0 oy
520 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (476 puan) tarafından

Benim oglum neden boyle istahsiz hiçbir şey yemek içmek istemiyor neden yani milletin çocuğuna bakıyorum yemek icin ağlıyorlar nasil gönlüm düşüyor anlatamam ben oğlumun hic açlıktan ağladığını bilmem mesela resmen çocuğumun bebekliliginden bir sey anlamadım hep sıkıntıyla geçti kucuklulugune doyamadım bile doğdu emmedi 2 hafta tek emdi sonra bıraktı asla dönmedi memeye sagarak verdim o da bir sure sonra kesildi mamaya devam ettik 3.5 aylikken birden bire onu da bıraktı birgun 1 damla mama bile icmedi sabahtan akşama kadar elimde bayıldı acillik olduk doktor gözümü korkuttu sabaha kadar bir şeyler içmezse şekeri düşer komaya girer dedi eve git bir şekilde midesine şok dediler resmeb bütün tahlilleri temiz cikti her seyi siringayla besle dediler geldim eve sabah akşam demeden gece gündüz demeden şiringayla besledim saatlerce bu sefer kusmalar başladı her verdikçe suratıma çıkarıyordu bitmeden derken alerjisi olduğunu öğrendik her yeri kızarıyordu süt ve yumurta alerjisi olduğunu öğrendik raporlu mamaya basladik tadı acıydı asla kabullenmedo suan 16 aylik hala kabullenmiş değil zorla veriyorum pekmez kattım olmadi vanilya şurubu aldim 100 mlmini 150 200 e alıyordum fayda etmedi en son sekwr koymaya baslad8m her türlü kusuyordu geldik ek gıdaya onu da burnumdan gözümden getirmeyi başardı asla bir şeyi kabullenmedi asla beslenmek istemedi hep kustu hep kustu 2 3 ay durur gibi oldu yine başladı çiğnemeyi bilmez eline alıp bir sey yiyemez hiçbir şey bilmez çiğnemeyi bile bilmiyor hala pilav yoğurdu bile yiyemiyor öğürüyor hala oturdum bugün saatlerce ağladım saatlerce 2. De hamileyim ömrümü yedi 1.5 yıldır resmen çocuğumdan hiçbir şey anlamadım ustune kabızlığı da var 10 aylikken 10 kilo 300 gr geliyordu suan ayaklandı tabi hareketlendi 9900 gr geliyor boyu da 80 cm filandir artık hic almiyor hiçbir şey yemek istemiyor telefonla bile zorla yiyor yerse bile ve hala pure muhallebi çorba tarzı besleniyor onları da zorla zorla zorla öldüm elinde artık tovbe tovbe bazen diyorum bu kadar zor olduğunu bilseydim simdi getirmezdim diyorum lütfen yargilamayin cok kötüyüm artık doktorlar ilaçlar bile kar etmiyor cocugu böyle olan var mı yoksa bir tek benimki mi böyle 😭😭😭

10 Cevaplar

0 oy
(1,085 puan) tarafından

Allah dağına göre kar veriyor işte. Bazı anneler de o kadar sorumsuz ki çocuk aç mı değil mi umrunda değil eline tutuşturuyor hazır gıdayı geçiştiriyor şimdi bu çocuğun annesi öyle biri olsa o çocuk ölürdü açıktan demek ki.

Allah yardımcın olsun çok zormuş ınsallah tez vakitte düzelir.

(476 puan) tarafından

Gerçekten oyle yasadigimi bir Allah biliyor başımda sac kalmadi gizli şekere düştüm karşısında resmeb oglum benim zorumla yaşıyor 😭😭

-Reklam-
0 oy
tarafından

İlk çocuğum öyleydi yemekle alakası yoktu . İkincisi idare ediyor . Ben ne yersem oda istiyor ama işine geleni yiyor . Aburcubur verme . Öğün aralarında bisiler yedirme aciksin . Sürekli de sıkma yemesi için 

tarafından

Hepsini okuyamadım yazının.  Benim bebegimin de dişleri 13 aylikken çıktı ve eline bisi veremedim o zmana kadar . Beni eleştirdiler alistirmadin diye . Sonra vermeye başladım suan 20 aylik ve çoğu şeyi yiyor ama geç başladık 

(476 puan) tarafından

Kusan bebek değilse çabuk alışır dert etmeyin bizimde dislerimjz 4.5 aylikken cikti ama hiçbir faydasını görmedik suan agzi dis dolu ama hiçbir işe yaramıyor 

tarafından

Benimki de 4 ayına kadar kustu reflusu vardı geçti. 

Yemeyen yemiyor üstüne çok düşüp kendini yıpratma 

(476 puan) tarafından

Gerçekten cok cok cok yiprandim diyorum ya Gerçekten upuzun bir sacim vardi ama suan yok tabiri caizse fare kuyruğu kadar kalmıştır anca

tarafından

Annelik zor . O yüzden kutsal 💞💞💞

0 oy
(549 puan) tarafından

10 aylıkken 10 kilo demişsin xabim bence çok iyi kilosu benim kizim 2 buçuk yaşında 10 kilo bu kadar üzülme fazla sıkıyor musun yemesi için beni yanlış anlama lütfen tabiki yasadiklarin için çok üzüldüm Allah kolaylık versin çiğneme refleksi mi yok önüne koysan hiç karışmasan hem oynasın hem de tadını merak etsin diye hiç uyguladin mi

(476 puan) tarafından

Uyguladım ama maalesef kusan bir bebek yani o an ağzındakini sadece çıkarsa razıyım bir ogurmeyle midesindekinide çıkarıyor cok denedim ama sonu kusmayla bitti doktorlar ilaçlar çare etmedi fizyolojik kusma dediler anca akli yettikce geçer dedlwr

(476 puan) tarafından

Ama suan 16 aylik 10 kilo bile gelmiyor tabi bunda hareketlilik faktörü de var yürümeye başladı hic yerinde durmuyor 2 dk bile zaten 13 aylik süründü 15 aylik yürüdü 2 ayın icinde emeklwdi surundu tutundu kalkti ve yürüdü kusma yüzünden yerinden oynatamadik bunlar bile gec kaldi

(549 puan) tarafından

Anladım Allah kolaylık versin alışır inşallah 🙏🏻

(476 puan) tarafından

Amin inşallah Allah razı olsun 😥

0 oy
(593 puan) tarafından

Ay abimin cocuğu öyleydi hic bi şey yemezdi ama yengem sizin gibi ilgili bi anne değildi verirdi yemedi mi hemen alırdı yemez der kendi keyfine bakardı annem cok üzülürdü sürekli onu yiyebileceği yemek ceşitleri i sürekli yapar verirdi bakardı hoşuna pilav mi gitti yengeme pilav ver ama sürekli verme bu gün ver 2 gün özlet sonra ver derdi annemin denediği yedirmediği yemek kalmamişti en sonunda bi kac yemeği tutturdu öyle vermeye başladılar yengeme kalsaydı acaba o cocuk nasil olurdu annem sürekli kuru ekmek ama taze eline verirdi cocuk atardı ama annem hic pes etmezdi en sonunda cocuk kuru ekmeği yemeye başladı. Bnce ağız tadını arayın derim veya damak zevgini geliştirin bilmiyorum annem başarmişti ama gel gör yengem annemle doğru düzgün konuşmaz bile. Ama annem onlar sağlıklı olsunda der zamanında yapılanda zamınında kalsın der. 

(593 puan) tarafından

Mesela annem alırdı cocuğu komşulara götürürdü belki bizim yaptığımız yemeği beğenmez komşunun hoşuna gider yer derdi öyle bile uğraştığı olmuştu ve cocukların olduğu ortamda yediğini söylerdi. 

(476 puan) tarafından

Su kusma sorunumuz olmasa bende vereceğim ama yok veremiyorum ogurdugu anda direk mideyi komple boşaltıyor yani bende şaştım kaldim zaten zor beslenen bir bebek kusunca tekrar yediremiyorum bile benim gerçekten başımda sac kalmadi sıkıntıdan ağlamaktan:( cocugum yemeklerin tadını bilmeden büyüyor resmen cok üzülüyorum cok

(593 puan) tarafından

TikTok ta bi hoca var ne kadar güvenilir bilmiyorum ismini hatırlamadım denk gelirsem öğrenip yazarım cocuklar 3 yaşa kadar yemek yemese o günü idare edecek kadar azda olsa yerse ona yetiyor asla zormayın eğer doktorlar yemediğinden dolayı sağlığından bı sorun görmüyorsa bırakın öyle büyüsün derdi. 

