimde yikandim oyle yani tuzlama işinize yaptim 😂

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 280 göst.
21 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Busraaaaaaaaa (6,899 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Cansuylmz (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 178 göst.
0 oy
1 cevap 228 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,488,490 soru

24,331,194 cevap

345,672 kullanıcı