Ya gerçekten artık çok sinirimi bozuyor yıllardır aynı şey aradım bugün öyle konuşmaya büyük amcamdan konu açtı telefonu açar insan bize de aynısını yaptı falan diye önceki postumu okuyanlar bilir amcam yüzüme kapatmıştı telefonu neyse işte bende dedim iki taraf da aynı hadi amcam babamla küs ondan açmadı seninkilerle sen küs müsün sanki bi kötülük mü yapmışım da uzak durmayı seçiyorlar dedim hiç ses yok sen işte hep kendi ailene gelince susuyorsun konuyu değiştiriyorsun dedim en sinir olduğum şeydir birisine bişey deyince başka şey söyleyip konuyu dağıtması ben bunları derken aa baban geldi bişey diyo ikinizi beraber anlamıyorum falan diye konuyu dağıtıyor bende kızdım kendininkilere bir laf etmezsin babamınkine gelince bi ton laf sayıyorsun dedim çok sinir oluyorum gerçekten küçükken de öyle yapardı kendi ailesinden biri gelince hepimizi terslerdi babamıda terslerdi bizi döverdi hatta bişey yapmamış olsak bile çok kırıcı yaptığı şeyler ayrıca kendi kardeşleri ve annem de dahil hep birbirlerinin arkasından konuşup yüzüne gülen tipler anne tarafının komple sorunlu olduğunu da daha önce söylemiştim burada
Son kelimelerin her şeyi özetliyor aslında. Maalesef çoğu insan böyle yaşamaya alışmış. Üzücü ama huyu eskiden belli demekki en iyisi hiç bir aileyi konuşmamak.
Konuyu kendisi açmamış olsa bende bişey demicektim ama kendi ailesi dört dörtlükmüş gibi karşı tarafa neden laf ediyor ona da kızıyorum hiç bir zaman da beni tutmadı ablamın kafa yapısı da aynı anneminki gibi bi beni dışlıyolar işte arkamdan konuşulmasına tahammülüm yok çünkü
Ben artık onların kendi problemleri diye bakıyorum arkamdan konuşanlara. Yakın ailem yapınca başta çok üzülmüştüm yüz yüze konuşmak varken çok saçma. Bende işine geldiği gibi konuştuğu konularda bu konuda konuşmak istemiyorum diyorum eğer kapatmazsa duruma göre ortamdan uzaklaşıyorum. Bence sende böyle yapabilirsin çünkü aile akraba konusu konuşmakla bitmez. İnan kafam daha rahat. Gerekirse ablanla anneni, annenle de ablanı konuşma. Sadece kişisel ilişkiniz olsun daha az canın sıkılır
Ablamla hiç görüşmüyorum zaten annemde işte böyle yapınca kızıyorum ama yine aynı yıllardır
İnsan evlendikten sonra birincil ailesi eşi çocukları olmalı
Evet öyle ama karşı taraf bu şekilde konu açınca insan ister istemez sinirleniyor dört dörtlük olmayan insanlar için böyle yapması da ne kadar doğru annem hep böyleydi teyzemin kızına bir ara eliyle bütün yemeğe elliyor diye kızdım beni kenarı çekip dövmüştü biliyor musun daha bir de nişanlıyım o zaman kocaman kadın bana böyle yaptı işte
Geçmişteki yaşananlar hiç unutulmuyor
Yok bacım yok içimde hep duruyor gerçekten acı veriyor böyle yapması hala da onları savunması çok sinirimi bozuyo😑
Canım benim ailemde öyleydi inan ki
Bizler ne yazık ki annemizi babamızı seçemedik
Bizden sonra ki nesil de malesef seçemiyecek ve bu cok acı.tabi benim kendi fikrim.
