0 oy
257 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,355 puan) tarafından

Kızlar 4.5 yaşında kızım var. 33 yaşındayım. Tekrar anne olmak çok istiyorum. İkinci çocuk olacaksa çok ertelemek istemiyorum genç anne olmak istiyorum. İkinci çocuğu yapmazsam ilerde çok pişman olacağımı biliyorum. Şuan beni çocuk bakımı da düşündürüyor daha yeni rahata ermişken. İş hayatıma da devam ediyorum evimiz kira ama iki kişi çalışınca rahat rahat geçiniyoruz çocuğum ana okuluna gidiyor çok güzel düzenli bir hayatımız var. Ben ikinci çocuğu çok istiyorum eşim de istiyor. Ama beni maddiyat çok düşündürüyor. İkinci çocuk olunca uzun bir süre çalışamayacağım evimiz kira. Şuanki rahat geçinme olmayacak. Ama çocuk yapmazsam da ömür boyu içimde kalacak çok kararsızım siz olsanız ne yapardınız kızlar bana bir akıl verir misiniz?

11 Cevaplar

+2 oy
önce (8,328 puan) tarafından

İkinciyi bende düşünüyorum benim yaşım senden daha fazla olmaliysa bir an önce olmalı kafasindayim çünkü ne kadar geç o kadar zor 

-Reklam-
+1 oy
önce (64 puan) tarafından

Bende şuan 33 yaşındayım. Rahata erıp ıkıncı zor gelır dıye kızım 2 yasında şuan ve ben 6 buçuk aylık hamileyim yaptım yanı. Artık yanlıs düşünce mi dıgru mu bunu bebegım doğduktan sonra görecem. Şuan bızde kıradayız. Her ıkı aileden uzaktayız. Tek basımıza büyütüyoruz sadece esım çalışıyor.. Durumumuz kötü degıl ama çok ıyı de degıl. Yuvarlanıp gidiyoruz ucu ucuna yetiyor  ekstra gezme hayatımız çok yok bu aralar. . Ama kızımın herseyını karşılıyoruz hıcbırseyını eksık etmiyoruz esımle bız kendımızden bıraz kısıyorus.. Bereketiyle gelır ya çocuklar   ben inanıyorum.. 

+1 oy
önce (212 puan) tarafından

Bende aynı durumu yaşadım ama ben çalişmiyordum evi alıp yerleştikten sonra 2.yaptım araları 5 sene  siz2niz çalişiyorsanız daha kolay borc ödersiniz evi ilk halledersen kafan rahat eder

2 3 sene daha da geçse bişey değişmez geç olmaz yaşın genç 

+1 oy
önce (7,331 puan) tarafından

Desteksiz iki çocuk gerçekten çok zor. Ben tek çocuğu büyütmekte zorlanıyorum. Çalışıyorum, bakıcımız var. kendi ailem uzaklarda. Kayınvalidemin durumu uygun değil. Tek çocuğu zor organizer ederken ikinciyle hiç yapamam diye vazgeçtim. Erken menopoz başladı bir de bende. Ona rağmen çok düşündüm taşındım ama içime düşmedi bir türlü. Hani olur ya bebek görünce için ısınır, ay olsa mı bir tane daha dersin ya. Hiç yoktu öyle bir his.

Eşim de ben de güzel kazanıyoruz çok çok şükür. Ben çalışmayı da çok seviyorum, hem üretiyorum hem sosyalleşiyorum hem de üstüne dünya para alıyorum. Nimet bana göre. Bundan olmak da istemiyorum. İhtiyaç olursa işi de bırakırım o kadar iş aşkıyla yanmıyorum eşimin maaşıyla da iki çocuk bakılır ama düşünüyorum tüm şartları, mentalim hiç hazır değil. Yorgun da değilim. Düzenimiz çooook uzun zamandır var. Eşim çok destekçi bir eş Allah nazarlardan saklasın. Benden daha iyi bir ebeveyn. Ama yok bacım içime düşmüyor bir türlü. İçimden bir ses ısrarla tek başınasınız, hayat çok zor deyip duruyor 😑

Sizin durumunuza gelince, oturup kalem kalem hesap yapmanız lazım. Senin işini düzenlemeniz lazım. Yarın hamile olduğunu öğrendin diyelim. Kafadan 13 ay daha maaş alabilirsin. 9 ay gebelik 4 ay doğum izni. 3 ay da rapor alsan 16 ay daha maaşın var. Rahat rahat geçiniyorum demişsin ya, geçinmeyin mesela şimdiden sıkın. 16 ay senin maaşa hiç dokunmamaya çalışın. Altın alın döviz alın unutun o parayı. Raporların da bitince 12 ay ücretsiz izin al. Beben 20 aylık olur o sırada. Kreşe verilir. Sen işe dönersin yavrun okula başlar. Eskisinden daha dikkatli harcarsınız ama iki tane dünya tatlısı yavrunuz olur.

