0 oy
656 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (369 puan) tarafından

Kızlar 16 haftalık hamileyim bir kızım var 4 yaşında. Eşim kızıma çok düşkün kızımla çok güzel ilgileniyor fakat biraz moralim bozuldu bugün. Benim eşim kürt. Ailesi erkek çocuğuna aşırı düşkün bizde de kız çocukları altın kız diye sevilir. Hatta bi ara ilk kızımın cinsiyeti öğrenildiğinde ailesi çok kırıcı davrandılar ben de inşallah hep kızım olur benim dedim onların yanında sinirden. Neyse bugün doktor kontrolüm vardı gittik doktor cinsiyeti kız dedi. Odaya girene kadar eşim gayet iyiydi. Sonra bana soğuk yapmaya başladı. Bariz morali bozuldu. Bişey demiyor ama ben anladım. Ki ben gerçekten çok sevindim kız olduğuna çünkü kızım en başından beri kız olsa diyordu onun için. Kızıma karşı iyi davranıyor ama bana soğuk ve mesafeli. Ayrıca eşim Fen Bilimleri öğretmeni. Yani cinsiyeti erkek belirliyor bunu en iyi bilen kişi. Bu duruma çok üzüldüm. Minnacık yavrum nasıl masum masum kollarını ayaklarını oynatıyordu. Ne kadar ***** bir kafa ya sinir bozucu. Bu arada ailesi ile görüşmüyorum o kadar çok üzdüler ki beni bugüne kadar anlatamam. Rabbım mucize vermiş bize 7 ay boyunca pozitif test haberini bekledik. Çok şükür oldu

20 Cevaplar

+7 oy
(2,380 puan) tarafından

Kocana de ki “Allah’a mı yapıyorsun bu atarı, gideri, suratı?”

Ne sen, ne kocan… İkinizin de gram iradesi yok bu olaydı. Cinsiyeti YALNIZCA Allah tayin eder. X ya da Y kromozomu sadece vesileden ibarettir. Senin yumurtalıklarının X kromozomu taşıyan spermi kabul etmesini sağlayan sen değilsin, eşin de X’den çok Y göndermeyi kendi seçmiyor. Seçemez. Yani nedir bu tavrı? Kime?

Sana tavır alıyorsa da üzerine alınma, karnındakini sen yaratmadın. Çok gücendiyse Allah’a söylesin neden kız diye de sonra çarpılsın. Tövbe estağfirullah ya…

(369 puan) tarafından
+1

Valla çok doğru diyorsun. Allah nasip etmiş şükür sağlıklı ilerliyor diyeceğine çok üzüldüm vallahi

(2,380 puan) tarafından

Oturup konuş da neymiş ne değilmiş öğren bence. Açıklamanı da yap. Sen de ben de karar vermedik buna de. Suratın bana değil, Allah’a karşı asık de az biraz ürksün.

Hamile olduğunu ve tavırlarının seni üzdüğünü de söyle, karnındaki senin hissettiklerini hissediyor çünkü. Erkek erkek diye tutturanların da erkek çocuklarını gördük, neredeyse hepsi hayırsız. Allah hayırlı evlat versin, kızı erkeği olmaz bunun. 

(369 puan) tarafından

Amin canım amin. Valla biraz daha beklicem konuşcam

(7,330 puan) tarafından

İlave olarak eşine de ki; Allah herkesin dağına göre kar veriyor, demek ki senin dağın erkek evlada uygun değilmiş de.

Nasıl kızıyorum şöyle cinsiyet seçene nasıl. Sen erkek oldun da ne oldu. Evlat ayıran, sana verilen nimetin kadrini bilmeyen bir XY oldun. Allah öyle iyi biliyor ki hangi zihniyete hangi cinsiyeti vereceğini... Tez zamanda aklını başına toplar inşallah. Çevremde ne kadar cinsiyet ayrımı yapan varsa büyük mahcubiyet yaşadılar. Daha hiç kimse tanımadım ısrarla kız/erkek isteyip sınanmayan... 

