+1 oy
882 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (2,920 puan) tarafından

2+1 

Yada 1+1 olucakms 

Kasımda baslicakmis basvurular 

Ama mantiklimi basvurmak avantaj ve dezavantajları nelerdir bilen varmi 

Her ay ödemesi artar mi keşke sabit kalsa bide 20 sene ödemek çok görünüyor.

Sizce 

Ne yapicaksnz basvurucakmsnz

8 Cevaplar

+1 oy
(2,267 puan) tarafından

Aylık geliri 30.000 altında olan ve elinde hazır 100.000 nakit bulunmayan başvurmasın çok üzülür

(2,267 puan) tarafından

Ben dükkana yazılmıştım 5 yıl önce ev ile şartları aynı e devletten başvuru sürelerini takip ediyorsunuz 2+1 veya 3+1e katılım bedeli ödeyerek basvuruyorsunuz (ikisinin katılım ödemesi birbirinden farklı) kura Sistemini takip ediyorsunuz çikarsa asıl hak sahibi olarak halkbankasında sözleşme imzalayacaksınız ama orda büyük bi şok yaşayacaksınız diyelim siz 3+1 2 milyon ödemeli aylık taksiti 20.000 olarak yazıldınız ama sözleşme sırasında tefe tüfe farkı olduğu için 3 4 milyon ödemeli aylık taksit 30.000 gibi rakam çıkacak kabul ederseniz sözleşme imzalayacaksınız  4 5 yıl sonra anahtar teslimi yapılıyor anahtarı teslim aldınız anda tefe tüfe yine devreye giriyor taksit ödemeleri yeniden belirleniyor o günün tefe tüfesine göre taksit ödeyeceksiniz teslimat sorasında evin değeri ne kadarda%1 KDV bedeli ve güvence bedeli ödeyeceksiniz ve artık evi teslim alabilirsiniz 6 ayda bi taksit ödemelerine zam geliyor o dönem bu farklar beni zorlayacak miktarlar olmadıgı için teslim aldıktan 6 ay sonra indirim dönemi gelmişti peşin ödeyerek dükkanı o zamanın parası ile 420.000 almıştım

(2,920 puan) tarafından

Kötüymüş 

(2,267 puan) tarafından

Maalesef bunu göze alarak başvuru yapın asıl hak sahibi oldugunuzda meblağ zorlamayacak gibiyse kabul edin şuanki taksit ödemeleri 25 küsürün üstünde 

(2,920 puan) tarafından

Bide sekiz bin falan yazmışlar 

(2,267 puan) tarafından

O şimdiki fiyatı önce sözleşme zamanı daha sonra anahtar teslim zamanı tefe tüfe farklarını hesaba katın

-Reklam-
+1 oy
(2,535 puan) tarafından

Benim yaşadığım şehire de gelecekmiş toki . Dün akşam eşim söyledi.  Basvuralim dedik . Yatırım amacıyla almak istiyoruz bize çıkarsa.  

(2,535 puan) tarafından

Benim de bilgim yok toki evleri hakkında 

(589 puan) tarafından

Kendi eviniz varsa olmaz 

(2,535 puan) tarafından

Var ama kayinpederin üstüne tapulu. Aile apartmanindayiz 

+1 oy
(5,661 puan) tarafından

Sanki cikcak basvuranada cikmiyor merak etme

(2,267 puan) tarafından

Şartlar eskisi gibi değil çıksa bile maaşından 30.000 arttırıp köşeye koyamayan zaten alamaz

(5,661 puan) tarafından

Toki fakirlere degilki artık zenginlere olmuş 

(2,267 puan) tarafından

Maalesef öyle

(2,920 puan) tarafından

Galiba 

+1 oy
(3,245 puan) tarafından

2019 da çıkanların ki daha teslim edilmemiş YouTube da bir sürü mağdur edilmiş insanların videosu var Bilemiyorum

Teslimat 2027 

6 ayda bir taksit fiyatı artıyor 

(2,920 puan) tarafından

Banada nedense güven vermiyor 

+1 oy
(3,667 puan) tarafından

Ödeme işleri karışık teslim ve oturma işi rezillik ışcilik sıfır , ama başka türlü de ev sahibi olmak İMKANSİZ helde kiradaysak , başkasına 10 15 bin kira verecegime alırım ki aldık biz teslim edildi ama henüz doğal gaz verilmedi smdi onu bekliyoruz 

(3,667 puan) tarafından

2+1 Ler çok küçük 1+1 i düşünemiyorum 

(2,920 puan) tarafından

Taksitler degisiyor mu 

Artıyor mu

Ne kadar sürede teslim edildi

İl nerde

(3,667 puan) tarafından

Malatya'nın ilçesindeyiz biz depremden önce yazılmıştır kurada ismimiz çıktı bu yıl Ocak ayında 206 bin peşinat verdik 8 aydır da aylık  8 bin taksit ödedik 3+1 bnm ev , anahtar teslimi Ağustos ayında aldık binada eksikler vs vardı yapıldı 10 gün öncede evimi taşıdım ama doğal gaz yok havalar soğuk sıcak su tüp yok henüz gecemedim evime nerden baksan 4 yıldır bekliyoruz artık bıktık gerçekten biz Ocak ayindna beri 2 kira veriyoruz hem aldığımız ev hem oturdugumz eve henüz bir artış olmadı taksitte  ilcedeyim ona rağmen ev kiraları 12 bin ile 17 arası çok sıkıntı çektik biran önce evine geçmek istiyorm bizden snra satışa çıkan evler 100 bin fazla ya satıldı 

(2,920 puan) tarafından

İyi sizde artış olmamış.

Yukarıdaki biri tefe TÜFEye göre zam yapiyolar demiş 

Yerine göre de değişiyor mu 

Yada artık böylemi anlamadm 

+1 oy
(1,072 puan) tarafından

Bizde başvuru yapalım diyoruz olursa oglum var 20 yaşında ben bide o başvuru yapalım dedik evet ev küçük 2artı1 olana dedim her ay 14 bin veriyoruz seneye 20 diyecek bari bu yükselicek ama ev kirasıda artıyor yerinde durmuyor sadece biz yerimizde duruyoruz yoksa ev sahibi olmak hayal bize böylede olurmuyuz onuda bilmiyorum

+1 oy
(10,203 puan) tarafından

Ben yazilacam yapilasaya kadar birikim yaparım sondası Allah kerim gerekirse kredi çekeriz az bişey 

(2,920 puan) tarafından

Ama yapilasiya kadar da ödeme yapman gerekiyor 

(3,667 puan) tarafından

Kurada isim çekildikten bir süre snra bide kat cephe ve daire numarası çekiliyor o zman veriliyor ödeme sözleşme den snra , biz 2022 de. Yazıldik isim çıktı 2025 Ocak ta sözleşme yaptık daire kat belli oldu sonra ödeme yaptık peşinat verdik sonraki ayda aylık kesildi 

(2,920 puan) tarafından

Nasıl memnunmisunuz 

Ödemeler nasıldı 

Ve hep arttimi

Tefe TÜFEye göre diyorlar doğrumu 

(10,203 puan) tarafından

Yok ya öyle değil  ismin çıkar sonra yapilasaya kadar süren var koyarsın parani ben şimdiden koymaya başlarım çıkarsa az bişey açık oluyo gider kredi çekeriz öyle düşünuyom ben 

(3,667 puan) tarafından

Biz daha oturmaya gecemedik Ağustos ayında anahtar teslimi yapıldı bu arada evde ki eksikleri belirledik yapılması beklendi snra abonelik yapıldı , temizlik ev taşıma dizme yapıldı doğal gaz yok şuan bu ay bı artış oldu ama ne kadar bilmiyorum bir seferlik miydi bilmiyorm

+1 oy
(848 puan) tarafından

Avantaj evlerin sağlamlığı. Ödemeler sabit taksit değil artıyor. Faiz oranları düşükken artış iyiydi. Biz Maraş depremi öncesi kurada çıktık ama yapılmadı hala. Eski 3+1 Tokide kiracıyım aidatı 1600 (toki yönetimi diye bir şey var) kira 25 bin ev aşırı bakımsız. Isınma merkezi ayrıca sıcak su için hermatik var. Mutfak dolapları lüçük. Giderlerden çok kötü koku geliyor. Fayans vb işçilikler kötü, su gidere akmıyor banyoda vb. Yürürken yer sallanıyor ama duvarlar çok sağlam. Bir şey asmak için matkap kullandık ucu kırıldı mesela. 

(2,920 puan) tarafından

Aaaa degisikmis ev sallanıyor ama sağlam tuhaf 

Ama işçilik yok sanırım biride demişti bunu

Ödemelerde artış oluyormuş sanırım sekiz bin yazıyor ama aylık 30 bini olmayan başvuru yapmasan demiş 

(848 puan) tarafından

Ben de anlamadım ama böyle asma kat gibi sallanıyor. İçini zamanla yaptırırsınız para oldukça ya da kiraya verir kendi kiranızı karşılar veya taksitleri ödersiniz. Toki diğer kooperatif tarzı yerlere göre daha güvenilir geliyor insana. Zemini de sağlam seçiyorlar. Önceden alan tanıdıklar çok az ödediler ama faiz yükselince maalesef taksitler de yüksek oluyor. Gene de bana mantıklı. Şu an 25.000 veriyorum alemin bakımsız gudubet evine. Bari kendi evime öderim. Siz başvuru yapın çıkıp çıkmayacağı belli değil. Çıktıktan sonra proje ve ihale süreci var sonra sözleşme. O zamana belki faizler düşer. 3 kez başvurduk üçüncüde çıktı bize. Daha iyi yerleri alamadık istemesem de bir yer çıktı. Ev evdir zamanla değerlenir olmadı satar başka alırsınız. 

(2,920 puan) tarafından

Bakayim basvurayim ama taksidi çoksa ödeyemem ben

(848 puan) tarafından

Siz bilirsiniz. Peşinatı ve taksitleri ödeyecek durumda değilseniz başvurmayın öyleyse. Hakkınızda hayırlısı 

(2,920 puan) tarafından

Evet taksite bağlı biraz

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 592 göst.
21 Temmuz 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Lamelif (2,003 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 702 göst.
0 oy
1 cevap 109 göst.
21 Haziran 2025 Para & Ekonomi kategorisinde Oglumveben (2,920 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 266 göst.
18 Ekim 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (8,480 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,490,135 soru

24,353,793 cevap

346,627 kullanıcı

...