0 oy
428 göst.
önce Diğer kategorisinde (972 puan) tarafından

Kızlar tekrardan merhaba Kusura bakmayın 2. postu açıyorum Bugün ben de sorunlar bitmiyor Şimdi benim çocukluk bir arkadaşım var birbirimize Kardeş dediğimiz kötü günlerinde yanında oldum birbirimize çok bağlıyız Ama zamanla hep ben fedakarlık yaptığımı gördüm daha çok ben iletişim kurmaya çalışıyorum bıraksam 15-20 günde bir arıyor Ben arıyorum günlerce dönmüyor tekrar arıyorum anca öyle açıyor birbirimizden sanki yavaş yavaş Kopuyoruz Hayat tarzımız farklı benim kırmızı çizgilerim var ama o hayatın şaşalı ışıklarına kendini çok kaptırıyor bize ters mesela Antalya'da çalışıyor yaz ayları orada bir kere gece kulübüne gitmiş alkol Aldığını da söylüyor birkaç kerelik sadece ve eski samimiyetimiz yok gibi Sanırım yavaş yavaş arkadaşım ellerimin arasından kayıp gidiyor aynı frekansta değiliz şu an bu tür şeyler bana çok ters.Mesaj atıyorum 2 saat sonra cevap veriyor. Sorduğumda hep vaktim olmadı yada unuttum diyor . Bana bahane gibi geliyor. Siz olsanız ne yapardınız

9 Cevaplar

+4 oy
önce (5,306 puan) tarafından

Sen yaşam tarzımız farklı diyip eleştiri de bulunuyorsan senden uzaklaşması çok normal. Farklılıklarınızla birbirinizi kabul edip arkadaşlık yapmanız lazım. Diğer türlü çıkarcılığa girer. 

önce (972 puan) tarafından

Doğrusu hiç dile getirmedim aksine biz aynı yaşamdan gelmişiz yani hayatlarımız birebir aynı zaten sadece o yavaş yavaş değişiyor.

Sen hiç dile getirmemişsin ama sadece bir kaç kerelik alkol aldım diye açıklama da bulunuyor. Senin tepki vereceğini düşünüyor demek ki yada birine söyleyeceğini. Ben de yaşadığım aileden yetiştiğim ortamdan çok çok farklı düşüncelerim. Bu zamanla yaşım ilerledikçe, araştırdıkça oldu . İnsanlar değişir ,gelişir. Bu değişen hayatında sana çok fazla vakit ayırmak istemiyordur belki. 

Tam aksine o tepki vereceğimi düşünseydi zaten hiç anlatmazdı şimdi bu kız kötü günlerden geçti zar zor toparladı ve bu şeyleri Ailesi de bilmiyor Kız Ailesini çok bağlı Ben üzülmesinden korkuyorum çok değer verdiğim için Doğru bildiğim yolu göstermeye çalışıyorum

Kız dediğin kaç yaşında 15 -16 yaşında mı? Sen bana niye önceden söylemedin diye yada yaptığın günah bunları yapma diyeceğini bildiği için kendisi yumuşatarak söylemiş bu belli ve diğer yorumlara verdiğin cevaplardan da benim düşüncem ,yaşam tarzım doğru ve ben de sevdiğim insanları bu yaşam tarzı ve düşüncesi doğrultusunda süreklili uyarayım ki yanlışa düşünmesin kafası var. Ama bu seni ilgilendirmez. Kimi bundan hoşlanır kimi hoşlanmaz. Buraya bile bu ufak ayrıntı diyip yazdığına göre içki ve clup olayını arkadaşına bu konu hakkında sürekli uyarı da bulunduğunda belli. Demek ki onda ters tepmiş ki senden uzaklaşmış. Sen onun ebeveyni değilsin. Sen iyi niyetli olabilirsin ama karşındaki de çocuk değil istediğini istediği gibi yapar. Eğer bu durumdan rahatsız oluyorsan arkadaşlığını bitirirsin .

Ben onun bu yaptıklarından dolayı rahatsızlık duymuyorum ama bu tür durumları Ailesi çok karşı ve ailesine çok düşkündür Bunu öğrenirlerse en ufak bir özgürlük alanı tanımazlar kıza dört duvarın arasına kapatırlar bana anlattığında asla sürekli üzerinde konuşup da doğruyu göstermeye çalışmadım sadece kendine dikkat et yanlış yollara girmeyesin bu kadar dedi öbür türlü sana her zaman saygım var dedim

-Reklam-
0 oy
önce (3,490 puan) tarafından

Herkesin kendi tercihi canım yaşam tarzı felan seni ilgilendirmez bence demekki sadece siz samimi görüyordnuz o öyle hissetmiyordu bazen inceldiği yerden kopması en hayırlısı. Herkes arkadaş kalmak zorunda değil maalesef 

Aslında karşılıklı dostluğumuz,  hatta kaç kere dile getirdim o gözden çıkarmadı beni. En kötü gününde destek oldum ona bunu unutmadığını söylüyor ama niçin böyle oldu bilmiyorum.  

önce (3,490 puan) tarafından

Mesafelerde etkiliyor tabii. Birde bazı insanlar bu mesajlaşma konuşma olayını çok takmıyor seviyorum benim arkadaşım diyor geçiyor hani sizin gibi anlam yüklemeye bilir 

Tabi haklısınız,  mesafede var ne yazıkki çok uzağız birbirimize 

0 oy
önce (4,910 puan) tarafından

Sen onun annesi değilsin bunu düşün sürekli hayati ile ilgili yorum yapıyorsa uzaklaşıyorsun senden

Ben hiçbir zaman Hayati ile ilgili yorum yapmadım bizim dostluğumuz 18 19 yıla yakın var ve biz her zaman kardeş gibiyiz Birbirimize yakınız yani tahmin edemeyeceğinizden fazla yakınız  en çok biz birbirimizi tanırız sadece yarın öbür gün üzülmesinden korkuyorum

Ya kardeşim benimde o kadar yıllık arkadaşım ile suan acik qram neden yarın oburgun üzülmesin diye o yüzden birak millet ne hayat yaşarsa yaşasın benim.umrunda degil herkes.kendi seçimlerini yapiyor

Sen de haklısın Herkesin bir düşüncesi bir fikri var herkes hayatını kendi seçer Belki de insanları fazla düşünmemek lazım

Düşünme sanane derler adama annesi babası degilsin

0 oy
önce (415 puan) tarafından

Ben şahsen senin gibi bir arkadaşım olsun istemem kusura bakma istediği yere gidebilir istediği şeyi yapabilir onunla ilgili bunu burada dillendirmen bile çok büyük yanlış . 

İyi o zaman sen de yanında sana destek olan İyi veya kötüyü sana göstermeye çalışan bir dost edinmezsin aksine kötü yolu gösteren bir dost edinirsin umarım

Benim doğruyu da kötüyü ayırt etmek için birinin tavsiyesine ihtiyacım yok iki çocuk annesi aklı başında bir insanım kendi irademi kullanarak karar verebilirim sen arkadaşını gerçekten çok seviyorsan her şeyiyle onu kabul etmen gerekir insanlar yanlışı da doğruyu da yapa yapa öğrenir bir iki kere kulübe gitmiş olması ya da birkaç kez alkol almış olması onu kötü bir insan yapmaz söylemek istediğim şeyi anlamamışsın sen yaptığı birkaç tane hatayla bu şekilde arkadaşlığını bozmayı düşünüyorsan asıl orada bir sorun vardır 

Senin işte Anlamadığın nokta şu Ben arkadaşlığımızı bozmak değil onun yanında olmak istiyorum şimdi bazı şeyleri bilmiyorsunuz sadece yazıyorsunuz çok kötü günler Ben geçti zar zor toparladı bu kızı ailesinden yavaş yavaş kopuyor üzülmesinden korkuyorum ben asla onun kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum zaten bunun için destek olmaya çalışıyorum ve Evet iyi dost muhakkak gerçeği söyleyendir sadece yaranmak için her şeyinde sen haklısın demek değildir gerektiği yerde yakın dediğimiz insana doğruyu göstermemiz gerekiyor Çünkü ben ona değer veriyorum yoksa Umurumda bile olmazdı ki

Bak canım benim niyetin güzelse elbette arkadaşını uyarman gerekir doğruyu göstermen gerekir bunlar hemfikiriz ama şimdi böyle açık bir yerde veya başkalarının yanında onun günahını hatasını söylemem alkol içmiş şunu yapmış bunu yapmış demem bu hoş bir davranış değil söylemek istediğim şey bu hani üstü kapalı şeylerle yorumlayabilirsin kendisine yakıştıramıyorum hatalı davranışları var diyebilirsin bunu anlayabilirim ama açık net bir şekilde onun yaptığı şeyleri söylemen bak mesela müslümanlıktan bahsediyoruz bu bizim dinimize yakışır bir hareket değil onun yaptığı şey kadar senin yaptığın şey de güzel bir davranış değil

Canım burada Bunu açıkça şekilde yazmamın sebebi Kimse kimseyi tanımıyor yoksa onun bu durumunu eşimi bile anlatmam Sadece burada rahatlıkla yazabilir fikir alabilirim diye yazdım yoksa normal hayatta Hiç Kimseye anlatmam yani Ben sadece ne şekilde davranabilirim fikir almak istiyorum

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Gece kulübüne de gider alkolde içer kime ne sorun sende bence 

asıl Bundan sana ne, Merak etmeyin sorunun bende olmadığını çok rahat şekilde biliyorum 

önce (208 puan) tarafından

Yazmışsın ya hani bizde yorum yapıyoruz rahatsız oluyorsan cevaplardan sorma buraya o zaman 

Düşünmeden sadece sırf yorum yapmak için yaparsan böyle cevap Alırsın biraz empati yapmayı öğrenin, içi dolu bir yorum yapsan Tabii ki tepkim olmaz

0 oy
önce (1,250 puan) tarafından

bazıları kime ne onun içkisinden demiş! ya hu biz müslüman değil miyiz ne ara bu hale geldik yanı başımızda birileri ö.ldürülse görsek sesimiz çıkmayacak demek ki 

bir müslümanın görevi değil mi nazikçe usulünce uyarmak. içki içmek haramdır haram olduğunu söylemesinin nesi yanlış ya nasıl karışamayız. o zaman yarın sizin çocuklarda 20 li yaşlarda her harama bulaşmak istediklerinde susun mutlaka karışmayın hırsızlık mı yapacak tamam deyin ben karışmam onun tercihi deyin! ya da daha basit bir şekilde arkadaşınız hırsızlık yapsa onu rahat bırakır mısınız hiç sanmıyorum islamda usulünce uyarırsın söylersin olursa olur yani dinlerse dinler dinlemez ise sen ecir alırsın yine mesele bu.

Anlamıyorum Kimisi demiş ben olsam seninle asla arkadaşlık yapmam niye gayet de güzel bir şey uyarılmak demek yanlış yapıyorsa bu usulünce uyarıyorsa bunda ne hata var insanlar demek ki hatalarının söylenmesini doğru bulmuyor ama kur'an-ı Kerim gayet de neyin hata olduğunu söylüyor Sen de bunu vurgulamışsın ne var yani

Bu şekilde bunu burada yazmamın sebebi Kimse kimseyi tanımıyor yoksa arkadaşımın bu durumuna eşime bile anlatmıyorum Maksat burada fikir almak ona ne şekilde yardımcı olabilirim diye ayrıntısıyla yazmazsan bana ne şekilde davranacağımı kesin şekilde fikir edinemezsiniz belki ben arkadaşıma sadece iyiliği için uğraşıyorum yoksa burada yazıp da kendini yormazdım zaten kötülemiyorum ki onu aksine yanında olmak istiyorum bir daha önce de bazı hatalar yaptı çok üzüldü yıllar aldı toparlaması ve ben onun üzülmesinden korkuyorum

Evet anlatmamalısın zaten özellikle İşler bu konuda hiç beklemediğim bir zamanda arkadaşına karşı damga yapıştırabilir görüşmeni kısıtlayabilir sana arkadaşın içinden fazla dua edebilirsin ben sana söyleyeyim çünkü insanlar bazen farklı  bir yol tercih eder ve o yoldan yara almadan da dönmezler sen en fazla her zaman ona destek olduğunu her ihtiyacı olduğunda seni arayabileceğini hissettirir o hissiyatı ona verirsin kötü bir duruma düştüğünde veya başı sıkıştığında ilk seni arayabilmeli Bir de yanlışından dönsün diyor bol bol arkadaşın için dua edebilirsin başına kötü bir şeyler gelmemesi için üzülmemesi için çünkü o yaşta bir insana çocuk gibi bir şeyler anlatamazsın anlatmaya çalışsan da emin ol arana mesafe koyar zaten koymuş belli ki yani yapabileceğin en fazla şey bu herkes kendi seçimlerini kendisi yapıyor sonuçta sen arkadaş olarak daha fazlasını yapamazsın maalesef