(369 puan) tarafından

Ailesi en büyük örnek. 4 ablası var farklı illerdeler bi gün anası babası bizde iken kızı annesini aradı üzgün ağlıyordu kadın çay içicez diyip kapattı. Nefret ediyorum ben de bu zihniyetten. Ben de bana erkek çocuk olsaydı diye baskı yaptıklarında inşallah Allah bana hep kız çocuğu verir dedim 

-Reklam-
+1 oy
(8,319 puan) tarafından

Cinsiyeti sen mi belirliyormussun ne saçma saçma hareketler ya. Ne erkek belirliyor ne kadın Allah veriyor 

(369 puan) tarafından

O kadar üzüldüm ki. O kadar barıl kafa ki sinir bozucu 

0 oy
(1,976 puan) tarafından

Nasıl soğuk davranıyor mesela ne yapıyor

(369 puan) tarafından

Morali aşırı bozuk. Hastane çıkışı avmye gittik o ayrı takıldı biz kızımla ayrı. Konuşmuyor bile

(369 puan) tarafından

Mesela şimdi çöp atmaya gidiyorum kızıma aşkım kızım ben bi çöp atıp gelcem diyor ben ne yaptım da böyle davranıyor 

(1,976 puan) tarafından

Bu durumun sizle ilgisi oldugunu sanmıyorum ailesinden duyacağı laflar şimdiden canını sıkacaktır o yüzdendir alıj karşınıza sakin sakin konusun neden üzüldün neden böyle yaptın diye 

(369 puan) tarafından

Kızım doğdu hiçbiri hediye almadı. Babası kız çocuğu gerek yok demiş. Keşke hepsi kızımın tırnağı kadar olsa

(1,976 puan) tarafından

Kendinizi doldurmayın eşinizle konusmadan

0 oy
(1,050 puan) tarafından

Benim eşimde Zaza canım bunun Kürt Zaza Türk olmakla alakası yok bazı kesimler kusura bakma mal gelmiş ma gidiyor sen boşver sağlıkla al kucagina inşallah benimde 4 oğlum var keşke bı kızım olsaydı veren rabbime şükür boşver eski kafa zihniyeti 

(369 puan) tarafından

Allahım hepsine sağlık sıhhat versin inşallah canım. Millet çocuğum olsun diye doktor doktor geziyor çok şükür oldu diyeceğine o kadar kırıcı ki

(1,050 puan) tarafından

Boşver üzülme baktın devam ediyor sen belirliyorsunuz otur kendine sürat as de valla 

(369 puan) tarafından

Zaten öyle düşündüm sonuçta hamileyim hassasım. Kıpır kıpırdı bebeğim her şeyi oluşmuş şükredecek o kadar şey varken böyle yaparsa dicem 

(1,050 puan) tarafından

Bazılarına Allah veriyor kıymet bilmiyor kusura bakma ama ben bı bebegimde 9 ay çok çektim herkes dediki cinsiyeti farklıdır felan çok heves ettim kızdır diye dk erkek diyince kaç gün ağladım sonra babamin adın koyucam dedim kendimi öyle teselli ettim boşver kucağıma aldım şuan bir yaşında 10 kıza değişmem🤗

(369 puan) tarafından

Allah bağışlasın inşallah canım

0 oy
(5,955 puan) tarafından

Bence senle ilgili değil erkek çocuğu bütün erkekler ister belki hayalleri vardı onlar bi anda olmucak olunca hayal kırıklığı yaşadı 

Madem cahil bir insan değil alışır daha kabul eder en çokta kendi sever ilerde.