0 oy
(789 puan) tarafından

Büyük kızım 4 yaşında şırınga olayı hariç hepsini birebir yaşadım sayılır halada aynı asla doğru düzgün yemez yalvar yakar yer küçük kızım bir yaşında maşalah çok uslu akılı tabağı koyarım önüne yer yediği kadar acıksa mama mama diye dolanır bence karakter meselesi

(476 puan) tarafından

2. Cocuk kolay olur iştahlı olur derler genelde dogru mu acaba

(789 puan) tarafından

Sadece 2. Çocukta daha teçrübeli olup ona göre davrandığın için daha kolay mesela ben 2.kızımda uyku ve ek gıda konusunda tecrübeli olduğum için şimdi rahatım 

0 oy
(4,682 puan) tarafından

Çocugunuza beslenme terapisi aldırmayı denediniz mi

(476 puan) tarafından

Herkes dedi akli yettikce yer felan suan 2. Yaşını bekliyorum eger hala duzelmezse o zaman alicam kesin hem biraz aklının da ermesini bekliyorum suan hamileyim de 7 haftalık herkes diyo kardesi gelince yer yer vs. Bilmiyorum ama beslenme terapisti kesinlikle alicam ama hani biraz zaman vermek istiyorum biraz akli ermesini bekliyorum her seyi biliyor inanın yapiyor konuşması bile var taklit bile yapiyor ama yemekten yana akli çalışmıyor yani sanki bir düşman gibi olmus artık hic kızmadım önceleri kendisine ama artık bazenleri kızdığım oluyor elimde değil yani gerçekten çok çektim elinde hala da çektiriyor 

(4,682 puan) tarafından

Siz millete kulak asmayın herkes bişey der onlar bilirkişi değil ve size şunu söyleyeyim 2 yaşı beklemeyin be kadar erken aldırırsanız etkisini o kadar kısa sürede görürsünüz

0 oy
(726 puan) tarafından

Kusması enteresan aslında neden kusuyormus sağlıksal bi problemden dolayı mı yoksa oda mı yemek istemediği için psikolojik. Küçük kuzeni arladası vs yokmu onlar yerken belki heveslenip yer yanlarında. 

Beni. Oğlumda da kabızlık sorunu vardı hastanede herşeyi normal çıktı ama 2 ay sürdü kabızlığı doktor duphalac verdi kaşıkla asla içmedi şırınga ile verdiğimde içti hala devam ediyoruz. Süt ürünlerini vermeyi kestim kabızlığı gitti..İştahsızlığı başladı bi ara ne versem red etti 3 aya kadar emdi zar zor sonra mamaya geçti simdi 13 aylık doktor mamayı bırak dedi sıvı içecekler çok seviyo yemekten daha çok öööyle içecek içse başka da birşey yapmsa yani bende evde erik kaunattım o hem kabızlığına iyi geldi yemeklerin yanında bi kaşık yemek bir de içecek içirdim üzümü çok seviyordu bi kaşık yemek bi ğzim bi yemek bi üzüm gittim yani sevdiği şeyle beraber bi nevi kandırdım ama sizinki geri kusuyormuş işte o garip. Karadut özü iştahını açtı baya yemediği zaöanlar saldım artık acıkınca illa ki huysuzlanıp yer dedim babaannem acıkmadan zorla verme dedi acıkımca mecburen yedi. Ama sizin bebek sanırım acıktığını bilmiyo iştah açıcı şurup falan alabilirsiniz bende asla ekran açmycam dedim am 1 gün bişey yemediği oluyordu mecbur çizgi film açtım izleyerek yiyo bazen kızıyorlar ama aç mı kalsın hemde oradki bazı şarkılar konulmasına d yardımcı oldu taklit yapıyo.. artık sevdiği şeyleri bulacaksınız yapacak bişey yok bende her yolu denedim yoğurt çok seviyordu onunla kandırdım ha birde suyu da içmiyo benimki öyle bi tane suluğu var onda içiyo sadece degisik yemek tabakları suluklar falan ona çorba koyup da deneye bilirsiniz aklıma başka bir şey gelmiyo 🤷🤷🤷

