+1 oy
430 göst.
Diğer kategorisinde (475 puan) tarafından

Çıkarsa güzel olur ama ev almak o kadar hayal ki bizim için sizce nasıl ödemeleri falan mantıklı mı

12 Cevaplar

+1 oy
(266 puan) tarafından

Ben şu an yeni yapılan toki  dairesinde kirada oturuyorum evi çok seviyorum bende yazılacağım inşallah çıkar bana göre ödemesi de günümüze göre gayet normal

-Reklam-
+1 oy
(1,717 puan) tarafından

esin uzerinde arsa  ve babadan kalma miras ev ortakli ev olursa basvurabiliyormu acaba. bende aslinda basvurmak istedim hep ama hicde arastirmadim. oturdugumuz evin kredisini anca oduoduk onceden . suan bir markette bile daha cok harcanio:)4 bin ev kredisi oduyiruz . ama babadan kalma miras ev de yarisibizden seklinde odeme yapicaz 2 milyon kadar. haliyle bilmiyorum basvursam kendi adima cikarmi cikmazmi odenirmi odenmezmi cesaret edemedim

(15,715 puan) tarafından

Rayic bedel bir milyonu asarsa yok basvuru olmuyor canan cano. Bizim de maas iki adet olunca mumkun olmadi 125 in uzerinde kaliyor

(12,453 puan) tarafından

Ya bizdee başvurduk ama eşimin babasının 3 4 tane evi var. Bizim üstümüze(yani eşimle benim) kayıtlı her hangi bir konut yok. Arabamızdan başka malımız yok zaten. 30 yaşı geçtik ikimiz de. Iptal olma ihtimali var mı acaba nagiş biliyor musun

(1,117 puan) tarafından

Özge 10 Kasım 1995 öncesi genç kesime giriyor. O kişilerin ailesinin üzerinde ev varsa olmuyor. Muhtemelen sen 30 yaşını doldurmuşsundur diye düşünüyorum ki şimdi okudum geçmişsin 😂 üzerinde araba olması birşeyi ifade etmiyoe ondan iptal olma olasılığı yok , eve aylık 125 bin TL gitmiyorsa tabi 

(12,453 puan) tarafından

Ah canım çok sağol detaylı anlatımın için 💗 yani anladığım şu, 30 yaş üstü olunca ailelerin üstune mal mülk olsa bile hakkımız oluyor dimi? 125tl gelirimiz yok 🤭

(15,715 puan) tarafından
+1

Canim 30 yas olayi da ayni evde yasayan icin gecerli ayrica evli bireysel gecimi olanlar icin degil. Esi kendisi ve cocuklari uzerine ev olmayacak

Ustte haberi de paylastim bak.

+1 oy
(183 puan) tarafından

Hem kira hem taksit odeyebilcekseniz evinize tasinana kadar Bi nebze ama her sene zam gelecek hemde 2 kere bana hiç mantıklı değil hem kira hem taksit ödemek 

+1 oy
(2,679 puan) tarafından

Okuduğuma göre bankada vs o zamanki tee tüfeye göre ödemeler yüksek çıkıyormuş hersene de artacak gidecek evi alırken vs de bekleniyormuş o sürede de ev için ödemeler çıkıyor toplam 7 milyonu geçer dedi eşim 2+1 80 m2 2.650 olan ev için konuşuyorum 

(475 puan) tarafından

Kayınvalidemler 6 yıl oldu oturuyolar taksileri 650 ile başlamışlardı şuan taksitleri 6 bin miş mesela.kirada olsalar mümkün değil bu fiyata en azından kendi evleri oturuyolar. Yine TOKİ mantıklı geliyor

(2,679 puan) tarafından

Doğrudur hiç bilmiyorum 

+1 oy
(5,297 puan) tarafından

Şartla nedir benim.bildigim cikinca 170.bin verip.aylik 7.500 ödeme kac sene onu bilmiyorum dogurmu acaba

(1,117 puan) tarafından

Yok kuzum şuan 11.500 TL ve ilk ödeme 260'larda birşey olması lazım unuttum net rakamı 

(5,297 puan) tarafından

Valla bedava

+1 oy
(446 puan) tarafından

Başvurduk rabbim nasip eder inşallah 

+1 oy
(124 puan) tarafından

Ben de baş vuracaktım vazgeçtim memurlara zam oldukça ödemeler artacak faizli sistemle ev alacağıma hiç ev almam taksitle.param varsa peşin ve nakit alırım.

Toki ye yazılanlara hayırlı olsun 

E devletinize düşer ordan takip edin mesaj gelir.

(384 puan) tarafından

Taksitler artıyor canım ödemeler değil her sene kiraya gelen zamlar gibi düşün ben öyle biliyorum yoksa çok mantıksız olur ömür boyu ev sahibi olamamak demek bu 20 yılı geçer yani senin dediğin gibi olsa 

+1 oy
(3,655 puan) tarafından

Bize de çıktı evimi taşıdım nasipse yarın oturucaz artık , benm anlayışıma göre ele kira verip paramı çöpe atacağıma kendime ait bir evim olur cani sıkıldı çık yok şunu kırdın doktun yok sukadar zam derdim olmayacak, ödeme isinide erkek düşünsün biraz biz kadınlar niye herşeyi dert ediyoruz ki başka şeylere gelince çatır çatır harcıyorlar birazda ailesini bizi düşünsün , 

+1 oy
(15,715 puan) tarafından

Kiraniza her yil gelen zam kadar artmaz mumkun degil. Kiz sacmalamayin ya basvurun kirka yakin benim kira 

(334 puan) tarafından

Ya acaba esım suan yokya ben basvursam olurmu gelire bakıyorlar mı

(15,715 puan) tarafından

Dene esmos ne olacak ki

(334 puan) tarafından

Ewet ya denemekte fayda var :)

+1 oy
(1,909 puan) tarafından

Biz emlakçıdan aldık 1 milyon verip borcunu devraldık. 1.5 sene önce aldık. O zaman aylık taksiti 2800 dü 170 ay falan taksiti vardı o zaman borcu kapatsaydık komple 300 e falan kapancaktı biz kapatmadık taksit 3600 oldu sonra 4200 oldu 6 ayda bi zamlandı biz 16 ay taksit ödedik borç azalmıyor tam tersine 675 bin ana borcu oldu tamamını ödediğimiz için %25 indirim oldu 500 bin ödedik. Burda oturan bi komşu toki çıkar çıkmaz ödemeye başlayıp bankada sabit taksit yaptırmış 1200 civarı bi ödemesi var sabit taksit olayı olursa çok mantıklı. Diğer türlü 15 sene zamlanarak ödeyeceksin. Senede bir kez de dask sigortası var 10 küsür onu yaptırmak zorundasın. Ama 15 sene kirada oturmaktansa zamlansa bile 15 sene taksit ödemek mantıklı 

+1 oy
(3,404 puan) tarafından

Ben başvuracağım inşallah annemin üstüne aldık biz evi zar zor olsada ödedik şimdi TOKİ'den bir dairesi var mutahit iyi olursa mis gibi ev oluyor 

+1 oy
(10,185 puan) tarafından

Başvuracaktim aslında ben ama peşinat taksitler hemen isteniyomus iptal oldu 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 183 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hirammm (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 330 göst.
18 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Asel hira (886 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 311 göst.