Aranızda kendisinde yada cevresinde yüksek tansiyon sorunu yaşayan var mı şuan çok endişe ediyorum
Gidecek durumunuz yoksa ambulans çağirin
Bende değil eşim de ay stresten eksik yazmisim şu an gözetim altında dil altı hap verilmiş ama düşmediği için ikinci kez verilmiş uzun zamandır 20'lerin üzerinde çıkıyor
Dr lar daha iyi bilir bişey diyemem allah şifa versin
Allah razı olsun
baya yükselmiş, tansiyon ilacı alıyorsa dozu mu değişmeli artık bilemedim. böbreklere de baktırsın
Eşim ilk kez hastaneye gitti bununla ilgili bir buçuk ay önce ölçüsünde de 20'lerde 22'lerde çıkmıştı ama sanırım genç olduğu için herhangi bir rahatsızlığı olmuyordu ben uzun zamandır yüksek diye gönderdiğim için gitti bugün normal kontrol diye yine 23 çıkınca hemen gözetim altına almışlar şimdi ikinci kez dil altı vereceklermiş evet raporlu tansiyon ilacına başlatacakmış doktoru ama düşmemesi beni korkuttu
kizzz sen iyimisin noldu boyle sana
Sevda benim değil ya benim tansiyonum çok düşük çıkıyor ama bu eşimin onun da bizim bildiğimiz bir buçuk aydır falan yüksekti bugün kontrol için gitmişti şu anda gözetim altına almışlar çok yüksek diye
Kalp damarları tıkanmış sanırım.
Allah şifa versin inşallah bişey yoktur
İnşallah canim
Noldu bir haber var mı
Gece 5 6 fazla saatlik bir serum uygulanmış daha sonrasında bıraktılar bugün tekrar doktora gidecek umarım tekrar yükselmemiştir kardiyoloji doktoru bakacak bakalım sebebi nedir
Geçmiş olsun cano kardiyolojinin görmesi iyi ama en azından kalple ilgili sıkıntı var mı yok mu çıkar
Gecmis olsun cnm cok yuksek babm tnsyon hstasi ilac aliyor gunluk
Ya eşimin evet ilaç başlayacakmış ama şu anda düşmüyor niye düşmüyor anlamadım
Eşim 22 lere çıkıyordu saatlerce hastanede dil altı veriliyordu. Şuan düzenli ilaç kullanıyor.
Benim de işim İlk kez bugün tansiyonla ilgili bir tedavi görüyor ikinci kez dil altı vereceklermiş ilkinde düşmedi hala müsaade altında bekliyor
Bir yıldır ilaç kullanıyor ilacını dr bi kaç defa değiştirdi en son şuan kullandığı düzene soktu. Yalnız ben hep tetikteyim sürekli ölçüyorum. Kendisi pek umursamıyor. İlaç saatini bile ben hatırlatıyorum yoksa içmeyecek.
Kardiyoloji ye gitti sebebi araştırıldı. Bu günlerde sürekli ölçün. Sebebi bulunup ilaç tedavisine başlayana kadar
Geçmiş olsun canım.
Teşekkürler canım tekrardan kan falan almışlar bugün doktora yine görünecek umarım sorun çıkmaz
İnşallah canım.
1 bardağa 1 tane lımon sık ıc o ara hastaneye gıt dıl altı verirler
Esma benim değil benimki çok düşük eşimin yükselmiş Bir buçuk aydır falan yüksek olduğunu biliyoruz bizim bildiğimiz bugün kontrol için gitmişti ilk kez hastanede olcturdi bırakmamışlar ikinci kez dil altı veriliyor
Dokkat edın aşlah korusun
Kalp krizi falan gecırebılır
Korkuyorum şu an Esma doktor da aynısını söylemiş o yüzden bırakmıyorlar
Allah korusun hemen acile gidin yüksek tansiyon dil atlı dusurmezse göze vuruyor direk
Ben değil eşim şu an hastanede gözetim altında dil altı verilmiş düşmemiş 2 kez verilecek düşmemesi beni korkuttu
Düşer inş
Serum takviyesi falan yapılmış gece o şekilde bıraktılar İnşallah bugün tekrar yükselmez
İnşallah düşer ama kontrol altında olması daha iyi Allah korusun gorumcemin kocasının gözüne vurmustu Allah korusun
Sevgi indimi tansiyon:(
Hayır canım ya ben de şu an elim telefonda bekliyorum haber 2 kez dilalti verilecekmiş tekrar serum verilecekmiş
Çok yüksek Allah korusun komaya girer rahmetli babannem in bu kadar çıkardı Dr lar hemen yoğun bakıma alırdı dil altı falan limonlu su ver oda dengeliyor
Dil altı verilmiş Nur ama hala düşmedi 2 saattir gözetim altında neredeyse belki daha fazla şimdi tekrar verilecekmiş ilaç korktum yemin ederim düşmemesinden
Aynı tansiyon la babannemi getirdik 7 dil altından sonra 16lara düştü yine çok yüksekti çok geçmiş olsun
Evet Nur iki kere vermişler dil altı inmeyince 6 saatlik bir serum vermişler sonrasında bıraktılar
Yüksek tansiyon olması hiç iyi değil. En kısa zamanda tansiyon ilacı kullanması lazım. Fakat en önemlisi, neyin sebep olduğunu bulmak. Yakın zamanda yengemin başına geldi. Aşırı yüksek tansiyondan hastaneye yatmak zorunda kaldı. Sebep olarak kalp kası kalınlaşması çıktı. Buna göre tedavi uygulandı. Birçok test yapması lazım. Kardiyolojiye gitmesi lazım.
