0 oy
189 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1 puan) tarafından

Arkadaşlar merhaba bugün detaylı ultrason gunumde 20+5 hamileyim fetal ve tarama testleri yaptmrmadım doktor bugün bebeğimin kalbinde beyaz küçük bir parlama olduğunu söyledi Buda down riskini taşıdığımı gösteriyormuş bana yardımcı olun lütfen çok üzülüyorum 

15 Cevaplar

0 oy
(345 puan) tarafından

Detaylı ultrasonda belli olur ama down olup olmadığı yüz hatlarından ense kalınlıgından

(1 puan) tarafından

Hersey iyi gelişimide iyi hiç bir sorun yok sadece. Kalpteki beyazlıktan dolayı bunu söyledi 

-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından

Hiç dert etme banada aynı haftada dediler ☺️ ilerleyen haftalarda kendiliginde geçti 

0 oy
(5,120 puan) tarafından

Hic üzülme canim, banada aynisini dediler. Takmiyorum uzulmuyorum, cunku cogu kiside goruluyormus ve doktor dedi ileri ki haftalarda gecme olasiligi var, ben sormadan uzerinde durup her kontrolde soylemiyorlar bile. Ve cevrede cocuklari buna ragmen saglikli doganlarin sayisi cok fazla.

0 oy
(4,194 puan) tarafından

Bizde bağırsağın dendi çok şükür bir sorun çıkmadı hatta aldırın dendi şimdi 6 yaşında kızım

0 oy
(8,965 puan) tarafından

Bana da aynısını söylemişlerdi fetal dna yaptır ya karından sıvı alalım falan filan kabul etmedim geçti çok şükür 

0 oy
(23,893 puan) tarafından

Öyle deyip sağlıklı Doğan bebekler oluyormus. Burda okumustum sanki. Benim bebeğime de beyninde kistler var dedi detaylı aramada. Hamilelik süresi içinde geçti şükür. Seninki de sağlıklı doğar Allah'ın izniyle. Her sonuç doğru çıkmıyor. Bu bi gerçek 

0 oy
(4,715 puan) tarafından

Cok dusuk bir ihtimal down sendromlu bebeklerde parlaklık olabiliyor illa olacak diye bir sey yok çevremde bir cok bebekte görüldü sonraki haftalarda gecti genelde 

0 oy
(4,833 puan) tarafından

Bu herkeste çıkan şey bence

0 oy
(1,264 puan) tarafından

Geçen hafta banada söylediler canım ikili testte riski düşük çıkmıştı 3 lüyü de yaptırmamıştım o yüzden zamanla geçiyomuş 

0 oy
(2,920 puan) tarafından

Parlaklık değilde benm bebeğimin kalbinde dört odaciktan biri baya büyüktü cihazda ben bile görünce anliyabiliyorfum ilerleyen zmnda şükür geçmişti doğumdan sonra geçen ay bebeğimi kardiyolojiye götürüp gösterdim şükür sorun yoktu 

Bu arada down sendromlu kalbe göre bakılmıyor ense burun kemiğine göre bakılır bu konu için asla kendini üzme eşimin kuzenine bebeğin down sendromlu engeli doğacak denildi bebeği sağlam doğdu şuan 1.5 yaşında 

Başka bir doktora gozuk ama kalp için bebek buyudukce kilo aldıkça geciyor

0 oy
(1,522 puan) tarafından

Bana da parlaklık var dediler. Korkmuştum. Özele gittim sıkıntı yok dedi doktorum. Doğdu sıkıntı yok şükür 

0 oy
(1,501 puan) tarafından

İçin rahat olsun genelde o parlaklık gidiyor zamanla 

0 oy
(28 puan) tarafından

Üzülme benim bebeğime de dedi sonra haftası büyüyünce kapanmıştı çok şükür sağlıklı doğdu 

0 oy
(2,544 puan) tarafından

Oglumdada vardi gatta doktorlar tek başına belirti degil demisti dogumdan sonra cocuk kardiyolojiye götür  oglum 6 buçuk yaşında  şükür bir sorunumuz yok

0 oy
(4,119 puan) tarafından

Bizde 2 tane parlaklık çıkmıştı hiçbir şey olmadı hatta kalple ilgili bir rahatsızlıkta olabilir dediler doğumdan sonra çocuk kardiyolojiye de götürdüm bir kaç kez hiçbir şeyi yok hamd olsun 

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 480 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 320 göst.
0 oy
20 cevap 700 göst.
26 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ege'nin annesi❤️ (2,564 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 145 göst.
16 Ekim 2025 Diğer kategorisinde 2834 (1,264 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,482,496 soru

24,251,157 cevap

340,934 kullanıcı

...