0 oy
64 göst.
önce Diğer kategorisinde (17 puan) tarafından

38+0 Haftalık gebeyim yaklaşık iki gündür ishalim aşırı değil ama normal mi bu durum . Ozellikle yalancı sancım gelince ishal oluyorum 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (2,250 puan) tarafından

Bazı gebelerde olabiliyormuş, ben de kızı doğurmaya gittiğimde öğrendim.

Muayene olurken hemşireler sabah doğum yapan bir kadın hakkında konuşuyorlardı, 2 gündür yatıştaymış ve ishalmiş. Lavman vermişler doğumdan evvel, ona rağmen kadın doğumda yine tutamamış.

Öylece göndermişlerdi kadını, tahlil falan yapmadılar galiba çünkü akşam olmadan çıktı kadın. Yan odamdaydı.

Siz yine de gidip bir baktırın bence, doğumda da başınıza dert olmasın. 

-Reklam-
0 oy
önce (2,192 puan) tarafından

Öteki taraftan da sormuşsun buraya da cevap yazayım belki görmezsin ishal gebelikte sıkıntı mutlaka gidip tahlil vermen gerekiyor belki normal bir ishaldir sıkıntı olmaz ama mikropluysa eğer dizanteri gibi çok büyük sıkıntı yaşarsın o yüzden mutlaka gözük doktora büyük abdest tahlili ver

önce (17 puan) tarafından

Dün acilde ishalim deyince şiddeti normalse sorun teşkil etmez dedi tahlil vs istemediler 

0 oy
önce (6,889 puan) tarafından

Kız bir doğur da rahatlayalım :))

Başka doğum belirtisi yoksa normaldir. Sıvı al bol bol. Su, ayran, maden suyu iç. Doğum için erken daha.

Teşekkür ederim şükür yok geçti muz yedim. Ebemle konuştum doğuma yakın ishal ya da kabızlık olabiliyor diyor

Ben de ishal olmuştum ama uzun sürmedi geçti. Bir hafta sonra suyum geldi 39+6'da

Doğum süreciniz nasıldı peki. 

Sıralamam çok iyiydi bence. Usul usul işaret vere vere ben geliyorum dedi kuzum. Önce nişan geldi. Psikolojik olarak doğum yakın diye hazırlandık. 36 saat sonra suyum geldi. Sabaha karşı 5'te geldi suyum. 07:30 gibi de sancım gelmeye başladı. 16:50'de kuzum kucağımdaydı. Sıralı, sağlıklı bir doğum oldu çok şükür. Ama ben gebeliğin başından itibaren çok rahattım. Aman kedi de doğuruyor hallederiz derdim hep 😄

Tek hesaba katmadığım şey bebeğin kilosuydu. Doktor 4 kiloyu geçecek gibi sezaryen düşünmez misin dedi, cahil cesaretiyle yok ben sınırımı görmek istiyorum dedim 😄 O kadar kiloyu itmek hiç kolay değilmiş. Şişman doğacağını biliyordum, buna fiziksel olarak hazırdım hep pilates yaptım sürekli hareket halinde geçirdim gebeliği. Ama nefes egzersizi yapmamışım mesela hiç. İtemedim bebeği nefesim kesildi defalarca. Epidural aldım. Ebe karnıma bastırdı öyle doğurdum. Benim eksiğimdi ama bu. 

Maşallah sizlere sağlıklı bir ömür dilerim ☺️

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 78 göst.
15 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Elif...... (31 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 148 göst.
21 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Bencee (569 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 143 göst.
30 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Amour (1,572 puan) tarafından soruldu