0 oy
184 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (4,140 puan) tarafından

İyi akşamlar hanımlar. Bir çocuğum var şimdi bir tane daha olacak inşallah. Ben ilk çocuğumun beşik hamak ana kucağı kıyafetler her şeyini bir akrabamızın çocuğu olunca verdim. İkinci çok düşünmüyorduk hem de onların ihtiyacı vardı düşünseydim de zaten verirdim şimdi kıyafet falan alırım tekrar vermesini de isteme de ama beşik ana kucağı reflü yatağı gibi büyük şeyleri tekrar istesem ayıp olur mu? Yani aslında ondan da bekliyorum büyük olan şeyleri sana vereyim tekrar demesini çünkü onun çocuğu da büyüdü hepsini kaldırmıştı o da ama kimseye vermedi beklesem mi yoksa desem ayıp olur mu demeyip tekrar almaya başlasam mı hepsini tek tek çok kararsızım 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (5,255 puan) tarafından

Ayip olmaz, soylw acik acik, hala ihtiyacin var mi, yoksa ben kullanayim tekrar bosuna almayim de

önce (4,140 puan) tarafından

Aslında yakınız ama yinede insanların ne hissedeceğini bilemiyorsun ya şimdi eşya için sıkıntıya girmek de istemiyorum sadece yine alacağım yine en fazla 6 ay kullanacağım ve tertemiz eşylalar yine elimde kalacak bu arada bunlarla birlikte bi sürü yeni şeyler de aldım verdim akrabayız sonuçta yine çocuğu olsa tekrar veririm gerekirse alırım da biraz daha bekleyeyim bakalım  

-Reklam-
+1 oy
önce (414 puan) tarafından

Sen yanımda konuyu aç bizde hamak reflğ yatağı vs alacağız diye oda almayın ben veriyim derse o zaman tamam dersin yok demezse zaten vermek istemiyor demektir 

+1

Haklısın bu olabilir aslında biraz daha bekleyeyim bakalım 

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Çocuğu büyüdüyse aranızda ki samimiyete dayanarak istemelisin bence. Sonuçta artık o eşyalar onunda bir işine yaramayacak. 

Yani temiz kaliteli şeyler zaten bende eşyalarımı temiz kullanırm tekrar veririm zaten çocuğu da olursa ama yine de o ne düşünür bilemediğimden çekiniyorum 

0 oy
önce (1,489 puan) tarafından

Yani artık geri istenmez bence vermişsiniz sonuçta onun olmuş, kendisi akıl edip verirse ne ala ama 

Bilemedim bende şimdi onunda ihtiyacı kalmadı ben hep bizde var zaten temiz kaliteli alma diyerek verdim ama bilmiyorum 

önce (1,489 puan) tarafından

Belki 2. Çocuğu düşünüyordur kendisi. Ben vermişim benden çıkmış senin olsun al kullan demişim şimdi geri istemek bana ayıp gelir 

Yani haklısın herkes düşünceli olamıyor maalesef zaten söylemem de en iyisi yeni almak 

0 oy
önce (1,759 puan) tarafından

AAranızdaki samimiyete göre işin bittiyse ben alabilir miyim diye teklif edebilirsiniz ama çok samimi değilsiniz istemeniz kabalık olur

Samimiyiz aslında ama yine de ne düşünür bilemedim büyük ihtimal beklerim ya kendisi derse yoksa yenileri alcam artık 

önce (1,759 puan) tarafından

Eğer samimi iseniz istemenizde bi mahsur yok sonuçta dolap bekleyecek o eşyalar kendisi kullanmıyormuş

0 oy
önce (948 puan) tarafından

Yok artık yani bu kadar mı düştünüz ya hiç vermeyin ya da almayın ben şahsım adına konuşuyorum asla ama asla yüzüm tutmaz istemem veren de Allah rızasını gözeterek veriyor sonuçta Hayrin anlamı kalmıyor 

Ya bu eşyalar öyle bir çocukla ortaya dökülecek şeyler değil 5 çocuk bile büyütür yani çevreme bakıyorum mesela kardeşleriyle görümce eltileriyle alıp verip beraber kullanıyorlar zaten bende isteyemem muhtemelen ama kuzeniz sonuçta alıp 3 5 ay kullanıcam yine elimde kalacak kendi dese alırım tabi ama yine çocuğu olsa yine veririm 

Yakınız hayır ve sevap bekleyerek vermedim ki yenisini yine alır veririm akrabayız biz sonuçta akrabaya hayır mı olur 

0 oy
önce (1,359 puan) tarafından

Ben isterdim zaten sen de samimi olmasan sende vermezdin. Sağlamsa al .Ben hatta verirken diyorum geri alırım sözden diye  kazaya felan kurban gidersem😅

Ya hepsi kaliteli şeylerdi yine de insanların içini bilmiyorsun herkes senin kadar hassas düşünmeyebiliyor o yüzden ne hisseder bilemedim şimdi 

0 oy
önce (3,413 puan) tarafından

Benzeri başıma geldi, istemedim. Kişi arkadaşımdı. Kendi istemişti eşyaları , ihtiyacın yoksa bana verir misin,  boşuna masraf yapmayalım dedi. Sonra ben hamile kaldım,  kendi düşünsün diye bekledim, ses soluk çıkmadı bende yeni aldım. 

Yani o söylemezse bende bi şey diyemicen sanırım alırım her şeyi sıkıntı değil de 3 5 ay kullanıcam sonra yine elimde bi sürü eşya kalacak maddiyattan düşünmüyorum ama işte herkes aynı hassasiyetle düşünmüyor demek ki ben olsam eşyalarını al neden tekrar alacaksın derim zaten yine çocuğu olsa veririm öyle 2  3 çocukla eskiyecek şeyler değil ki 

önce (3,413 puan) tarafından

O dönem aynı şeylere takıldım bende. Hatta 3. düşünmememize rağmen saklıyorum bazı şeyleri. İkinci el alabilirsin belki, maddi için değilde, dediğin gibi az kullanılıyor

+1

Sadece kendiminkileri de değil bir sürü bebek için lazım olan yeni şeylerde alıp verdim o zamanda eğer o demezse bende sanırım her şeyi saklayacağım bundan sonra :d

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 865 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,141 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 474 göst.
0 oy
1 cevap 204 göst.
11 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Seda-444 (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.

Kategoriler