Ülke ekonomisi radikal bir değişim olmadığı sürece bundan iyi olmayacak. Biz bu ekonomiye adapte olmayı öğreneceğiz. Şartlar iyileşmeyecekse ertelemenin anlamı yok. Eşin de sen de ruhsal olarak hazırsınız. Yapılabilir bence. 

0 oy
önce (1,835 puan) tarafından

hep diyorum bir annenin cocuguna yapacagi en buyuk kotuluk kardes yapmaktir. yas farki kac olursa olsun ilk vocuk muhakkak oteleniyor. ilk cocuk eziliyor . ilk cocuk icin hep ikinci plana atilacagi surec basliyir. o kardesin o kucuk anlamaz o aglio o laftan sozden anlamio sen ablasin onun akli ermio …. gibi gibi hep ilk olarak kucugun dedigi istegi yapiliyor bu hoyle boylede olmali. o yuzden ilk cocuga yapilacak en en en buyuk kotuluk kardes yaomak. 

kizim karde skardes yalvarirdi. ben asla ikinciyi dusunmuyirdum kaza ile hamile kaldim. kizim kardesi dogduktan 8 ay sonra surekli eski resimlerimize bakip duygulaniyorum gozyasim gelio derdi kardesim olmadigi gunleri cok ozliyirum derdi ki hala oyle der😂 4 senedir bende ikibci cocuga alisamadim. kizim da kardese alisamadi yani olmasa daha iyirdi modundayiz ikimizde😂

önce (8,763 puan) tarafından

Ne alaka yaa öyle yazmayın kötülük filan. İnsanın kardeşi olması çok güzel bunu büyüyünce anlayacaklar, en azından başımıza bişey geldiğinde bi kardeşi olucak tek olması daha üzücü benim için. İlk çocuk da her zaman pofpoflanmak zorunda değilki denge önemli. 

önce (5,659 puan) tarafından

Aynen öyle oldu bizde de. 2.yi isteyerek yaptık. Çocukları çok severim ilgilenmeyi öyle ama gerçekten ilk çocuk kendi kendine büyümeye başladı:/ Hiç sen ablasın falan demedim ama şunu halledeyim sana gelcemlerle geçti günler. Kıskanma huyu da olmayınca iyice geri planda kaldı. İkinci için pişman değilim ama en çok buna üzülüyorum. 14 aylık şu an daha yeni yeni ona eski vakitleri biraz biraz ayırmaya başladım büyüğe. Neyseki anasınıfına gidiyor artık da orda sosyalleşiyor oyun oynuyor. Aralarından 4 yaş 2 ay var. Bence aralarının daha da kısa olması hiç iyi değil.

önce (1,835 puan) tarafından

aradaki yas  farki kac olursa olsun.  kisada ilsa uzunda olsa ilk cocuk gozune birden buyumus geliyor. onunla ilgilenecek firsat bulamiyirsun. sadece ilgi de degil mesele . buyuk vocuk 4 yasinda bile olsa bicor seyi fazla fazla bekliyorsun vovukdan . cunku daha minik bir bebek daha kuvuk bir cocuk var onun yapamayacagina onun anneye ihtiyaci olduguna okadar kanalize olunuyorki ilk cocuk icin buyudu artik kendide yapabilir seklinde dusunduruyor ister istemez bu oluo. mesela tv de  zevkleri farkli biri abuk subuk fatih selim videolari izlemek istio suan 3 buvuk yasindaki. 9 yasindaki kizim da genc 13 14 yas youtube videolari ceken kendi caplarinda youtuber olan abuk subuk kisilerinizlemek istio . surekli kumanda kavgasi cikio mesela. ablasi biseyler izlerken kapatmak istio onun izledigi seyi ufaga laf anlatamiosun  buyuge diyosun kizim ver birazdaha izlesin sen gt kitap oku o surecte. suan laftan anlamio birazdan baska biseye oyun oynamaya dalar gelir sen istedigini acarsin diosun mesela .  nuyugun izledigi seyi yarim braktirip aliosun elinden. 

