0 oy
753 göst.
Diğer kategorisinde (893 puan) tarafından

Kızlar yengem 17 haftalık hamile dün hastaneye gittiği kadın doğuma kadın doğum bebeğin eşi aşağıda olduğunu söyledi ve çok riskli olduğunu söyledi hem yengem için hem de bebek için yani bir şey olur mu sizce hani eğer böyle küçük bir kanama olursa hem senin hayatın tehlikede hem de bebeğin hayatı tehlikede demiş yani bebeğin eşi aşağıda olup doğuran var mı sağlıklı bir şekilde

10 Cevaplar

+1 oy
(726 puan) tarafından

Nesi riskliymiş mesela?? Başka doktora da gözüksün bu 1 

İkincisi normal doğum yapamaz sezaryen olur. Aşağıda ama çıkış yerini tamamen kapatmış mı ön duvarda mı arka duvarda mı vs..

Üçüncüsü de daha çokk küçük o yukarıya çıkar merak etmesin... Benimmde öyleydi o haftalarda acile girmiştim orda dediler bebeğin eşi aşağıda diye. Ben perinatoloji de takipteydim perniat doktorum sen onları dinleme beni dinle dedi kafanı onlara takma dedi. Çıkar o geri dedi ve çıktı yani bende normal doğum yaptım. Eger o kadar riskliyse perinatoloji de takipte olması lazım ama herşeyi tek bir doktora danışıp kafayı takmak doğru değil.

(893 puan) tarafından

O da sezaryan istiyor ama doktor demiş riskli seninde bebeginde büyük bir riski var  eger bir kanamannolursa direk dogum acile gel diye yoksa bebegin eşi patlar 

(726 puan) tarafından

Böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Kanama vs olduğunda hastaneye Helin diyolar tabiki gitmesi lazım düşük riskine karşı. Dğzenli progestan falan verirler o zamanda yani bir doktpra bakmasın iş yapmasın ağır bişey yapmasın dinlensin Allah'ın izniyle hiç bir şey olmaz. Sezryeni isteğe bağlı yapmıyorlar artık anne ve bebeğin hayati tehlikesi yoksa norml dopul yapılıyor ama dopuma kadar eş aşağıda olursa sezaryen olur 

(893 puan) tarafından

Canım zaten bir ara posta açmıştım makat ameliyatı olmuş ondan sonra göğsünde kitle vardı onun için tedavi oldu işte o yengem de diyor ki hiç olmazsa sezeryan olurum zaten 6 çocuğum kordonlarını falan da bağlarım bakalım doktor demiş işte tehlikem var o da bu hafta içinde tekrar başka bir doktora gidecek

-Reklam-
0 oy
(629 puan) tarafından

Canım benim de en son hamileliğimde 13 haftalıkken gittiğimde doktor bana dedi ki hani bebeğin eşi aşağıda dinlen bari yapma geçer inşallah dedi ben de eve geldiğim gibi dinlendim yani ağır iş yapmadım  ilişkiye girmedik 18 haftada gittiğimde doktor yukarı çıkmış dedi hani çıkmasa da sadece sezeryan olursun sağlıklı doğum yaptım ve suan oglum yanimda bugün dgum günü bence bir hayatı bir riski yok yani başka bir doktora da görünsün 

(893 puan) tarafından

Aynen canım zaten bu hafta başka bir doktora gözükecek ben de zaten dedim o kadar sorun etme kendine bebeğin eşi aşağıda olabilir başka bir doktora git bakalım o da gidecek doktora doktor ne diyecek

0 oy
(7,165 puan) tarafından

Evet bi arkadaşım var hamileliğinde 3-4 kanamaa yaşadı hep ilaç kullandı doğumunu yaptı 

(893 puan) tarafından

Ya bu arada bir de yengem takıntılı biri böyle aklıma bir şey takıldı mı artık onu sürekli sürekli sürekli sürekli dillendiriyor ve kafasına çok çok takıyor zaten konuştum bugün kafana takma başka bir doktora git yani bir doktor ne diyebilir ki

(7,165 puan) tarafından

Gebelikte insan daha çok düşünüyor bu tür şeyleri ama tabi dikkat etmesi lazım

(893 puan) tarafından

Öyle canım ama sanki heran o sey olucak gibi davranıyor 

0 oy
(2,703 puan) tarafından

Bazı doktorlar çok abartıyor. Benim de bebeğimin eşi asagidaydi. Evet riskli ama 28.haftaya kadar yukarı çıkıyor. Ağır iş yapmamasi gerek. Fazla yurumucek ağır kaldirmicak, ilişki yasak bunlara dikkat ederse bişey olmaz inşallah. 24.haftada kanamam başladı benim de. 30.haftaya kadar devam etti duphaston diye ilaca basladim kanama durdu. Eğer yukarı çıkmazsa da sezeryanla doğum olur

(2,703 puan) tarafından

Benim 28.haftada çıktı mesela. Normal doğum yaptım şuan 3 aylık çok şükür 

(893 puan) tarafından

İnşallah bir şey olmaz canım ama bakalım doktora gidecek başka bir doktor bakalım ne diyecek yani doktor demiş ki çok riskli hem senin için hem bebeğin bebeğin için yani eşi patlar diye ve benim eşi patlarmış bilmiyorum vallahi ben kendim doktorum sabit olduğu için sürekli bir doktora gidiyordum o bu üç dört defa gidiyor ayrı ayrı doktora gidiyor bilmiyorum

0 oy
(276 puan) tarafından

Benim ilki plesanta previaydı aşapıdaydı swzeryan oldum Allah'a şükür kanamam olmadı ama ameliyata perintolog ve kadın doğum uzmanı beraber giriyor ameliyat öncesi yapışıklık yada kanama sıkıntısı mevcutsa kan takviyesi hazır olan bi hastanede dopum yaptırıyorlar 

