0 oy
263 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (468 puan) tarafından
tarafından kapalı

Öncelikle herkese selam iyi akşamlar 3 gündür hiç iyi değilim 24 aylık oğlum var psikyatriye götürdüm çünkü kelimeleri sadece anne baba dede mama meme başka birşey yok ve bay bay yapmıyor yada ce eee oynadığımızda taklit etmiyor ama yürüyor tırmanıyor zıplıyor gelişim testi yaptırdım bazılarını yaptı bazılarını yapamadı doktor 2.5 yaşında tekrar çağırdı yoksa otizm raporu vericem dedi herşey Allahtan ama çok üzülüyorum ağlaya ağlaya bir oldum bide sadece ikimiz yaşıyoruz bebeğimle sizin çevrenizde böyle denilip sonra konuşan çocuklar oldumu? 

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

3 Cevaplar

+1 oy
(4,053 puan) tarafından

Kuzenim 3,5 yaşında otizm tanısı aldı. O süreçte yengem tabiki çok zorlandı ama hemen rapor çıkardı ve eğitimlere başladı. Haftada 2 gün okulda, 2 günde eve özel olarak öğretmeni geldi. Şuanda 8 yaşında ve raporu bitti. Her sene tekrar rapor aldıkları için muayeneye gidiyorlardı, bu sene doktorlar durumun çok iyi olduğunu ve eğitime gerek olmadığını söyledi. Kuzenim ilk doktora gittiğinde baba dahi demiyordu, ama şuanda okulda çok başarılı bir öğrenci. O yüzden bu canınızı sıkmayın. Ölümden başka her şeyin bir çaresi var bu hayatta

-Reklam-
0 oy
(8,374 puan) tarafından

Tek doktor yorumuyla olumsuz düşünme hemen. Dur bakalım korktuğun kadar bir şey yoktur belki. Ekran var mıydı izliyor mu 

(1,476 puan) tarafından

Hep ekran yüzünden olur diye düşünülüyor ama 1 yaşında hiç ekran görmemiş bebeğe bile otizim tanısı konulduğunu gördüm . Genetik yatkınlık ve hamilelik sürecinde gelişen durumlardan  olabilir . Sırf ekran izlemek bir çocuğu tek başına otizim yapmaz . Geç konuşmasına sebeb olur iletişim konusunda sıkıntı olur sosyalliğe etki eder . Ama sırf ekran izliyor diye bir çocuk otistik olmaz . psikiyatri doktorunun bize söyledikleri bunlar .

(1,476 puan) tarafından

Ama dediğiniz gibi başka doktorlara gözükmekte fayda var . Gelişimsel geriliği otizim ile karıştırmamak lazım . 

(8,374 puan) tarafından

Konuşma geriliği çok belirgin anladığım kadarıyla. O yüzden ekran sordum belki buna bağlı bir şeydir diye 

0 oy
(2,275 puan) tarafından

Konuşmaması normal benimki de o aylarda bu basit kelimeleri söylüyordu ama diğer şeyleri yapıp anlaması lazım. Cee bay bay gibi şeyleri yapması lazım, Allah tez zamanda şifasını versin canım umarım öyle bir şey yoktur . Olsa bile erken ogrendiginiz için şanslı olacaksınız. 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,497,295 soru

24,458,386 cevap

354,481 kullanıcı

...