mesela demin buyuk ders yapio. ufak tutturdu ablamin odada oynucam diye. kizi aldik yatak odasina yolladim ders yaosin diye . hayir abla orda ders yapio sonra senin oyun zamanin al oyuncaklari icerde beraber oynayalim salonda denilsede kabullemio ufak. haliyle buyugun duzenini bozup diger odaya gecirdim en basit ornek mesela.  buyuk herzaman icin cogu hakki gasp edilio malesef

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Bence yapın derim çünkü Allah onun rızkını verir emin ol 

önce (98 puan) tarafından
+3

Ayağını yorganına göre uzatmazsan kafanı kullanmazsan kendi yazdığın kaderi yaşarsın Allah rızkını verir diye çocuk yapılmaz . Sonra maddiyat kötüye gider sonra Allah ım diye isyan edersin daha çok günah halbuki bu hayatı sen seçtin . Tepkim sana değil yanlış anlama lütfen ama Allah onun rızkını verir düşüncesiyle bak burada kaç aile yardım için post açıyor çok yanlış bir düşünce bunu söylemek istedim 🙏🏻

önce (47 puan) tarafından

Eskiden büyüklerimiz yokluk içinde 6 çocuk 7 çocuk yaparlarmış o zaman nasıl oluyor bir baba 7 çocuğa nasıl bakıyordu rızık Allah'tan der susarim

0 oy
önce (1,726 puan) tarafından

Benim iki çocuğum var ilk oğlum tedaviyle oldu doktor ikinci istemi olurda o da tedavi gerekir dedi diye tam korunmadım büyük oğlum 21 aylıkken ikinci oğlum doğdu aslında ben ilkte zorluğu görünce bi daha asla doğurmam demiştim ama şimdi iyiki olmuş diyorum birisi 4 yaşına girmek üzere diğeri 2 yaşına yeni girdi biraz zorlandım hatta başlarda epey zorlandım ama şu an tadından yenmiyor birbirlerine oyun arkadaşı oldular şu an olsa bende büyük konuşmak istemiyorum ama istemezdim dediğim gibi zorluğu görünce ikinciyi de istemedim aslında :) bence sizde bir tane daha yapın hem yaş geçtikçe gerçekten insan cesaret edemiyor şu an olursa yaşında genç daha rahat edersin Hemde çocukların arasında ideal bi yaş farkı olur bana göre 

0 oy
önce (5,420 puan) tarafından

Yay uyi kızım ya 1 tane yeter işte kendi hayatına bak

0 oy
önce (98 puan) tarafından

Valla benim 1 tanesi anamdan emdiğim sütü burnumdan getiriyor 😂

0 oy
önce (36 puan) tarafından

Bende oglum 4bucuk yasındayken hamıle kaldım doğurana 5bucuk oldu calısıyordum banada zor gelıyordu ıste calısmıyacam,oğlumda var ya bakamazsam.Amma olunca Allah sabrını verıyor sımdı 10aylık kızım var oğlum onunla oynadıkca anne ıyıkı kardeşim olmuş onunla oynuyorum dıyor hep.

0 oy
önce (32,325 puan) tarafından

Aklı olan 2.cocugu yapmaz yaşı kaç olursa olsun ben yaptım delirmemek için annemin evine gidiyorum cuma günü yoksa zor 🥴

önce (5,213 puan) tarafından

Senin küçük kolikti ama sanırım ikinciler kolik olunca çoook zor bende ayni zorlukları yaşadım 1 yaşına gelince rahatlarsın 

İkisi de kolikti aşkım 😁😁gaz lafi duyunca ağlayasim geliyor 

önce (5,213 puan) tarafından

Oo ikiside o zaman çok zor. Benim ikinci tek kolikti. Ama ilki kolik bebekten daha çok ağlar mızmızlanır huyu öyle 😆 4 yaşında sabahları halen ağlamadan ayılamıyor. Bebekken kolik olan şuan 17 aylık kızımdan daha yoruyor beni büyüğü. 

Kızım 5 saat durmadan ağlardı ama oğlumun da saatleri hep farklı günün her saatinde gazz sancısı gelebiliyor çok yiprandim

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 519 göst.
0 oy
13 cevap 436 göst.
1 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,559 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 405 göst.
+2 oy
9 cevap 218 göst.

Kategoriler

1,487,594 soru

24,318,173 cevap

345,178 kullanıcı

...