herkes öyle değil elbette ama geneli böyle sanırsam elhamdülillah benim kaynanam hiçbir şeyime karışmaz ama bazı konularda çok eksiği var tabii kimse annem gibi olamaz 🥰
Bunlar hep empati yapamamaktan Allah herkesin kalbine merhamet duygusu versin bişey diyemicem daha da
amin canım Allah insanın kalbinden merhameti eksiltmesin
boyle kaynanalara insan denmiyor zaten. gelin de bir annenin kizi oldugunu idrak edecek kapasitede degilse insan degil hyvn dusunemeyen akli olmayan icguduleriyle hareket eden bir hyvan
Kesinlikle öyle Yani aslında biz Gelinler olarak üzerimize düşeni yapıyorsak kaynana da anne olarak üzerine düşeni yapması gerekiyor ama beklentisi Az Olmalı diye düşünüyorum bilmiyorum ileride Ben kaynana olursam şu an oğlum yok nasıl olurum bilemiyorum amacım zaten Kimseyi kanamak değil ama Allah hayra çıkarsın bizi hayırlı insanlarda neylesin sınamasın bizi bu konularda
Birgün kaynanam kendi kızının arkadaşının kaynanasıyla telde konuşuyor.
İşte gelininle berabermi yaşacaksın yok işte benim kızımın evi ayrı olacak diye nispet yapıyor.ordan kadın dedi senin gelininde içinde yaşıyordu değilmi,helal olsun bu zamanda kimse oturmaz iyi sesi çıkmıypr demişti.
Sesi kesildi daha.o zamanlar çok üsten konuşuyordu işte benim kızım kocasını parmağında oynatır mum eder diyordu.şimdi dqmadından yakınıyor kızıma kötü davranıyor diye.dedim seninde oğlun zamanında bana aynısını yapıyordu.öyle söyleyince ağzı kapanıypr
ne güzel ifade edebilenlerdensin sende hiç kendini ifade edemeyenler var ne yazık ki...
Bu benim ki işte 😒Kendi kızının evinden çıkmaz yer içer yatar kalkar yemeklere tatillere her yere giderler torununa bakıyo diye damadı para bile verir ama oğlu biz annemlere gidince ekmek kola alıyodu diye alma derdi zaten bnm ailem gelmiyodu bi kere geldiler bn ailemle vakit geçirmeden koşarak geldi ne indiriyorum ne yicez diye.Gerçi şuan kızıma bile ihtiyaçları karşılanmaması için oğlunu dolduruyor ki karşılamıyor dq yatacak yeri yok o kara yılanın
Allah hidayet versin kalplerine merhamet versin
Şükür şanslı kişilerden kayinvalidem iyi biridir
maşallah barekallah Allah daha iyi etsin 😍
Bunun bir de düğün aşaması var geline alınınca hesabını bilmiyorsun seninde paranın değeri yok oluyor kıza gelince bir kez evleniyor damadın işi ne alsın yapsın oluyor 😂
ahahahah ayy gerçekten öyle bende yaşamıştım öyle bir şey
Gelinlere sorsalar annen nasil kaynanan nasil diye kaci durust cevap verecek acaba ben bu insanlari anlamiyorum herkesin hatasi kusuru olur ama kanindan canindan olunca ustunu ortup baskasi olunca neden duvara asiliyo kusurlar hic bi gelin kaynanayi anne gibi goremez hic bi kaynana gelinini kizi gibi goremez oyle diyen de yalan soyluyodur ama herkes birbirine saygi duysa dusunceli davransa gul gibi gecinilip gidilir 3 gunluk dunyada dun bitti bugun can cekisiyo yarinda olacak mi olmayacak mi Allah bilir neyi paylasamiyoruz ki
evlilikte de asıl önemli olan saygı değil mi zaten herşey saygıya bağlanıyor canım o bi gitti mi geri dönüşü olmuyor maalesef birde anlayış lazım ayrıca akraba evliliği yapmayanların adetlerinde farklılıklar oluyor işte gelin diyo yok ben böyle öğrendim kaynana diyo o yanlış böylelikle kavgalar başlıyor işte
Kesinlikle katiliyorum herseyden once saygi lazim evlilikte saygi arti sadakat oldumu uzun omurlu oluyo sevgisizde tatsiz tuzsuz oluyo ama mecbur kalinirsa tuketiliyo kuturel farkliliklar inan akraba da olsa farklilik oluyo mesela biz corumluyuz aslen ayni anadan babadan dogan annemle teyzelerim arasinda buyuk bi kulturel farklilik var cunku onlar ankarada yasadilar biz usaktaydik al sana kuturel farklilik ya da esim kirsehirli aslinda kuturel olarak corumla cok yakinlar ama onlarin yasayis tarziyla benimki cok zitti benim esimin ailesiyle aramdaki sorunlar misalen hep bu yuzdendi aslinda onlarda kotu niyetli degil ama surekli nasihat ve yanlis duzeltme durumlari vardi bizde de tam tersi nasihat varsada bu kadar fazla degil yanlis varsa sa mudahale yoktu bu da bizim aramizda sorunlar orusturdu esim seni bizi dusundukleri icin boyleler kotu niyet yok ne var bunda diyodu ama ben sinirlarim asılmış alanima mudahale edilmis hissediyodum iki tarafta kendince hakli sonuc biz nerdeyse bosaniyoduk simdi herkes sinirlarini biliyo sorun kalmadi cok sukur ha oluyo mu oluyo ama birbirimizi doldurmuyoruz
elhamdülillah çok sevindim ara yol bulmanıza Rabbim kimsenin yuvasını üçüncü kişilerin girmesiyle bozmasın
benim kaynanam oğlu tüm kardeşlere sulaleye hediyeler alsa sevinçten havaya uçar oğlu borçlu olmasına rağmen ama benim kardeşime bir şeker alsa vay efendim oğlum battı oğlumdan yiyorlar oluyor 😊
maalesef bazılarıda öyle bir tek kendilerine yiyiciler çok acı halbuki islama göre hareket etseler bunlar gözlerine gelmeyecek.
Benim kaynanam pek karışmaz bizim işimize bi iki karıymak istedi önünü kestim ama annemde kaynana bakıyorum gelinini al üstünde tutuyor maşallah hiçbir işine karışmaz ihtiyacı olsun koşarak gider hastalansa elleriyle besler keşke annem kaynanam olsaydı benden önde tutuyo gelinini
maşallah barekallah annene inan en güzelini yapıyor aslında gelin Allah'ın bir emaneti emanete güzel bakabilenlere ne güzel müjdeler vardır inşallah rabbimin katında
1,496,995 soru
24,454,396 cevap
354,240 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın