0 oy
158 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,728 puan) tarafından

İyi gunşer hanımlar anne ve babamin ölüm yildönümleri yaklaşiyor mevlut okutmak istemiyorm bana mantıksiz da geliyo beni yalmz bırakan bi alo yu layık görmeyen akrabalari ve annemim maddi durumu iyi olan arkadaslari vs pide yedirmk sevap bunun neresinde diyorum 

GGönlümde olan ankara abisine bagıs yapmak ama annemin arkadasi sadaka her zaman yapılacak ve yaplması gereken bişey 

Fakat onun sevdiklerini onun için toplamak dualar okutmak ruhu sad olur diyor ama içimden gelmiyor basta saydigim sebplerden ötürü 

Ankara abisi dernek paran bosa gider kendin fakir bul diyo ama ankara abisi oyle kişilere el uzatiyo ki Allah ondan razi olsn gönlğm oradan yana brnde sanki atla deve bagiş yyapamayacagm ama pide yedirebe kadar onlara böylesi daha dogru geliyo 

10 Cevaplar

0 oy
(1,426 puan) tarafından

bence senin niyetin onemli bagisini yap. kendinde otur  al abdestini oku yasin tebareke amme namaz sureleri ruhlarina hediye et.allah kabul etsin

(3,728 puan) tarafından

Allah razi olsn sürekli duamdalar okurum da ama böylesi gönlğmden geçiyor gerçekten

Belki dusuncem yanliş mevlid de zengin bileziklerini singirdatma yarısına girecek insanlara yemek vermemin sevabi bana göre yok yalnzca Tabi okuban dualar Allah ve Resulunu anma tabiki vesike güzel tabiki ama içimden gelmşiyo

-Reklam-
0 oy
(3,529 puan) tarafından

Kuran kursunun bir aylık elektrik yada su faturasını ödesen? Yada ihtiyacı olan talebelere Kuran yahut ilim kitabı alsan,annen ve baban adına. Her okudukça sevap onlara giderdi. 

(3,728 puan) tarafından

Buda cok güzel fikir yarın kuran kursuyla konusaym

0 oy
(550 puan) tarafından

Mevlid sadece yemekli olmak zorunda değil. Mevlidini okutup sadakanı verebilirsin tanıdığın bildiğin durumu kötü kimselere

(3,728 puan) tarafından

Laf ederler arkamdan dedikodu yaparlar yaparsam dört dörtlük yemek veririm yada hiç 

Kuran kursuna görüsecem kuran alöak nasip oşursa onu yapcam bu sene 

0 oy
(163,786 puan) tarafından

gazze gazze gazze en guzeli oraya yardim 

(3,728 puan) tarafından

Oraya da dernekler yiyor gönderilenlerin cogunu ulastirmıyolar diyolar

0 oy
(4,721 puan) tarafından

Ben de sizinle ayni fikirdeyim gerçekten ihtiyaç sahibine nasip olmasi bence cok cok daha onemli. Pide de guzel olmamış ayran da tuzluydu Ayşe gelmemiş onunla küsler miydi diye bos boş konuşacak bir ev insanı bir araya toplamak hic mantikli degil. Güvendiğiniz bir vakıf varsa bence de oraya bağışlayın ben hep oyle yaparım. 

(3,728 puan) tarafından

Bende istemiyrm belki arkamdan konusanda olur hayır yemegi yedirmeyedi diye ama umrumda degil bagısı bile demicem

0 oy
(25,126 puan) tarafından

Yanlış anlaşılmak istemem ama toplanıp o ortamda boş muhabbet eden akrabalar ile bu hayrın yapılmasını istemem. Cenaze evinde bile çayın demi salatanın limonunu sorgulayan saygısız bir millet olduk o ortamda bir araya gelmişken kim evlendi kim boşandı nerede ne yaptı konuşan insanları toplamaya lüzum yok ( bence ) 

(3,728 puan) tarafından

Bende oyle düşünüyorum insanlar dedikoduta evini denetlemeye geliyolar 

Belki arkamdan konusurlar mi bilmem hayır yemegi yedirmiypr diye insanlarin sagı solu belli olmuyo ama umrmda degil

0 oy
(208 puan) tarafından

Durumu olmayan zar Zor okuyan bir öğrenciye yardım edebilirsin tıp mühendislik zar zor okuyan kitap alamayan insanlar var Allah niyetini kabul etsin 

(3,728 puan) tarafından

Cok buyuk para olmayacak belkı ama keske denk gelsem suan kuran almaya niyetlendm üstte bi post aahbı fikir verdi

(208 puan) tarafından

Sen bilirsin canım sana kalmış Allah kabul etsin şimdiden tek seferlik burs gibi düşünsen diye demiştim fikir olur belki zar zor Okuyan o kadar üniversite öğrencileri var ki ama adam akıllı bölüm okuyan öğrenciler 

(3,728 puan) tarafından

Haklsimz cnm çevreme dikkat edicem

0 oy
(869 puan) tarafından

Senin niyetin önemli olan dua Eden sadaka veren evladın oldumu amel defterin kapanmaz bide hayır Allah için yapılır gizli kalır ulu orta yapılmaz rabbim kabul etsin şimdiden 

(869 puan) tarafından

Babamın kirkinda çay kaşığı sesinden nefret ettim ayrıca çok yanlış buluyorum 

0 oy
(194 puan) tarafından

Canım ben bagıs yapmıştım bır kaç ay ıcındede burda hayır  dağıtan bır ısletme var tam okul çıkışına denk getırıyorlar oraya hayır yaptıracağım Allah kısmet ederse sımit limonata dağıtıyorlar okul çıkışı ısteyen çocuklar yaşlılar gelıp alıyor bende sevmıyorum Mevlüt vs çünkü yaşlı insanların soruları benım ıcımı daraltıyor kendı acım kendıme yetıyor zaten ,gerçekten ıhtıyacı olan ınsanlara yapmak ıstıyorum o yüzden genelde yurtlara vs yada smalı çocuklara bagıs yapıyorum öyle zamanlarda bu sefer hayır yapma fıkrındeyım 

(3,728 puan) tarafından

İnanin akrabalarimi sevmiyorum keza onlar da beni sevmiyor ki yapayalnz kaldm alo demediler bide arkamdan atıp gezmişler o kucuk bizi arayıp sormuyor diye yas bayramıda tek basıma memlekeye geldim bayrama 1 hafta var ramazan acılıyım anamı kaybedeli 40 gun olmamıs ne iftara cagırdılar ne yanıma geldiler gözyasımı akıta akıta temizlik yaptm bayramda geldiler sofra kurayım dedim gidicek kapımuz var dediker koydurtmadilar arkamda yas bayrmında sofra bile kurmadı diye laf cıkardilar içimden gelmiyor onlari cagırmak 

0 oy
(1,009 puan) tarafından

Ankara abisi gerçek ihtiyaç sahibi aileleri bulup yardım ediyor, güvenilir biri canım , Allah anneciğine babacığına rahmet eylesin mekanları cennet peygamber efendimize komşu eylesin inşallah ❤️ 

(3,728 puan) tarafından

Allah ondan razı olsn cevremde ankara abisinin buldugu gibi ihtştacli kimse yok herkes kendi yagında kavrulan insanlar ama ankara abisinşn el uzattigi kişiler ihtiyac sahıbı bundevirde cok zor durumda insanlar

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 99 göst.
0 oy
5 cevap 209 göst.
0 oy
6 cevap 448 göst.
1 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sebebine (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 484 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde curious (1,182 puan) tarafından soruldu

Kategoriler