0 oy
431 göst.
önce Diğer kategorisinde (543 puan) tarafından

Kocamı bildim bileli sigara içiyor zaten. Üstünde hiç baskı kurmadım bırakması için. Evlenmeden önce de konuştuğumzda bırakmak istiyorum demişti. 3 senedir evliyiz sadece bir defa bırakmaya çalıştı ve yapamadı. Ben de bişi demedim diyemedim.

Oğlumuzu kaç defa ağzında izmaritle yakaladım çıldırdım. Sigara içmekten bahsediyor. Ben de sigara içecek diyor daha 2 yaşında. Hamileyim de üstelik. Yeter artık deyip çocuklarımız için bırakacaksın daha önce böyle Keskin bır bırak emri vermedim ama şimdi çocuklarımızı sen düşünmüyorsan ben onlar için seni karşıma alırım dedim ve ona azaltması için zaman verdim. 2 ay kadar önce. Şimdi aksam yemeğinden sonra bı tane içti geldi oturdu çayını tazeledi 15 dk sonra yine içmeye gıttı yapma gel dedikçe dinlemedi. Gözlerinin önünde paketi boşaltıp parçaladım. Daha önce de uyarmıştım parçalarım diye. İçin acıdı ama uyu yaptım.

7 Cevaplar

+6 oy
önce (394 puan) tarafından

Sorun eşinin sigara içmesi değil anne baba olarak çocuklarin ulaşabileceği alanda izmarit bulundurmanız   benim de eşim kullanır balkonda içer paketini yüksek bir noktada tutar içtikten sonra kul tabagini da alır döker çocuklarla hiçbir etkileşimi olmaz bende icmesin isterim orası ayrı mesele ama bu bir bireyin kendisi için kendi başına vereceği bir karar ben çocuk gibi usteleyemem s

önce (543 puan) tarafından

Haklısın. Anne baba olarak bızım hatamız var. Sigara paketlerini göz önünden kaldırdım. Küllüklerini boşalt diyorum ama genelde unutuyor ya da umursamıyor benim de haberim olmuyor kontrol edemiyorum sürekli aklıma geldikçe işte. Çocuk balkona çıkıyor görüyor oynuyor

önce (394 puan) tarafından

Canım  erkekler bizim kadar detaylı düşünemeyebiliyor bazen o an bir telefon geliyor unutup kalkıyor mesela benim eşimde de oluyor bu olmuyor değil ama bunun için eşine sanki annesiymiş ve büyük bir hata yapmış gibi tavırlar verirsen sizin aranıza da problemler çıkar 

önce (1,458 puan) tarafından

++++++++++

-Reklam-
0 oy
önce (7,390 puan) tarafından

Senin üstemem ile olmaz sadece kendi de isteyecek eşim günde iki paket içerdi nişanlandık  istemiyorum dedim bıraktı beş ay içmedi geri başladı 10 sene kavgasını yaptım yinede bırakamadı ama çok az  içiyor günde dört adet en fazla bir paket bir hafta gidiyor ama asla evin içinde içmez balkonda içer 

Bırakmasa bile barı azaltsa bi paketi bır hafta süreyle içse ona da razıyım. Söyledim zaten bırakmaya çalışmanı görsem yeter bana. Azaltsa keşke.

0 oy
önce (5,285 puan) tarafından

Sigarayı senin demenle yada Sana söz vermesiyle bırakamaz. Eşinin bunu önce kendi istemesi lazım . Daha sonra hastaneye gidip tedavi olacak. Bu konuda sen böyle fevri davranırsan hiç bırakmaz. Bir de çocuğunuzun ağzında izmarit olması sizin suçunuz çocuğun ulaşamayacağı bir yere koyun ve kesin bir dille uyarın. O zaman çocuk sokakta gördüğü izmariti de alır ağzına. Benim annem babam da sigara içiyordu biz 3 kardeşiz hiç içmedik. Eşimin anne babası içmiyor ama eşim içiyordu ama oda evlendikten sonra bıraktı ve bunun için hastaneye gitti.

