0 oy
203 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,709 puan) tarafından

Kızlar merhaba biraz uzun olabilir okursanız mutlu olurum ne yapacağın konusunda fikir verin lütfen 

Bir annem 4 kardeşim var 

Ben 3.4 aydır halı koltuk yıkama makinesi almak istiyordum ama yeni eve taşındığımız için masrafımız oldu biraz onları halledip öyle alayım diye erteledim neyse geçen gün annemle konuşurken bende temizlik yapacağım halı yıkama makinesini alsaydım şimdi çok iyi olacaktı koltuklar berbat taşınma durumundan dolayı dedim ertesi gün annemi aradım açmadı kardeşimi aradım annem çarşıda işi var dedi eve gelince annem aradı yarın bize gelsene börek yaparız dedi sabahtan gittim antreye üstümde hediye stickeri olan halı yıkama makinesi duruyor aa bu ne kimin dedim senin dedi ama çok duygulandım biraz ağladım annemde ağladı ben sizin gözünüzü bişey de koymam dedi annem zaten babamdan emekli bir kardeşim çalışıyor o halde hemen ertesi günü gidp alması beni hem mutlu etti Hemde hüzünlendirdi o an çok karmaşık duygular içindeydim 

Şimdi bazılarına bi süpürge nolacak düşüncesi oluyordur belki ama kendi eksiğini borcunu bırakıp taksitle benim istediğim şeyi almış olması beni bu hale koydu 

Gel gelelim konuya annem bize her şeyi yapar çocuklarıma kardeşlerime ama kendisine yapılmasını asla istemez anne süpürgenin yaza kadar ki olan borcunu ben ödeyeyim dedim bana çok fena kızdı tamam onu kabul etmiyor yakınımızın bir düğünü var kıyafet alayım dedim anneme iki takım aldım bu sefer yine kızdı karşılıklı mı yapıyorsun diye mesela okul açılmadan önce kardeşlerimin bütün kırtasiye alışverişini yaptım iki kardeşim okula gidiyor onlar hevesli hevesli açtı annemde eline sağlık kızım dedi mutfağa geçti 5.10 dk sonra gittim yanına ağlıyordu beni görünce sildi etti noldu anne dedim ben bazen kendimi yetersiz hissediyorum dedi arabanın bi eksiği olsa kocan yaptırıyor parasını almıyor evde bişey eksik görsen sen hallediyorsun ben size yük mü oluyorum 3 senedir dedi babam vefat edeli 3 sene oldu anne o nasıl söz dedim söyledim güzelce konuştum ama bi daha yapma şeninde çocukların var onların kısmetini bize harcama dedi 

Biz babam vefat etmeden önce de sık olmasa da yapıyorduk ama hiç böyle demiyordu evet ilgilendiğimiz için mutlu ama size yük oluyorum diye de kahroluyor bize yük olması falanda yok elimde ne kadar varsa yarısını onlara harcarım eşimde öyle 

Ama annemin böyle yapması beni çok üzüyor ben yapmak istiyorum çünkü bazen maddi sıkışıklık yaşıyor onda bile maaş kartından içten çektiriyor kaç kere söyle diyorum söylemiyor bunun çaresi ne kızlar yaa gerçekten çözümleyemiyorum ve artık çok üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (6,107 puan) tarafından

Rabbim cennette cemalullahiyla nimetlendirsin anneni cok mubarek bi kadin Rabbim gunahlarini bagislasin azabindan muhafaza etsin insaAllah ne diyebilirim bilmiyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (2,834 puan) tarafından

Ya mükemmel bayıldım ilişkinize Allah bozmasın 

Şu anda kendini yalniz hissediyor sanırım herkesin evi yurdu var elin oğlu gibide düşünüyor muhtemelen.

Ama açık açık konuş bence annenle biz sana yukmu olduk yıllardır falan de 

Evlendirdin ettin tek geçinen kadın gidipte bana hediye bile almışsın de 

Konuş işte bence açıkça 

önce (1,709 puan) tarafından

Ah canım nerdeyse 3 senedir bu halde eşimde kendi uzaktan akrabası çok sever damat gibi görmez birbirlerine canım diye hitap ederler hatta eşimde asla düşünmez öyle bişey babam vefat ettiğinde kardeşim eşime sarılıp sahipsiz kaldık diye ağlamış eşim durup durup kardeşinin o sözü çok dokundu bana ben elimden geldiği kadar hep yanlarındayım diyor bir de 3 kız 1 erkek bir de annem evdeki çocuklar kız çocukları bişey yapacak olsalar mutlaka eşime danışırlar evin büyüğü olarak eşimi konumlandırdılar yani anlayacağın 

Mesela geçen ay cüzdan kaybetme durumu oldu annemin içinde de birikim yaptığı 400 Euro 5 bin nakidi vardı birde sarraftan çeyrek yaptırıp cüzdana koymuş düğün var diye bende de çeyrek vardı anne düğüne onu vereyim tak dedim bakayım da alırım öbür aya bilemedin ikinci aya veririm dedi bende acelesi yok dursun ne kadar dersen dedim yine ertesi gün kalkıp elinde kalan tüm paraya gidip çeyrek yaptırmış sinirlendim biraz sert konuştum ben sana ne diyorum sen yapıyorsun senden para bekleyen mi var senin olsun noalcak diyorum olsun böyle daha iyi diyo güzelce konuşunca da aynı kızınca da aynı ha bi de dün kardeşim dedi bu ay maaş içe gidecek diye neden dedim içten çok çektik dedi ya niye söylemiyorsunuz diyorum annem üzülüyor kızıyor diyo zaten onlardan da alsam aynı borçlanacağım diyormuş yaa sabır borç ne demek borç niyetine vermeyeceğim belki diyorum kardeşim de bişey diyemiyo ama bu durum dediğim gibi babamın vefatından sonra oldu 

önce (2,834 puan) tarafından

Dediğim gibi kendini yük hissediyor artık.

Ama bi tık daha ileri gidip ben sana yardim edemeyeceksem yani destek olamayacaksam o zaman niye varım konuşmayalım de beni çocuğun gibi görmüyorsan konuşmayalım diye blöf yap bakalim ne diyor 

0 oy
önce (1,264 puan) tarafından

anne iste benim annem de onunka biryere gttiysek hicbir sekilde para harcatmaz bana. kaldiki kat kat iyi benim durumum . anneminde iyi coksukur ama benim gelirimin yarisi kadar misal . ama asla harcatmaz bana herseyimi alir.

Bizimde öyle canım durumunmuz iyi şükür ama eve biraz borçlandık dolaplardı eksiklerdi derken hiç bişeyi söylemedim şimdiye kadar alacaktım falan diye ama konusu açılınca arada ufak bi muhabbet geçti gidip alacağını hiç tahmin etmezdim 

0 oy
önce (600 puan) tarafından

Ya kızma ama hayatım zorlanıyorsa sende konuşurken bunu alıcam alsam iyi olurdu deme oda almasın ve demekki senden çocuğundan para hediye almak istemiyo yük olduğunu düşünüyor 

Tamamen doğal gelişti olay o sıra annem temizlik yapıyordu koltuk yıkamaları kaç tl acaba falan dedi bende fiyatlarını söyledim ya bende koltuk yıkama alacaktım alsaydım iyi olurdu hem benim koltuklar berbat Hemde seninkileri yıkardım dedim annemde neden almadın ki dedi bende evin masrafları biraz azalsın öyle alacağım dedim daha önce hiç bu makine konusu açılmadı zaten rastgele konu arası konuştuk ben gidip alacağını tahmin etmedim hiç ortak kullanırız işte arada getir benimkileri de yıka dedi sadece yani bilerek annem alsın diye söylemedim ben onu alacağını da tahmin edemezdiö

önce (600 puan) tarafından

Yok canım bilerek dememissindir zaten ben daha dikkatli ol demek istedim zorlanmasın annen 

0 oy
önce (951 puan) tarafından

Ben senin annenin kalbinden kocaman öpüyorum ve aynı zamanda senin kalbinden de kocaman öpüyorum 🥺🥺 Allah'ım ne kadar güzel anne kız ilişkisi bu ya ❤️

Kız bol bol yap alışsın kadın anca hakkından böyle gelirsin 

Teşekkür ederim canım :) 

Canım zaten sürekli yapıyoruz sürekli hepsini söylemek istemiyorum ama erkek kardeşim 12 yaşında bayadır bisiklet istiyordu ama annem yola çıkar diye korkuyordu bu sene büyüdü artık alalım dedik eşimle benim oğlana da aldık dayı yeğene yani kardeşim bindi sürüyor gözden kayboldu anneme bi baktım gözleri dolu dolu hani o an tek başına olsun ağlayacak kesin yani dediğim gibi hem çocuklarıma ne alsam erkek kardeşime de alırım çünkü o da daha küçük ha annemin kız kardeşlerimin hakkını yemeyeyim çocuklarıma bana ne görseler alırlar ben makyajdan asla anlamam mesela kardeşim gider gratise kendine ne alıyorsa bana da alır ben 10 yaparsam onlar 100 yapar en son artık sende yapma o zaman bana bişeu dedim kızdım ben anneyim yapacağım mecbur diyo kızıyorum sakin söylüyorum ama yine aynı 

Ya baban vefat ettiği için artık zoruna gidiyordur.  Şuan çok duygusal boşlukta . Ya kıyamam ben ona 🥺 erkek kardeşine gizli yapsan olmaz mı canım 

Kız gizli yapmakta olmuyor ki yani illa farkediyor geçen bi ceket gösterdi kardeşim tamam ablam alalım dedim ben alırım sen dur çocuklarına al yeni eve taşındınız borcunuz var paranızı tutun diyo oğlana da Kızmış sen ne ablana gösteriyon diye anne zaten elimde olmasa yapamam diyorum ama hala bu kafada cüzdanını kaybetti içinde 450 Euro bir çeyrek 5 bin nakit vardı yakınımızın düğünü vardı anne dedim çeyreği ben vereyim harcama elinde kalanı dedim tamam bakıyım alırsam alırım bir ay sonda bilemedin iki ay sonra veririm dedi ya senden hemen isteyen yok yazın verirsin vermesen de önemli depil dedim yine ertesi gün gidip elinde olan parayla çeyrek almış bi bize değil 7 tsne dayım var onlar bile yardım etse istemiyor muhtaç gözükmek istemiyor sanırım önceden böyle değildi ama babam vefat ettikten sonra gurur mu neyse anlamadım 

Canım böyle 1 ay sonra falan "Ay anne borcumuz bitti rahatladık" falan de o şekilde yardımcı ol birde öyle dene. Banada öyle geliyor ki gurur yapıyor annen ve zoruna gidiyor 

0 oy
önce (4,708 puan) tarafından

Valla kusur abakmayinda anneniz babanız durumu hem zorken benim istwidigimi alsa ben üzülürüm sahsen..

Giderim çalışırım kendim alirdim

Ben annemden istemedim canım zaten konuşurken arada laf geçti hemencik almış özel olarak bişey istemedim durumu kötü değil şükür ama şu an borçları var ben kendim alacaktım zaten ama yeni eve taşıdık biraz masrafımız oldu o masrafları kapatıp öyle alacağım dedim annemde kıyamayıp almış işte 

İlgili sorular

+4 oy
20 cevap 944 göst.
0 oy
5 cevap 248 göst.
4 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,132 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 758 göst.
24 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneolmakistiyorum (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 441 göst.

Kategoriler

1,481,532 soru

24,238,927 cevap

339,842 kullanıcı

...