Bebeğim 6 buçuk aylık 3 gün kuralı uygulamadan ek gıdaya geçirdim sorun olur mu bir sürü şey var 7 aylık olucak her şeyi 3 gün kuralı olarak verirsek kilo alamaz biberon reddimis var kilo alsın diye veriyorum bir kaç şeye 3 gün kuralı yaptım ama her şeye tek tek yaparak yetisemem bir kaç şeye yaptım ama geri kalanı bitirene kadar 8 aylık olur zaten
uygulamak zorunda değilsin. ek gıdaya geçme yöntemi tek bu değil sonuçta.
ama ek gıda da kilo alsın diye verilmez. 9-10 aylık olana kadar bebekler ek gıdadan aman aman kilo almaz, bu beklentiye girersen hayal kırıklığına uğrarsın. 6 aylık bebeğin yiyeceği şey 1 yemek kaşığıdır. zorlarsan daha beter gıda reddi oluşur
Hic uygulamadır zaten havuç kabka patatesten falan ne alerjisi olacak ki😄
2 çocuğum da da uygulmadim
Doktorlar önce 3 gün kuralıni attılar ortaya sonra artık önermiyoruz diyorlar. Bende yapmadim
Ay tamamen Müslüman a gevur eziyeti başka bişey değil. Zaten alerji oluşsa yediği zaman cikiyo direk
Ben uygulamadim direk çorba ile başladım ilk corbasi patates havuç biraz zeytinyağı kabız olmasın diye sonra yaptığım yemeklerden çay kaşığı ile yedirdim mama devam ettim form mamaya
Alerjik besinleri üç gün kuralı ile verin derim.ikinci bebeğimde öyle yaptım.örnek yumurta,çilek,havuç, yoğurt alerji yapabilir.biz de yumurta alerjisi oldu
Bende uygulamadim ilk patates havuç kabak yedi sonra patates havuç karıştırdım verdim sonra üçünü falan ilk 6 ay böyle 1 tatlı kaşığı tadım ile geçti 7.aya gelince artık kendi istediği kadar çorba falan vermeye başladım
Ben uyulamadım canım
Yumurta dahil 3 gün kuralı uygulamadım çünkü benimki çok çeşitli yemeği seviyor mesela yumurta yiyecekse irmikte yiyecek gibi kurala uyma gibi bir durumum olmuyor o yüzden söyle yaptım alerjiden mi şüphelendim mesela irmik muz elma yedi diyelim alerji oldu misal ertesi irmik muz verdim sonraki gün elma irmik verdim hangisinde patlak verdiğini bulmaya çalıltım gibi oldu
Birde şunu eklemek istiyorum bu kurala göre gitsek bir sürü yiyecek var çocuk bir yaşına kadar ozaman 3 günde bir bişi denicek ve yemeği öğrenmeyecek bu mantığa çıkıyor bana göre sonra hadi al başına belayı püreden pütürlüye geçme aksıcak birde onla uğraş o yüzden uymadım ben
Alerjik besinler asitli besinler zaten 1 yaş öncesi verilmiyor o yüzden benden uygulamamıştım ha yumurta yediğinde vs olursa zaten belli oluyor
1,488,372 soru
24,329,279 cevap
345,613 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın