Sizin bu konudaki düşünceniz ne whatsapta bulunduğum bi grupta düz olduğunu iddia eden ve animasyon videosu gönderen birisi var 😂 ben aşırı saçma buldum bir animasyonla bu kanıtlanamaz sizin de çevrenizde var mı böyle kişiler 😁
Naziat suresi 30. Ayette “Vel erda beade zâlike dehâhee” diye geçer. Yani “Sonra yeryüzünü yaydı, yuvarladı.”
Buradaki dehâhee kelimesinin kökü ‘duhiyye’dir. Arapçada “devekuşu yumurtası” anlamına gelir. Lisanül Arap ve Kâmûs adlı Arapça eserlerde duhiyye kelimesi devekuşu yumurtası olarak açıklanır. Devekuşu yumurtası tam küre şeklinde değildir, hafif oval, yani jeoid şekline çok benzer. Yani bu ayet, hem yuvarlaklık hem de hafif ovalliğe işaret eden en güçlü delil oluyor. Bir de Zümer suresi 5. Ayette “Yükevvirul leyle alen nehâri ve yükevvirun nehârâ alel leyli” geçer. Yani “Geceyi gündüzün üzerine, gündüzü de gecenin üzerine tükrîr ederek (yuvarlayarak) sarar.” Buradaki yükevviru kelimesi, “top yuvarlanır gibi sarmak, kürelemek” anlamına gelir. Düz bir zemin olsaydı, sarma/yuvarlama anlamına gelen “tekvir” kelimesi kullanılmazdı. Alimler böyle açıklıyorlar. Günümüzde de dünya için geoit/jeoit şeklinde deniyor. Yani küre halinin üstten ve alttan sanki sıkıştırılmış gibi olması.
Çok güzel açıklama olmuş teşekkür ederim 🌸
Geldi benimki 🙈 bayiliyorum sizin yorumlarinizaaaaa 🥰
❤️❤️❤️❤️❤️
Ben hala küçükken dünyanın yuvarlak ve iki boğanın sırtında olduğu kafasındayım 😂😂 onlar hareket ettikçe de deprem oluyor
Hahahsh çok iyi 🤣🤣
Valla annemler hep öyle derdi 😂en büyük korkum boğaların yorulup sırtını doğrultması 🤣
AAhaggs yapmazlar heralde 🤣
Dünyayı düşünecek kadar boş vaktim yok 😂😂😂😂😂
Benimde yoktu ama çok fena iddia ediyor bir çok şey paylaşmış 😁
safsata . hatta dunyanin duz oldugunu idda eden bir adam kutuplara yakin bilgelere gitmis yabanci biri. beklio beklio gunes dogmuo beklio beklio gunes dogmuyor falan. sonra ikna olmus kafasi basmis. 😂 cikip aciklama yapmis tum insanlik adina yanlis seyelre inandim ve yanlis yonlendirdim insanlari diye ozur dilemis
Ciddi mi ya😂 peki o adamın dünyanın dönme hızından haberi var mı? Yok yani kutuplarda 6 ay gündüz 6 ay gece olduğunu bilmiyor mu 😄
iste inancina gore oyle degil diye dusunuyormus. gidip test etmis. anlamis ozur dilemis herkesten😂😂 baya unlu bilim insani hemde adini bilmiyorum hatirlamiyirum yani.
Neyseki düzgünce araştıran birisi varmış yani neye güvenip düz olduğunu iddia edersin 😁
😂😂 yani bunu kanıtlamak zor değil ki. NASA' nın uzaydan dünyayı çektiği görüntüler var her yerde
buna inananlar kurgu diyorlar ona ama bikere baktigin zaman gece ginduz olmasi mevsimlerin olmasi. ufuk cizgisi hepsi yuvarlakliga ispat
E uzaya giden insanlar da yuvarlak diyor onlar da mı kurgu🤔
bence kurgu degil.
yani mantiken zaten yuvarlak oldugunu ispatlayan birsuru kanit var.