Öyle maalesef 

önce (1,250 puan) tarafından

Evet amel eksikliği ile kimse dinden çıkmıyor yaptığımız günahlarla da dinden Çıkmıyoruz ama bunlar devam ede ede ne oluyor imanımız zayıflıyor artık nefis öne geçiyor yani nefsin en kötü emareleri ortaya çıkıyor Ve tamamen insanı ele geçiriyor Bu sebeple de yavaş yavaş inkar noktasına geliyor Yani bu arkadaş da bana göre uyarması gereken yerde uyarması gerekiyor çünkü uyarmaz ise arkadaşının arkasında da duramaz Yani bu günahını yüzüne vurmak değil Aksine günahını güzel bir şekilde dile getirip O arkadaşı Kurtarmak önemli olan yani bu da zor Aslında bu zamanda yani kişi zaten kendi çocuğuna dahi müdahale edemiyor ne yazık ki ama bana göre bir kişi bir kişidir Yani bir kişi kurtulursa o bir kişi yarın öbür gün anne olursa çocuğunu kurtarır o çocuk etrafındaki diğer çocukları kurtarabilir elimizden ne geliyorsa onu yapma taraftarıyım ama İslamiyetin gerektirdiği gibi güzellikle yapma taraftarıyım Allah nasip etsin

+1

Ah canım benim Çok sağ ol nasıl güzel yazdın ifade edemediğimi Siz benim yerime yazdınız gerçekten öyle Aslında bu onun mutluluğu için huzuru için yarın bir gün üzülürse sen hani arkadaşımdın niye beni uyarmadın ya da niye bana destek çıkmadın der Ben onu seviyorum ki hayatımda değeri var ki onu umursuyorum

0 oy
önce (6,809 puan) tarafından

Burada yazdığın yargıları hissetmiş olabilir mi?

Ben alkol almıyorum ama alanın yanında da samimiyetle de olsa fetva vermem. Kişisel tercih. Ya da gece kulübünde çalışıyor olması ile ilgili eleştirilerin olduysa o da bir arkadaşıyla sohbet ediyor gibi değil bir imamdan fetva dinliyor gibi hissedebilir. 

Benim de kapalı arkadaşım var. Çok çok çok severim kendisini. Farklı tercihlerimiz de var. Ben onun hassasiyetini gözetirim, namaz kılmak ister mescidi olan yerlere gideriz. Alkol satılan mekanda oturmak istemez hak veririm. O da bana durup durup fetva vermez, her konuyu yasağa günaha bağlamaz. Asla giyimimi, dünya görüşümü yargılamaz. 

Arkadaşım çok daha öncesinden bu tür hayat tarzı olsaydı tabii ki saygı duyardım Ailesi bir bu tür şeyleri çok karşı ve kendisi de aslında çok dindar bir insan daha önce de yanlışlar yaptı çok üzüldü pişman oldu Ben sadece onun yanında olmak istiyorum Hiçbir zaman yadırgamadım zaten yargılasaydım arkadaş olmazdık Bunca Yıldır tam 18 yıldır. Dediğiniz gibi benim de hayat tarzı farklı olan arkadaşlarım var ama bu kardeşim dediğim insan zaten böyle biri değil ve görüyorum açıkçası söylüyor kafam iyi değil Ben iyi değilim diye yani kendisi bilinçli yapmıyor Hani normal hayatında olan şeyler değil bunlar yoksa hayatını düzene koyacaksa mutlu şekilde ilerleyecekse bilinçli şekilde yapacaksa Tabii ki ona Saygım var bunun için dostluğumu bitirecek kadar ***** değilim Ama şu anki kendisinde değil yani onu demek istiyorum ellerimin arasından kayıp gidiyor ruh sağlığı iyi değil

önce (6,809 puan) tarafından

Durum böyleyse tam olarak şu an daha sıkı olman gerekiyor.

Tahminimce ailesi ona bu tarz konuları sadece direktif vererek anlatmış. Böyle ailelerde verilen yanlış din eğitimleri ileride maalesef patlaklar veriyor. Gönülsüz dindar olunmaz, kapalı olunmaz... Dinin bir disiplini var ve bu da kalp tasdikledikten sonra başlar. Arkadaşınız yaptığı pek çok şeyi görevini tamamlamış olmak için yaptı sanırım. Sonra boğuldu, içinden çıkamadı başka yerlerde kimlik aradı. Şu yaşadığı hayat da ona iyi gelmeyecek ama içindeki boşluğu uzak kutuplarda doldururum sanmış. Tam şu an elini tutman gerekiyor. Psikolojik destek alması gerekiyor. Muhtemelen senden başka da el uzatacak kimse yoktur.