0 oy
önce (7,056 puan) tarafından

ben sigara içen biriyle yapamazdım. bugüne kadar çıktığım kişilerde de sigara içen olmadı çünkü benim için önemli bir kriter bu. 

sigarayı evet çocuğu için bırakması lazım bunda hemfikiriz ama asıl sorun o izmaritlerin ortada olması, çocuğun o sigaraya kolayca ulaşabiliyor olması cidden dert. 

Bir kez daha uyaracam içtikten sonra dök ortada bırakma diye. Ya unutuyor ya umursamıyor 

önce (5,693 puan) tarafından

Evleneceğim zaman eşim dediki 4 yıl oldu sigarayı bırakalı. Benim için de büyük bir kriterdi sigara çünkü çevremde içende yoktu . Evlendikten 6 ay sonra benim koca iş ortamında teklif ede ede sigaraya başladı 🤦🏻‍♀️ günlerce kavga ettim ama işe yaramadı bende bıraktım artık söylemeeyi

Aradan yıllar geçti eşim apandisit ameliyatı oldu ozamn narkozun etkisiyle bi tiksindi bidaha ağzına sürmedi şükür 5 yıldır içmiyor 

önce (7,056 puan) tarafından

valla içmeyene çok fena sigara. olur da bşr gün eşim başlarsa fena şeyler olur😂 inşallah içmez tabi

0 oy
önce (3,592 puan) tarafından

Eşim de öyle diyordu evlenelim bırakırım evlendik devm hiç bırakmayi denemedi bile çocuk olunca dedi daha çok içmeye başladı sonuç Bnde başladım , stresten yanlız liktan çok düşünmeden haa tabi bahane bunlar ama çocuklarin ulasmayacago yerde genelde balkonda içeriz , 

Benimki de balkonda içiyor da kül tabağını her zaman boşaltmıyor çocuk da benımle mutfakta olunca balkona çıkıyor

Görünce oynuyor 

önce (3,592 puan) tarafından

İnsanlık halı oluyor ya boşver takma hamilesin de biraktiramazsin emin ol 10 paket de ezsen anlamaz alışmış bı kere gercekgen zor oluyor birakmak

0 oy
önce (5 puan) tarafından

Sert tepki vermişsiniz erkek kadınla inatlasir sizin inadiniza belkide bırakma kararından vazgeçmiştir.bizde içiyorduk eşimle ben hamile olunca bırakıyorum eşim içiyordu ilk gebelikde sonra bebeğim olduktan 4-5 ay kadar sonra ilk tartışmada tekrar bende içtim.ikinci bebeğime hamileyken iyilikle söyledim bak ben içmiyorum sende birak diye dinlemedi. Ama ben kendimi biliyorum bebek olunca yine içerim. Onun için eşimi de bırakması gerekiyordu. Midem bulanıyor diye yanıma yaklastirmadim banyolardan çıkmadım ayilip bayilmalarmi dersiniz hepsini yaptım ilk eve gelince içmedi sonrada tamamen bıraktı şuan 7 yıl oluyor daha ağzına bile almamış. Sizde iyilikle söyleyin inşallah bırakır. Çocuğun yanında içip icmemesinin bir önemi yok bizim evde hiç sigara içilmez ailede de sayilidir içen görmeyiz bile gizli içerler ama oğlum her fırsatta sigara icsek Baba ben gördüm içiyorlardı diye muhabbet eder kizdigimiz halde.

0 oy
önce (28 puan) tarafından

Siz sadece kendi çocuklarınıza annelik yapın yeterli benim eşimde eskiden içer di ama 1 defalik bile  çocuğumun elinin yetişecegi bir yerde görmedim bence siz bunu sorgulayın sigara içip sarhoş olunmuyor haa evet para kaybediliyor o da bırakın onun derdi olsun artık kocaniza da bir anne olduğunuz için sizi hiç dinlemeyecek bile 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,826 göst.
3 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 264 göst.
12 Eylül 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 343 göst.
0 oy
2 cevap 126 göst.

Kategoriler