0 oy
1,005 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (754 puan) tarafından

Arkadaşlar yan apartmanda ikinci katında daireyi sübyan kursuna çevirmişler iki tane kadın gizli saklı burada çocuklara eğitim veriyorlar geçen seneye kadar çocuk başına 2000 TL alıyorlardı ve neredeyse evde 20:25 çocuk vardı geçen sene apartman sakinleri fazla sesten dolayı şikayet ettiler ve kapatıldı orası fakat bu sene apartman sakinlerinden izin almışlar on çocuk şartı ile tekrar eğitimlere başlamışlar ama ben bunu çok karşıyım hiçbir eğitimleri yok o çocukların orada başına bir şey gelse kimi sorumlu tutacaklar tabi bu tür yerleri çocuklarını veren aileler de suçlu ama kayıtsız da kalamıyorum sizce şikayet etsem mi

14 Cevaplar

+2 oy
(5,685 puan) tarafından

Ben çoktan etmiştim bile. Merdiven altı ne olduğu belirsiz ne eğitimi veriyormuş. Kendi eğitimleri ne ki ? Saçma sapan  cemaat kalıntıları yada uzantıları kesin

-Reklam-
+1 oy
(2,267 puan) tarafından

Bence etmelisiniz kaçak sonuçta dinî Eğitim vermek istemelerini anlarım ama bunun yasal yolları var illegal şekilde yapılmaması gerekiyor

(754 puan) tarafından

Evet bunu yapan diyanet kursları var devletin çocuklarına baştan savmak için bence çok ucuz miktarlarda böyle çocuklarını bilmedikleri insanlara emanet ediyorlar başlarına bir şey gelse kim nereye şikayet edecekler

(2,267 puan) tarafından
+1

O yüzden bilinçli ve vicdan sahibi insan olarak gördüğünüz gibi sizin şikayet etmeniz gerekir ordaki çocuklar hepimizin bu toplumun çocukları ve toplum olarak hepimiz başkasının çocugundanda sorumluyuz

+1 oy
(1,281 puan) tarafından

Şikayet etmelisin. Benim arkadaşım 1 yaşında ki bebeğini kaybetti merdiven altı kreşte. Çocuğun boğazına ekmek kaçmış ve fark etmemişler . Çocuk uyudu diye yatırmışlar ve bebek öldü maalesef. Yıllardır hâlâ daha kendini parçalar. "Çocuğun öldü gel çocuğunu al" diye telefon açmışlardı. Yazarken bile tüylerim diken diken oldu 😢 

(754 puan) tarafından

Geçtiğimiz aylarda bile bir anaokulunda bir kız çocuğu havuzda vefat etti . Resmi kurumlarda bile ihmaller yaşanıyorken böyle yerlerde kim bilir neler oluyordur .

(1,281 puan) tarafından
+1

Minik ayaklar kreşi , biliyorum o olaydan çok etkilendim minik Berra vefat etti, havuz kaçaktı. O kreş kapatıldı ama kapatılsa ne yazar tek evin tek evladı gitti 😢

+1 oy
(4,919 puan) tarafından

Bence de şikayet etmelisiniz egitimlerini bilmiyoruz belki yalan yanlış seyler öğretiyorlar dediğiniz gibi cocuklarim başına bir sey gelse ne olacak tamam o anneler babalar onemsemiyor olabilir ama 18 yasina gelene kadar cocuklar hepimizin covugu biz de sahip çıkmalıyız. Ayrıca vergi veren kurumların da hakkına giriyorlar bu da desteklenecek bir konu değil 

(754 puan) tarafından

Evet vebal almayın günah yazanlar hiç bir vergi vermeden bir yer işletince günah olmuyor sanki atama bekleyen binlerce öğretmenin bile hakkına giriyorlar. 

(848 puan) tarafından

Her zamanki gibi mükemmel bir yorum yazmışsınız. Çocuklara hepimiz sahip çıkmalıyız. 

+1 oy
(3,245 puan) tarafından

Aklıma direk feto geldi abicik ablacıklar

KESİNLİKLE ŞİKAYET ET LÜTFEN

0 oy
(8,402 puan) tarafından

tabii ki şikayet etmelisin. Allah bilir nasıl eğitim veriyorlar, insnalar naaıl böyle güvenir gönderir. 

(3,521 puan) tarafından

Fetöcüler de zamanında bu şekilde açıklama yapıyordu. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama herkesin sizinle aynı zihniyette olduğuna nasıl bu kadar emin olabilirsiniz? Kur'an kurslarında çocuk istismarı bile oldu yani nasıl bu kadar kesin olarak iyi olduklarını düşünüyorsunuz? Ben hepsi kötüdür diyemem siz de hepsi kesin iyidir diyemezsiniz. 

tarafından

Demiyorum zaten erkek hocanın önünde kız çocuğunun işi yok bizim kursumuzda koca koca kadınlar 35 40 yaşlarında cadde üzerinde bi dükkan ve yazın da kendi kızları geliyor 1 3 ay ders yapıp okula gidiyor erkek giremez bizim kapımızdan bu tamamen kendi çapında mahalledeki kadınların yapmış olduğu birşey evlerde yapılıyordu önce sonra evi batan oldu kabul etmeyen oldu sabit bir yere geçtik hepsi bu

(8,402 puan) tarafından

erkek hocanın erkek çocuğuna tecavüz ettiğini unuttunuz galiba?

kadınlarındna kızlara tacizde bulunduğu gibi. illa cinsiyet farketmiyor.

şimdi yasal diyecem dellenecek, işte illegal olan yerlerde bunlar olabiliyor. ha legalde de oluyor da daha zor oluyor çünkü daha çabuk ortaya çıkıyor 

(3,521 puan) tarafından

Yoo ben tesettürlüyüm ve hayatımda bir kere CHP'ye oy vermedim ama şu da var asla AKP'ye de oy vermedim, şimdi ondan olmayan kesin şundandır diye düşünen olmasın. Ben çocuğumu nasıl ki kaçak başka kurslara göndermezsem Kuran kursuna da göndermem. Mesela seneye dini eğitim veren YASAL bir yere göndereceğim çocuğumu. Mevcut hükümet zaten bu tarz kurslara izin veriyor ki niye ısrarla gizli saklı iş yapılıyor? Ne kursu olursa olsun izinsiz açılan yerde önünüze çıkacak her sorun çözümsüz kalmaya mahkum. Kur'an kursu açan orda çalışan herkesin de melek olmadığını gayet iyi biliyorum. 

(8,402 puan) tarafından

yav hehe merdiven altı yerler kapatılsın diyenler chpli he 😘

0 oy
(754 puan) tarafından

Arkadaşlar buraya gelip cemaat güzellemesi yapamazsınız. Kaçak işletilen her kurs ne eğitim veriyor olursa olsun suçtur ve günahtır hoşunuza gitmese bile.

0 oy
(6,369 puan) tarafından

Cimere adres bilgileriyle birlikte yazin. 

0 oy
(1,847 puan) tarafından

Lutfennn ama lutfeennn sikayet edin

(15,879 puan) tarafından
+1

Valla kacak gocek yere yolluyorsa yok. Cocuga bir sey olsa karsisinda muhatap bulamayacak farkinda misiniz? Kayit yok kuyut yok. Bir neyi savunuyorum ben deyin yahu. Dini egitim veren bircok yer var neden merdiven alti tercih edilir subyan okulu da kayitli olan yerler var. Bunun din karsiti olma ile ilgisi yok herkes oraya baglamis mevzuyu. Boyle kres de acamazsin yasal degil. Bir de para aliyor vergi kaciriyor gonullu yapilan is de degil 

(727 puan) tarafından

Neden yorum atmam niye sana dokunuyor gercrkler acıtımı cnm 

0 oy
(7,730 puan) tarafından

Kim uyarı vermiş posta ne gerekçe ile vermiş hayret ediyorum.

Elbette şikayet etmelisin. Kayıtsız, vergisiz iş yapamaz kimse. Hele de söz konusu dinse. Hak yiyerek din öğretilmez. Kanunun çerçevesi bellidir. Ruhsatını alır vergini öder tabelanı koyarsın.

Kesinlikle şikayet et. 

0 oy
(15,879 puan) tarafından

Uyari veren denetimsiz bu evlerden ne tur sikintilar cikabilir farkinda mi?

0 oy
(754 puan) tarafından

Konunun siyasete bağlanacağını hiç beklemiyordum bide uyarı almışım siyaset ve reklam için garip gerçekten. 

0 oy
(639 puan) tarafından

Adres bilgileri ile birlikte cimere şikayet edebilirsin. Oraya yazılan her ihbar muhakkak araştırılıyor. Benim evimin karşısında tüp dükkanı vardı arka bahçesine dolu tüpleri yığar orda bekletirdi. Ama patlayıcı olduğu için bu tür dükkanların deposu şehir merkezine uzak olmak zorunda. Cimere şikayet ettim bir ay içinde denetlendiler ve ceza aldılar. Kanuna ayrıkırı bir durum varsa araya torpil sokmadıkları sürece cezasını bulur. Eğitimini almamış hiç kimse resmi olmayan hiçbir kurum çocuklarımıza eğitim veremz. Kuran eğitimi almasını isteyen aileler Diyanet'e bağlı pek çok kuran kursları oraya göndersin çocukları. Bu tarz yerlerde olan çocuk istismarlarını da gördü bu ülke. Nasıl güvenip çocuklarını emanet ederler aklım almıyor. Muhakkak cimere yaz açık adres ile birlikte

0 oy
(100 puan) tarafından

Kesinlikle şikayet etmelisin böyle şeyler muhakkak diyanete bağlı olmalı 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 535 göst.
2 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 415 göst.
7 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 438 göst.