0 oy
311 göst.
Diğer kategorisinde (163 puan) tarafından

image

Eşim istese gösterir fakat caiz olmadığını söyledi bende bilmiyordum .Eğer bilmeyen varsa diye paylaşmak istedim 

10 Cevaplar

+1 oy
(7,291 puan) tarafından

Soruyor olmanız hata apaçık hak ihlali. Kanun ihlali de. 

(554 puan) tarafından

@indigo evet bahsettiğiniz şey caiz değil hem de yasal değil Bir iş yerinde çalışmadan kendin çalışıyormuş gibi göstermek doğru değil. Ama ev hanımlarının sigortasının yatırılması direkt gidip söylenebiliyor yani ben eşime sigorta yaptıracağım diye orada bir iş yerinde çalışıyormuş gibi beyan vermediği için yalana da girmiyor aldatmaya da girmiyor. Diğer türlüsünü bilmem 

(1,818 puan) tarafından

ya i istege bagki sigorta oluo bu iste prim gunlerini oduyorsun. digeride ayni seyin laciverti sey tabiki olmaz calismadigi halde maas almak calismadigi halde  atiyorum sokaktaki markette calisiyor diye gozukup ordan  maas  bise niye alasinki zaten  adam kendi cevinden zaten odemez sigortayida .   bilmiyorm bence kendi is yeri  calisan olarak esi de olmasi ve primlerinin yatirilmasi  sinucta vergi verilio gelir melir o bu primler odenio gibi gibi z bilemiycem 

belediyeden niye maas yattiki

(554 puan) tarafından
+1

@casperiye11 çalışmadığı halde bir yerde çalışıyormuş gibi resmi beyanda bulunup sigorta yapmak caiz dehil prim ödğyo diyorsunuz işte diğerleri de hem çalışıp hem prim ödüyo bu haksızlık sen oturduğun yerde ödüyorsun onlar çalışırken ödüyo..hemde devleti aldatma ve yalan söyleme oluyo. Bu kişi benm yanımda calısıyo diye gidip ona sigorta yaparsan yasal degil. Ama hiçbir beyan vermeden ben buna sigorta yaptıracağım kendim dersen o zaman senden çalıştığına dair herhngi bir resmi belge istenmiyor oda yasal bişey. Çalışıyormuş gibi göstermek adı üstünde GİBİ göstermek. 

(7,291 puan) tarafından

@casperiye11 Belediyede mavi yaka pozisyonlarda çalışıyor gibi girişini yaptırmış dayım. Maaş da almışlar SGK da yatmış. 2019'da ABB Ak Parti'den düşünce bir sürü "bankamatik memuru" tespit edildi hatırlarsınız. Onların içindeydi bizim yüz karaları da. 

(1,818 puan) tarafından

heee o baya buyuk olay canim ole havadan  calismadan kazanmak maas falan almak zaten direk yolsuzluk gibi. benim bahsettigim adamin nalbur dukkani vardir mesela . karisini da yaninda calisan eleman olrak sigorta pirimlerini odemek . yada adam  kendisi camcidir misal kendi dukkaninda kendi esini calisan olarak gosterip sigortasini primini  odeyerek yapmakdan bahsettim. 

-Reklam-
+1 oy
(1,818 puan) tarafından

niye caiz olmasin pirimini oduyirsun sinucta havadan gelmiyor odemiyorki para.

(7,800 puan) tarafından

bireysel emeklilik de bu tarz bir şey değil mi zaten

(1,818 puan) tarafından

evet ayni sey. bir degisiklik yokki. belki senin is tanimin sosyal medyadan gelen msjlara cvp vermek. esinin yaninda bu amacla  calisiyor primini devlete oduyorsun. haliyle sabah 9 da mesai baslangici yapip kimsenin yoklama almasina gerek yokki

(7,800 puan) tarafından

eve gelen günlük temizlikçi, bakıcı onlara da sigorta yatırmak gerekiyor. aynı onun gibi insan kendine veya eşine yatırabilir.

çalışan biriysen iş veren yatırıyor, çalışmıyorsan sen yatırıyorsun. bir nevi bankada para biriktirmek gibi. zamanı gelince de ödeme yapılıyor sana. kimseden durduk yere para almıyorsun, kendi yatırdığın parayı alıyorsun 

(1,818 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

evet aynenoyle 

(7,800 puan) tarafından

devletin sağladığı bir olanak, kimsenin hakkına girmiyorsun, kimseden para çalmıyorsun, prim günün dolunca devlet yine sana kendi yatırdığın parayı veriyor, o günün şartları neyse ona göre veriyor., çünkü devletin kendi de o parayı işliyor. caiz olmayacak ne var anlamadım yani. 

+1 oy
(4,821 puan) tarafından

Sorun yok diyenler hangi fetvaya dayanarak diyor merak ediyorum. Sonuçta devleti kandırıyorsun birileri yapiyor diye dogru olmuyor. Birileri hırsızlık da yapiyor o zaman hırsızlık da yapalım 

(746 puan) tarafından

Hırsızlık başkasının hakkını gasp edip çalmaktır. Sigorta mevzusunda primi ha işverenn ödüyor ha sen. Devlete ödenmesi gereken ödeniyor. Burda hak ihlali yok etik mi değil tabi. 

(4,821 puan) tarafından

Ben ayni suc demedim zaten başkaları yapiyor diye o suc olmaktan cikmiyor demek istedim. Cezası farkli olabilir ama düpedüz devleti kandırmak. Cezasi da hic de kucuk degil . 

0 oy
(5,282 puan) tarafından

Cevap gozukmuyor, ne demisler?

0 oy
(4,443 puan) tarafından

Canım fetva hattını arayarak öğrenebilirsin bunu burada kimse bilmez. Ama tahminen günah olduğunu düşünmüyorum sonuçta primlerini ödüyorsun ve kimin hakkını ihlali oluyor ki? Bugün ben sigortalı oldum diye bir başkası olamıyor mu. 

(1,818 puan) tarafından

kaldiki onca milletvekilinin 18 yasindan kuvuk cocuklari sigortalanmisken. 

0 oy
(9,010 puan) tarafından

Primini ödediğin için sorun yok eltim çalışmıyor eşi ödüyor 10 bin ayda 

0 oy
(5,407 puan) tarafından

Boyle yapma o zamn gidiyorsun ssk ya diyorsun ki ben elden ödeme yapmak istiyorum seni bakurlu olarak aylik en düşük 8.500 tl ödeme ile devam ediyorsun.

Eşine söyle bu çizmiş de onu öyle ödesin her ay😊

Saygılar.. 

0 oy
(643 puan) tarafından

Ben günah ya da dolandırıcılık olduğunu düşünmüyorum sonuç olarak primini yatırıyorsun 

0 oy
(5,939 puan) tarafından

Cevap gözükmüyor ki . Neymiş cevabı

0 oy
(7,536 puan) tarafından

Caiz olmadığını düşünmüyorum sonuçta sende evde çalışıyorsun ve prim her ay devlete yatıyor emekli olunca zaten alacağın 20 sene en fazla Allah ömür verirse benim yengemde çok dindar dikkat eder herşeye dayım onu kendi dükkanından sigorta yaptı yeni emekli oldu daha sonuçta çalma yok bir şey yok senin yatırdığın primi devlet sen emekli oluncaya kadar kullanıyor zaten 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 579 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde Miniminnak (3,812 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,429 göst.
25 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 395 göst.
0 oy
4 cevap 1,897 göst.
11 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yeşilim❤ (6,974 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,487,275 soru

24,313,678 cevap

344,894 kullanıcı

...