0 oy
189 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (9 puan) tarafından

Kizlar merhaba hamile olduğunuzu en erken nasıl anladınız test yapmadan arkadaşım erken gebelik belirtilerini bana sorup duruyor benim bebek büyüdü artık hatırlamıyorum :D  yeni gebeler siz anlatinda söyleyim rahatlasın. Belirtileriniz nelerdi test yapmadan anlayan varmı adet daha geçmeden belli olan varmı v.s bekliyorum cevaplari beraber okuyacağiz :)

15 Cevaplar

0 oy
önce (32,468 puan) tarafından

Gecikme yaşadım 5 gün sonra test yaptım öyle emin olmuştum

önce (9 puan) tarafından

Gecikmeden sonra kesin oluyor gecikme öncesi nasıl acaba  onu merak ettik :) erken hassasiyet varmı acaba en erken ne zaman belli olur

önce (32,468 puan) tarafından

Gecikme öncesi belirti yaşamadım yorum yapamıyorum o konuda 

-Reklam-
0 oy
önce (728 puan) tarafından

Ağzımda acı tat mide yanması 4 gebelik artık prof olmuştum teste gerek duymuyordum ama netlessin diye test yapıyordum 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

önce (9 puan) tarafından

Adetten önceki sonramı belirtiler oluyordu sende

önce (728 puan) tarafından

Adetten önce canım ve test yaptığım gibi çıkardı 

0 oy
önce (2,026 puan) tarafından

5 gün vardı adetime belirti olarak uyku göğüs hassasiyeti ve halsizlik vardı erken gebelik testi yaptım ve çıktı çok şükür 9 buçuk haftalik hamileyim darısı isteyen herkesin başına inşallah 🤲🤗

önce (9 puan) tarafından

Hayırlı olsun daha çok yeni peki hassasiyet veya berlirti ilişkiden kaç gün sonra öldü tahmini adetten önce oluyormu ya da ilişki oldu aradan 10 gün geçti diyelim belki olurmu hemen sence 

0 oy
önce (627 puan) tarafından

İlk gebelikte de şimdiki gebelikte de göğüs ağrısı ve hassasiyeti vardı öyle anladım

önce (9 puan) tarafından

Hassasiyet en erken ne zaman başladı hatırlıyor musun hani yakınlaştiktan kaç gün sonra mesela adet gecmeden oncemi sonrami oldu

Adet daha geçmeden 1 hafta önce başladı gebeyim hala ağrıyor 

önce (9 puan) tarafından

Yani belirtiler ilişkiden 10 gün sonra başlıyor öylemi en erken sence

Yaklaşık 20 25 gün bence 

0 oy
önce (3,355 puan) tarafından

Bende hem gece atıştırmaları başladı hemde koku hassasiyeti oldu. O şekilde anladım. Ondan sonra test yaptım iki kere ikisi de silik çıktı. Sonra kan verdim. Benimki planlı gebelikti zaten bekliyorduk o yüzden en ufak belirtide şüphelendim. Eşime ben hamile miyim yoksa dedim yok kız hemen hamile mi kalınır dedi ilk test silik çıkınca inanmadı ikinciyi aldı o da silik çıkınca inandı 😀 çünkü 5 yıldır ilaç kullanıyordum ilk çocuğum doğduğundan beri o yüzden hemen hamile kalmamı beklemiyorduk

önce (9 puan) tarafından

Adet gecikmesinden oncemi başlamıştı belirtiler

0 oy
önce (112 puan) tarafından

Valla benim hamilelik belirtilerin hepsi regl belirtilerimle aynı olduğu için ihtimal varsa birkaç gün kala test yaptım onlarda hep çıkmamıştı😅 kafam rahat etsin de günümde regl olayım nasıl olsa yok diye baktığım iki testte de pozitif oldu😂

önce (9 puan) tarafından

Bazen çok gecbelli oluyor erken olan belirtileri merak ediyoruz :)

önce (112 puan) tarafından

İşte benim göğüs hassasiyetim, mide bulantım, kabızlığım, yani hamilelik belirtisi ne varsa hepsi regl zamanımda da oluyor valla direkt anlayan nasıl anlar bilmiyorum 😅

0 oy
önce (3,715 puan) tarafından

Adetim gecikmese 2.aya kadar asla anlamam:)4 gebelik yaşadım hepsindede belirtiler geç başladı

önce (9 puan) tarafından

Geç belirti daha iyi galiba :)

0 oy
önce (12,117 puan) tarafından

Sigara kokusundan ve etten tiksindim iki hamileliğimde de. İkincide adet gecikmeden sigara kokusuna dayanamadım normalde içen biriyim. Ilik suyu kaynatmıştım yemekte kullanırken midem kalktı dedim kesin hamileyim 

