0 oy
215 göst.
önce Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından

Merhabalar bu yakınımın alkol kullandığını öğrendim bu beni çok üzdü. Buna engel olabilir miyim çevrenizde bırakan var mı varsa nasıl bıraktılar bilgi verirseniz sevinirim 

6 Cevaplar

0 oy
önce (32,439 puan) tarafından

Yakınlık derecen ne kadar mesela ne kadar yakının bu kişi engel olmak istemen güzel ama senin birinci derece yakının değilse üstünde durma konunun kötü olan sen olursun sonra 

önce (3 puan) tarafından

Abim maalesef 

-Reklam-
0 oy
önce (7,292 puan) tarafından

kişinin kendisi istemeli, kendi istemedikten sonra çok zor. 

benim dayım alkolikti öyle arada bir içme değil baya günlük 1 şişe rakı, votka içerdi ve bu yüzden eşiyle çok sıkıntılar yaşıyordu maalesef şiddet de vardı. en son ayrıldılar, bir müddet daha devam etti tek başına süründü. sonra bıraktı ama akciğer kanseri olmuştu. sigarayı bi türlü bırakamadı. 

önce (3 puan) tarafından

İnşallah iş işten geçmeden vazgecer

önce (7,292 puan) tarafından

aslında keyfi içiyorsa bırakması daha kolay ama başa çıkamadığı bir derdi varsa aklı sürekli ondaysa onu unutmak için içiyordur. içmeyi bırakması için de o sorunu bulup çözmek gerekir. bu sayede içmek için bir sebebi kalmaz

0 oy
önce (3,625 puan) tarafından

Valla cnm.engel olamazsın konuşursun bı sure snra seni duymazdan gelir eşim kullaniyor son xmanalrda artık günlük hayatımıza çok yansıtır oldu konusuyorm kavga etmeye kadar gidiyor tamm söz tamma uzatma der ertesi gün aynı o yüzden konuşmayla da olmuyor temiz bir dayak yiyecek ağzı burnu dağılacak ki yeme içmeden kesilsin aklı başına gelsin

önce (3 puan) tarafından

Allah yardımcımız olsun inşallah 

önce (3,625 puan) tarafından

Amin cnm size zararı dokunmuyorsa sakin sakin içip kalkiyorsa kendi savunmasi ben size ne yaptım olur alisiyorsun bı zman snra

0 oy
önce (121 puan) tarafından

Ne kadar bağımlı acaba içince delirip saçmalıyor mu gördümde abim demişsiniz 

Benim eşim de içer ilk başlarda kötüydü ama içtiğini bilmiyordum çok sonradan öğrendim yine içer ama etrafa bana cocuklarima bir zarari yok hatta eglenerek içer maalesef buna şükrediyorum şükür yinede bilincin de mesela borclarimiz var borçlarımız olduğu için kudurup ta ordan burdan borç yapıpta içmez örneğin geçen hafta bir arkadaşı Rakı hediye etmiş di geçen akşam o rakı icerken ben de çayımı içtim öyle dizi izledik sessiz sakin ama hep duamdir inşallah bu illetti bırakır yine de kararina saygı gösteriyorum allah hidayet versin 

önce (3 puan) tarafından

Amin inşallah cümlemizin ben görmedim evliyim ben annem söyledi bugün çok üzüldüm başına kötü şeyler de geliyo sürekli sonuçta haram bişey sonuçta başına gelenleri ben buna bağlıyorum 

Bende bağlıyorum ama baktım kocam sessiz sedasız içiyor kimseye de karışmıyor bana da bir zarari yok öyle bakmadim artık sonuçta imtihanlar dunyasindayiz illa ki başımıza musibetker gelecek bak biz 2 yıldır adam akıllı oh be diyemedik borçlarımız oldu şerefsizin biri şifreyi kartı çalıp borçlandırdi eşime çok kez soykedim gel namaza duralım evde bereket kalmadi baktım ki hep kavgaliyiz ben bunu söyledikçe eşim eve gelmez oldu artık Allah'ım sen beni affet dedim evde de icmesine müsade ettm o artık onunlw Allah'ın arasinda vardır Allah'ın bir bildiği belki de en güzel i için beni ve eşimi böyle imtihanlastirdi düşün ailemizden kimsenin haberi yok bundan bu bana yük gibiydi artık yük gibi de bakmadim rabbim affetsin eşiyle arası iyise karışmayin bırakın başına kötü şeyler de gelsin ki kendi kendine anlasn 

önce (3 puan) tarafından

Evli değil ki olan anneme oluyo 

O zaman Allah annenize yardım etsin çok kötü bagimliysa zor 

0 oy
önce (157 puan) tarafından

Sanami kaldı tek derdin bumu sen bak işine milletin işine karışmak sana düşmedi 

önce (722 puan) tarafından

Sen kendi işine bak da git tedavi ol kadın kardeşi için soruyor 

önce (3 puan) tarafından

Dedi öz abisini millet olarak gören şahıs

önce (722 puan) tarafından

Bu hatunun totosu bile bağımsız bakmayın siz buna 

önce (3 puan) tarafından

👍

0 oy
önce (1,592 puan) tarafından

Bi insan kendi istemediği sürece hiçbir şey yapamazsınız

İlgili sorular