(476 puan) tarafından

Fizyolojik kusma dediler yani hiçbir problem yok annemin dediğine göre bende kusarmisjm yemezmisin hatta dün aksam halam bana kızdı sıkıntı yapıp saçlarımın o halini görünce sen oğlundan beterdin filan dedi sonra kendi kendine düzeldin kendin yabima gelip hala yemek yapta yiyelim derdin dedi bilmiyorum yani inşallah fazla sürmeden düzelir 

(726 puan) tarafından

Düzelir ya kilosuna takılmayın daha çok Küçük çook kilo alıp verecek 

0 oy
(792 puan) tarafından

Geçmiş olsun üzüldüm. Sadece çözüm önerisi düşündüm belki faydalı olur yazmak istedim. Çocuğun önüne onun dikkatini verecek oyalanacak birşeyler koyabilirsin mesela ben bardak veriyorum içinde ayran veya içebileceği birşeyler içine tatlı yada çay kaşığı koyuyorum oda karıştırırken ben ara ara yemek yediriyorum. Başka mesela yanına sevdiği bir oyuncak ayı oyuncak ördek vs koyup ona yedirmeye çalıştırabilirsin hatta ona kaşık çatal verirsin o oyuncağını doyurmaya çalışırsın. Mesela ben diyorum ki ördek yesin ördek yesin aaa hayır oğlum yicekmiş felan diye oğluma yediriyorum.. Başka aklıma gelen şeylerden biri de dışarıda bir yerde ortamı izlerken mesela yolda giden arabalsrı kuşları yada kedi vs izletirsin açık havada iştahı da açılır. Aklıma gelenler bunlar ben az yediğinde yada iştahsız olduğunda felan bu yöntemleri deniyorum. Belki kendi başına yemek istiyordur belkide alarji etkiliyorda olabilir. Ama siz mutluysanız çocuk da mutlu olur. Sitres yapmayın. Ufacık bir sitres bile bebe çok etkiliyor. 

(792 puan) tarafından

Birde paketli gıdalar çok etkileyebilir. Benim bebeğim ben paketli gıda tüketince kusardı Emzirerek geçerdi sütümden. Ona vermeyin paketli süt abur cubur vs. Sizde emziriyorsanız tüketmeyin

0 oy
(6,898 puan) tarafından

Nerede oturuyorsunuz? İstanbul avrupa yakasında bi dr var gitmek isterseniz.

0 oy
(6,233 puan) tarafından

Benim ki 16 aylık. Benim aksine süt bağımlısı ama süt dışında yemek yemez en en fazla yediği gün içinde toplam 3 kasik filandir. Hiçbir et ve et ürünü yemez asla peynir zeytin salatalık domates bile yemez. Dediğin gibi abur cubur yese sevineceğim yani o kadar arası yok. Bir tanıdığım cocugu öyleydi hep meme reddi vs vardı cocuk şu an 4 yaşına girdi hala blenderda her şeyi bizz yapar öyle veriyorlar. Beslenme uzmanına bile götürdüler düzelmedi katı gıda yemiyor hatta yiyemiyor o blendera alışmış ondan. Çiğneyip yutamıyor. Rabbim yardımcın olsun bacım. İnşallah diğer çocuğun iştahlı olur. Yemeyen cocuk yemiyor ve ennnn zoru da bu. Çocuğum uyku sevmez. Sürekli mizmiz ve ağlar gece 4 5 kere kalkar sabah 6 olmadan gün başlar vs yine de en zorlayani yememesi

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 306 göst.
17 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Anka (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 232 göst.
19 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Seldaekinci (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 247 göst.
4 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Guldnz124 (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,031 göst.

Kategoriler

1,514,867 soru

24,703,076 cevap

369,039 kullanıcı

...