Evet buna her zaman katılıyorum insanın ailesini seçemiyor olması bazen çok üzüyor en azından kendi çocuklarını tutan bir anne olmasını isterdim ama bunda o yok maalesef
Okuyunca sanki ben yazmışım gibi hissettm bu postu benim annemde maalesef böyle uzun zamandır kardesleriyle görüşmüyorum ve annem için hep suçlu ben oldum halamlarla amcalarimla aram çok iyi diye annem sürekli işte seninde arkandan konuşuyorlar falan diyor artık onu dinlemiyorum canım nasl isterse öyle yapıyorum sana tavsiyem annene bunu kabullendigini hissettir vr sonsuza dek konuyu açma anne tarafıyla da görüşme ben 7 yıldır görüşmüyorum annemin evinde kardeslerini görsem sadece merhaba diyp yerime geçiyorum
Benim de öyle bak baba tarafından 2 kişi hariç gerisi gerçekten aklı başında insanlar bi gün olsun bişeylerini duymadım yani bana karşı ama anne tarafı resmen düşman gibi 1 tanesi değil hepsi de aynı sevmiyorum hiç birini buna rağmen annem onlara bir tek laf ettirmiyo
Ben 7 yıldır anne tarafiyla aynı şehir geç aynı mahalledeyiz başıma o kadar şey geldi ki sayamam 1 gün bile kapımı çalmadılar ama anneme kalsa suç benim ve kocamin suçuymuş babaannem taaa uzakta bile halamı amcami arar beni sorar hâli durumu iyimi diye kızı unutmayin evine gidin arayın der her neyse bosvereceksn
Öyle cano yaa kendileri bilir naparsa yapsınlar bu saatten sonra
Benim Öz annemi anlatmışsınız resmen hiç şaşmaz kendi geberesice ailesi söz konusu olduğu zaman bize babama yapmadıgını bırakmazdı kendi arkalarından yapmadıkları pislik kalmazdı tek başına ortak mal varlıgını kumarda yiyen mi dayakla tehditle zorla imza alan mı namus şeref haysiyete dil uzatmak mı neler neler ama yüzyüze bi gülmeler bi kahkahalar adeta sütten çıkmış ak kaşıklardı o mezarına tükürdüğümün akrabaları bize öyle böyle küfürler ederdi ki hatta şiddet uygularlardı kafasını çevirir sesini çıkartmazdı ama babamın akrabaları yapma dediğinde yedi köyü ateşe verirdi neyseki anne tarafının çoğu belasını feci şekilde bulduda ilahi adaletin gücünün hiçbir zaman şaşmayacagını idrak ettim yapabileceğiniz bişey yok annenizle iletişimdeyken hiçbirşeyden bahsetneyeceksiniz çünkü onlar kendilerini hep haklı karşıyı haksız görürler adeta narsistlik örneği gibi
Neyi merak ettiniz mesela ona göre özet geçebirilim
Öz aileni sevmiyorsun, bir zaman bir şeyler olmuş, hayatının dönüm noktası dediğin bir şey.
Özele girmek gibi olur diye de tam soramıyorum. Sen istersen ne kadarını uygun görürsen o kadarını özet geçersin. Kusura bakma nolur, irdelemek hiç sevmediğim bir şey.
Estağfurullah hiç irdeleyip yargılayacagınızı düşünmedim aklımdan bile geçmedi ben 10 yaşımda öz anne babam ayrıldı annem kardeşimle beni babama bırakıp terketti 1.5 yıl sonra babam evlenince karısı olcak o şeytanın gazlamasıyla yaptıgı bi olaydan dolayı kardeşimin ölümüne sebep oldu kardeşimin mezarında suratına tükürdüm babamın ve orda kalmak istemedim dedem yanına aldı beni 6 ay sonra oda vefat edince babannem olcak deccalın eline kaldım dayagın çok daha ötesi işkenceleri vardı beni sokağa attığında sabaha karşı donmak üzereyken devriye polisler buluyor beni hastanede tedavim bittikten sonra çocuk esirmeye veriyorlar beni 3 sene orda kaldıktan sonra o dönem ergenleri kız yetiştirme yurduna gönderiyorlardı oraya geçtim üniversiteyi kazandım o sene manevi ailem beni evlat ediniyor 19 yaşımdayken dedemin vasiyeti açıklanıyor babamı mirastan reddedip hepsi bana ve kardeşime kalıyor kardeşim hayatta olmadığı için onun payıda bana kalıyor (bayagı yüklü miras) babam ve annem o zaman beni bulup elimden zorla almaya çalışıyorlar beni yönlendirmeye çalışıyorlar aramızda daha büyük bi kan davası çıkıyor ikisiylede zamanında kardeşimin ölümüne sebep olduğu için şahitlerle kanıtlanıp ve dedemin mektubu delil olduğu için mahkeme temyiz yolu kapalı olmak üzere babamın davasını reddediyor tek kuruş pay alamıyor o günden sonra bidaha görmedim onu benle ugrasmayı bıraktı annem bi kaç defa daha uğraştı ama onada yol verdim manevi ailemle yolumu çizdim
Aaa… film gibi hayat gerçekten. 😧 çok şaşırtıcı. Allah anne babanın da hayırlısını versin gerçekten. Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun. Kardeşiniz adına bir hatim vereyim, ister bağışlayın ister başka bir duanız için vesile kılın.
Teşekkür ederim bu arada anlatmak zorunda değildiniz.
Asıl ben teşekkür ederim Adı gülis kardeşimin çok sevinirim ona gitsin yattıgı yerde huzur bulsun
Bende eksik kalmayayim, benim annemde kendi ailesini anesini kayirir. Kardeşlerine biri bir laf söylesin asla istemez. Ben ise tam tersiyim suçlu ben dahi olsam herkes söylesin isterim. Ben eşimin ailesine soyluyorsam eşimde benim aileme söylemeli diyorum. Fakat benim kocmad abiyle. Kendi ailesine soylettirmiyor. Asla. Benim ailemede söylemez ama. Yinede ben onun yerinede kendi ailemede onun ailesinde soyluyorum
Ya hatalılar neden böyle kayırıyolar valla anlamıyorum çıldırtırlar insanı kendisi de çok iyi biliyor hatalı olduklarını derdi benim söylememesi istemiyor olması hep aynısını yapıyor telefonda beni delirtip kapattırıyo telefonu zorla
Çok insan böyle sadece senin annen değil. İcn rahat olsun. Malesf
1,495,089 soru
24,425,057 cevap
351,858 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın