+1 oy
94 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (112 puan) tarafından

Merhaba kizlar ben tüp bebek yapmayı düşünüyorum ama bi çok kişi tüp bebek de otizm olur diyor burda yapan var mı çocuklarda bi değişiklik var mı yoksa normal mı kafam da bir sürü soru var beni aydınlatır mısınız.

4 Cevaplar

0 oy
önce (7,378 puan) tarafından

Önemi bir soru aslında. Ben çevremde hiç tüp bebek yaptırıp otizmle karşılaşan görmedim. Üste çıksın sorunuz 

önce (112 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için 

-Reklam-
0 oy
önce (152 puan) tarafından

Postunuzumu yenilediniz daha önce yine cvp verdim yine söylüyorum böyle birşey olması imkansız denasi kromozomlari bozuk olan ebeveyn Ler özellikle gidip tüp bebek yaptırıyorlar iyi hücreler kötü hücreler ayrissin diye ve bu biliniyorda 

Siz tüp bebeğe karar verdiysenin ona buna bakmayip kendi önünüze bakın yoksa daha neler söylerler neler 

Yok ben ilk defa sordum bu soruyu. niyetim var ama eşim istemiyorum 1 tane çocuğum var 5 yıldır çocuk istiyoruz olmadı 

önce (152 puan) tarafından

Allah bağışlasın gönlünüze göre nasip etsin Rabbim yaşınız 30 ustuyse fazla beklemeyin derim hakkiniza hayırlısı 

0 oy
önce (19 puan) tarafından

Selamünaleyküm 

Ben tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi oldum bu gibi duyumlara lütfen kulak asmayın çünkü sahih gerçek değil zaten siz istediğiniz sürede tüp bebek tedavisi içerisinde genetik tarama testlerinin de yapılmasını isterseniz yapılır bu testlerde 

Ailede bilinen tek gen hastalıkları varsa embriyolarda olup olmadığını test etmek.

Embriyolarda kromozom sayısının normal olup olmadığını kontrol etmek.

Genetik hastalık riski olan çiftlerde sağlıklı embriyo seçme.

Amacı bunlar dır etrafımda çok tüp bebek tedavisi görenler var bu gibi duyumlar hiç olmadı bende içinde 

Çok şükür sağlıklı Bi evladım var

Bu arada en sağlıklı hücreleri seçip en kaliteli embriyoları transfer için seçiolar anne rahminde sağlıklı Bi şekilde büyüyen Bi embriyo neden diğer gebelik ler deki çocuklar dan farklı olsun dna ile oynamak değil tüp bebek süreci tam tersi en özenli şekilde titizlikle yapılan işlemler 

Aleykümselam Cok teşekkür ederim cevabınız için rabbim evladinizi hayırla sağlıkla büyütsün inşallah 

önce (19 puan) tarafından
+1

Amin Allah razı olsun sizede gönlündekini kolaylıkla nasip etsin İnşâAllah 

0 oy
önce (5,550 puan) tarafından

Bunu söyleyen kişiler hangi eğitim ve bilgiyle söylüyor? Uzmanlık alanları ne ki siz bunlara inanıp kafa karışıklığı yaşıyorsunuz. Ben de dahil çevremde ki tüp bebek annelerinin çocukları gayet sağlıklı . Bu bilgiyi verenler otizmin ne olduğunu biliyorlar mı acaba

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 260 göst.
+1 oy
1 cevap 133 göst.
0 oy
0 cevap 89 göst.
2 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde LittleMiracle (288 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 221 göst.
1 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ftm1907 (635 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,487,931 soru

24,322,907 cevap

345,379 kullanıcı

...