Bebeğimin kilosuna dr Fazla kilo alıyor 6. Aya kadar böyle olursa araştırılması gerek dedi metobolizma bölümünde doğduğunda 2800” dü şuan 4 aylık 8200 bebeği böyle olan varmı daha önce böyle birşeyle karşılan bilen anneler yorumunuzu merak ediyorum
Buyuk oglumda cok kiloluydu kilosunu suan tam hatirlamiyorum 7 sene gecti ama kucuk oglum 2 yasinda 6 aylikken 9850ydi. Doktor hic cok almis vs demedi hatta iyi bakmissin demisti. Anne sutuyle besleniyolardi sadece. Sık beslenen cocuk kilo alir. Suan 28 aylik 15 kilo. Zamanla daha yavasliyo ve boya gidiyo cocuklar. Yani 6 aylik bebegin ne metobolik sorunu olabilir ki. Bu arada iki cocugumda erken yurudu, hatta biri 4 biri 5 aylik dis cikardi. Gelisim olarak kilo etkilemedi bizi.
Bence doktor abartmış. Oğlum 6 ay kontrolunde 9 kg ydi. Bir yaşında 10 kg zor oldu. Hareketlendikten sonra yavaş kilo alıyorlar artık. Ne ile besleniyor
Anne sütü sadece
Bişey olmaz Allah'ın izniyle. Başka doktorlara da danis. Onlar da aynı şeyi söylerse o zaman ona göre hareket edersin. Anne sütü obez yapmaz diye duymuştum ama tabi doktorlar daha iyi bilir. Ama inan ki 6 aydan sonra zor kilo alıyorlar. Bilmiyorum. Oğlum 6. Ayda 9 kg ydi. Üst sinirdaydi. Ben de korktum falan ama büyüdükçe ek gıdayı az yedi zaten istahsizdi. Çok az kilo aldı. . Kabızlığı var mı
Kabızlığı yok ama çok gazlı bir bebek 4 buçuk aylık hala karın ağrısı çekiyor öyle oluncada emmek istiyor emzirmek istemiyorum ama Bu seferde çok ağlıyor valla ne yapacağımı bilemiyorum emzikte tutmuyor
Bol bol yere koy karnının üstüne. Kendi hateket etmeye çalışsın. Vakti gelmiş artık. Yakında döner. Gerçi totosunu zor kaldırır da döner tontik bebekler. Sen tummytime yaptır bolca. Gazino cikartmasina çok yardımcı olur. Bugünlerden sonra yavaş yavaş biter Gazı
Amin inşallah 🙏
Bana da fazla geldi kızım 1 buçuk yaşına kadar o kilodaydi
Bana da fazla geldi. Benim kızım 25 aylık kilosu 11
Evet gerçekten fazla kilo almış. Bebeğiniz kız mı erkek mi? Ne ile beslendiği de önemli.
Bu arada 9 aylık kızım 8200 gram
Anne sütü sadece kız bebek bilmiyorum ki oğlumda var oda kilolu bir bebekti şimdi baya zayıfladı çünkü baya hareketli kız daha hiç hareket etmiyor
Bazı annelerin sütü yağlı oluyor. Ama bence kızını gereksiz besleme, aşırı beslenmeden kaynaklı da olabilir.
Hareket etmiyor oluşu seni korkutmasın. Abimin kızı da tosundu maşallah geç hareket etmeye başladı.
Esprisini yapardık zayıflarım diye korktuğu için teprenmiyor diye :)
Bende döndürmeye çalışıyorum kendini geri ittiriyor dönmek istemiyor gibi demekki benimkide zayıflamak istemiyor😅
Çok emmek istiyor emzikte alışmadı emzirmeyim diyorum bu seferde sürekli ağlıyor
Benim kızımda 2buçuk kilo doğdu ve 6 aylık 6 buçuk kilo sadece süt mü içiyo?
Evet sadece süt içiyor
Benim bebeğimde öyleydi herkes diyordu bu çocuğa ne veriyorsun bilmem ne doktorlar diyordu patliycak artık mama verme bilmen ne yap öyle yaparak çocuğuma çok besliyemedim. Çocuğum bir yaşına geldi kilo alımı durdu yavaşladı şimdi iki buçuk yaşında bir senedir hemen hemen kilo bir iki aldı hareketli çok cunki. Bir bir buçuk yaş dan sonra kilo alımı çok yavaşlıyor cunki çok hareket edince.
Peki hareketlenmede zorluk yaşadığı dönme emekleme yoksa gelişimi normal miydi
Benim bebeğim kabızlık yaşıyordu ve gazlı bir bebekti. Valla canım örümceğe koyduğumda çocuk gayet hareketliydi. Mesela bebeğin emeklemeye başladığında da fark edeceksin ne kadar çok hareket o kadar enerjisini harcıyor eğer bebeğinin degerlerinde birşey yoksa korkma birde doktor çok onemli bazı doktorlar yüzünden ben neler yaşadımm. İkinci çocuğum olsa heralde hiç dotorlara ihtiyacim olmaz cunki tecrübe ediniyorsun ve bu zamanın doktoralri çok tuhaf.
Evet bazıları öyleler bizim doktorumuz değişti kontrole gittik diğer dr. Araştırılsın vb demişti gelin tekrar kilosunu takip edelim diye işte yeni gelen dr.gittim bebeği muane ederken ne ile besliyordum maşallah çok iyi beslenmiş felan dedi o kadar sonra biz çıkacaktık hiçbirşey söylemedi bize ben sordum sizden önceki dr. Böyle söylemişti diye oda evet üst sınırda boyuda kısa araştırılması gerekiyor felan dedi keşke sormasaydım dedim çünkü herşey iyiy demişti ben öyle söyleyince diğer doktoru destekledi açıkçası şaşırdım
Tombul bebişleri çok seviyorum ama inşallah bi sorunu yoktur yoksa kilolu olsun hiç sorum değil
Burda yorumda bir arkadaşda yazmış canım bebekler diş döneminde hiç birşey yemiyorlar helede azı dişi çıkarınca varya perişan oluyorlar hesey yolundaysa kafana takma bebeğini sev bolca bir daha bu zamanlara geri gelmiyor. Maşallah Allah nazarlardan korusun. Ben bazen bebeğimin fotoğraflarina bakıyorum diuorum keşke yanaklarını daha çok opseymisim felan. Benim çocuğumda iki buçuk yaşında doğdu doğalı doktorlar diyor demiri eksik bende hep eczaneden doğal kan ilaçları alıyordum küçücük bir şişe 500 lira iki hafta yetiyor ve çocuğun değeri hep düşük en son bir doktora götürdüm dedi sen kan ilacıni yanlıs almışsın ve kulanmissin hepsi biri bir dedigini tutmuuor
Benim oğullarımda 3 kg doğdu 4 buçuk
aylıkken büyük oğlum 8500 küçük oğlum 9000 kg ydi bence abartmış doktor senin bebeğin doğduğundan bu yana 5400 kg almış her ay 1 kg aldığını düşünürsek gayet normal küçük bebekler ilk aylarda 1.500 2000 kg alması gerek zaten
Ayrıca bende sadece anne sütü verdim iki oğluma da ebeler doktoru her kontrolde mama kullanıyor mu diyordu hayır sadece anne sütü diyince hay maşallah diyordu özellikle çocuk doktorumuz çok şaşırmıştı sadece anne sütüyle bu ilerlemeyi kaydettikleri için ama hiç normal değil falan demedi yani şu an büyük oğlum 3 buçuk yaşında 16.5 kg küçük oğlum 2 yaşında 13 kg çok fazla hareketliler senin bebekte hareketlenmeye başlayınca bu kadar hızlı kilo alamayacak zaten
Bir şey olmaz. 6 aydan sonra çok yavaşlıyor kilo alımları. Benim kuzenim aylık 2 kilo alıyordu. Aşırı tombikti. Yaşına geldi dişi çıktı, yürümeye başladı zayıfladı. Şimdi koca genç kız oldu manken gibi zapzayıf. Sadece Anne sütü alıyormuş sütün yarıyor demek ki
Bence normal anne sütü alıyorsa çünkü mama içen çocukta çok kilo olunca duydum da anne sütüyle ne kadar alırsa sorun değil bebek onu tolere edebiliyor demişti aile hekimi hemşiresi
Benim oğlumda 4 aylıkken 7.400 kiloymuş baktım şimdi. Ama 6.aydan sonra zaten emekleme yürüme derken kilolar yavaşlıyor şuan 1 yaşında 1 yaş aşısında 10.5 kiloydu şuan kaç bilmiyorum. Doğum kilosu da 3900 dü. Bebeğine sütün yaramış maşallah canim. Dediğim gibi ilerleyince kilolar yavaşlıyor ama emzirme yine biraz azaltsan daha iyi olır canim benim tanıdığımın da öyleydi anne sütü alıyordu doktor azalt emzirmeyi demişti
Sonuçta mama almıyor anne sütüyle besleniyor.benim oğlumda hep kilosu önde gitti
Sonra birden kilo alımı düştü.çok şükür yine tombik ama hiçbir doktorda araştırılsın demedi.genetiğinden olabilir.bebde kiloluydum bebekken.haraketlenince zaten zayıflıyorlar
Ben ve kardesim veraber dogum yaptij 10 gun arayla onun bebesi mamayla besleniyor şuan 4 aylık 8.400 gram bnm bebem anne sütü tam 7 kg yani normla beben bnce
Kardeşim doğduğunda zayıftı sonradan kilo aldı sadece anne sütüyle beslendi tosun gibiydi kolları bacakları oturduğu zaman kilodan dolayı kat kat dururdu annem nazar değer diye dışarı çıkartmazdı kar gibi de bembeyazdi şimdi 18 yaşında bi rüzgar çıksa Uçar o derece zayıf tek sıkıntı geç yürüdü geç oturdu benim kızıma da çok kilo alıyor beslenmeyi azalt dediler hiç dinlemedim emzirmedigim zamanlar krize giriyordu emzik tutmadı hareketlenmeye başlayınca kilo alımı da azaldı şimdi görenler neden zayıf diyor yine de başka doktordan fikir alın
Kilo kiyaslamasi yapan olmus bu cok yanlis.Ileeide.kilo alip vermesi değil sorun.Cok hizli bu kiloya ulasmasi.Insulun sorunu mu var,buyume hormonu mu cok salgilaniyor seker hastasi mi vs vs bu arastirilmali doktor dogru soylemis.Ihmal etmeyin lutfen
Benim oğlum da 4 kilo doğdu. Şuan 4 aylık, 8 küsur kilo.
Kilosu ilerde ama sıkıntı yok diyolar
Sadece anne sütü ile bu kiloya ulaştıysa korkmayın. Hareketlenince zor alıyorlar. Hastalık dönemi veriyorlar
Benim oğlum 2 ayı bitmemiş 5 kilo maşallah seninkinede benimde sadece anne sütü
1,486,708 soru
24,305,035 cevap
344,343 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın