0 oy
694 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (173 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kızlar boşanma aşamasındayım ikizlerim var 2,5 yasindalar ben çok yoruldum gerçekten çocukların babası hem bana hem aileme karşı çok terbiyesiz en son darp olayı oldu bende bitirdim 8 aydır ailemle yaşıyorum 2-3 gün sonra da mahkemem var ailesi kaç defa geldi gitti çok pişman olduğunu geri donmemi istediğini ne istersem yapacağını söylüyorlar ben inanmıyorum ama boşanma da gerçekleşirse çocuklarımı alicaklar ben hafta da 1 defa gorucem nasıl dayanicak bilmiyorum ailem çocukları kabul etmiyor benimde tek başıma bir imkanım yok tikandim kaldım karar vermem gerekiyor şöyle de düşünüyorum bosansam çalışıp kendime bi düzen kursam en az 5 yılımı alır sonra belki doldururlar çocuklarım beni istemez nasıl olucak ne yapsam bilmiyorum acaba gerçekten düzelmişmidir terapi alalım beraber falan diyor 

Bu arada çocuklar da babasını çok seviyor ona da çok bağlılar ama anne gibi kimse olamaz

25 Cevaplar

+3 oy
önce (44 puan) tarafından

Çocuklarımdan ayrı kalacağım kesinse o acıya katlanacagıma kocama katlanırım. Çocuk için katlanıyorım kelimesinden nefret ederdim ama çocuğum olduktan sonra öyle düşünemiyorum.

-Reklam-
+2 oy
önce (206 puan) tarafından

Ailesinin gelip gitmesi önemli değil ki adam sana karşı ne söylüyor direk boşan demiyorum ama ailen nasıl çocukları istemez ki . 2.5 yaşındalar sana ihtiyaçları var bence bırakmak büyük hata olur. Allah yardımcın olsun evli kalmak istemiyorsan boşan ama ailene de rest çek ya çocuklarımla ya hiç diye gerekirse devlete sığın ama en son düşüneceğin şey çocuklarından vazgeçmek. 

önce (173 puan) tarafından

Vazgeçmek istemiyorum ben onlarsiz hiç bir hayat düşünmedim onlar hep benim önceliğim oldu şuan evet bunaldım hatta bi ara vericem bile dedim ama ben veremem kim çocuğundan vazgeçer ki 

+2 oy
önce (5,322 puan) tarafından

Sanmıyorum eşinin değişeceğini. 8 aydır bir kere bile gelip sana kendini ifade etmemiş , değiştiğini göstermemiş . Koskoca 8 ayda gidip tedavi olmamış. Sen dönersen eşinin düşüneceği şeyi söyleyeyim kendi gitti kendi ayaklarıyla geri döndü . Ailesi de arkasında değil demekki artık istediğimi yapabilirim diyip seni daha çok yıpratacak. Belki ilk zamanlar olmayacak bu ama zamanla buraya evrilecek. Ve çok gururlu demişsin . Bunun gururla alakası yok bu takıntılılık . Senin çekip gitmeni takıntı haline getirecek zaten şiddette uygulamış bu artarak devam edecek. Başka bir çözüm bulman lazım çocuklarından vazgeçmiyeceğin başka bir yol bulman lazım. Mesela ben Antalya da yaşıyorum belediyenin tüm gün kreşi var çocuk başına 4500tl . Ve kaliteli bir kreş öyle baştan savma değil. Araştır sor belediyelere git öyle bir şey varsa çocuklarını oraya gönderir sen de bir işe girersin. 

Sordum maalesef öyle bir kreş bulamadım bende dediğin gibi değişeceğini düşünmüyorum ama çocuklarımdan ayrı da yapamam ayrıca kendim gitmem o kendisi gelip özür dileyecek önce tedavi olacak bende bu süreçte davamı surdurucem tedavi bittikten sonra duzeldigine inanırsan davadan vazgeçerim 

+1 oy
önce (3,170 puan) tarafından

8 ay çok uzun bir süre belki bu sürede birazcık olsa akillanmalisin darp oldu diyorsun ama çocuklar için bir kere daha denemeye değer bence onlardan ayrı kalmak çok daha zor bence 😥

Asla ayrı kalmak istemiyorum onlar benim herşeyim ben tek başıma baktım büyüttüm çok da zorlandım yaşımın küçüklüğünden dolayı ama defalarca babamlara gelip gittim adam istiyor biliyorum ama aşırı gururlu kaç aydır burdayız bir kere bile çocuklara bi bez almamış sırf ailenin yanındayım diye bilmiyorum napicam