önce (9 puan) tarafından

Yani adetten kaç gün önce başladı hassasiyet

önce (12,117 puan) tarafından

Adetten bir gün önce başladı adet günümde de test yaptım zaten pozitifti 

0 oy
önce (1,663 puan) tarafından

Aşermekle öğrendim özel günüme 15 kalmıştı temizlik yaptım öğlen yemeği yiyecez birden canım kuru soğan çekti bol sumaklı limonlu tuzlu sofraya getirdim ama nasıl yiyorum ağzım dolu yutmadan tekrar yiyorum hani günlerce birini aç bırakırsın sonra sofraya dalar bende o sekilde soğan yiyorum 4. Yemem de ışık yandı kızım dur ne oluyo sana yoksa gebemisin hemen içime doldu gebeyim dedim sofradan kalktım eczaneye koştum normal kaset test aldım 2. Çizgi silik çıktı kayboldu 5 dakika içinde anladım gebe olduğumu 2. Çizgiyi gördüm durumuyum hemen koştur koştur erken gebelik testi aldım eşim görmediği fakat benim gördüğüm silik cizgi cıktı emindim artık diğeri gün yaptım daha belirgindi kan verdim falan oğlum 1 yaşında 😊

önce (9 puan) tarafından

Yani özel olmazsa ilişkiden 2 hafta sonra oldu degilmi belirtiler 

0 oy
önce (3,770 puan) tarafından

Her beden farklı işte bende hiç belirti yok hala neredeyse 6 haftalık olmalı 

He sadece göğüs hassasiyeti olmuştu ve adet olacakmışım gibi hissettim birkaç gün

önce (9 puan) tarafından

Peki göğüs hassasiyeti ilk ne zaman oldu bebek kaç haftalık idi haturliyirmusun yani yakınlık oldu mesela aradan kaç gün sonra oldu hassasiyet

0 oy
önce (2,666 puan) tarafından

Regl 11 gün önce öğrenmiştim gebeliği mi eşim reglime 12 gün kala kilo aldın demişti ki asla kilo alan biri değilim 11 gün kala test yaptım baktım ki hamileymiş ı'm 

önce (9 puan) tarafından

İlişkiden 2 hafta sonra falan oluyor degilmi 

0 oy
önce (285 puan) tarafından

Başımın donmesinden cok fazla uykum gelmesinden gözümün önü kararıp bayılacak gibi olmamdan 2.gebeligimi bu sekil anladım ilki planliydi zaten igne ile olmuştu 

önce (9 puan) tarafından

Peki acaba adetten önceki belirtiler miydi en erken ne belirti verdi mesela

önce (285 puan) tarafından

Bu belirtileri adetime 1 hafta kala yaşamaya başladım cok aşırı uykum geliyordu ve ruh değişimleri vardi 3 gun kala cok kotu oldum gözümün önü karardi ve bayılacak gibi oldum tansiyonumda bir 16 bir 9 çıkıyordu belliyidk yani dengesizdi ben hamilemiyim yoksa baska bir hastalık mı var dedjm ve korktum açıkçası test yaptım ve ilk dkda silik cikti 3 gun kala erken gebelik testi ile öğrendim 

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Bende aşırı uyku halsizlik koku hassasiyeti bulantı bunlar vardı bide hissediyordum. 

önce (9 puan) tarafından

Adetten oncemiydi yoksa gecikmeden sonrami

önce (21 puan) tarafından

Adetten önce başladı benim belirtilerim adetim 1 gün geçince kahverengi leke gördüm üç gün daha bekledim belki adet olurum diye olmayınca kan verdim çıktı zaten. 4ay bitene kadar çok kötü mide bulantısı yaşadım resmen prilam ile dayandım şuan 5aylik oldum.

0 oy
önce (1,881 puan) tarafından

Göğüslerimde hassasiyet ve dokundukça ağrı oldu ilk çocuğumdada öyle olmuştu şuan 5-6 haftalık hamileyim 

0 oy
önce (8,358 puan) tarafından

İlk belirti uykuydu. Daha sonra ara ara yoklayan baş dönmesi ve ayakta durunca baygınlık hissi. 

Test istedim eşim gebelik yoktur dedi hayır eminim var dedim. Ayakta yemek yapıyodum baygınlık geçirir gibi oldum emin oldum. 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 518 göst.
+1 oy
25 cevap 519 göst.
7 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde eda1404 (285 puan) tarafından soruldu
+2 oy
33 cevap 985 göst.
14 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 773 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (981 puan) tarafından soruldu