İkincisinde de aşapıdaydı ama sonradan yukseı çıktı onda28. Haftaya kadar çıkma ihtimali var 

(893 puan) tarafından

İnşallah canım yukarı çıkar çok kendine takıntı yapıyorlar efendim aşağıda bir şey olacak bebeğime bana bir şey olacak yine de 5 tane çocuğum var ya dedim Bir şey olmaz o kadar insan yaşıyorken evet herkes iyi hamilelik geçiremiyor biliyor herkes iyi doğum yapamayabiliyor bu riskli de olabiliyor her doğum yapan her sezeryan olan zaten riskli oluyor normal doğum için de öyle ama işte gelde.  anlat anlat

(276 puan) tarafından

İlk zamanlar ameliyat zamanı bende sıkıntılıydım doktırlar bide en kötüsünü söyleyince herşeyin ister istemez kafaya takıyır insan 

Ama moralini ne kadar yüksek tutarsa onun için o kadar iyi 

Çok yormasın ağır kaldırmasın bi gün komple ev temiz licem diye upraşmasın oda oda yapsın bol bol yatsın ve günde yarım saat ayaklarını havaya dikerek 

Yani atıyorum bacağını koltuğa atsın  kendi yere atdın öyşe

0 oy
(1,229 puan) tarafından

Benim 17 haftalık iken yoğun bir kanamam oldu doktor bebeğin eşinin asagida olduğunu söyledi aynı söylediğiniz gibi zamanla düzeliyor zaten benim düzeldi

(893 puan) tarafından

Ğ hayırlısı canım inşallah düzelir hastaneye gidecek bakalım inşallah sağlıklı dünyaya getir. Bebişi

0 oy
(6,249 puan) tarafından

Eltimin 3 çocuğunda da eşik asagidaymis. İlişki yasaktı ve çok ağır isler yasaktı. Onun dışında şükür sorunsuz doğurdu. Ama ilişki kesin yasak demiş, kanama oluşturur diye

(893 puan) tarafından

İnşallah sağlıkla kucağıma alır söylerim amaderim doktora giderken konuş işte ilişki yasak mı değil mi diye yine bir sorsun

(6,249 puan) tarafından

Her türlü sorun canım kesinlikle sorsun. Direkt kanama sebebi 

(893 puan) tarafından

Evet canım söyliyicem 

0 oy
(6,899 puan) tarafından

Bu haftalarda yukarı çıkma ihtimali var diye biliyorum ben. Dr neden korkutmuş bu kadar. 

(893 puan) tarafından

Vallahi canım bir şey söyleyeyim mi artık insan doktorları bile güvenemiyor benim büyük kızım da doktorun bana bir böbrek genişlemesi var işte doğumdan sonra bebeği yatırabiliriz dediler Küçük kızım da daha idrar torbası küçük dediler yani bilmiyorum. Her doktor başka bir şey diyor o yüzden ben dedim bak benim kızımın bir böbreği genişlediği biri mesanesi dar dedi yani çok kafana takma yani Allah istemediği sürece bebeğine hiçbir şey de olmaz dedim

0 oy
tarafından

Benimkide öyleydi de ve bebeğim son ayda dönmüştü normal doğum yaptım riski yok öyle olsa da sezeryanla doğum yapılır 

(893 puan) tarafından

Canım baska doktara gitti öyle nirsey yok dedi 

0 oy
(2,593 puan) tarafından

Yukari çıkmayıp tam  tersi ilerleyen nadir kişilerdenim çok sordum araştırdım herkes düzelir merak etme dedi ama olmadı benim bence düzelir ve çok erken riskli demesi için hafta ilerledikce duzelmezse riskli demesi gerekiyor 17 ,de denmişti bana ben hiç umursamamistim basit birşey gibi gwlmisti  Allah kimseye yaşatmasın  

(893 puan) tarafından

Bir hafta gecmrden özel hastaneye gitti doktor öyle nirsey yok dedi bzde hangisine inanacagımıza bilemiyoruz 

(2,593 puan) tarafından

Diğeri ultrasonu iyi değilse şöyle birsey var bunun farklı farklı olanı var hafif eşi aşağıda olanda var ileri düzeyde yapışıklık olanda daha önce sezaryan olmadysa korkmasın o bile etkilemiyor çok değilse ama ileri seviye riksli olsa diğer doktor görürdü kesinlikle ben kaç doktora gittim devlette normal doktor bakmıyor bile buna çok riskli ileri seeviyede olması benm akreatadi 34 haftada doğum yapmak zorunda kaldım bebek için erken doğum riski oluyor sadece anne için daha zor 

(893 puan) tarafından

Özele gitmiş Ama özel demiş hiç böyle bir şey yok bebeğinin eşi aşağıda değil gayet bebeğin sağlıklı sen de sağlıklısın ama devlet hastanesine gittiğinde doktor demiş ki bebeğin eşi aşağıda sende risklisin bebekte risk de dikkat et çok hafif bir kanaman olursa bile direkt gel ölebilirsin

(2,593 puan) tarafından

Saçmalams doktor o kdr birşey olsa özeln ultrosonh daha iyi götürdü ölünse ben ölurdum  son seviyede oldum ben ameliyat Cok zor tabi doktor demiş bence bosuan takmasın risk olsa digeride gorrdu sornusmu o doktora

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 483 göst.
26 Kasım 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 381 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Tulinkaya63 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 231 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Mavis2 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 631 göst.
28 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oblomov (14 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,797 soru

24,702,120 cevap

368,980 kullanıcı

...