Kızlar salatalık turşusu kurcam ama ilk defa yapicam bana tam ölçü verebilir misiniz geçen yıl denedim salatalar yumuşak oldu şöyle sirkesi tuzu iyi kütür kütür nasıl yaparım 1 ltlik kavanozlarda yapicam
Benimde her yıl yaptığımız turşu tutmadı, tuzu azdı herhalde benimki de yumuşadı
Kaç kilo ona göre sana tam tarif vereyim çok güzel olur tursularim kütür kutur
2 kilo yaparım
Ozaman büyük bı cam kavanoza yap 4 5 diş sarımsak 2 yemek kaşığı Kaya tuzu bı kaç tane limon tuzu yani böyle çok koyma çay kaşığından az olsun.5 tane nohut at içine salatalıkların en üstüne evde varsa maydanoz sapı köy çok güzel aroma veriyor.hepsini doldur 1 su bar sirke ekle ve suyunu ılık doldur.kapagi kapat ters düz et sonra tekrar aç suyu azsa gene köy yoksa kapağı sıkıcs kapat tamamdir
İnşallah anlatabildim 😂 benim tursularim hep güzel olur yani salatalık kurdum bende kütür kütür oldu bitti bile
1 yemek kaşığı Kaya tuzu 1 tatlı kaşığı limon tuzu bir tane küp şeker yarım çay bardağı sirke ve kaynar su ben böyle yaptım dün açtım gayet güzel olmuştu
Bu ölçü 1 litre için mi
Evet ..
Kafama göre yapıyorum ben ölçüyü çok güzel tutar geçen gün tuzuna bakmak için açtım küt küt tü daha şükür 😂 1 lt kavanoza 1 kaşık Kaya tuzu koyuyorum az gelirse sonra bakıp ekliyorum 1 tatlı kaşığı limon tuzu 1 çay bardağı sirke gerisi ılık su
Ilık su mu sıcağa yakın ılık mi soğuğa yakın mi :)
Sıcağa yakin
Karışım yapıcan normal su sirke limon tuzu ve kaya tuzu tadına bakacan nasıl hosuna gidiyorsa tadı tamam dersen kavanozlara o karışımı boşaltcan. Bu şekilde hiç barlanmiyor da
Sıcak su mu soğukmu olacak peki
Normal içme suyu canım
Hic anladığım bir sey degil ama gecen ınstagramda gördüm bir gida mühendisi turşu sıcak suyla yapılmaz hem fermente olmaz hem yumuşar soğuk suyla yapmak gerekir dedi
Evet birde sirke , limontuxu , limon hiçbirine gerek yok diyorlar. Sadece tuz ve su
Limon tuzu zaten oldukça zararlı bir sey temizlik dışında kullanımını onermiyorlat
1,486,716 soru
24,305,235 cevap
344,350 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın