0 oy
222 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,288 puan) tarafından

6 yaşında 1 sınıfa giden kızıma okulun rehberlik öğretmeni tavsiyesi ile psikiyatriye gittim ve bana çocuğun dhb'de olabileceğini söyledi. Ve bana puan verdi bu formu incelediğimde çocuğum dhb'li davranışları var genel olarak yarın form ile birlikte tekrar gideceğim ne yapacağımı bilmiyorum çok üzgünüm çünkü derslerine odaklanamadığını ve devamlı ders sırasında çişim geldi tuvaletim var elim kirli diyerek asla yerinde durmuyormuş öğretmen o şekilde söyledi biraz araştırdım ilaç tedavisi varmış sizce ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun gerçekten çok arafta kaldim

6 Cevaplar

0 oy
önce (3,676 puan) tarafından

Çok insan var ilaçla okul hayatını devam ettiren. Tedavisi olmayan bir hastalık gibi neden evham yapıyorsunuz

önce (3,288 puan) tarafından

Neden mi bı anne olarak kolay değil. Ki tedavisi yok yazıyor. Sadece ilgi duyduğu şeylere yonkendirmek gerekiyormuş. Ve ilaç kullanmadan duzelmenin de zor olduğu söyleniyor. 

Anlıyorum ama öyle yaşayan çok insan var. Tedavisi yok ama ilaçlarını attığı sürece sorun yaşamaz

önce (5,341 puan) tarafından

İlaç kullan canım sen de . İlaç kullanmak kötü bir şey değil ki. Burda bile vardır dehb li bir sürü insan. Arkadaşın da dediği gibi dünyanın sonu gelmiş gibi davranmayın.

Benim kızım 1 aylıkken böbrekleriyle ilgili bir tanı aldı. 3 senedir ilaç kullanıyor. Ve büyük ihtimalle ölene kadar da kullanmak zorunda. Ama çok şükür ki yaşıyor, gayet sağlikli. Dünyada ne kadar kötü hastalıklar var, bazen halimize şükretmek lazım

önce (5,341 puan) tarafından

Benim yeğenim de FMF hastası . Ölene kadar ilaç kullanmak zorunda . Tedavisi yok sadece ilerlemesini ve ataklarını durduruyor. 13 yaşında şimdi 3 yaşından beri kullanıyor. Allah dermansız dert vermesin.

-Reklam-
0 oy
önce (217 puan) tarafından

Endişe etmenizi anlıyorum ama merak etmeyin içiniz rahat olsun doktorlar la bir arada giderek düzeltilebilir . 

0 oy
önce (7,256 puan) tarafından

bu yaşta farkedilmesi ve yönlendirilmesi çok önemli. bende de dehb var gibi 35 yaşındayım😂 okudum mühendis de oldum çok şükür 

0 oy
önce (16,801 puan) tarafından

Malesef ki on çocuktan biri ya otizm yada dhb nedir neyden kaynaklanıyor zamanla da artıyor anlam veremiyorum üzerinde durun siz Allah şifa versin 

0 oy
önce (2,259 puan) tarafından

Bu bir hastalık değil.

Başka bir posta da yazmıştım, onu kopyalayıp yapıştırdım.

Ben dehb tanısı konmuş bir çocuğum. Aynı zamanda asosyal ve kekemeydim. Boyum falan da çok kısaydı, aşırı aşırı aşırı zorbalanan o çocuktum.

Eğer siz de hiperaktif değilseniz onu kolay kolay anlayamazsınız, anlar gibi olduğunuzda da ya yanlış anlarsınız ya da anladığınızı sanarsınız.

Çok basit bir denklemi var aslında, her dehb’li bir değil. Kimisi ziyadesiyle hareketli, kimisinin aklı beyni durmaz.

Bazen de dikkati acayip hızlı dağılanları çıkıyor, o biraz daha nadir.

Mesele kabiliyet meselesi. Bir şeyi iyi yapması, o şeyde hep iyi olacağı anlamına gelmez. Mutlu olması önemli. Yılda bir defa da yapsa mutlu yapar.

Beynimizde bir kaos var, aşırı düzensiz ve aynı anda her şeyi yapma isteği, enerjisiyle çatışıyoruz.

Hiç kolay değil. Dağınık bir zihin. Aynı anda iki işi yapamayız. Her şey uç noktada. Sevinç de öyle, öfke de. Frenleme mekanizması normal insanlara göre çalışmıyor. 

İlk düşünce, his, duygu neyse onu söyler, ifade eder. İçi dışı bir oluyor. İnsanların içten pazarlığını anlayamaz çünkü kendisi bunu beceremez.

Anlama kabiliyeti çok yüksek ama anladığı şeyi uygulayabilme becerisi inanılmaz düşük. Başlar ama asssslaaa bitiremez. Biri bitmeden diğerine başlar. Çok hızlı sıkılır, kimse ona yetişemediği için de yalnızdır aslında. O yüzden onu anlayamazsınız diyorum.

Anlamak zorunda da değilsiniz, yalnız olmadığını ve onu “her haliyle” sevdiğinizi hissettirdikçe durulacaktır. Çünkü kaos üstüne kaos yaşıyor kafası.

Bir yer dinginse oraya devamlı gider. Örneğin yüzerken kafası rahatlıyorsa hep yüzer. Çizgifilmse çizgifilm. Futbolsa futbol.

Ben dini ilimlere kafa yorduğum her an sakinliyordum, senelerimi verdim.

Aşırı odaklanma yüzünden de her bilgiye diğerlerinden daha hızlı ulaşabilme ve anlayabilme yeteneği geliştirdim. Sakinlediği yeri bulana kadar çok uğraştırır, alın karşınıza konuşun.

Evladım deyin, sen hakikaten çok kabiliyetli bir çocuksun. Yeteneklerin var. Biz senin yanındayız, istediğin gibi yaşayabilirsin deyin. Onun kaosunu beklentilerinizle daha çok beslemeyin. Anne baba dingin olursa çocuk en çok orada rahat eder.

Liste yapmayı öğretin, günlük yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmaların listesini çıkarsın. Benim aklımı susturan ve düze çıkaran şey bu olmuştu. Her adımımı liste yapıyordum.

0 oy
önce (2,443 puan) tarafından

Benim oğlum da da var ilac kullanıyoruz ve gercekten cok faydasını görüyoruz sabah 7 8 saat etkili ilaç ilacın etkisi gecene kadar ödevleri bitmiş oluyo kitap okumak istemiyo ilacın etkisi gectiğinde okuldan gelir gelmez hemen ödeve oturup ödevi yapıyo ilacı etkisi gecmeden ilac tan korkmayın bende cok korkuyodum ama doktorumuz öyle güzel anlattı ki konustu ki ikna olduk iyi kide baslamısız

önce (3,288 puan) tarafından

Ya teşekkür ederim. Bakalım bugün tekrar gideceğiz bugün belli olcak . Doktor ne dicek nekoycak

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 543 göst.
21 Eylül 2025 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (7,256 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 82 göst.
18 Eylül 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Feridem (76 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 94 göst.

Kategoriler

1,483,903 soru

24,269,288 cevap

342,006 kullanıcı

...