Evet ne yazık güvendiği Dostlar oldu ona bayağı kötülük yaptılar ve ona da hak veriyorum kötü günlerden geçti sadece onu anlamak ve yanında olmak istiyorum

0 oy
önce (23,966 puan) tarafından

Evet hayatta böyle şeyler de var. En samimi arkadaşın gün gelir uzaklaşır. Sonra gün gelir kafasını çevirir seni gordugunde görmezlikten gelir. O atamadığı sürece sen de arama bencr artık. Çünkü istese arar . Haa ama benim de üniversiteden en samimi arkadaşımla eskiden çok şık gorusurduk. Şimdi hiç görülmez olduk nerdeyse telefonla. Ama her gün birbirimize reels atarız muhakkak 🤣 kendimi uzaklaşmış hissetmiyorum fazla 

Evet ya reelse  gelince hep  atıyor valla😁

Valla biz de öyleyiz. Hiç arkadssligimiz bitiyor falan diye düşünmüyorum. Araya mesafeler girince sık gorusemeyeince illa ki telefon görüşmeleri azalıyor. Bu tüm arkadssliklarimda bu şekilde oldu. Ama bu dediğim arkadssimla yine aynı şekilde devam ederiz konuştuğumuz görüştüğümüz zaman . 

Aynen canım bizim de Hikayemiz seninkiyle benzer ya yanyana gelsek ya da Telefonda konuşsak Sanki hiç zaman girmemiş araya gibi ama tabii bilmiyorum uzak bir şehirde olmak ve o arkadaşın yerine başkasını da koymamak belki insana zor geliyor bir yerden sonra çocuklarla uğraşıyorsun dört duvarın arasında konuşacak dostunu arıyorsun onunla konuşmaya ihtiyacın oluyor

+1

Oluyor evet ama bu mesafeyle bu şekilde olmak da gayet normal geliyor bana. O şimdi olduğu şehirde bir sürü arkadaş edindi. Hergun birileriyle görüşüyor. Belki sırlarını onlarla da paylaşıyor. Ben de öyle artık başka arkadaşlarımla görüşüyorum burda. Ama yine de o benim çok samimi arkadssim. Bu degismedi 

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Benimde böyle bir dostum vardı ☺️ ahh ahhh ne günler yaşadık ne dertlere kaldık babası vefat etti yaninda durdum nişanlım istememesine rağmen babam müsade etmemesine rağmen evine köyüne gidip 1 hafta kalmıştım yanlz kalmasın diye öyle gel zaman git zaman sürekli aradim onun kendisine ait tel yoktu anasindan arardim bi duydum nişanlanmis sevdiği cocukla, çok sevindim tebrik için aradm açmadı kız kardeşi açardı müsait değil falan der di arkadaşımın hatini istedim bir iki gun bahane etti sonrada nişanlısı istemiyor dendi benim kocam olumden döndü 2 ay hastaneler de olduk ben ağır travma geçirdim, tansiyon yüksekliği nedeniyle kaldırıldim hastaneye ya 1 defa bile aramadı ben tekrar doğuma gireceğim zaman hayati tehlikem var diye son kez konuşup helallik isteyeyim dedim dogumdan çıktım ne aramis ne sormuş 🥲 çok ağladım çok üzüldüm en son onun erkek kardeşi benim kız kardeşime saplanti olmuştu bu duruma kızdım diye konuşmadı benimle ve ben ona merhaba nasılsın diye mesaj atarken o bana şeytan yine kimin rahatini bozacaksin diye mesaj atmıştı Allah'a havale ettim engelldm

Ya canım sen böyle yazınca çok üzüldüm gerçekten aşırı İyi olmak da sanırım iyi değil bu devirde Çünkü ben de çok olmuştur değer verdiğim insanlar hep bir yerden sonra ihanet etmiştir arkamdan vurmuştur ne hissettiğini çok iyi biliyorum bazen kabuğunu çekilmek istiyorsun Ben de artık öyle olmayı düşünüyorum

önce (34 puan) tarafından

Sağol canım gerçekten öyle artık kimseye güvenim kalmadı Allah'a bıraktım 🌸🌿

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 425 göst.
0 oy
13 cevap 404 göst.
24 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
+9 oy
19 cevap 14,935 göst.
14 Kasım 2023 Ürün İncelemeleri kategorisinde admin (185,707 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 1,524 göst.
11 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Dilan55 (54 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,147 soru

24,259,796 cevap

341,406 kullanıcı

...