+1 oy
önce (1,486 puan) tarafından

ya ailen nasi bir aile anlamadim z cocuklar baskasindan cikmadi senden cikti. cocuklarini kabul etmeme gibi bir durum nasil oluyor gercekten boyle bir aile nekadar cani ve cahilce dusunen bir kafa. bilere herseyden once ailen seni kabul etmeyebilir ama torunlarina sahip cikmasi gerekirken.  esine zaten donme. ailende heralde cenazenin cikmasini bekliyor senin. ya esine gt ya kendin gel diyerek nekadat berbat bir ailen var gercekten uzuldum kusurabakma agir konussamda dogru. o geri kafali annen yada gerikafali baban umarim aklini basina alir . almazlarsa irdada kalma tek basina gt kadin siginma evine bi sure sonra is mis bul mumkunse ailenle gorusme. cocuklarini da ileride buyuduklerinde alirsin. ailenle yasama zaten okadar gerikafali birileri seni zaten rahat barindirtmaz evde dort duvar arasinda yasatirlar. cok uzuldum

Aynen öyle benle annem vermeme taraftariyiz ya maalesef diğerleri öyle değil kaç gecedir uyuyamıyorum ağlıyorum dayanamam ben onlara nasıl olucak bilemiyorum iki arada bi derede kaldım geri donsem düzelmişmidir burda kalsam çocuklarıma kim bakicak nasıl büyücek deliricem en sonunda 

+1 oy
önce (184 puan) tarafından

Çocuklar cok küçük kıyamam

Evet çok küçükler bende dayanamam

önce (184 puan) tarafından

Bişey diyemem eabbım korusun başıma gelir korkarim bâzen eşimle kavgae ediyoruz da ne kimsem yok çok yalnızım o an 

Allah kimseyi bu duruma düşürmesin 

+1 oy
önce (94 puan) tarafından

Çocuklari asla bırakma ☹️ çok küçükler sana ihtiyaçları var af edilir bı şeyse onları annesiz bırakma 

Her ailede tartışma gürültü kavga olur affedilir ama önemli olan bir daha yapmaması pişman olması aşırı gururlu ölse gelip yine bizi almak istemez yani bence 

önce (94 puan) tarafından

Bilemiyurm ama ne karar verirsen ver çocukların yanında olsun

Aynen öyle lütfen bana dua edin

+1 oy
önce (890 puan) tarafından

Anlattıklarını bende yaşadım babam yogunbakimdaydi ve erkek kardeşim tek vardı oda abla evine git derdi helcbende mahkemeye kadar bekledim hakime istemiyorum bitsin artık dedim ama davacı adı olarak onun adını yazdığım için eşimi seviyorum bosanmiyorum dedi benimki boşanma olmadı sende eğer bı sans daha vermek istiyorsam mahkemeyi bekle bence iyice ciddi olduğunu görsün olmadı çocukların daha küçük onlar için bi sans daha ver derim rabbim iyi etsin inşallah 

Ben evime döndüm bı oğlum daha oldu evet eşim daha iyi eskiye göre ama babam yok ve içimde sevgi yok

İns anlatabilim

Rabbim kötüye düşürmesin eş önemli olan ailesi iyi olsa ne olacak yanındaki önemli olan Allah gönlüne göre olanı hayırla nasip etsin canım 🤲

Eğer duzelecege inanmiyorsan yada hala aynı olduğunu düşünüyorsan geri dönme huzursuz evde buyuyecegine tek büyüsün çocuklar emin ol giden senden gidiyor yarın o çocuklar buyudumu cekmeseydin diyor benim büyük oğlum 17 olacak banami sordun diyo bazen sinir oluyorum yani önce sen onemlisin sen iyi olmazsan onların sana ihtiyacı var

Evet öyle valla evlat da nankör ama biz onlara bakmakla sorumluyuz ben olmasam nasıl buyuyecekler

Asla bırakma onları onların ne suçu var senle eşin anlaşarak yaptınız onları asla çocuklara belli etmeyin bence benim mal kocam gibi herşeyi çocuğuna yukluyo biraz büyüdüler mi anlayacaklar ama iş işten geçiyor işte 

Yok onlara belli etmemeye çalışıyoruz ama illaki hissediyolar 

+1 oy
önce (1,884 puan) tarafından

Ben yorum yapmam herkes yaşadığını bılır canm Rabbım yuvana huzur versın dua ile

Amin teşekkürler 

+1 oy
önce (3,312 puan) tarafından

8 aydır iki çocukla ailenin yanındasın 8 aydır bakıyorlar bundan sonrasında niye istemiyorlar. Tamamen ayrılırsan işe girersin çocuklar 3 yaşına gelince yarım gün okula giderler yarım gün annen bakar ailene de destek olmuş olursun. Annene babana siz benden vazgeçebilir misiniz 8 aydır yanınızdayım benden nasıl çocuklarımı bırakmamı istiyorsunuz desene. Ki babaları da 8 aydır 1 kere bile bez almamış diyorsun düzelmiş midir sence bu adam. Düzelmek isteyen biraz çaba gösterir canım kendini kanıtlamaya çalışır. Geri dönüpte tekrar aynı şeyleri yaşama. Ailesinin gelip gitmesi önemli değil aileler gelir gider adamın ruhu duymaz. Adam ne yaptı bu süreçte sen ona bak. 

Adam çocuklarıyla çok ilgili Allah var hakkını yiyemem görüş günlerinde alır gezdirir hatta çocuklar ona gidince bana zor geliyolar ama tekrar aynı evde yaşamak çok zor çocuklar benle kalsa bu sefer ailem istemiyor az kaldı bende deliricem

Ailen. 8 aydır nasıl kabul etti o zaman bundan sonra da etsin günah ya 

Davayı bekliyorduk işte zaman az kalınca böyle olması gerektiğini söylediler of Allah'ım off 

O zaman hiç bırakma cocuklarını ne diyeyim

+1 oy
önce (5,743 puan) tarafından

Biz ne desek boş yaşayan sensin . Koca evimi baba evimi sen karar vercen . Zor bir karar tabi 

Anne babası gelip gitmiş ama eşin kaç kere geldi özür diledi peki 

O gelmiyor uzaklastirmasi vardı ondan sonra da ben konuşmadım görüşmedim sürekli gel geri dön falan diyordu öyle işte 

+1 oy
önce (24,010 puan) tarafından

Bence aileni zorla. 2 çocuktan ne olacak Allah aşkına. Babaları nafaka verir evde bir yere sığışırsınız. Biraz dişini göster ailene. Sizi ele güne rezil ederim beni çocuklarımdan ayirirsaniz diye tehdit et. Böyleleri elin lafından korkarlar çoğunlukla. Hiçbir şekilde olmuyorsa da eşime geri döner evde onun için yok gibi davranırım. Kendi ne b.k yerde yesin. Çocuklarım az daha büyüdüğü zaman çalışmaya başlar hem bı yandan düzen kurmak için ortam hazırlar ilk fırsatta tekmeyi basardim. 

Çocuklarımdan ayrılmak haftada 1 görmek benim için son seçenek . Allah kimseye vermesin. Çok zor bişey 

Bence de ayrılma birkaç yıl dişini sık. Ama şiddetin boyutu nasıl o da önemli. Psikopatlik derecesinde mi şiddet uyguluyor o da önemli 

Babanlar torunlarini hiç sevmiyorlar mi

Seviyor ama sen baksan nolucak yarın illaki babalarına gidicekler diyor 

Böyle bir mantık mı var Allah aşkına. Yazıklar olsun. 

Aynen öyle isyan etmemek için zor tutuyorum kendimi 

+1 oy
önce (744 puan) tarafından

Kendimden örnek vereyim bende dövüldüm evden kovuldum bir kızım vardı o zmn baba evine gittim üstüne orda psikolojik şidet gördüm fazlasıyla abim çocuğuma *** muamelesi yaptı ailem çocuğumu vermemi istedi ben üniversite mezunuyum çocuğumu verip çalışip hayatıma bakabilirdim belki ilerde kızımıda alırdım ama ben şöyle düşündüm kızım olmadan ben napalım bu dünyadaki cenneti kızıma annesizlik yaşayıp keyfime bakamadım tükürdüğümü yaladım eşime döndüm kızım için ha kocam değiştimi asla huylu huyunu değiştirmez sadece herşeyi  ilgili bir anneysen asla bırakma çocuklarını zamanla senden soğurlar

Ben çocuklarımı bırakamam çok zor Allah yardım etsin 

+1 oy
önce (7,432 puan) tarafından

Sen vermediğin sürece onlar senin evlatlarını alamaz hiç bir mahkeme düzgün olan bir anneden şiddet eyleminde bulunan babaya çocuk vermez ama senin babanda da iş yok sana sahip çıkmıyor sadece çıkıyor gibi görünüyor insan evladını her şekilde kabul eder bizde torun evlattan tatlıdır biz böyle gördük eşinle bence bir yerde buluşup konuşun karşılıklı birbirinizden ne şikayetçi olduğunuz konuları konuşun belki düzelir düzelmezsede çocuklar büyüyene kadar sabret sonra kendi hayatına bak geri dönüncede eşinide ailen ile görüşmesi içinde zorlama sen annenle görüş yeter baban bence çok önemli değil kusura bakma buda benim fikrim sorduğun için cvp yazdım

Teşekkür ederim bende aynı fikirde tüm ama geri donsem de nasıl tekrar yapicam bilmiyorum 

önce (7,432 puan) tarafından

Sen anne olduğun için çocukların çin her şey yapılıyorsun maalesef keşke herkes doğmadan önce anne babasını seçebilse ama maalesef böyle bir şey yok durumun çok zor gerçekten eşin bir şey bile dese çocuklar için için susup oturacaksın dayak yememek için Rabbim yardımcın olsun eşinine merhamet versin inşallah düzelir iyi bir eş iyi bir baba olur 

+1 oy
önce (7,479 puan) tarafından

Çocukları ailenin istememesi sıkıntı söz konusu böyle olunca boşan diyemiyorum eşin terapiye gitmeyi kabul etmiş sanırım bence öyle yapın belki işe yarar söz konusu çocuk olunca elim kolum bağlı oluyo benimde var Rabbim bağışlasın biz kadınlar çoğu şeye zaten çocuklar için katlanmıyor muyuz Rabbim yardımcın olsun evinize geçim düzen sevgi saygı versin 

Amin nolur bana dua edin Allah razı olsun her şey için teşekkürler 🌸 

önce (7,479 puan) tarafından

Elimizden duadan başka birşey gelmiyor maalesef Rabbim büyük neresi iyi olacaksa orası olsun 

+1 oy
önce (664 puan) tarafından

Eşinle yüzyüze konuş belki fikrin değisir

Bilmiyorum belki de değişir inşallah herşey güzel olur Allah'ım beni çocuklarımdan ayırmasın hiç kimseyi de 

+1 oy
önce (301 puan) tarafından

Aileninde ama sana saygısı yokmuş cocuklarını kabul etmeyen aslında senide kabul etmemiş oluyor...normalde evliliginiz nasıldı evine bakıyor icki kumar zina hakaret darp yoksa cocukları seni seviyorsa bir şans daha verebilirsin darp etti diyorsun ilk defamı yaptı yoksa hep varmıydı hakaretleri ailene neden yapıyordu yanlış ama bi olaydan dolayımı öyle yapıyordu ..terapiyi şartı ile kabul ediyorum de ama sakın ona muhtaçmısın mejburmuşsun gibi gösterme ailen cocukları kabul etmiyor diye onu mejbur kabul ettigini belli etmeden affet ...sonrası Allah büyük 

Hayır darp ilk defa oldu ama Allah var yalan olmasın bende dövdüm namazında işinden eve evden işine giden biri kötü diyemem ama cahil benden özür dilemeyi kendine yediremiyor

İkinizde inada bindirmişsiniz gibi sen özür bekliyorsun oda dilemiyor sen şart koy beni darp ettigin icin özrünü bekliyorum ve birdaha asla bana el kaldırmacaıgına dair büyük yemin edersen evliligimize bir şans daha veririm de sonrada en iyisi barış canım 2 tane evladınuz varmış babalarınıda cok seviyor diyorsun bence düzeltebilirsiniz

İnşallah dedigin gibi düzelir bulunduğum durum hiç de hoş değil yoksa 😓

İnsallan canım duamdasın Rabbim saglık huzur mutluluk versin yuvanıza

+1 oy
önce (5,810 puan) tarafından

Bari ortak velayet yapın haftanın iki üç günü yanında kalsınlar. Bi iş bulup çalışırsın,ortak velayet olursa çocuklaro kendime alman daha kolay olur.

+1 oy
önce (90 puan) tarafından

Öncelikle Allah yardımcın olsun çocuklar çok küçük kimse onlara sen gibi bakamaz şahsi fikrimi söylüyorum bence tekrar dene belki değişmiştir geçtiğin yollardan bende geçtim şimdi melek insan pişman olup değişebiliyor ailene gelince çocuklarımı istemeyen aileyi bende istemezdim 

+1 oy
önce (2,190 puan) tarafından

Çocuklarından vazgeçme

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 541 göst.
31 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 63 göst.
18 Ağustos 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisa17 (360 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 229 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevah (1,986 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 78 göst.

Kategoriler

1,483,678 soru

24,265,927 cevap

341,819 kullanıcı

...