İyi akşamlar hanımlar. Napiyorsunuz. Çocuklar uyudu mu?
Benimkiler çoktan uyudu. Kendime çay koydum çay çekirdek keyfi yapıyorum tek başıma.
Biraz sohbet edelim dedim.
sizin de var mı size lüks gelen hiç sahip olmadığınız şeyler
Paten lükstü benim için
Dağılmamış aileler çok lüx dü benim için.
Mahallede herkesin bisikleti vardı bizim yoktu 15 yaşına gelince babam mavi bı bisiklet aldı ama biraz bindim hevesim kaçtı çünkü büyümüştüm içimde kaldı yinede ikinci sizin dediğiniz tekerli çanta iki kız kardeşte vardı sanki benim de olsa yüküm hafifler havalı da olurum sanırdım şuan anlıyorum ki olmasa da olurmuş çocukluk işte..
O kadar çok şeyi lüks olarak gördüm ki saymak bile zor geliyor ama aklıma beden derslerinde kullanılan eşofman takımı geliyor. Cep teli lisede iken tek tük vardı ve aşırı lükstü hiç okul çantası bile olmayan bir öğrenci olarak okudum maalesef :( takmak hoşuma gittiği için arkadaşımın çantasını taşıdığımı hatırlıyorum
Cips lüks gelirdi bana sebebini hic bilmiyorum sjsjs.
Annem ve babam sadece adları vardı kendileri yoktu maddi olarak hiçbirşeyde gözüm kalmamıştı bayagı varlıklıydık ama manevi açlığımız hep vardı
Canım bizim zamanımızda 82 yılından bahsediyorum ne cep telefonu vardı ne masa üstü ne leptop nede tablet nede Bluetooth lu kulaklık
Bize bunların hepsi lüks gelirdi
Annemiz babamız bize bisiklet bile almadılar
Akrabalarımın verdiği bisiklete binerdik
Hey gidi günler simdiki nesil cok rahat fakat hiç birisi mutlu ve huzurlu değil
Çocukları parka çıkardığımız da oyun oynamayı dahi bilmiyorlar
Oysaki bizim zamanımızda öyle miydi
Yakar top istop seksek saklambaç körebe vs hepsini oynardık bi de barbi bebeklerimize eski coraplarla elbise yapardık giydirirdik hatırlıyorum o zamanlarımı.
Beni cok eskiye götürdü🥹🥹
Bizler büyüdük artık ve kirlendi dünya be.
1,514,550 soru
24,698,252 cevap
368,767 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın