0 oy
555 göst.
önce Diğer kategorisinde (65 puan) tarafından

Allah aşkına ben anlamıyorum gerçekten eşimin babası tek yaşıyo evi kendinin yıllar önce emekli olmuş.  Dün maaş almış bugün maaş bitmiş. Ben anlamıyorum eşimde zatenn tam Bi saf. 15bin aliyomus babası ne 15i yeni emekli alıyo onu diyom inanmıyo. Önceden 1 hafta bari yetiryodu artık oda yok demekki. Valla sinir oluyom. Napiyim ben anlamadım bu nası adam ya valla bıktımmmmmm bunun babasından200attim..300 attm500attm 1000 qttm bu ne reye gider böyle ya yıllardı r böyle eşimde aldığı paranın ne canı var diyo hiç almiyosa 30bin alyodur

13 Cevaplar

+4 oy
önce (1,704 puan) tarafından

Bak arkadaşım eşin seni evini kısıtlamıyorsa sanane babası bırak o kadar versin yanii hani anne baba hakkı diye bişey var ya

önce (1,704 puan) tarafından
+1

Ta kendisi 

Yani bir erkek ailesini kısıtlamıyorsa babasına annesine tabiki bakabilir para verebilir bizimde kayınpederde tarla sürer satar hep yok der ama hepimiz biliyoruz altın biriktiriyor ama yinede istedimi oğulları yolluyor para öyle 200 300 de değil en az 5 bin gider e napalım şimdi adamların babası ve adamın kendi kazandığı ister verir ister vermez ben kayınpeder den cok kaynanama vermelerini daha çok isterim sadece 

önce (6,675 puan) tarafından

Ben de kendi anne babama veriyorum maaşımdan. Lafını etmek için demiyorum asla, kazanıyorum çok şükür ve evin geçiminde bana düşen sorumluluğu aksatmadan aileme destek oluyorum kime ne. Eşim de ağzını açmaz takdir eder. Aynı şekilde kayınvalideme de destek oluruz onun da iyi kötü maaşı var ama geçinilir mi onunla. Hasta bence post sahibi artık. 

önce (6,484 puan) tarafından

Ailemin durumu çok iyi geçen annem evi temizletecekti ücretini ben verdim. Eşim laf etse herhalde çok büyük tartışma çıkar. 15 bin ne ki? Bir market alışverişi. Cidden anne babaya harcanan da laf olmasın ya 

Post sahibi bu konuyu takıntı haline getirmiş. Aşağıda da yazmış. Diğer hesaplarındaki postlarda da adamın cep telefonunu kurcalamıştı ve eşine göstermişti bak kadın fotoğrafları var daha babana para verme diye. Allah acil şifalar versin.

önce (15,505 puan) tarafından

Ben de aşağıda yazdım ihtiyaç yok ama ben veriyorum kimseyi benim emeğimin karşılığında harcama tasarrufum aile noktasında bağlamaz.

-Reklam-
+4 oy
önce (163,740 puan) tarafından

her ay bu kayinpedere verilen para postunu acmakdan yorulmadiniz bende yazmakdan yorulmadim akliniz fikriniz zikriniz hep parami bi salın yaa bi unutun veriyosa veriyo bu kadar takma artik baba yaa baba adamin babasi tabiki vericek tekse gel baba bizle yasa bile demeli ÖLÜM var ÖLÜM  hic sadaka vermiyomusun sen belkide rabbim nasip etmiyodur vermeyi hayatta en önemli sey para degil annenin babanin sag saglik olması 200 300 500 tl bu kadar kafa takilmaz yaa bu kadarda ugrasilmaz ayip vallahi ayip 200 tl dedigin buyuk para dimi 1 kg tereyagi 1 kg peynir etmiyo ama senin gozunde dag olmus o 200 300 500 tl peki o baba kac yil bakti kocana evlat olarak vermeliyiz cömertlik zor degil 1 kezde gonullu veren ol lafini etmeki rabbim sana daha fazlasini nasip etsin şu kalbini bi parcada olsa düzelt yaa verene rabbim fazlasiyla veriyo yazik gunahtir bee sende 2 kap yemek yap gonder gel baba bizde ye yemegini bu aksam de 1 tas corba koy onune hersey para degil topragin alti var amel defterlerimizi iyilikle dolduralim yalan dunyadaki para hirsi bi isimize yaramaz

Peygamber (sav) Efendimiz şöyle buyurdu: “ Ana babasına, ikisinden birine yahut her ikisine birden ihtiyarlık zamanlarına yetişip de onların hayır dualarını alıp cennete giremeyen kimsenin burnu yerde sürünsün” Müslim, Birr,9. 2551/ 9; Buhari, Edebü'l-Müfred

dua almak zor degil 200 tl sen zengin olmazsin ama cenneti kazanirsin 😉

önce (127 puan) tarafından

Ayyy yeni farkettim bende hak verdim bu kadına 200 300 TL nin hesabini mi yapıyor her ay 😲😲

önce (65 puan) tarafından

Her ay 200 300 deil 2 günde 1 200 300. Aslında konu oda deil evi kira deil bişey deil. Aldığı gün maaşı bitiyo yıllardı r napiyo maaşını takıldığım konu bu tan olarak. 

+1

napiyosa yapiyo maasini o konu seni ilgilendirmezki hayatim 

önce (26,125 puan) tarafından

Afferin kız sevdoş🤩

+1 oy
önce (4,763 puan) tarafından

Babam 74 yasinda 15 senedir vardır emekli 16.5 alıyor 😁😁 doğru diyor eskiden emekli olanlarla yeni emekli olanlar arasında para farkı bırakmadılar sen haksiszssin

Ona aç gözlü denir 😊 ne mqqstqn haberdardır ne emeklilikten böyle evde bütünün ne yapsam diye düşünüyorlar 

Aldığın gün maaş nasıl biter sorun bu. Başkasına güvenerek yaşamaya alışmış çünkü. Yarın i düşünmeden yaşıyo. Sorun bu.

önce (966 puan) tarafından
+2

1 günde veya 10 günde bitirmesi seni alâkadar etmez ki güzelim . Kocan sizi madur etmiyorsa kocanın babasına verdiği para da seni alâkadar etmez. Dinimiz anne babayı sahip çıkmamız gerektiğini emrediyor. Verdiğin para da 200-300-1000

Ben o paraları sokaktaki mendil satan çocuklara veriyorum . Gören de milyarlarca para veriyorsun sanacak . Bu kadar aç gözlü olma ve sürekli eşine bu konuda dolduruşa getirme . Zira böyle devam edersen evliliğin açgözlülüğünden bitecek.  

+1

Yok guzum ikna edemeyiz biz bu bacıyı. Her ay farklı hesaplardan açacak bu postu :) Ayın 20'sinden sonra açıyor :))

önce (5,642 puan) tarafından

Postu açınca ne değişiyor peki 😅ne dicek buradaki insanlar kocanlamı kavga edek napak...ya bu meseleyi kabul et yada kocanı boşa başka çıkar yolun yok 

+1 oy

Yok 100 alıyordur. Valla eşin daha çok versin diyeceğim artık bir insan ancak bu kadar takıntılı olur bacım ay

bu kadar takintiliysaniz lutfen bir psikologa gidim gerekirse psikiyatriye gidin bu durum size daha sonra esinize cocuklariniza ailenize ciddi zararlar verir  okb olabilirsiniz destek alarak aşarsiniz bu durumu 

Ben Öğretmenim eşim de öyle. Annemin ihtiyacı yok her ay 7 bin lira veriyorum. Eşim de ailesine destek oluyor. Kimsenin haddi değil benim kazandığım emek üzerine söz söylemek. Keza benim de haddim değil eşime böyle yapamazsın demek. 

nagis hocam nazarcan nazliya neler neler yazdik anladimi anlamadi bazen anlatmak imkansiz malesefki

Evet ısrarla aynı konular hayatı kendilerine zorlaştırmaktan başka bir şey değil bu bin lira iki bin lira için bu kadar abartılı takıntı yapmak ciddi sıkıntı sevdoş 

Başkası derken çocuğuna güvenecek tabi sen esas elsin

+1 oy
önce (6,172 puan) tarafından

Kiz biz geciniyoruz 15 bine delirmis mi bu adam faturalar 7 bin tutuyo eletrik su telefonlar internet digiturk hepsi 7 8 bin de mutfaga gidiyo ekmek falan dahil 3 kisi geciniyoruz tek basina napiyo bu adam bu parayi 

Ben yuvarlak hesqp soyledim canim bu cocugun yazligi kisligi okur acil bi hastalik durumu olur ekstra masraflar cikar 20yi de bulur ama tek basina yani bu nasil bi sacmalik lincleyen sacmaliyo bence ben kabul etmiyorum ben yetiriyosam herkes yetirebilir bak mesela ayda yilda bi gimsaya gotururz cocugu bilirdin gimsayi tiklim tiklim dolu oluyo ondan sonra millet gecinemiyoruz diyo biz cok seyden fedakarlik yaparak idare ediyoruz o yuzden gecinebiliyoruz eee senin kayinbaba elektrigi 500 suyu 500 gelse ayda 3 4 bin gaz yaksa marketine 5 bin harcasa telefon falanda bin tl tutsa geriye kalan para nereye gidiyo 12 13 bin eder geriye eline kaliyo 3 4 bin para tamam artiramaz ama gecinir yani baska borcu derdi var mi 

Aynen sen gibi düşünüyorum cnm .onca kişi linclemis gelirleri demekki çok çok iyi. Ben savurtan biri deilim. Ayda yılda 1 yemeğe gdersek gideriz dışarı çıkarsak çıkarız. Her yönden bana mantıksız geliyo .demediğim kalmadı. Babası da biliyo razı olmadığımı ama hiç değiştirmedi kendini  .eşimde ne desem boş yapacağını yapıyo yine.ayni sen gibi hesaplıyorum hayli hayli gecinmesi gerek diyorum. Eşimde hiç sormuyo napiyo ediyo nereye veriyoda yetiremiyo bu adam yıllardır böyle huylu huyundan vazgeçmez diyorlar ya aynen ohesap ama inan bıktımmmmmm uyandım bu durumdan. Naparsam yapiyim biseyde deismeyek eminim

Gercekten linc mi yedin bunun icin ya valla ben anlamiyorum millet ne kazaniyo da bu paralari kucumsuyo biz 3 kurusun hesabini yapiyoruz burda tamam babadir atadir olabilir o zaman verilir bu ay ekstra masrafim oldu der o zaman dertek cikin ya da borcu derdi olur tamamda ay basinda adam bitti diye geliyo hangi devirdd yasiyoruz ya biz de bu millet bu paralari kucumsuyo ben 3 kisi idare ediyosam 1 basina ni yasli nasil idare edemez 

İşte bende bunu anlamıyorum suçlu ben oluyorum 

Valla ben hak verdim bacim sana senin yerinde olsam bende tepki verirdim madem oyle birlikte oturun kayinbaban maasini size versin siz ona el harcligi 3 4 bin para verin faturalari kendiniz karsilayin oyle de bak bakalim bi daha istiyo mi 

+1 oy
önce (1,360 puan) tarafından

30 mu alıyor pardon siz hangi ülkede yaşıyorsunuz yada uzaydan mı geldiniz işçi emeklisinin 30 aldığını savunan akıl yoksunu bu ülkede yaşamayaz yada uzaydan gelmiştir yaşadıgı ülkenin enflasyonun dan bi haber pazar market fiyatlarından bi haber hayattaki tek başarısı maddi durumu iyi biri ile evlenmek olan kişi gelmiş eşinin maaşının hesabını tutmaya kalkıyor siz önce evden dışarı adım atmayı öğrenin bi haber izleyinde mağaranız dışında bi hayat olduğunu görün

Cahil olduğumu nerden bildin ülkenin u sunden falan haberim var asgari ücretle gecinmeye çalışan AİLELER var .tek başına Bi adam maaşıyla gecinemiyo mantıklı mı sence

hangi ildesin sen ona gore tavsiye vericem

Sen o tavsiyeni kendi üzerinde kullan

senin cok fazla tavsiyeye ihtiyacin var hayattaki tek amaci koca parasini hesaplayip dusunmek olan sensin yazik etrafindakilerede zarar veriyosun isin gucun para pul 🤢 tek derdin para baska yasam amacin yok takintili oldugunuda sen yazdin hos yazmasanda belli zaten 😱 hep mutsuz paraya tapan kayinpederinin 3 kurusluk emekli maasini hesaplayan takintili bi gelin olarak yasama kendini duzelt 😉 sana yazik degil etrafindakilere yazik

önce (1,360 puan) tarafından

Noktasına kadar katılmamak elde değil ben anlamıyorum bu insanları bi gün kendilerinin aynı duruma düşeceğini hiç hesaba katmıyorlar ama bilmiyorlar ki ilahi adaletin gücü çok büyük

+1 oy

Eşinde akıl yok attığı parayi sana söylüyor. 

Benim yerime olsan sen bosanirsin demekki eşim ayda en az 500 dolar atiyo 

Ama hic niye atiyon kelimesini demedim anne baba çünki onlar.  

+++++ örnek geline

😅😅😅

1. Eşin kac para alıyor da 500 dolar atiyo demekki durumunuz çok çok iyi. 2. De ailesinin geliri yokmu

1.Durumumuz cok cok iyi degil.  Kazandigi paranin 3te birini atiyor onlara . 

2 gelir yeri meyve falan satiyorlar. Yani toplasan aylik senin kayinbabanin maasi kadar para kazaniyolar. 

0 oy
önce (1,304 puan) tarafından

ne yapmış ki maaşı bir günde kredi kartına falan harcayıp ona mı yatırmış baksın eşin babasının maaşına ne kadar yatıyor ne kadar yatmıyor kredi kartı kullanıyorsa nereye harcıyor neler yapıyor diye

Ya işte eşim hiç merak etmiyo sormuyo napiyo kaç alıyo nereye veriyo .sanane babamın maaşın hesabından diyo. Yok hiç mantıklı ki yani yıllardı böyle bu  1 gün de maaşmi biter borçlar na vermiş dyo zatenn hiç borcu bitmezki. Yokyani bukadar alıyo buraya buraya vermiş de tmm ama hiç sormuyoki

0 oy
önce (95 puan) tarafından

İşçi emeklisi mi canım memur emeklisi mi? İkisinin arasında çok fazla fark var. Babamdan emekli yatan sigorta primi ne göre de maaş bağlanıyor sanırım babam yeni 19 bin almaya başladı ondan önce 14 bin alıyordu kayınpederim memur emeklisi 30 alıyor

Tamamda canım, benim babamda en az 15 yıl olmuştur emekli olalı ama asgariden daha az zam oluyor onlara ben 30 yaşındayım babam ben doğduğumda 46 yaşındaydı baya oldu yani onun emekliliğide ama dediğim gibi 14 alıyordu 19 yeni oldu aşağı yukarı aynı alıyordur belki kredi kartı borcu vardır ya da para biriktirmek istiyordur benim babamda sonradan para biriktirmeye başladı son 4 senedir yani 

Bilmiyorum cnm valla eşim 15 alyo diyo bend yeni emekli alıyo 15 dedim 15 alsa bile 1 günde nasıl bitiyo bu adam hep böyle. Para falan biriktirmez o cnm olanı yer ertesi günü düşünemez huyu öyle 

O zaman bilemem tabi canım ne yaptığını ama dediği gibidir eşinin inan özellikle işçi emeklisinin maaşı çok az

önce (193 puan) tarafından

Ev varmı canım benim ev yoksa zaten anca kira parası yada ekstra arabası vs varsa arabanın masrafları gıdıyor bılemıyorum sımdı durumları ama 15 de çok para degıl kı kart borçu vardır bır borçu vardır bana normal geldı ya nedense 

Defne evi kira deil arabası da yok  cnm yıllardı rvhep böyle değişmedi bu adam hiç 

0 oy

Eşin senin her istegini alıyor ve kısıtlama yapmiyorsa bence karışmamalisin seni ilgilendirmiyor yaşlı adam nereden biliyorsun yarın Kadar bittigini belki adamin borci vardır birine vermistir çok fenasin niye takip ediyorsun çok ayıp ickiye mi veriyor yaşlı adam paralari yoksa eksorta mi yada eve kadın mi Atiyor birak karisma sonra eşinle aran bozulur 

Ama sürekli böyle artık sıkma ya başladı düzeleceğine kötüye gidiyor cnm buda

Anladım canım o zaman haklısın demekki yanlış giden bişey var sen ama ilk önce kayinpederin o parayı nereye harcıyor onu öğren bir ara alsana onun telefonu nu karıştır 

Yanlış giden bişey olduğunun farkındayım zaten ama eşim ne olursa olsun onu öyle alıştırdı artık 

0 oy
önce (10,535 puan) tarafından

30 bin emekli maaşı nerde var senden evinden kısmıyorsa versin o adam onu büyütmüş okutmuş ne istiyorsunuz evlenınce ana babayı atsın mı az vicdanlı olun ya o verdiği 300 500 ₺ sizi batırmaz düpedüz bencillik bu 

Ya yıllardır böyle aldığı parayı napiyo onu merak ediyorum 

önce (10,535 puan) tarafından

Seni ilgilendirse söylerlerdi zaten bu kadar takılman saçma 

0 oy
önce (2,977 puan) tarafından

Sen niye taktin bu adama bu kadar post basligini girur gormez sen oldugunu anladim

Surekli esim anlamiyir yazmissin da bu çaba niye yani

Eşin gayetde anliyor essek kadar adam ama sana hesap vermek istemiyo cunki sen anlamiyosun eminim esin gerekli aciklamayida yapmistir ama senin o verilen parayla baska niyetlerin var sanirim

Şahsen benim kazandigim parayi anne babama verirken esim ses etse kiyameti koparirim

Ha senin bogazinda kisiyirsa o ayri ama anladigim kadariyla asla cimrilik durumu yok sen fesatsin kusura bakma aşiri cimrisin evet kayinbaban sorumsuz ola bilir anlayissiz ola bilir ama sende az degilsin insanlari rahat birak artik bence kusursuz kimse yoktur kayinbaban sorumsuz hovardaysa sende  yerini haddini bilmeyen cimrisin 

Yani kari kocayiz diye kimsenin anne babama verdigim paranin lafini etmesini kabul etmem sahsen

Ay bide ne kadar şukursuzsun millet ayni evde yasamaya mahkum oluyor yillarca es ailesiyle adamin para disinda size karistigi yok bi kendini dinle kalbine bak şeytan vesvese ediyor seni bu gidisle eşin soguyacak valla

Ya bak yıllardır böyle hiç değişmedi durumu kötüye gittigi oluyo ama düzelmiyor asla yarını düşünmeden harcama yapyo.

0 oy
önce (3,570 puan) tarafından

bugün pazara çıktım eşim 1000 TL bıraktı , oğlumun birine Polarli Hırka aldım cebime baktım küçüğe de alayım diye 200 TL m kalmış ekmek mi süt mü yoksa onlara cikolatami alacam diye kara kara düşündüm elime attığım meyvenin kilosu 100 TL sebze desen en kotu bir marul 60 dan başlıyor elektirik su dogalgaz telefon çocukların ihtiyacı masrafı maaş yarına kalmıyor bile

Aynen cnm hersy pahalı 

Ama bu tek başına napiyo anlamdim yıllardır ayni

önce (3,570 puan) tarafından

Tek de olsa canm sigarası faln varsa  bile yetmez

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 391 göst.
0 oy
1 cevap 283 göst.
12 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde 23Zeynep23 (97 puan) tarafından soruldu