(369 puan) tarafından

Rabbim vermiş çok şükür diyeceğine çok zoruma gitti canım nasip kısmet Allah kız verdi. Ama benlik sıkıntı ne burda. Bi kere hayırlı olsun bile demedi 

(5,955 puan) tarafından

Senlik tabiki bi sıkıntı yok ama erkeklerin jeton geç düşer eninde sonunda anlıcak hatasını

Şuan hayal kırıklığı yaşamış sadece . Kendi haline bırak 

Konuşunca kalbinin kırıldığını böyle güzel bir günde sevincimizi paylaşmmız gerekirken surat asmasının saçma olduğunu söyle

0 oy
(256 puan) tarafından

Eşin okumuş ama cahil valla evet her insan hem kızı hem oğlu olsun ister bunu kimse kınamaz ama cinsiyeti öğrendikten sonra moral bozmak nedir Rabbim nasip etmiş 

(369 puan) tarafından

Çok şükür sağlıklı dese ya dimi 

(256 puan) tarafından

Tabi canım herşeyden önemlisi sağlık

0 oy
(369 puan) tarafından

Ek olarak şu an kızıma gel seni öpcem sen babanın kızı mısın falan diyor ona ayrı ilgi veriyor 

0 oy
(5,546 puan) tarafından

Ya kimse kusura bakmasın ama ben böyle cahil, yobaz insanların tavırlarına karşı dayanamayıp küfür ediyorum karşımda ki kim olursa olsun.

(369 puan) tarafından

Ben de çok sinir oldum ki 7 ay bekledik gebelik için şükredeceğine

0 oy
(1,527 puan) tarafından

Konuşun bence neden böyle davranıyorsun, cinsiyeti öğrendiğimizden beri yüzün düştü bana karşı tavırlı gibisin sebebi ne diye sorun. Sonuçta ortada sizlik bir durum yok 

(369 puan) tarafından

Zaten az daha durup sorcam kendi kendine yutkunup duruyo

0 oy
(447 puan) tarafından

Ne kadar okumuş olursa olsun ne öğretmeni olursa olsun kafayı değiştiremiyor insan.. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 

(369 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

0 oy
(157 puan) tarafından

Canım evladın kızı erkeği yok ki 

Ailesine vatanına milletine bağlı hayırlı sağlıklı evlatlar olsunlar rabbim.

(369 puan) tarafından

Amin inşallah canım. Ben de aynı düşüncedeyim

0 oy
(9,012 puan) tarafından

Konu sen değilsindir kız diye üzülmüştür sana yapılan bir soğukluk olamaz sanmam. Olurda senin suçunmus gibi davranırsa o zaman erkek evlat veremeyen sensin dersin. 

(369 puan) tarafından

Ama buna üzülmesi bile çok kırıcı değil mi? Allah böyle uygun görmüş sağlıkla gelsin inşallah diyeceğine.

0 oy
(303 puan) tarafından

Okumuş ama adam olmamış ☺️helal olsun ogretmene uzaktan eğitimle mi ogretmen oldu acaba ☺️ üzülme ya saçma Sapan insanlar yüzünden bebeginde etkilenmesin bizde kürt üz hiç benim ailemde görmedim böyle bişey allahin hediyesu derler sevinirler ama eşimin ailesi aynen böyle ozellikle kayinpeder eltilerimden sadece benim oğlum var kayinpederim çok düşkün oğluma o kadar belli ki artık hiç oğlumu onlara göndermek istemiyorum çocuğun kafasına sokuyor erkek adam aglamaz erkek adam düşmez erkek adam bilmem sofra kaldirmaz diyip duruyor kafayı yiyorum 

(369 puan) tarafından

Nefret ediyorum bu zihniyetten canım. Ben çiçek gibi bakarım kızlarıma

0 oy
(2,413 puan) tarafından

Zamanla alışır Merak etme . Suan da senin de ilgiye ihtiyacın var ,hassas dönemdesin biliyorum. İdare etmen lazım.  Bi muddet sende konuşma onunla ,kendi haline bırak 

(2,413 puan) tarafından

Benimde ilki oglandi . İkinciye hamile kaldım kız beklerken oda oğlan dedi doktor . Soka girmiştim kendime gelemedim günlerce.  Sonra eski halime döndüm suan 20 aylik iyiki diyorum . Zamanla alışır 

(369 puan) tarafından

Eve geldi uyudu. Soğuk soğuk duruyor.  Ben de sinşr oldum içim buz gibi oldu zaten. Geçtim arka odaya yattm möyle 

(2,413 puan) tarafından

Görmemezlikten gel bir kaç gün bakalım 

0 oy
(3,422 puan) tarafından

Benim kayınvalidemin falanda hep oğlu olmuş kıza hasret..ama gerçekten çok kırıcı oluyor öyle beklemeleri.2 hamileliğimde de değişir belki dedi hep. ilki oğlan oldu, dogdu vefat etti.2.oglan sağlıklı çok şükür.simdi bı kardeşi olacak inşallah sağlıkla gelsin o da erkek.allah biliyor hiç bir düşüncem olmadı niye kız olmadı diye.allahin verdiği senin için kötü olur mu!? Rabbim ne verdiyse elhamdulillah hayırlı evlat olsunlar..ablamın kayınvalideleri de hep erkek istiyorlar onunda iki kızı oldu.birazda ters oluyor bence 🙄😀

(369 puan) tarafından

Bu iş istemekle olan bir şey değil ki Allah vermiş çok şükür sağlıklı olsun diyebilmeli insan canım

(3,422 puan) tarafından

Evet kesinlikle 

0 oy
(1,953 puan) tarafından

Tam tersini biz yaşadık ben kurt eşim Türk ilk çocuğum 6 yıl aradan sonra mucize oldu benim ailem kızımı başına taç ettiler kaynanam tarafı kız diye uzulduler 

Lütfen bunu kurt Türk diye ayırt etmeyin

(369 puan) tarafından

Eşimin ailesi bu konuda aşırı tutucu ve kıza hiç değer vermeyen kişiler malesef 

0 oy
(573 puan) tarafından

Ben böyle seylere çok sabırsızım hemen konusmam lazım derdin ne diye konusurum yani 

(369 puan) tarafından

Benim eşim kapalı kutu gibi hemen konuşmaya kalksam sana öyle gelmiş falan der saçmalıyosun der o yüzden kendimi geri çektim kendi anlasın hatasını

(573 puan) tarafından

Kapalı kutuysa nasıl anlyack anlasa da anlamaz yani 🤷 bazı seyleri apaçık konuşmak gerekiyo benşmkimde ailesi söz konusu olduğunda öyleydi. Muhtemelen ailesi erkek çocuk düşkünü olduğu için onlar o haberi verince sevinmeyecekler gözlerine giremeyecem diye endişeye düştüyse yumurtası gelmiş tavuk gibidir şimdi 

0 oy
(75 puan) tarafından

Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır 

Eşin için. 

0 oy
(121 puan) tarafından

Böylelerini tüp bebek merkezlerine sabah götürüp akşam cikaracan bakım yine kız erkek diye biliyormu Rabbim çok şükür sağlıklı versin diyeceği yerde dengesizlik yapıyor. Yıllarca hastaneye her gittiğimde ağlayarak çıkıyordum. Bu türleri görünce bende çok üzülüyorum Allah akıl fikir versin sizede sabır 

0 oy
(1,001 puan) tarafından

Ayy canım hiç sorma bende ikinci kızıma hamileyim 36+1 arkadaşıma ikinciside kız bir kızım daha oluyor dedim. Bana ettiği lafa bak özülme diyor dedim pardon niye özüleyim. Çok şükür Rabbim bizi layık görmüş vermiş bide cinsiyet mi beğenmicez. 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 383 göst.
+2 oy
10 cevap 338 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Miniminnak (3,816 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 593 göst.
1 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Svd (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 885 göst.

Kategoriler