0 oy
216 göst.
önce Diğer kategorisinde (1 puan) tarafından

image

yarin sonuçlara gidecem ama görüntü siyahlık şey ne çok korkuyorum anlayan varsa bakabilirmi

8 Cevaplar

0 oy
önce (2,285 puan) tarafından

Rapor varmı pekı

önce (1 puan) tarafından

Ne raporu 

-Reklam-
0 oy
önce (263 puan) tarafından

Bir radyolog varsa söylesin de kızımın akciğer grafisiyle karşılatırdım bir fark göremedim hangi karartıdan bahsediyorsunuz siz . 

önce (1 puan) tarafından

Sol taraf kalp izasindaki karartı büyük yuvarlak görünsn

önce (263 puan) tarafından

Ay canım sen onu mu diyorsun bende leke falan var sanıyorum o koskocaman akciğer 😂 o kadar büyük bir anomali olsa fark edilirdi zaten endişe etmeyin ❤️

0 oy
önce (32,643 puan) tarafından

Ne için çekildi röntgen 

önce (1 puan) tarafından
+1

Karın ağrısı için 

Karnı sert mi kaç aylık oğlun 

önce (1 puan) tarafından
+1

Yok değil 5 yasinda

önce (3,790 puan) tarafından
+1

Gazdan başka bişey yok canım.internetten sordum.

Gazı var gibi duruyo bende onu diyecektim tam sertliği o yüzden sordum 

0 oy
önce (763 puan) tarafından

Gaz var gibi duruyor ama bunun raporu önemli canim

0 oy
önce (103 puan) tarafından

Canım geçmiş olsun yapay zekaya sordum bağırsak gazı var çocuğun kötü bişey yok rahat ol yemeklerine bol zeytin yağı ver bol bol su içir

Rahatlar.

önce (34 puan) tarafından

Gıız bende ona sordum bşy yok dedi. Dişimin röntgenide gösterdim bildi.  

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Görünürde bşy yok gibi normal bence. Yine doktor daha iyi bilir içini ferah tut. 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Ilk gordugumde dikkatimi cenek saagg taraftaki gazlar, gazı var çocugunuzun. E rontgen hemen cekilip doktor goruyor gormedimi doktorunuz

0 oy
önce (7,437 puan) tarafından

yapay zekaya atın belki o yprum yapar

önce (7,437 puan) tarafından

gemini böyle cevap verdi

Elbette. Bu bir ayakta direkt karın grafisi (veya muhtemelen göğüs alt kısmı/üst karın bölgesini de içeren bir düz grafi) gibi görünüyor.

Ancak, bir yapay zeka olarak tıbbi bir teşhis koyamayacağımı veya kesin bir tıbbi yorum yapamayacağımı kesinlikle belirtmek isterim. Bu görüntüdeki bulgular hakkında genel, eğitim amaçlı bir gözlem yapabilirim, ancak nihai ve doğru yorum için mutlaka bu röntgeni çeken hastanın doktoruna veya bir radyoloğa danışılmalıdır.

🧐 Röntgende Gözlemlenen Genel Bulgular

Röntgen, esas olarak göğüs kafesinin alt kısmını ve karın üst kısmını gösteriyor. Dikkat çeken en belirgin bulgular şunlardır:

* Sol Üst Kadranda Geniş Gaz Gölgesi ve Sıvı Seviyesi: Midenin olması gereken yerde, diyaframın hemen altında, büyük bir hava-sıvı seviyesi (air-fluid level) görülmektedir. Bu, midedeki (veya karındaki başka bir organdaki) sıvı ve gazın ayrılmış halidir ve ayakta çekilen grafilerde normal mide gazı kabarcığının daha belirgin/geniş bir hali olabilir.

* Normalde: Midenin üst kısmında (mide fundusunda) küçük bir gaz kabarcığı normaldir. Buradaki gaz kabarcığı ve sıvı seviyesi oldukça belirgin ve büyüktür.

* Akciğer Alanları:

* Sağ Akciğer: Sağ diyaframın hemen üzerinde akciğer dokusu görülmekte ve belirgin bir patoloji (büyük bir infiltrasyon, pnömotoraks, vs.) hemen göze çarpmamaktadır.

* Sol Akciğer: Sol diyaframın üzerinde de akciğer dokusu görülmekle birlikte, alt kısım büyük gaz gölgesi ile komşudur.

* Serbest Hava (Pnömoperitoneum) Arayışı: Karın boşluğunda, diyafram altında veya karın organları arasında serbest hava (pnömoperitoneum) olup olmadığı, özellikle karın içi organ perforasyonlarında (delinmelerde) önemlidir. Bu grafide, sağ diyafram altında bariz bir serbest hava (hilal şeklindeki bir hava gölgesi) hemen göze çarpmamaktadır, ancak bu tür bulguların tespiti bir uzmanın işidir.

* Bağırsak Gaz Dağılımı: Alt karın bölgesinde bağırsak gazlarının dağılımı görülmektedir. Bağırsak anslarının (kıvrımlarının) belirgin şekilde genişleyip genişlemediği (obstrüksiyon/tıkanıklık açısından), gazın ince veya kalın bağırsakta ağırlıklı olup olmadığı (barsak tıkanıklığı varlığında) dikkatli incelenmelidir.

🚨 Önemli Uyarı

Bu gözlemler, sadece bir görüntü üzerindeki radyolojik dansiteler (yoğunluklar) ve anatomik yapıların genel bir tarifidir. Bu görüntünün neden çekildiğini, hastanın klinik durumunu (şikayetleri, ateşi, ağrısı vb.) ve tıbbi geçmişini bilmeden bir anlam ifade etmez.

Lütfen bu görüntüyü acilen bir doktora veya radyoloji uzmanına gösterin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 194 göst.
0 oy
1 cevap 121 göst.
20 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 112 göst.
30 Ekim 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,785 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
16 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Tunber (652 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,485,295 soru

24,286,693 cevap

343,074 kullanıcı

...