0 oy
142 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından

4 buçuk yaşında oğlum var 

Geçtiğimiz nisan ayında üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle antibiyotik kullanmaya başladı yanliz burun akıntısı geçmedi nefes alamiyordu  sonrasında 1 ay süren burun akıntısı kulak akıntısı burun tıkanıklığı uykuda horlama baş çevresinde terleme diş gicirdatma uyku apnesi gibi durumlar oluştu ve geçmiyordu doktoru levmont yazdi (alerji ilacı) 30 gun kullandık  çocuğum zaten alerjik bir çocuk bebekken sayısız kere ürtiker çıkardı vücudu her neyse bir ay kullandi levmontu ve bu belirtiler yok oldu nefes alıyordu burnu akmıyor horlamiyor rahat uyuyabiliyordu taki 13 eylüle kadar 

Burnu tekrar akmaya aynı belirtiler tekrar başladı bir buçuk aydır 3.cu antibiyotigi kesinlikle düzelmiyor levmont kullanmaya tekrar başladı 22 gündür kullanıyor bugün KBB uzmanına muayene oldu alerjinin yanı sıra geniz etinden suphelendik  çünkü. KBB doktoru geniz etinin büyük olduğu yanliz yazdığı ilaçları bir ay düzenli kullanıp tekrar kontrole gitmemizi söyledi 

Antibiyotik 2 tane burun spreyi ve levmont yazmış kullanacağız el mahkum 

Size sorum şu ki başına boyle bisey gelen var mi sonucu ne oldu nasil kurtuldu cok çaresizim. Aşırı balgamli öksürüğü var uykudan uyanıyo öksürmekten kusuyor ama öksürugu geçmiyor.

8 Cevaplar

0 oy
önce (3 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bu arada arkadaşlar tüm tahlilleri yapıldı değerlerine bakıldı kanında idrarinde hiç birsey çıkmadı hastalık teşhisi yok ama hasta

-Reklam-
0 oy
önce (8,745 puan) tarafından

Kreşe veya okula gidiyormu cocuğunuz, alerji çok kötü bişey bu arada, bendede alerjik rinit var sürekli sümüklü bir şekilde geziyorum bazen öksürüğe boğuluyorum balgam cıkmıyo felan cok zor kelin ilacı olsa kafasına sürermis derler bende o misal ne tavsiye vereceğimi bilemedim 

önce (3 puan) tarafından

Evet kreşe başladı eylülde ama gönderemiyorum bu durumdan kaynaklı alerjik rinit teşhisi nasıl konuyor 

Benimde oğlum grip olurdu 10 güne geçerdi burun akıntısı tamamen, ve çok sık hasta olan bir çocuk değildi, Benimkide tam 4 yasında eylülde basladı kreşe Allahım 1 aydır burnu durmuyor sürekli akıyor anlayamadım bazen hapsırıyor, kreşe baslayalı bu şekilde bide kan tahlili yaptırmayı dusunuyorum ben değerleri düşmüşde olabilir

Benim burun kaşıntım cok oluyordu sabah uyanıyordum sürekli hapsırıyordum burnum tıkanıyordu. Zaten burnumda et porblemide var nefes alamıyorum KBB en sonunda alerji hapı verdi. 

önce (3 puan) tarafından

Tüm degerleri normal benimkinin hiç bir hastalık belirtisi yok ne değerlerinde ne idrarinde bağırsaklarına bile bakıldı yok ne varsa geniz,de yada sinüz de yada tamamen alerjik rinit bilmiyorum 

Evet alerji olabilir, bide kreş ortamına girdiyse biraz onun etkisi de vardır ama önceden de öyleyse bilemiyorum benimki kreşe gideli burnu hiç durmuyor :( sinizüt bendede var ne yazıkki. 

0 oy
önce (2,544 puan) tarafından

Biz levmontu hep kullanıyoruz  yazin okula gitmediginde birakiyoruz bitek oglumda alerjik kbb bize mometix sprey verdi onuda aylarca kullandik ki hâlâ da arada kullanırız  devamli sinuzit oluyor çünkü 

önce (3 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun düzenli kullanımda rahatlatıyor mu normale dönüyor mu bari 

Bizde geniz etide yok rontgen cekildi ama cok hasta olur zaturreden yattık   2 kere domuz gribinden yattık hastanede dedigim gibi cok öksürür  devamli burnu akar levmont ve mometix bir kullanilmali bide sinomarin children verdi bize burun yikama spreyi vs oğlum biraz üşütse enfeksiyon kapsa direk cigerine iniyor

Ama tabi levmont diger alerji haplarina gore iyi

önce (3 puan) tarafından

Şuan halihazırda 4 burun süreyi var kullanıyor ayrıca deniz suyu spreyi düzenli nazar yıkama yapıyorum  dua ediyorum biran önce düzelsin diye inşallah 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Hava makinesi kullanabilirsiniz içine Dr un yazacağı sıvı ilaçlar konuluyor.yatmadan 1 saat önce kullanırsanız gece çok rahat uyur.

0 oy
önce (6,134 puan) tarafından

Benim oglum 7 yasinda. 5 yasindan beri levmont 2.5 mg kullaniyor. Geceleri belki 1 dakikada 20 kere oksururdu. Kendi de bizde uykudan uyanirdik. Burnu hep akardi ve hasta diye habire antibiyotik veya soguk alginligi yazarlardi. Cocugunuza detayli mumkunse kandan alerji testi yaptirin(deride cikmadi bizde kanda cikti). Devlette cok buyuk reaksiyon olmadikca malesef yapmiyolar, biz ozelde yaptirmistik. Sagolsun cocuk doktoru kendi demisti yapalim diye, alerjiyi farketmisti. 3. Derece toz ve akar alerjisi cikmisti. Suan raporlu 2 senedir levmont hergun kullaniyo. Yazin genelde gozlenmiyo alerjik reaksiyon. Yazin kullanmiyorum reaksiyon olmadikca. Yani oksurme burun akintisi vs. Mevsim gecislerinde pik yapar. Yani oksurme, burun akintisi vs olur(ilac kullanmazsa tabi). Bize test yaptiran alerji doktoru asili tedavisinden bahsetmisti. 18 ay boyunca her ay igne vuruluyo ve tedavi bitince 25 yil kadar alerjik duruma bagisiklik kazaniyo cocuk ama ben istemedim. Cunku buyudukce gecme durumu da var. Suan icin eskiye nazaran cok daha iyi. 

Genel yasantida da toz tutmayan hali kullanmanizi ve odasinda cok fazla toz tutacak esya bulundurmamanizi tavsiye ederim.

0 oy
önce (209 puan) tarafından

Oğlum doğduğundan beri bu sorunu yaşıyor öyle bir burun ki böyle iltihaplı gibi akıyor bi bakıyoruz tıkanıyor bir bakıyoruz akıntı felaket. Geniz eti büyüdüğünde yaşanılıyormuş. Alerji doktoruna gittik KBB gittik. 

Levmont

Mometix burun sprey 

Ve nefes için astım ilacı sıkıyoruz makinesi ile 

KBB son gittiğimizde amacımız geniz etini küçültmek o yüzden burun yıkama yapılacak dedi aldım 450 tl ye henüz yapmadım yapıcam. 

Düzenli ilaç kullandığımızda tamamen kesilmese bile baya azalıyor.. 

0 oy
önce (4,717 puan) tarafından

Beslenmesini duzenlemenizi tavsiye ederim esim de ciddi alerjik hatta 2 3 kez ameliyat olmus beslenmesini düzenledikten sonra ciddi oranda duzeldi ınstagramda hastalanmayancocuk hesabına bir bakın cok guzel tane tane anlatiyor.

Kabaca paketli gıdaları tamamen hayatınızdan cikartin hastalık dönemlerinde yogurt peynir dahil sut urunu kullanmayın doğal çam balı keciboynuzu pekmezi(cok *** olmayacak sekilde) vermeye calisin bir de seker sofra sekeri kullanmayın 

önce (4,717 puan) tarafından

Bir de kokulu deterjan evde yün vs varsa onlar da etkiliyor ne fazla bitkisel ne fazla kimyasal ikisinin ortası olmali

0 oy
önce (7,423 puan) tarafından

Öksürük için ceviz suyu içiriyorum bulabilirsen nane pekmezi de çok iyi bu konuda

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 131 göst.
0 oy
6 cevap 119 göst.
11 Temmuz 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 175766 (373 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,538 soru

24,251,856 cevap

340,980 kullanıcı

...