Kızlar kek yaptım aynı şekilde borcam da yapınca yumuşacık oluyor ama kalıpta yapınca dışı kuru oluyor sert oluyor fırın derecem de aynı borcamda pişirdiğim gibi ama ne zaman kalıpta yapsam kupkuru oluyor içi çok güzel ama dışı kuru neden oluyor anlamıyorum
Kalıptan çıkarınca üstünü temiz bezle ört yumuşacık oluyor bazen benimkide öyle olur
Deneyeceğim inşallah olur çok teşekkür ederim
Rica ederim canım
Ben biraz sıcağı çıkınca buzdolabı poşetine koyuyorum o buharıyla yumuşacık oluyor yiyen bayılıyor valla
Bunu da, deneyeceğim teşekkürler
Kek kalıbı kalitesine bağlı olarak daha hızlı ısınıp, daha çok yakıyordur bu yüzden.
Döküm kalıp
Çünku kalıpta pişmesi uzun sürdüğü için dışı kuruyor sertleşiyor
Bende diyorum sorun bende mi acaba
Bulut kek ( şifon kek) yap acayip yumuşak ve lezzetli oluyor günlerce sertleşme olmuyor sanki yeni yapmişsın gibi
Hiç denemedim şimdi baktım tarife teşekkür ederim
Rica ederim Kakaolu bulut kek tarifi var 4 yumurta ile yapılan o tarifi yapabilirsin 3 yumurta kullanabilirsin ben genelde öğle yapıyorum
Fırına ısıya dayanıklı bir kapla su koy. Keki debir alt seviyede pişir. Kalıp keki daha çok kabarık ızgaraya yaklaşıyor kuruyor. Çıkarınca da hemen üstüne bir bez ört beklet. Kalıptan çıkınca da kilitli kek fanusunda beklet buhar yapsın. Hatta ben kalıbı kek fanusun ceviri bir süre kapalı bekletiyom.
SSuyun içine mı koyacağım kalıbı
Yok canım. Fırının içine bir kaseyle su koyacaksın. Buhar olup daha yumuşak pişmesini sağlasın diye. En alta koy mesela
Kek fanusun yok mu canım? İlk sıcaklığı çıktıktan sonra fanusa al. Buharıyla yumuşuyor.
Var fanusum bide böyle denerim teşekkürler
1,487,802 soru
24,320,867 cevap
345,306 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın