0 oy
210 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

33 haftadayim şimdiye kdr sezeryan düşünüyordum ama yarım insan oluyorsun diyo herkes nasıl normal doğum yapcm kızlar ben evlenince bile zor ilişkiye girdim halada aynıyım o kesi korkusu alttan muayne beni çok korkutuyor napcam nolur biriniz bişey söyleyin yardım edin psikolojim bozuldu korkudan 

15 Cevaplar

+3 oy
(1,889 puan) tarafından

ne alaka yarim insanla yahu. sacma sapan  yasli kocakari kafasi. ozaman normal doguranin da vajinasi follos oluo bollaşıyor  mu diyelim😂 ikiside dogum ikisinden de bebek cikio. normalde aci cekiosun sanci cekiosun benek coktigi anda olay bitio eger vajinaya dikis atilmissa sezeryan gibi karnin degil seyin acir bi fark yok. sezeryandada rahat rahat gdiosun yatiosun gozunu actiginda bebek cikmis oluo aci yok sanci yok rahat. ama sezeryaninda sonrasi bir iki gun karnin acio yururken ilk gun. yani birinde once aci cekiosun digerinde sonra . yarimi ceyregi falanda yok. 

dogum en kolay is sonucta bir gunde hersey bitmis oluo ertesi sabah hastaneden cikiyorsun. bebek bakmak yillarca 4 bes yil insan gibi yasayamamak daha zor . en kolayi dogum yani kafani takma doguma

(107 puan) tarafından

Amacım post sahibini korkutmak falan değil de nasıl sezeryan zor değil 

(1,889 puan) tarafından

dogum ani zor degil. dogum sonrasi ilk gun zor ikinci gun baya baya yavasda olsa yurunuyor. heleki spinal anestezi ile sezeryan olunmussa ben doktorla sohbet ederek dogurdum mesela hic aci maci cekmeden. ertesi gun eve gdince dus alinca gayet rahattim illaki oturur kalkarken aci olacak. sonucta  vucudun on tarafini ikiye ayiriyorlar . illaki zor ve agriyacak. normal dogum gibi bagris cigris kiyamet seklinde dogum olmuo . zaten soyledim birinde oncesince aci cekiosun birinde sonrasinda ikiside dogum ikisindede aci illaki var

-Reklam-
+1 oy
(1,756 puan) tarafından

Yarım insan oluyorsun derken? Off ne saçma sapan şeyler var ya. Yorum bile yapamıycam. Normal doğum yapmayanları kötü hissettirmek için uydurulmuş şeyler. 

(28 puan) tarafından

Evet daha neler söyleyen var işte korkutucu geldi ama kesi atılma korkusu da beni bitiriyor 

(1,756 puan) tarafından

Normal doğumda de kesi atılıyor bazen. Ben sezaryen oldum ama çok rahat geçti. Bir haftaya kesi kapandı zaten. Yine doğursam yine sezaryen olurum . Sancı yok, alttan kesi derdi yok, bebeğin riski yok. 

0 oy
(7,574 puan) tarafından

Öncelikle yarım insan oluyosun lafları vs takılma senin ve bebeğin için hangisi iyiyse doktor onu yapar zaten soruna gelecek olursak her normal doğumda kesi atılmıyo her sezaryen de zor değil her ikisini görmüş biri olarak ben normal doğum derim çünkü benim kesi vs olmadı kızım kanala önceden girmiş kafası kanalın şeklini almış ikinciye göre kolaydı küçük kızımda doğum zor oldu sezaryene aldılar 20 günden sonra mecburiyetten kalktım eğer çocuklara bakacak birileri olsa daha kalkamazdım bana çok zor geldi ama görümcem ve eşimin kuzeni hemen toparlandı bu doğum olayı kişiye özel herkesi dinleyerek kendini korkutursun sen dua et bol bol kolaylıkla ömürlüce kavuşun bebeğine kendi kendine düşündükçe strese girersin normal olacağı varsa da olmaz sezaryen olacağı varsa da olmaz sakin ol oku bol bol Rabbim kolaylıkla sağlıklı sıhhatli ömürlü kucağına almayı nasip etsin

0 oy
(131 puan) tarafından

Yarım insan oluyorsun derken bence önceki sezeryan ameliyatları çok daha zor geçtiği için deniliyor bence o zaman dikişleri bile kaba kaba atanlar varmış annemin mesela bir de nedense kışın dikiş bölgesi ağrırdı vs. O yüzden diyorlar bence ama günümüz şartlarında bu yok. Bende mesela sezeryandan korkuyorum Çünkü hiç ameliyat olmadım diş bile çektirmedim o yüzden çok korkuyorum Alta atılan küçük bir kesi ve 6-9 arası diye biliyorum o yüzden o daha az geldi gözüme benim. Hani derler ya sezeryanda 7 kat kesiliyor, vajinalda 3 kat dikiş oluyor felan o yüzden işte çok korktum valla benim normal doğumum güzel geçti şimdi dua ediyorum inşallah yine normal doğum nasip etsin ikimizde sağlikli olalım da diye

0 oy
(7,393 puan) tarafından

Ya bu kadar sa-lak insanları çevrenizde toplamayı nasıl başarıyorsunuz ya :)) Yarım insan sana derler deseydin, kalbin yarım kalmış hamile birine böyle şeyler denmez deseydin.

Şöylelerinin ağzına vurun kürekle ya, ağzının payını vermeyip böyle mıyk mıyk normal doğum yolları ararsanız hayatınızın her anına karışma hakkı bulurlar. Sen nasıl rahat edeceğine inanıyorsan öyle yap doğumunu. İnsanları da sustur, sustur ki sınırı bilsinler. Yarın öbür gün sütünden tut anneliğine, kadınlığına kadar uzanır yoksa o dilleri.

0 oy
(2,880 puan) tarafından

Bunları düşünmek için geç değilmi nerdeyse doğumun gelmiş hiçde yarım insan olmazsın ben normal doğum yaptım hem dikişim vardı hemde 10  aydan bu yana bel ağrısı çekiyorum korkunun de ecele faydası yok en iyisi kendini sakinleştirmek ve doğumun kolay geçmesi için neler yapabilirimi araştırmak alttan muayenenin acısı sinek ısırığı bile değil

0 oy
(1,064 puan) tarafından

Düşün normal doğum yaptım eve geldim yeni tasinmistim evimi topladım düzelttim sezeryani bilemem ama normal 4 doğum yaptım bı haftada ayaktasin yani kadın sağlığı açısından iyi 

0 oy
(586 puan) tarafından

İkisi de kötü degil ama tabi normal doğum daha iyi her yönden. Bende aynı senin gibiyim ilişki konusuna hiç girme hele 1 haftada anca oldu. Normal doğum yaptım ve kesili oldu zaten o kesiyi hissetmiyosun bile kesili olması da biraz benden kaynaklı oldu sancıların geldiğinde bağırıp çok yoruldum doğum esnasında kuvvetlice ıkınamadım ama benim bebeğim kafası da çok büyüktü kesi attılar oraya da 3 dikiş bitti gitti hayatına normal devam ediyorsun. Sezaryen den çok memnun olan olsa da daha çok yıllar geçmesine rağmen acıyanlar var riske atma bence şimdiye kadar kimsenin içinde kalmadı Allah yolunu açıp çıkartıyo. Ben ölecem diye de çok korkuyordum ya ölürsem diye 😂

0 oy
(1,002 puan) tarafından

Ne yani biz şimdi yarım insanmıyız. Ee sezeryan olmasaydık ölmüştük onu ne yapacağız. Yarım insan diyenin aklı yarım bence. 

0 oy
(818 puan) tarafından

3 sezeryan oldum yarim insan olmadim cok sukur😅

0 oy
tarafından

Canım ben de vajinismus hastasıyım ilişki zar zor yaşıyorum planlı sezeryan yaptırdım normal doğum yapamazdım 

Yarım insan olmakla ilgisi yok ki

Takma kafanı üzme kendini hiç kimseyede açıklama yapmak zorunda değilsin.

0 oy
(2,069 puan) tarafından

Şu uygulamada en kızdıgım şey o onu diyor bu bunu diyor öyleymiş şöyleymiş böyle duydum gibi başkasının lafı aklıyla hareket eden bide bunların yanlış olduğunu bilmeyip kendilerini komik duruma düşüren insanlara ayar oluyorum hiç mi kendi aklınız yok yarım annelik yarım insan nedir mantıgınız alıyor mu böyle bişeyi lütfen saçmalamayı bırakın ve o beyin yoksunu insanları hayatınızdan uzaklaştırın

0 oy
(5,973 puan) tarafından

Sezeryanla ilgili bişey diyemem yorum yapamam . Ama normal doğum keside atılsa dikişte atılsa sen hissetmiyorsun zaten . Ve daha çabuk ayağa kalkıyorsun bebeğine bakıyorsun . Dikişlerine temiz bakarsın ilaçlarını kullanırsın 15 güne birşeyi kalmaz dikişin

Ama aşırı korkuyorsan sezeryan iste . 

0 oy
(1,926 puan) tarafından

oğlumu normal doğurdum hamilelik boyunca hiç alttan muayene olmamıştım ilk muayene kötüydü ama sonra sancı başlayınca sürekli gelip baksınlar istiyorsun. Bebek doğarkende acı ağrı hissetmiyorsun uyuşturuyolar çünkü. Benim sancı sürem çok uzundu şuan 6 haftalık hamileyim bilsemki 2-3 saat sancıyla doğum yapıcam normal isterdim. Çevremde sezeryan yapanlar ikinci gün normale döndü. Bide af edersin ıkınmaktan makatta çatlak olmuştu 4 ay tuvaletten ağlayarak çıktım. Sanırım sezeryan olucam bu sefer 

0 oy
(2,237 puan) tarafından

Sezaryana yarım insan demek ne demek ya saygısızlar, soruna gelince bende korkuyorum doğumdan 1 buçuk ayım kaldı gebe okuluna katılmanı tavsiye ederim orda çok güzel anlatıyorlar bilgilendiriyor ben çocuk gelişimciyim okulda bu konular anlatıldığında bile bayılmış biriyim korkudan şuan ben bile normal doğum için hazırlık yapıyorum sancıları dinlersen kesi atılmaz bile her kadına alttan kesi atmıyolar çatı muayenesini sordum herkes acıtmadığını söyledi rahim kendi açılıyor ztn kasılmalar da doğru şekilde ıkınmak dinlenme süresinde dinlenmek kolaylaştırıyor doğumu bol bol hareket et kaslar ne kadar gevşek olursa okadar kasılmaları az hissedersin 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 200 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (12,023 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 321 göst.
0 oy
4 cevap 146 göst.
20 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.

Kategoriler

1,488,027 soru

24,323,936 cevap

345,417 kullanıcı

...