ama aya ayak basma olayi neil amstrong banada kurgu geliyir . amerikan bayraginj asmasi bayragin dalgalanmasi isik göglesinin gozukmesi falan .
gerci bunada aciklamalari var direge dikildigi ivin dalgalanir gibi duruyor falan denio ama kimbilir
amerikanin oyunlari bunlar yegen 😂😂
Bir delille kırk âlimi yendim kırk delille bir cahili yenemedim bu tarz insanlara en uygun cümle
Ha haha 😂
dünyanın düz olduğunu ispatlamaya çalışan kişilerin yanlışlıkla dünyanın yuvarlak olduğunu ispatladığı bir deney var 😂 çok gülerim buna.
bu tarz muhabbetlere de girmem çünkü o kafadaki insanı değiştiremezsin. 😂
benim dedigimdi sanki. sonra cikip aciklama yapmis ozur dilemisler yanlis biliyormusuz yanlis yonlendirdik diye dimi
Kesinlikle değişmez öyle bir inanmış ki gemilerin denizde uzaklaştıkça kaybolduğuna da inanmıyo 😂
bi de aya gidildiğine de inanmıyorlar düz dünyacılar, sadece ay değil atmosferin dışına çıkıldığına da inanmıyorlar.
dünya bir düz tepsi, tepede bir kubbe var, o kubbe aşılamaz gibi. bir instagramda çıkıyordu karşıma 😂
insanların değiştirebileceğine inandığım bir dönem vardı, neyseki büyüdğm ve bu inancım bitti😂 o yüzden biri karşıma geçip dünya düz dese, aaa evet öyleymiş diyecek noktaya geldim bazı konularda 😂😂
Bende tartışmam susarım çünkü konuştukça abartıcak belli 😁
Dünya düz de değil yuvarlakta değil dünya yarım ay şeklinde deyin konu kapansın
Evet ne yazık ki öyle 🤷🏻♀️ yapacak bişey yok kendi bilir
Aslında dünya üçgen 😃🤣
Yakında dünya diye bişey yok dünya denilen yer aslında jüpitermiş derlerse hiç şaşırmam 😂😂
Benim çok sevdiğim bir hikaye var. Eşek ile kurdun hikayesi misali ”evet Çimen mavi” deyip yola devam etmek gerekiyor😏😃
Evet katılıyorum herkes kendi bilir 😁💕
Bu tartışma kaldı mı ya cidden 😂
Valla bende bitti sanmıştım yeniden ortaya atan biri oldu 😂😂😂
Her iki sonucta bana ne katacak ki bi fikri savunmuyorum bu konuda ben bir yerin ustune basarak yasiyorum iste ister yuvarlak isterse de ucgen olsun :)
Evet öyle zaten üstünde durulacak bişey değil ama ortaya atanlar oluyo malesef 😄
O gün ki Semâyı kitablar için defter dürer gibi düreceğiz. Enbiya Suresinde düreceğiz dürülmesi için bir şeyin düz olması lazım gerçi ne şekil olursa olsun Allah'a imkansız değil her şeye gücü kudreti var. Sonra yine başka ayette Naziat Suresinde Yeryüzünü yuvarladı diyor. O zaman yuvarlak.
Dünya düz lakin kubbesi yuvarlak diyenler de var hatta resimler de var dünya haritası daha büyük denizlerin etrafında başka ülkelerde var bazı yerlerde gökyüzünde uçuş yasak falan filan deniliyorda.
Allahu Alem/Allah bilir hakikatı.
Evet Allah daha iyisini bilir ama kesin şöyledir böyledir demek de yanlış oluyo tabi
Onu bilmemde sacmaaa oldugu kesin🤣🤣🤣
Valla bende saçma buldum üstüne basa basa iddia etmesi de garip geldi 😄
Dünya yuvarlak olsaydı gidenler geri dönerdi 😂
😂😂😂 ahahshs peki
1,487,025 soru
24,309,657 cevap
344,664 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın