Merhaba
Kizim su an 2.5 yasinda ama.2026 da 3 yasina girecek.Devlet okullarinda kreşe yollayabiliyor muyum?Yollayabiliyorsam nereye basvuracagim ve şartları nelerdir?Nette hic dogru duzgun bilgi bulamadim,yazdiracagimiz devlet okulunu biz mi belirliyoruz vs vs.Cok arada kaldim yasi yakin olup bu asamalari yasayan anneler desteginize ve bilginize cok ihtiyacim var.Simdiden tesekkurler.
Devlet okuluna değil ama yarı devlet yarı özel anaokulları var biraz daha uygun oluyor fiyatları özele göre 3 yaş grubu sınıfı açmışlarsa oraya kaydedebilirsin yaşadığın yerde Sor soruştur öyle okul varsa direk gidip konuşacaksın Ekim ayı itibariyle 36 ayını doldurmuş olması gerekiyor ama 2 3 ay öncesingde alıyorlar kontanjanları varsa
Yorumlara bakilirsa erken sanirim 3 yaş.Neyse 4 de bile yazdirsam prosedur bu demek ki.Tesekkur ederim.
İnsan hiç bir yere güvenmiyorum devre baksana hele kız çocuk annesi olmak daha zor insanlar çok kötü okula yollamaya korkuyorum şimdiden
Ayni durumdayim inanin bende hic guvenmiyorum ama geri.kalsin da istemiyor ah ah
Neden geri kalsınlar ki yeni nesil çıkardı kreşi anaokulunu eski tip hukuk okuyanlar ana okuluna kreşe mi gitti onlarin evde uyguladıklarını sen de uygulayabilirsin boyama yapıyorlar yapıştırma yapıyorlar oyun hamuru resim cizdirip oyun oynuyorlar sayıları tek tek saydiriyorlar arkadaş için diyor da bazıları parka bahceye götürursun. Gözünün önünde olur evde en yakın arkadaşı annesi olmalı mesela benim çocuğum için Allah izin verirse öyle olacak teyzemin çocuklarının hiç biri anaokuluna gitmedi hepside sınıf birincisi yine de sizin kararınız herkesin fikrine saygı duyarım kreşe hele çok erken değil mi küçükler 2 3 yaş eltimin çocukları var ordan görüyorum o öğretmenin vs ne kadar başında duracağına inanıyorsunuz ya da iyi mi kötü mü bilemezsiniz ki
Dediklerinizin hepsini fazla fazla yapiyorum zaten,ben zeka olarak degil sosyaliik olarak geri kalsin istemem dedim.Eski ile.kiyaslanmaz eski aileler kalabalikti kardes sayisi coktu kuzenlerle icli disliydi sokak da oyun vardi.Simdi evime yakin ne duzgun park var ne kuzeni ne mahalle arkadasi.Bu sebepten istemistim
Ya tabi insanlar geri kalsın istemiyor ama devir kötüleşti haberlerde görüyoruz amcası öldürüyor kimseye güvenmiyor insan kız çocuğu sahibi iseniz anlıyorsunuz dur zaten
Benimde 2.5 yaş kızım var martta 3 olacak çok erken değilmi daha doğru düzgün kendilerini ifade edebileceklerini sanmıyorum. 5 yalşında kızım var. Aradaki farkı görebiliyorum 3 yaş çok erken
Benim oğlumda 3 yaşında kendisi gitmek istemişti yarım gün vermiştik çok severek gidiyordu. Şimdi kızım 3ü dolduracak ocak sonunda geçen seneden beri mahfetti beni okul okul diye şimdi yine öyle önümdeki devlet alsa hemen vericem 4 saat zaten ama 4 yaş alıyo
Erken di mi ya dogru diyorsunuz sanki,bende geri kalmasin dedim baktim 3 de bile yolluyorlar ben 4 olmasini bekleyeyim en iyisi.
Bende yasitlari ile zaman gecirsin diye istemistim.
Önceden sorsalar bende bian önce gitsin derdim devir öyle değişti ki ne öğretmenlere ne bakıcılara güveniliyor. Artık anne yanında ne kadar kalsa o kadar iyidir diye düşünüyorum.
Anaokulu adı altında alan yerler oluyor yarı özel yarı devlet. Şöyleki tuvalet ihtiyacını ve gereksinimlerini kendilerinin yapmasını bekliyorlar kendi üstünü kendi giyebilmeli yemeğini kendi yiyebilmeli gibi gibi. Etrafınızda varsa sorun çocuk motor becerileri gelişir faydası olur çocuğa
O yaşta anaokulu almiyor larrr
Kreş zaten bilgim yok o yuzden sordum
Hangi şehir canim
Istanbul :)
Hangi semtte oturuyorsun yuvamız İstanbul var İBB ye ait hatta yedek başvurular açılmış bı bak istersen
1,514,867 soru
24,703,076 cevap
369,039 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın