Benim bir tane Görümcem var O da gurbette oturuyor Kayınvalidem diyor ki ondan da oraya gittiğimizde işte görümcemgil biraz varlıklı işte kulağımıza kıyafetimizi konuşmamızı değiştirecekmişiz neymiş kızı kocasına rezil olmayacakmış Ondan sonra cebimizde parayla gidecekmişiz Tomar Tomar annem bu şekilde söylüyor damadından aşağı kalır yanımız olmayacakmış kızının Evet tüm cammış çocuklar falan kırarmış Çok dikkatli olmak lazımmış her şey kaliteliğiymiş şimdi eşimin yıllık izni geliyor dedi ki Bacımın yanına gideceğim dedi Bacımı ziyaret edeceğim dedi Ben de dedim ki böyle böyle diyor annen dedim oraya dedim bu şekilde gidecekmişiz yoksa olmazmış dedim Eşim başka annesine hak verdi Sonra dedim ki sen dedin benim ailem için kendini değiştirebilir misin dedim hayır dedi annenin anlatmak istediği de bu dedim eşim dedi ki o zaman gitmiyorum dedi zenginliği de parası da evi de ondan olsun dedi Kızlar ben haksız mıyım Neden görümcemin yanına gidiyorum diye Tomar Tomar parayla gideyim neden kendimi değiştireyim Görümcem kocasına rezil olmayacak diye utanacak neyimiz var ki görümcemin benden değişik yanı nedir Görüntülü yıllarca köyde büyümüş inek inek dana çiftçiliğin içinde büyümüş Ben şehirden geldim Oysa ki bu kadar havam yok yani Kaynanam ne yapmaya çalışıyor Ben de dedim ki senin dedim yılda bir dedim olan dedim değerli izniyle ben dedim görümcemin zenginliği için dedim ya da onu kendimi değiştirmek için harcayamam dedim gitmek istiyorsan bacını orada yolda orada ama ben gelmiyorum dedim O da sen gitmiyorsan ben de gitmem dedi
Hayatta başkasıyla yarışa girmem evime gelecek insanların cebindeki para benimle alakadar eder ya zihniyetleri bu şekildeyse ayak bile basmam
Bende istemiyorum gitmek görümcem diye kendimi değiştiremem
Tam tersi evime misafir geleceği zaman her şeyimi dört dörtlük ayarlarım sonuçta benim evime misafirliğe geliyorlar benim hürmet etmem lazım karşıdaki insanın ne yapacağından bana ne eğer görümcende eşi için abisini falan değiştirme çabasındaysa veya ondan utanıyorsa bence evine almasın zaten
Görümcem den bir şey görmedım duymadım ama kaynanam bu şekilde Konusuyo böyle konusmasıda bence görümcem den kaynak diye düşünüyorum
Yani bilmiyorum kendi aralarında konuşuyor olabilirler
Valla güzel konusmussun
Ne yapayım eşim vaz geçti aşırı mutluyum
Kaynanayı boşver görümcen nasıl biri ona göre git ona göre davran
Görünce ıyı ama İşte kaynana da bizimle gelecek Yani en iyisi görümcemin yanına hiç gitmemek Çünkü dakikada bir çocuklarına bak kızın evini dağıtmasın diyecek ben biliyorum onun huyunu zengin diye
Yoksa Görümcem kaç defa davet etti Allah var çocukları alıp gelin çocukları alıp gelin diye gitmiş olsam ilk defa gideceğim
Anladım kaynanayla gitme boşver
Gitmeyecek eşime dedim
Böyle şeyler dizilerde olur sanıyordum okuyunca istemsiz güldüm :)) Kayınvaliden çok dizi izliyor bence :)
Önemli olan saygıda kusur edilmemesi, sınır bilmesi insanın. Zengin görünülmez çünkü zengin olunur :)
Bende gülüyorum hemde yaşıyorum görümcem de 9 aylık hani dedim kaynanama en son
Telefondan yazdığım için bazı şeyleri tekrar tekrar yazmış kızlar Kusuruma bakmayın
İyi hoşta eşin kardesinn yanına gtmek istiyor gorumcen kaynananla aynı düşüncede mi önemli olan o adam kardesinn yanına gtmekten vazgcti anası yüzünden koca tarafini gözünde buyutenler var evet böyle tanıdım da var kimse için kendimi değiştirmem
Bilmiyorum ıste annesiyle aynî fikirde öı kaynanam genelde kızlarının dilinden konuşmayı sever
e versin oara gidin . kaynanan da olmadigi kisi gibi neden gorunmek istio sonucta damat biliyir. hayir bide utanmadan soyluo. madem oyle sende bize bu imkanlari sunuver . bizim yasadigimuz hayat gizlenecek birseyse eger neden utanacagimiz hayati yasiyoruz oglun yada sen hepimize bu imkanlari sunun madem
Bacım Benim durumum değil kötü değil ki yani benim görümcemden çok çok da bir farkım yok sorun o değil ama görünce bizlerden tık tık Zengin Onun için hani kızının evinde damadına yaranacağız yani Onlardan hiçbir farkımız olmayacak yani eltisi gelirmiş de kaynı gelirmiş de Kaynanası kayınbabası gelirmiş de onların yanında daha çok dikkat edilmesi gerekirmiş de
cok sacma . neysek oyuz yapmacikliga gerek yok sahsen ben onlardan kat kay daha ustunum asil onlar benim seviyeme cikmak icin ugrassin deseydin. demekki sizi kaynanan daha basit goruo kendilerinide dunurlerinden daha asagi gorui. asil onlar bizim seviyemize uygun kendilerine dikkat etsinleronlardan ne asagi kalir yanimiz var diye birinin acikca kaynanai silkelemesi lazim. niye ezik ve asagi goruyor kendini o taraftan . hersey para degil.
Eşime dedim anneme sinir oluyorum dedı bu huylarına
Gitmiyorum evi nde otursun dedı
hakli yani. sahsen beni kendi annem eziklese onlar sizden daha ustun siz cahilsizniz siz bilmessiniz oturup kalkmaniza dikkat edin falan diye tembihlese mesela ben derim anne onlar sadrazamin torunumu. neysek oyuz yani. olniye elaleme kendimi kucumseteyimki asil onlar benim yanimda hareketlerine dikkat etsin belki ben kendimi onlardan daha ustun goruyorum sen ne karision yani
Bnc burda Gorumce nın n dusundugu onemli oda aynı fikirdeyse gıtme tabi
Görümcem iyidir allah var ama allah var kaynanam bizimle gelir ve kızının üzüm çöpüne dayanamaz
Kendini değiştir dememis aslında hal ve hareketlerinizi dikkatli olun demis
Zenginlik kast8niz nedir havuzlu villada falanmi oturuyor gorumcen yada yalı ldami
Rezıdans ta oturuyormuş evet havuzlu sıte
Eee onu artık herkes öyle oturuyor 😊
Senin kayinvaliden seni işte begnemiyor sanki sen evi satın alçaksınız yada görgüsüzlük mu yapacaksın sanıyor...
Sen onu takma bence önemli olan gorumcenle olan bağın
Hayır sevıyor sadece bu konuda nu şekilde düşünüyor diğer eltıme de aynısını demiş hatta onları hıc istemiyomus görümce
Ya senin kayinvalidenin boş düşüncesi bence takma sen gorumcen için gidiyorsun
Görümcenin eşi kiminle evlendiğini bilmiyor mu sonuçta sen kendini ne kadar paralı göstersin ya da farklı biri göstersen eşi bilmiyor mu sonuçta
Eşi biliyor görümcem ı kendileri ne benzetmişler kaynanam bir hoş damat meraklısı
Görümcem size karşı iyiyse, zenginliğiyle üstünlük taslamaya çalışmıyorsa gidip görüşebilirsiniz kaynananız olmadan
Kaynana bizimle gelir kızjna gideceğiz gelmeyecek öyle mi kuser
Kaynanan sadece kaynanalık yapmış boşver gitmemeniz daha iyi zaten gitmemişken bu lafları eden orada da size huzur vermez habire seni köşelere çekip şöyle yap böyle yap diye müdahale eder gidip rezil olduğunla kalırsın
Aynen öyle esımde dedim zaten
Kaynanan yanlış konuşmuş o ayrı ama ben burda görümcem eltim yengem çocuklarıyla kalmaya gelecek memnuniyetsizliğinde o kadar çok post gördüm ki :) gelecekte şehir dışında eltim falan olursa asla kalmaya gitmem diye düşünüyorum yeni evliymiş zaten gerek yok özlerse kendisi gelir gider bi hastalığı zor durumu olur illa gel ihtiyacım var der öyle giderim yoksa asla
Aynen, canım
valla diken üstünde olacağım eve gitmem bu kendi kardesim de olsa evime gelenin kılık kıyafeti de maddiyati da önemli değil sadece bazı anneler var çocukları evi yiksa kılını kıpırdatmaz öyleleri gelsin istemem
Bende istemiyorum şimdi benimkiler de hareketli bişeyleri kırılır kimseyi çocuğuma laf sahibi edemem
1,482,926 soru
24,257,097 cevap
341,272 kullanıcı