Evet yarın kardiyoloji doktoru görecekmiş umarım başka bir sorun çıkmaz ya
Geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda nedenini bulurlar. Bulmadan ilaç tedavisine başlanmıyor çünkü.
Bilmiyorum rapor yazılıyormuş ilaç tedavisi uygulanacak demişler tekrar kan vermiş yarın da kardiyoloji doktoruna yönlendirmişler umarım sebebi de bulunur ama çok yüksek olduğu için şu anda bırakılmıyor İnşallah bir şey çıkmaz
Gözlem altında olması daha iyi. İlaç verirler tabiki, ilk bir hafta sürekli ölçüm yapmak gerekir. Yediklerine de ayrıca dikkat etmeli. Umarım kötü bir şey çıkmaz.
İnşallah canım amin
Rabbim şifa versin inşallah kötü düşünmeyin dua edin herseyin ilacı duadır inşallah iyileşecek eşiniz 🤲🏻
Amin Allah razı olsun 🌹
Geçmiş olsun Sevgicim nasıl oldu eşin iyi mi şuan
Teşekkür ederim canım gece ek bir serum varmışlar 5-6 saatlik sonrasında bıraktılar biraz düşmüş galiba bugün tekrardan gidecek doktora
Çok geçmiş olsun canım benim ihmal etmeyin.
Eşinizin yaşı kaç? Birde stresli bir durum oldumu bu ara? yada üzüldüğü kafaya taktiği bir durum?birde aile gecmisi hikayesi önemli varmı yüksek tansiyon hastasi Yemenizi icmenizi baştan sona değiştirin yükselten besinler olabiliyor çok çay, kahve,mayalı hamur ,ekmek ,alkol sigara vs illa tuz degil bu besinler , tansiyonum benimde bu sene fırlıyor 20 kere strese ve sinire bağlı benimki dahiliye çıktım takip şuan ilaca başlamadik,bazı durumlarda ilaç düşürmez dusmedikce yüksek doz verilir çok geçmiş olsun , inşallah başka ciddi bir sorun olmaz çıkmaz...yüksek tansiyon çok sıkıntıli
27 yaşında yemek kültürleri de biraz ağır bir de şöyle bir faktör var ailesindeki erkeklerde var babası dahil amcalarında genetik olma ihtimali çok yüksek
Yaş çok çok genç yemekler ağır olmamalı kalpden geliyor zaten tansiyon yüksekliği kalp atış şeklinden kardiyoloji bölümüne çıkmalı mutlaka ihmal edilmemeli..çok geçmiş olsun
Evet bugün kardiyoloji doktoru ile görüşecek çok teşekkür ederim
Canım Eşin gitti mi doktora? Benim eşim de aynı durumda ya Geçen gün 18-10 çıkmış tansiyonu aynı ona da iki tane dil altı vermişler. Bugün yine başım ağrıyor diyordu Yine gitti acile bakalım ne olacak bilmiyorum😢
Evet canım gitti o gün bize de 5-6 saatlik ek bir serum verildi öyle biraz düştü ama yine 20'ye 16 falandı ya hep bu civarlarda altında çıkmıyor nedense böbreklerine baktırdı pazartesi günü de kardiyoloji doktoru göreceğiz 2 tane hap verilmiş ben de endişe ediyorum mutlaka işin de ihmal etmesin benim eşim de hiç baş ağrısı veya hiçbir belirti vermiyordu tesadüfen gittiğinde öğrendi 23 19'u
Allah allah sizinki daha ilginçmiş bak, Bizimkinde baş ağrısı bulantı falan oluyor bugün Şimdi de 19'a 10 çıkmış 🥺
Hayır ya eşimle hiç belirtisi yok asıl sorun da buydu zaten benim tansiyonum çok düşüktü 2 ay önce bende de böyle Bulanık görme gibi sorunlar oluyordu o ara ölçerken tesadüfen ölçtük onunki yine çok yüksek çıkmıştı o yüzden bir doktora gitti böyle çıktı yani biz 2 aylık süreçte sırf ölçtüğümüz için biliyoruz hiçbir belirti vermiyor
1,489,684 soru
24,347,558 cevap
346,324 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın