Diğer soru
Babanem de malesef demans hastasi baslangic asamasinda sizinkide oyle buyuk ihtimalle akli dengesi tamamen gitmedi elhamdülillah dedigin gibi wcye gidebiliyo dusunu kendi alabiliyo yiyo iciyo ama sabaha kadar nerdeyse uyumuyo amcamlarla birlikte oturuyolar mesela altli ustlu oturuyoruz diyo halbuki ayni evin icinde yasiyolar halamin torunuyla oyuncak icin kavga etmis mesela onun istedigi gibi oynamamis cocuk kizmis aklina bisey dusuyo kalkip guduyo kendi kendine kusuyo dedeme cok sinirli mesela biraz ters gitsin ya da zamaninda soyle yapmisti diye aklina dussun eyvah kavga ediyo gunde 1 2 kere boyle akli tutuyo yoksa gun icinde iyi elhamdülillah ilerleyen zamanda artmamasi icin ilaclarini kullanacak okuma yazma biliyosa kitap vs alin okusun evini degistirmeyecek sabit kalacak ve yaninda bi yoldas lazim oturup aksama kadar sohbet edecek benim babanem yemegini pisirir mesela arkasindan dolanip ocagi falan kapattimi diye kontrol edilecek yemegi yaparken izlenilecek banyoda wcde dikkst edilecek suyu falan acik birakmayacak falan
Ne yanlışa ya benim babam 74 yasinda fıldır fıldır geziyor birsey olsada ameliyat olabilir..
Tabikide yatış yaptırıp tedavisine bakın
Eşimin anneannesi hastaydı ama o 89 yaşındaydı, kayı validemlet hacca gidince biz 2 torun dönüşümlü yanında kaldık. Onlar hacca gidince anneanne kötüleşti , geceleri uyumaz oldu sürekli sürekli bağırıyordu, görümcemin adı Zehra sürekli Zehra Zehra diye bağırıyordu gece gündüz hiç durmadan arada uyursa susuyordu işte. Tuvalete gidiyordu zar zor. Bazen tuvalete oturup ne yapacağını unutuyordu , bi yerden sonra sürekli ihlas suresi okumaya başladı bağırarak nerde olduğunu bile unutuyordu , bir kaç kere acile götürdük oksijensiz kaldı vücudu 1 er hafta yatıp çıktı kalp sorunları oldu vs derken böyle böyle idare edildi sonra vefat etti , sizinki genç ama 70 yaş tedavi edilir belki
Arkadaşlarımın babannelerende gördüm ben ilaç tedavisi uyguluyolar önce hatıraları sonra etrafındaki insanları unutmaya başlıyor bazen yemek yemeyi yutmayı unutan bile var bu tanesi uzun bi süre evde hasta yatağında yattı hebteneye bırakmak istemediler eve aldılar yatağı sadece mamayla beslediler çok bu tedavisi yok ileçlar biraz erteliyor ama durdurmuyor canım çok geçmiş olsun
1,504,181 soru
24,558,407 cevap
361,323 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın