0 oy
322 göst.
Diğer kategorisinde (2,107 puan) tarafından

Merhaba

Kizim su an 2.5 yasinda ama.2026 da 3 yasina girecek.Devlet okullarinda kreşe yollayabiliyor muyum?Yollayabiliyorsam nereye basvuracagim ve şartları nelerdir?Nette hic dogru duzgun bilgi bulamadim,yazdiracagimiz devlet okulunu biz mi belirliyoruz vs vs.Cok arada kaldim yasi yakin olup bu asamalari yasayan anneler desteginize ve bilginize cok ihtiyacim var.Simdiden tesekkurler.

6 Cevaplar

0 oy
(2,490 puan) tarafından

Devlet okuluna değil ama yarı devlet yarı özel anaokulları var biraz daha uygun oluyor fiyatları özele göre 3 yaş grubu sınıfı açmışlarsa oraya kaydedebilirsin yaşadığın yerde Sor soruştur öyle okul varsa direk gidip konuşacaksın Ekim ayı itibariyle 36 ayını doldurmuş olması gerekiyor ama 2 3 ay öncesingde alıyorlar kontanjanları varsa

(2,107 puan) tarafından

Yorumlara bakilirsa erken sanirim 3 yaş.Neyse 4 de bile yazdirsam prosedur bu demek ki.Tesekkur ederim.

-Reklam-
0 oy
(945 puan) tarafından

İnsan hiç bir yere güvenmiyorum devre baksana hele kız çocuk annesi olmak daha zor insanlar çok kötü okula yollamaya korkuyorum şimdiden 

(2,107 puan) tarafından

Ayni durumdayim inanin bende hic guvenmiyorum ama geri.kalsin da istemiyor ah ah

(945 puan) tarafından

Neden geri kalsınlar ki yeni nesil çıkardı kreşi anaokulunu eski tip hukuk okuyanlar ana okuluna kreşe mi gitti onlarin evde uyguladıklarını sen de uygulayabilirsin boyama yapıyorlar yapıştırma yapıyorlar oyun hamuru resim cizdirip oyun oynuyorlar sayıları tek tek saydiriyorlar arkadaş için diyor da bazıları parka bahceye götürursun. Gözünün önünde olur evde en yakın arkadaşı annesi olmalı mesela benim çocuğum için Allah izin verirse öyle olacak teyzemin çocuklarının hiç biri anaokuluna gitmedi hepside sınıf birincisi yine de sizin kararınız herkesin fikrine saygı duyarım kreşe hele çok erken değil mi küçükler 2 3 yaş eltimin çocukları var ordan görüyorum o öğretmenin vs ne kadar başında duracağına inanıyorsunuz ya da iyi mi kötü mü bilemezsiniz ki

(2,107 puan) tarafından

Dediklerinizin hepsini fazla fazla yapiyorum zaten,ben zeka olarak degil sosyaliik olarak geri kalsin istemem dedim.Eski ile.kiyaslanmaz eski aileler kalabalikti kardes sayisi coktu kuzenlerle icli disliydi sokak da oyun vardi.Simdi evime yakin ne duzgun park var ne kuzeni ne mahalle arkadasi.Bu sebepten istemistim

(945 puan) tarafından

Ya tabi insanlar geri kalsın istemiyor ama devir kötüleşti haberlerde görüyoruz amcası öldürüyor kimseye güvenmiyor insan kız çocuğu sahibi iseniz anlıyorsunuz dur zaten

0 oy
(13,351 puan) tarafından

Benimde 2.5 yaş kızım var martta 3 olacak çok erken değilmi daha doğru düzgün kendilerini ifade edebileceklerini sanmıyorum. 5 yalşında kızım var. Aradaki farkı görebiliyorum 3 yaş çok erken 

(16,189 puan) tarafından

Benim oğlumda 3 yaşında kendisi gitmek istemişti yarım gün vermiştik çok severek gidiyordu. Şimdi kızım 3ü dolduracak ocak sonunda geçen seneden beri mahfetti beni okul okul diye şimdi yine öyle önümdeki devlet alsa hemen vericem 4 saat zaten ama 4 yaş alıyo

(2,107 puan) tarafından

Erken di mi ya dogru diyorsunuz sanki,bende geri kalmasin dedim baktim 3 de bile yolluyorlar ben 4 olmasini bekleyeyim en iyisi.

(2,107 puan) tarafından

Bende yasitlari ile zaman gecirsin diye istemistim.

(13,351 puan) tarafından
+1

Önceden sorsalar bende bian önce gitsin derdim devir öyle değişti ki ne öğretmenlere ne bakıcılara güveniliyor. Artık anne yanında ne kadar kalsa o kadar iyidir diye düşünüyorum. 

0 oy
(773 puan) tarafından

Anaokulu adı altında alan yerler oluyor yarı özel yarı devlet. Şöyleki tuvalet ihtiyacını ve gereksinimlerini kendilerinin yapmasını bekliyorlar kendi üstünü kendi giyebilmeli yemeğini kendi yiyebilmeli gibi gibi. Etrafınızda varsa sorun çocuk motor becerileri gelişir faydası olur çocuğa 

0 oy
(10,030 puan) tarafından

O yaşta anaokulu almiyor larrr

(2,107 puan) tarafından

Kreş zaten bilgim  yok o yuzden sordum 

0 oy
(314 puan) tarafından

Hangi şehir canim

(2,107 puan) tarafından

Istanbul :)

(314 puan) tarafından

Hangi semtte oturuyorsun yuvamız İstanbul var İBB ye ait hatta yedek başvurular açılmış bı bak istersen

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 196 göst.
12 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Lavinnya (2,107 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 404 göst.
31 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 147 göst.

Kategoriler

1,514,867 soru

24,703,076 cevap