0 oy
106 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (6 puan) tarafından

Kızlar 15 aylık erkek bebeğim var. Hafta içi sabah 7 akşam 7 çalışıyorum. İş yerinde çocuğuma da bakıyorum. Eve gelince yemek yapamıyorum saat geç olduğu için. Hafta sonları yapıp dolaba koymaya çalışıyorum. Bazen de dışardan söylüyorum. Ama bebeğim sağlıklı ev yemekleri yesin istiyorum. Bir türlü yetiştiremiyorum. Zaten hafta içi evde olmadığım için çamaşır süpür sil işleri hep hafta sonuna kalıyor. Bebeğimde hep kucakta olmak istiyor. Kendi başına oyun oynamıyor. Yanıma mutfağa alıncada bağırıyor, ağlıhor. Çok bunaldım herşeyden. Gündüz uykusunu kucağımda yapıyor. Gece yarım saatte bir uyanıyor. Neredeyse sabaha kadar uyuyamıyorum bile. Ne yapabilirim? Bana akıl verin. Herkeste senin çocuğun çok akıllı hiçbir zahmeti yok diyor. Başkasını görünce gerçekten oturup laf dinliyor. Kendi başına uyuyor. Daha çok sinirim bozuluyor.

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,263 puan) tarafından

Daha çok küçük bebegin . Benim ki 20 aylik ben bile çalışmadığım halde yoruluyorum ev işi yemek bulaşık çamaşır bebek bakımı.  Gece de sürekli uyanıyor. Buyuyene kadar sabredeceksin 

önce (6 puan) tarafından

Allah kolaylık versin

-Reklam-
0 oy
önce (4,910 puan) tarafından

Ben 2 çocukla sabah 8 aksam 4 çalıştığım halde hiç bi iş yetişmiyo Allah yardımcın olsun 

önce (6 puan) tarafından

Amin, hepimizin canım

0 oy
önce (637 puan) tarafından

Yemeklerini pişirip dondurucuya atabilirsin  ne kadar yapabiliyorsan. Hiç olmazsa çorba yap porsiyonluk dondurucuya at çocuk için. yemeği dışardan istemek zorunda kaldığında en azından çocuk evden sağlıklı yemek yemiş olur. 

0 oy
önce (155 puan) tarafından

Ben mesleğimi bıraktım valla en iyisi ben akıl vermeyim 😂

önce (6 puan) tarafından

Bu gidişle ben de öyle yapacağım galiba

0 oy
önce (5,133 puan) tarafından

Vallahi helal olsun sana. Ben çalışmıyorum ama  hafta sonu cumartesi ve pazar 2.5 saat evde yokum cumartesi yemek yapamadım bu gün için de aksam hazırlamıştım. Hem çalışıp hem yemek yetistirebilmek çok zor bence. Yerinde olsaydım ilk olarak haftalik menu hazırla ne yemek pişireceğini hafta içi düşünmemiş olursun. Izin günlerinde ise ön hazırlık yap, mesela ertesi günü köfte mi pişireceksin yoğur köftelerini buzluğa at. Ertesi gün yanina bir pilav tek yaparsın hazir köftelerini pişirmek kalır. Bazı yemekler buzluğa koysan ile taze yapılmış gibi oluyor. Lazanya mesela tamam bebek için ultra sağlıklı bir yemek değil ama kendiniz için olabilir. 2 borcam yap mesela izin gününde at buzluğa. Pratik yemekler yap mesela hazir temizlenmiş balığı at fırına yanina patates sebze bir salata yap yeter. Biber dolması içini doldur harcını at buzluğa o gün diz tencereye domates sos yaparsın tek güzel oluyor.

Haftalık menu listesi, buzlukta kurtarıcı yemekler ile işin kolaylaşır.

Veya temiz bulduğun bir komşun varsa veya bir tanıdık haftada 2 kere gelip  yemeklerini pişirse bence paraya ihtiyacı olan varsa yapar hem işten gelince çocuğunla ilgilenmiş olursun

önce (6 puan) tarafından

Yakınımda kayınvalidem var. Ona da bazı akşamlar bebeği emrivaki yapıp bırakıyorum. Evin temizliğini ne kadar yapabilirsem yapıyırum iki saatte. Ama o kadar işte. Yabancı bir şehirdeyim, Eşimin ailesi dışında kimseyi tanımıyorum. Onlar da bu kadar yardımcı olabiliyorlar. 

Genç ise kayinvaliden baksın 2 3 saat yemek yapana kadar ne olcak az destek olsunlar

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 1,914 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 821 göst.
13 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Zelis... (444 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 148 göst.
30 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 412 göst.
19 Haziran 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Tinkirbelll (1,121 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,484,454 soru

24,275,890 cevap

342,423 kullanıcı

...